JOM TERJAH~

Selasa, 31 Disember 2013

ASYIK LAH MENGHILANG..BORED..



Assalammualaikum,

lps beberapa bulan baru jumpa lov kn...huwaaaaaa

lov pn mcm da ilang smngt je..yela ilang smngt nk berblog..T_T


lov jatuh sakit, teruk sgt, demam xhenti2,

batuk kuat yg berterusan lebih sebulan, lov byk cuti n mc kerja..

erm tak tahu apa nasib lov skrg..hahahaha

-btol2 da mcm org bputus asa rite?-


selama masa sakit ni lov dah pergi ke 2 buah klinik kerajaan, 

2 buah klinik swsta, 1 hsptl..lol

result?? xde apa2 mgkin jgkitan paru2..dpt ubt batuk n panadol..
  
sampai awl disember.. lov g kinik gov lg..n sound dote..lol sound ke?


lov kata

 " dokte saya sakit apa ni? dah lama sangat saya sakit..

tolonglah dokte bg saya ubt kuat siket ke..

lama2 saya boleh kne buang kerja dokte.."..



dokte tu gelak je..coz da biasa lov cek dgn dia...last2 dia mntk 

buat pemeriksaan utk tibi..TIBI??

n now stlh beberapa mngu buat pmeriksaan ksihatan

hntr ujian darah, x-ray, kahak n suntikan pd kulit

resultnya akn klua pd isnin ni...uwaaaa lama btol tunguu 


da tension sgt2. ni..batok ni mcm xboleh brenti..xde kahak langsung

berdarah pn tidak...tp kuat gile..boleh tcabot sume usus2 perut ni..

bole tekenceng2 dibuatnya..


seach psl tibi, terkejut lov...pnykt ni boleh bwa kematian...T_T

baru je buat pemeriksaan tb, kwn2 pn da mula mjao diri..

mcm takot2 je diorg nk dkt ngn lov..terasa tau..

takpelah, myb diorg cuma bhati2..tibi mmg boleh berjangkit..

T_T


doa kn lov ye,  mgkin lps2 ni lov akn bcuti pnjg dr mnulis kt blog ni

sedeyh...




eh lupa nk ckp...SELAMAT TAHUN BARU 2014 semua...

azam thn baru :


  • nk jadi seorg istri yg solehah

  • nk jd seorg ibu yg lebih btgungjwb

  • nk jd sorg ank yg memudahkn / mgembirakn org tuanya

  • nk jd seorg kakak yg sntiasa ada utk adik2 nya

  • nk jd seorg pekerja yg lebih komited n bdedikasi

  • nk jd seorg kwn yg setia

  • nk jd seorg hamba yg taat

  • xnk ponteng kelas mngaji lg..

  • nk turunkn berat bdn! hahaha 
 
  • nk hapdet blog skurang2nya 1x seminggu...ehehee kalo boleh..

hrp2 result lov dpt isnin mgu dpn ok...till we meet again..bye2..


Isnin, 2 Disember 2013

KOMIK PELAYAN RAHSIA - WASHIO MIE


  Lov rasa or mmg lov ada byk cerita2 dari Washio Mie..

kebanyakkannya adalah berlatarbelakang cerita2 cafe..

pelajar2 yg bkerja sambilan di cafe..

kisah2 cinta yang cute2

antara lain, gambar-gambar dari cerita washio mie juga menarik 

ada pelbagai, setiap watak tidak sama cara lukisannya..

dan setiap gerakan seolah-olah hidup dlm setiap bukunya..

setiap cerita di ceritakan dgn terperinci

so bila bca mmg syok je...hahahaha -verangan-

xrugi lov simpan setiap koleksi dari washio mie..

walopun hampir kesemua cerita2 nya berkonsepkan cafe

setiap cerita dari satu cerita mmg berlainan

so g dptkan k.. :P

 


brp cerita washio mie lov ada??? jap2 nk kira...


1 2 3 4 5 6...errrrr


byk la...nanti korang kira sendirilah.. :P



 

KOMIK 24 WARNA - CHIBA KOZUE

 


 Hari pertama Nanaka menjejakkan kaki ke sekolah tinggi/menengah

dia telah berselisih dengan seorang pelajar lelaki yang bajunya kotor dilumuri cat

entah kenapa dia boleh jatuh cinta dengan mamat tu pada pandangan pertama..


pelajar lelaki tu seorang senior yg meminati kelas seni lukis

seorang yang macam takde perasaan..leka dlm dunianya sendiri

Nanaka ni macam bertepuk sebelah tangan je..mcm dia je yg terhegeh2 

kat mamat tu..


tp layanan, renungan, dan sikap yang ditunjukkan umpama suka

namun sukar untuk dibaca. tiba2 boleh berubah..

disamping makan hati ada seorang lagi pelajar senior yang juga

kwn baik mamat tadi yg mengambil berat akan diri Nanaka


walopun Nanaka sikit pun xde perasaan kt senior sorang lagi ni

yg teruknya si Nanaka ni yg terpaksa mencari, mencungkil perasaan

mamat yg xde perasaan tu..lebih byk mkn hati si Nanaka ni

btw mcm mcm biase lah... hppy ending

cuma xmcm cerita cinta biasa yg lov baca...mmg mcm kayu je mamat ni..

lol



ok la..itu pendapat lov, korang nk tahu apa yg batu, apa yg kayu

korang bca sndiri..hahahahaha


tat's all.. papai..











KOMIK DESIR-DESIR SAKURA


Komik Desir-desir Sakura ni best, komik ni berlatarbelakangkan musim bunga sakura

penulis mahu cerita ini membawa keceriaan pd pembaca sama

seperti kembang dan cerianya musim bunga


komik ni bmula dengan watak seorang gadis yg bnama Satsuki, yang terpaksa 

btgunggjawab mjaga adik beradiknya seramai 6 orang

hidupnya mjadi sedemikian setelah kematian ibunya.

ayahnya pula cuma ada sebuah syarikat kecil yang hampir2 muflis


kerana tertekan dgn masalah kewangan, timbul salah fhm

antara Satsuki dgn ayahnya, Satsuki bertindak melarikan diri dari rumah

dan dia terjumpa seorang pemuda/rakan persekolahan/anak orang kaya/

kerana terlalu sedih Satsuki terima je pelawaan pemuda tu

 utk dia mnumpang dirumahnya


bermula dari ctu, bermacam2 perkara terjadi dirumahnya, adik beradiknya,

ayahnya, pemuda itu dan keluarganya, dan Satsuki sndiri.

sehingga pd satu masa mereka sudah jatuh cinta

 

so... nak tahu kisahnya kenalah beli kan?

at last mzt la pghujung kisah yg ceria..

n diingatkan sekali lagi..dan lagi dan lagi.. ini semua kisah komik

kita tak boleh lah nak samakan dengan khidupan harian

lagi2 kisah2 ini ditulis oleh penulis2 jepun

kita ni orang islam, ada adat n pantang larangnya dari segi pergualan

n peradaban..


cerita ni utk suka-suka..jgn berangan nk jd cmni pulak..thehee..

yg baik jadikan pngajaran, yg buruk jdkn sempadan..



 
 

Sabtu, 2 November 2013

OLE OLE DARI VIETNAM

  

 Assalammualaikum,

hai, tetibe lov jual barang online?

pehehehe...mukan mukan...jangan salah paham..
 


kesemua barang-barang ni adalah ole-ole dari my mum yg baru je balik

dari bercoti-coti malaysia..eh malaysia ke?

ermm mum pegi bcoti di Vietnam...weeeehuuuu

seronok kan..


 ni kain ela....yg mcm biru2 tu sutera vietnam..

byk sgt mum bwk dr sna sampai kami xterpilih..wahahaaha

tengkiu mum..your great!!
 

 ni yg paling2 lov suka n adore sgt2..

jubah dgn sulaman bunga2 n batu2 santek...

penuh satu bdn..suka sgt~~~

pandai mak pilih sesuai dgn saiz anknya yg comei lote ni..ehehe

n my peberet kaler too.. ehee


 n yg paling xboleh lupa yg ni...

telekung sulam2  ni..

kaler krim sulamannya...so xde la nmpk sgt 

sesuai sgt dgn lov..alhamdulillah


seronok sgt, kalo kami ada rezki lebih nak je pergi satu fmly ke sana

bsama2..tntu lebih seronok kan..

bg sape yg da selalu bercoti2 ksana kmari tu tntu da xheran

malah mgkin rasa bosan ..


but 4me yg xpena kemane2 ni selain selangor, kelantan,

terengganu, pahang, kedah, pulau pinang, perak, n.sembilan, melaka,

 pendek kata..

setakat kt dlm malaysia ni je la..

mmg gile nk pergi tmpt2 kt luar2 cmtu..sronoknyer tgok2 tmpt

org kan..


insya allah mgkin akn dpt jgk satu ari nnti.. ehehe


n d last one is baju tradisional wanita2 vietnam ni..

mcm baju cheongsam tp labuh sampai kaki..terbelah di kiri kanannya..

pakai dgn seluar kaler pink..seluarnya labuh n besar..

sgt2 selesa..


tp blm tau lg nk pakai bju ni g mana...ahahaha but i lov it...


 oye, ada juga kopi vietnam...tp blm sempat rasa..

nanti2 la ya...bg peminat kopi mcm lov ni mn boleh lpskn peluang mcm ni

mzt nk rasa jgk kopi dr tmpt lain...ahahaha



tq so much mum..xpernah lupa utk bli something bg ank2 kn.. 

me so happy!!! ^^




Khamis, 10 Oktober 2013

HEY ITS ME!



Assalammualaikum,

hello sudah lama tidak bertemu kan .. rindu sangat-sangat,

pada kawan-kawan blogger, blog2 diorang..


komen kwn2 yg rajin komen tu.. pendek kata semua la rindu..ehee

apa khabar la semua agaknya ye? 

harapan tu biar semuanya sihat2 sahaja..

-da mcm surat kpd shbt plak kn-


hei! mana lov pergi selama hari ni?

seriusnya, mcm biasa yg lov boleh ckp, kerja, saket, fmly,

hahahaha itu jela kan..


then yg sedehnyer n baru sahaja lov ketahui kebenarannya,

lov mmg xboleh n xkn dpt join sebarang event pun

dari blogging ni..hw sad is tat? really2 sad rite? 4me yes.. huhuhu


hw? lov rasa lov xboleh bwk byk pwatakan dlm 1 masa..

as a blogger this is me, seorg yg bila bercakap, ops sori kite betulkn..

seorang yg bila menaip mmg xboleh berhenti bercerita..hahaha


then when at work i  hav to become like someone else

really2 serious person..lol so tired meyh..

but bile xjadi mcm tu org plk dok pijak kepala kite..arghhh tension


when at home, i became like makcik2 ..hahaha

then like tarzan, jerit sna jerit cni xtentu arah...

tu la so tired to b me...mmg tabik spring pd blogger2 laen 

yg dpt join sebarang aktiviti sambil uruskn kerja n fmly..

toing toing toing -tabik spring- ^^


ok la kot buat masa ni...hey im back..again..lol

c u  again..

papai..


Ahad, 21 Julai 2013

SELAMAT BERPUASA




Assalammualaikum and good morning peeps..

ni mmg da pg bebenau la kan.. kol 3.48 pg kot.. hahaha

bgun awl2 carik resepi sotong..haaa xde koreje gamaknya.. :P


tetibe windu la plak kat budak blog usang inih.. tehee

eh lupa lak kan, SELAMAT BERPUASA DI BLN RAMADHAN..

seroonok sgt kan dpt jumpa semula dgn ramadhan ni..

bulan umatku kata Nabi kite..


bln utk kite mguatkan lg ibadah2 kite..

n phalanya pula sgt2 la berganda2..alhamdulillah..


haa lov bgun pepagi ni carik resepi utk juadah besahur..kehkeh

klakau dak? klakau2..


dah lama kan lov menghilang kan diri..ku membawa ati yang lara...ceewahh

ari2 biasa pn da pnt gegeli gegile..ni kn pulak bln2 bpuasa ni kan..

ras mcm da bengkok plk bdn ni..lol


pg2 bekejo2 g keje..petang belumba2 balik kereje

balik2 menonggeng2 memasak plak..wahahaha

haaa tp itulah sudah tanggungjawab isteri namanya..

byk pahala tu..tehee..


so kononnye itu antara sebab musabab lov xmenghapdet 

belog kecayanganku ini la kan..wahaha

jom kite memasak..lov bgun awl2 ni coz mlm td kami sefamily 

bebuka di rumah kakak ipo...


kalo ikut kbiasaannya lov msk siap2 dah utk bsahur..

bngun pg tu utk goreng2.. je..

tapi pg ni sume tadew...so kene msk nasik, lauk grg2, kua2..

phehee ..


lov bsahur kol 5..msk2 sejam..lol


ok lah, laen kali jumpa lagi ok..

jom kite perbanyakkan amalan dibulan puasa ni..

bykkn bersedekah, solat jgn tinggal, jgn terawih aje dikejonya..

yang wajib di tinggalkn plak..semua bia seimbang...

ceee kalo menceceh nasihatkn org mmg pandai...

idak lew.. ini juga pringatan utk diri sndiri juga..



semoga kite semua mndapat kberkatannya d bulan yg mulia ni..

bye..assalammualaikum..








Ahad, 9 Jun 2013

NASI KERABU PLAK





Assalammualaikum

Sekarang lov gile hari2 nk sarapan nasi kerabu...

Time cuti dpt la..but time kje mmg xdpt coz jao nk g kedai mak su kelate nihh

Time cuti2 bole nk bsopan sntun

sambil lipat kaen pn bole drive g kdai mak su..hahaha ko ado? :b

Apa srpn kgemaran korang eh? Lbeh2 lg yg sedang mjaga pmakanan..

or senang kata diet...hohoho




sblm ni lov gnti nasi dgn roti, but bile da terbaca2

n dgr pndapat org laen yg dah alami benda ni

rupa2nya SALAH LAH WEI PERBUATAN SAYA

selama ini..hahaha


dari mkn roti yg diperbuat dari mcm2 campuran, gula  bhn2 pengawet tu

baik lov mkn nasik dlm kuantiti yg sht, laok2 jgn ambl yg lemak2

uwaaaaa patot la kan...


erm nk tao satu buku komik yg best?

bile kita bca sambil berseronok gelak2

kite boleh belajar cara pmakanan yg betull


SERIUS, BETUL NI.. eheheh




k la papai...nti lov smbung lg k..







Khamis, 6 Jun 2013

IT JUST ME BUT WITH SOMETHING NEW..




Assalammualaikum..

apa khabar semua, tengoklah blog lov yang da bersawang ni kn..

lov takde masa, pwincess tak sihat, lps tu bpknya pula..

lps tu lov pulak..bergilir2 kami ni xsht nyer..


tp nak buat macamana kan, itu semua sudah ketentuanNya..

tpkse lah hadapi dgn sbr, xsbr semua ada..

dgn ponteng kerje nyer..n mcm2 lagi lah yg jadi..

coz nk bergilir2 mjaga ank n diri yg da xterjaga..ehehe


Alhamdulillah, nampak macam semua dah sihat2 kot skrg ni,

oh ya, xmo la crita psl kerja..coz kerja kalo cerita smpai mati pn xhbs2 kot..

bored..


btw lov buat pemeriksaan kesihatan baru2 ni..

lov pun cerita dkt dokter mcm ni mcm tu mcm ni n mcm2.. :P

then doc kata "itu semua psl u byk gula"

"itu semua psl body u xboleh tampong berat u sndiri"

"body n ktinggian kecil tp berat byk..psl tu u sakit"



O.O''

"dgr nsihat i, balik ni terus cari something yg boleh

kluakan peluh dari bdn u"


O.O''


"I tau u keje ofs, duduk saje...sometimes u kne usaha la

cuba cari time utk u bgerak kesana n ksini..

then u jgn guna lif...guna TANGGAAAA!!"


O.O''


serius gile apa yg dokte tu ckp BETOLLLL SGT2...

bdn mudah letih, mudah mengantuk, mudah naik angin,

coz terlebih GULA????? lol

slalu lov dgr kalo bdk2 tu telebeh aktif budak tu telebeh gula..

ni lov yg xaktf pun telebih gula apehal? puffff... :P

"yela dokte i'll try.." tu je yg lov boleh jwb...



OH KO MMG XSYG DIRI KO LA LOV!!!!

LEMPANG LAJU2####

SEDAR CEPAT!! BANGUN!!!



erm skrg lov sedang cuba utk mengembalikan keremajaan 

berat bdn yg ideal dgn ketinggian lov..bkn diet ok..

lov cuma nk pantau pmakanan n sehat semula...


perkara2 yg lov sedang buat :

mkn/kunyah pelan2... -lov ikut nsht dari komik-

minum byk2 air msk - lov ikut nsht kwn yg guna herbalife

lov xmnum air batu dah - lov ikut nsht kwn yg dah kurus

mkn sikit tp byk kali - lov sedang try walopun kdg2 lov xbleyh thn

mkn SAYOR!!! byk2 - lov ikut nasihat someone at utube

xmkn mlm - lov rasa mcm nk mati... tp kuatkn  jgk.. 


im now 154.3 lb T_T

ketinggian lov? sama mcm mesin byr parking kt jusco...lol



beri lov semangat oke nk troskan PERCUBAAN

yg ntah sudah keberapa ratos kali ni..

hopefully kali ni mjadi...


kwn lov tnya "ko nk dptkan balik 45kg tu ke?"

ohhh mungkin tidak...itu jaman blom kawen bole la...

lov nk dptkan 50kg back..if i could..kehkehkeh lebih kurang je tu.

n no ubat2....no more pusat plangsingan bdn oke...

dah xpcaya sepenuhnya...:P



PAPAI~~~




Isnin, 20 Mei 2013

KAMI GI BERMANDI MANDA DI SG. CONGKAK




Assalammualaikum,

sudah lama lov  wit pwincess rancang nk g sungai congkak, hulu langat

 tapi bende2 mcm ni kalo kita rancang mmg xkn jadi..


so smlm oleh kerana ada satu kelas lov dibatalkan

tros kami ajk abg g hulu langat...

msk2 nsk lmk, smbal udg, aym goreng brempah, telo rebos

kuih seri muka kakak ipo, n jajan utk budak2..

sempat lg g umah kak ipo ambk ank2 dia..


ramai lg meriah..hohoho


bkn ramai mane pon tp berlima je kami ni..tehehe



 seorg pembaca komik tegar xkn tinggalkan komiknya

walo dimana pn berada..wakakaka

syok dok dlm utan, bca komik seram...wahahaha




cantek kan?
 







ok tat's all, laen2 gambar adalah brunsur peribadi..-gatai-

keseronokan yg xterhingga,

ank2 pun da mengigil2 ksjokan baru kami pulang...


alhamdulillah bekalan pun semuanya hbs sebelum kami pulang...

laen kali kami dtg lagi ye...


papai keindahan alm..kebtulan pd ari kami g berkelah ni

adalah ari yg terpanas katanya..

tp kami xrasa apa2 la coz dok berendam.. :P



papai...c u again..nxt time..muah!






Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang