JOM TERJAH~

Rabu, 27 Jun 2012

LOV MASUK PENJARA


Assalammualaikum, selamat pagi..

siapa yang bca pengalaman lov 1st time naek kpl trbg?

erm ye bsama AirAsia la.. kalo blom baca lg.. klik




kih kih kih, haa itu sebenarnya mcm episod ptama lah

so skunk lov nk sambung macamana plak lov bleyh sampai masuk penjara ni..

sedeyh tao..


turun2 dr airport langkawi kami da menggagau,

yela kt tmpt org kan..


lov mcm biasa mmg mhrp kt kak lia..
yela dia mcm taiko la kn. lg pun kg dia kt kedah je.. hehe

dia pon sebok col sna col cni..



klua2 je pntu beso tu kami tgok haaaa!!!

tpampang beso btol2 dpn pntu tu..

semua org tgok kami

mn tidaknyer..

van ofs caw. langkawi da setia mnuggu kami sejam awl kt ctu.. lol



oleh kerana driver kami sgt la ramah n baek hati

kami ajk dia g pusing2 skitar tmpt borong2 ceklat..

mmg dkt je tmpt tu ngn penjara yg kami nk g nih..

lps hbs pusing xpuas hati tros nk turun nk bli siket..

then tros ajk driver tu g tapau mknan

kami da azab klaparan...

see? mee grg kt ats  tu?

itula mee grg paling sedap didunia..hahahaha

-da lapo bg kayu pn sodap kn-


owh ini la sdikit ceklat yg lov bli..

ini utk ckgu pwincess n utk letak kt umah mkn2..

-ini siket je ni-

mcm org jakun xpena jumpe ceklat je lagak lov kt sna..

smpai drive tu ckp

"puan nk dok lama lg kt cni, nti xcair ke?"

erk O.O' ye tak ye ye..hehehe


smpai2 je kami tros dftr, mak ai jaonyer nk g bilik?

kne naek natang hape nta nih..

ala cam kete kt pdg golf tu haaa.. -xingt la-

tp mmg jao nk naek ats tu..

driver tu org penjara..huhuhu



 ini pemndgn dari tmpt kami menginap

eh eh.. lov xbgtau lg ke mn lov pegi nih?

lov ke langkawi ni untuk berkursus

di Akademi Koreksional Malaysia di Langkawi..

Tempat ni sebenarnya utk Pegawai2 Penjara

dilatih dan mengikuti kursus

sbelum mnjadi pegawai2 besooo

so coz kami di bwh agensi yg sama

kami pn disewakn tmpt ni utk bkursus lua dr kawasan kami..hehe

-lebeyh kurang utk holiday skali la kan-

sesekali kasi can..



 owh kt cni ikuti kursus dia kasi ceklat daim wooo

dia xmaen ceklat2 yg wat saket lidah..hahaha

sedap woo puas ati kami mkn ceklat daim kt cni..hiks




 otak tgh kosong mcm kertas tu..nk lukes ape eh..

-org ajo kt dpn kt blkg nk mlukes2 plk-




 see?  hehehehe




 ni time take fire.. sume klua..dlm ni sjok..



owh gmbr sgt kelam kabut kt dlm ni

hrp maap la yr ngn susunannya..

ini bilek kami..sgt beso bpk oke.. tkot ~~..~~

ini katel kak lia

mcm yg korang ble tgok kt ctu,

ada stereka, tea set, aircond,

n tv kecik yg bekaler merah..

ko bukak la apa2 cenel pom..dia ttp merah..seram woo



owh time utk berehat.. sgt penat..lps mkn mee tros pgsan..



ada juga meje kt tepi ni..utk kami study2..mihahaha study la sgt kn..



kt dinding  ni ado cormin bosa..

seram weyh bwh kt dinding tu blobang..

cume ditutup ngn surat kbr je..hissh



slmt pagi... kami baru bgun..x nyenyak tdo..coz tkot2..

tmpt baru, suasana baru, lg pn blkg tu hutan beso..aiyooo!



suasana pg indah je kt cni...

sejok je mater mmndang..

hirup udara sego..  ^^



owh tgok la suasana pg..ni lps2 wktu subuh tu..

keadaan gelap2 lg..

dari bilik kami boleh nmpk dtaran helang..

sape nmpk helang agkt mouse!

:P


oke kite dkt sket.. ala same je..

kemre murah cmtu la..hoho



nmpk kt hujung sna tu pntu masuk kami?

kt lua tu nmpk hijo je coz mmg hutan tebal kt blkg tu..

bhdpn pntu tu toilet..toilet pn beso



haa ini la dia toilet tu..

dlm tu ada 2 pntu lg..ke jamban n ke bilik mndi..

hehehe

kt tepi tu sink..tmpt gocok gg or mekap



tadaaaa!!! :P

-itu pn aku nk tnjuk en-



d jmban kecik je weyh..

xckup tmpt nk senam2..

nk geliat2..kihkihkih



ops tbalek la gmbr ni..

ini bilek mndi ye puan2.. maaf terbalek...

sile sengetkn kepala anda ke kiri.. :P


owh ini coklat sdp oke..

murah je..lov bli buat mkn2 kt bilek..

4.90 kot..

sedap btol!!.. len kali kalo ada pluang ble bli byk2.. ^ ^


kn lov kata kwsn tmpt ni dikelilingi hutan tebal..

mcm2 jenis burung beterbangan kt ruang jendela kami

:P

tgok burung kt ats ni..

ekor dia pelik n cantek..kamera murah so korang xnmpk la

kaler dia cantek..


lov ni gmbo cmni pn nk letak en..

tp santek tao pic ni..

cume blur je.. T_T



haa tgok ni plak.. jao kn.. cam biasa alasannya..

kamera murah..

burung ni beso weyh.. mcm burung apa kt sarawak tu.. enggang eh?

eh..nta la..

tp dia byk wrna puteh..


tgok yg ni plak..

nta kenapa lov rasa mcm kepala burung ni ada 2 weyh..

seram aku..tros lov masuk dlm..ni time mgrib tau..hahaha

ayokkkk...


ini la jln nk masuk ke bilik kami..sgt suram,

gelap, sunyi, menakutkn..

kdg2 aman tenteram,




see? hutan woo

dia cume pagar ngn pagar hijo cam kt skola2 tu je..

takot weyh..

mcm2 bunyi ada..

tu ada wayar hijo tu tmpt sidai kain..

tp kami xmmbasuh kt sni.. :P



oke itu pntu bilik kami..sebelah tu ada pntu lg..

tp bilik tu sgt pelik oke..

kami dgr mcm2..

org sorong katil, bunyi tpk kasut,

bunyi org ketuk pntu bilik kami, tp kami xbukak

coz dia slalu ketuk kol 4 pg..huwaaaaa takot..

nk jadikn cerita..1st time kami dgr bunyi ketuk pntu tu..

then tombol pntu kami dipulas2.. kami buat2 tdo..

kol 4 pg ko..ada bran?




then keesokn arinya bukak2 je pntu kami tkejot..

ada tapak kasut but lelaki..saiz beso oke..

mcm dia da pijak kt tepung je..mmg serius nmpk kesan tpk kasut..



tros kami lari klua.. g klas la..huhuhuh

kami xngadu kt sape2 pn..

coz kami ingt tu tpk kaki jiran sbela kami..


tp tau apa? tpk kaki tu bmula kt tangga, then tros ke bilik kami,

then dia berpusing ke luar jendela td..lps tu tpk kaki tu ilang..

mn org tu pergi? terbang? T_T



bilik kami ditingkat 2..

mmg mcm nk mati bila nk turun naek ke bilik

sgt penat..

bngunan ni 100% dari kayu..

bebunyi2 bila bjalan sgt seram..



ni time kami ada mlm bako2..hahaha bbq..

mknan sgt sedap.. tp xlarat nk jamah semua coz lov g kejo dagen panggng dlu..

then amek udang..perhhh sodap tu..



aduhhh btapak lg kami kt cni..penat tao..

saket kaki lov mlm2..

nanges woo..



tgok la lmpu dia.. cenonet tu je..

kwsn ni gelap tao..

lg2 kwsn kt tngga tu..hishh



inila bgunan tmpt kami..

bilik kami ats tu haa


jln nk turun ke dwn..

ni baru suku, ada 2-3x lg nk ke dewan ..aduhhhhh

sempat la lov sempot kt cni..



hohohoho ini wktu mlm oke..mmg xde lmpu..

mati ko kalo kne dok cni 2-3 mngu lg..



ini dewan kami..

tmpt ni mcm kne sumpahan hujan..kjp2 hujan..

lebat plak tu..

tgh2 kami study group ikut group masenk2..

tetibe berbunyi BEDERUMMMM kt luo..

lov dgr je tros mjeret kt dlm tu.. -tkejot-

klua2 tgok ada pkok tumbang btol2 kt sbela bilik lov n geng tgh dok mgira..

naseb kami xmati.. T_T



oke2 lov pn nk gmbo kenangan gak...cissssss

eh jao la kak

ambk skali lg kak..plis2..




erm xpela kak.. kamera murah la katakan..

mmg cmtu je pic lov.. hahahah

serba itam ko..



helang!!!! lov teruje gile nk dtg cni..

kalo boleh nmpk time ni mmg tgh pns gile..

mtahari tpacak ats pale..mcm nk demam je rasanya..




helang lg...xnmpk sgt tp nk jgk letak kt sni..

lov yg tgkp tao..hohoh



pic ni ada kak lia, korang carik la dia ktne.. ^^



helang lg dan lagi...


pmndgn laot ngn feri..canteknyer suasana ni..

suka sgt tgok..

kalo ank org kaya lov dok cni sbulan tros..

mn tau bleh dpt idea hasilkn novel..hahahaha -prasan-



cantek kn? biru hijo je airnyer..ermmmm -brangan-



helang lagi..terbang helang terbang!!



pns giler.. ken lov xreti tgkp gmbo sampai jd cmni?

korang jgn marah oke..



bai2 lang..kami nk balik da...helang bwaku pergi dari cni..

trbg bebas diudara..


pic senget lg..kami da siap2 nk balik..

truje gile nk balek..coz dpt naek kpl trbg lg..lol

hehehe



erm itu ajela cite lov psl g pnjara ni..

institut pnjara..bkn pnjara..hehehe


papai ~~





Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang