JOM TERJAH~

Sabtu, 23 Jun 2012

MENYAMPAH NAK BACA BLOG KAU LAGI!!

 

Assalammualaikum n slmt mlm.. 

d'hjg mngu d'hjg2 bln ni lov xde aktvt pn 

cume ziarah kakak ipo je td.. mcm biasa kakak ajk dtg uma

nk soh mkn tghri kt uma dia..tp ari ni coce xbape ok kn..

ptg2 td ujn lbt sgt..so mood pn agk klaot gtu..



erm apa kne ngn tajok bso kt ats tu?

blog sape yg lov  mymph nk bca tu?

seorg yg sombon ke?

dia kurang ajar ke?

xpernah nk bls komen lov?





xprnh nk dtg jengok blog lov?

paling tidak pn dia mmg xsuka blogger baru mcm lov ni?

T_T



mesti lah tidak laen dan tidak bukan

kwn2 lov sndiri.. UWAAAAAAAAAAAAAAAA

sbenarnya kbnykn blog2 yg lov slalu singgah,

hr2 blogwalking adalah dsbabkan

oleh kwn2 lov sndiri..

xkira la kt ofs ke, kt kg ke, kt umah ni ke, kwn lama ke,

kbyknnya diperkenalkn oleh diorg..



kwn2 lov ni xde blog, diorg cme aktf b'fb jew..

so lov beblog ni pn diorg yg  hasut..

diorg yg pknalkn blog ni best! blog ni xbest!

ko jgn jd mcm blogger ni !

ko jd mcm blogger ni!

aku suke cra blogger nih!

n mcm2 lg..


batu kalo dititiskn air hari2 tbelah jgk.. -btol ke lov ckp ni-

so nk dipendekkn crita, lov slalu la g blog2

yg kwn2 lov bg tu...bkenal-kenalan..

bkomen2..bkwn2..

lov folo, lov ari2 g blog dia 3-4x shari..


BKN sbab lov nk tiru oke..!!! T_T

-oh sgt sedeyh hmpir mnanges nih- T-T

lov suke masuk satu2 jns blog tu coz ayt yg diorg guna

best2!, xde ayt maki, diorg mmg blogger lama,


diorg jns xkdekot ilmu, diorg kdg2 bls gak komen2 lov,

mmg bg smngt nk dtg blog tu lg...

even kalo xbls pn, lov fhm coz komen diorg dpt bkn 1-2 

tp bpulo2 oke..lov xkesah pn..


lps blogwalking sume blog ksukaan lov tu,

lov akn update blog lov plak..

kdg2 xde entry bru pn, tp sja bege2, btolkn ayt ke,

susun gmbr ke,


but one dy tetibe kwn lov kata,

"owh ni keje ko ye"



"aku ingt ko buat blog hasil kta2 ko sndiri"

"ini tidak, ko pegi blog2 yg da lama ada"

"yg poyo2, yg kaki mntk brg, yg pnipu, yg blgak hbt"

"lps tu ko tiru diorg..ko pn nk jd mcm diorg gak ye"

"menyampah aku nk bca blog ko lagi"


O......O


tdiam lov, -lmbt sket-

then lov bls, kenapa ko ckp cmtu?

diorg oke je, bialah nk sombong ke hape ke?

aku xknl diorg tp aku rsa semua oke je..

knape ko kata aku mnipu plk?

bila msa entry2 aku ada sma ngn entry blogger otai aku tu?


xprnh pn tniat aku nk mniru tau..

aku msuk blog diorg coz crita2 diorg best

ada pnglmn, ada nasht diorg ttg cra buat blog..

mcm2 lg yg ko xtau..jgn maen ikut sdp mulot je nk ckp org cmtu..

-psl blog pn lov bleyh kelahi?-


kwn bls :

"owh skunk ko da bkwn ngn diorg la ye?"

"oo da xmaen nk kwn dgn kami xde blog ni"

"yela kami ni kan bute IT?"



lov :

"hish, ko ni knape? td ko ada trantok kt mn2 ke?

"tetibe je nk cari psl, nk mrh2 aku ni nape?"

"then ada ke aku pkse ko bca blog aku"

"aku ada blog pn psl ko yg suruh aku buat blog"

"aku knl diorg pn psl ko yg slalu jelajah blog org"

"xprnh aku ckp ko bute it ke hape"

"sedeyh la aku cmni.."



dah la mnyampah nk bca blog ko lagi!






2 ulasan:

Diana berkata...

Sabar aje laa Lov...

Biasa la mulut manusia...Kalau kita nak ambil kesah pasal itu semua, kita tak akan ke mana-mana. Just positifkan minda.. kita tahu apa yang kita buat, apa yang kita nak... Insya Allah hati kita tak kan terusik sikit pun..biarlah orang nak kata apa ok...?

Bila difikir-fikir "sabar" itu sangat manis....
"Positifkan minda" itu sangat magic...

lov-note berkata...

mmg la kak, boleh ke lov panggil akak ni? nta2 lov lg tue kot eh?

tp kdg2 tu geram sgt ngn org cmni, bkn dia xknl kwn dia cmne..mcm bnde remeh2 pn nk jadikn hal beso..

sdgkn xde ape pn..lov geram coz dia ske wat2 xfhm..geram sgt!

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang