JOM TERJAH~

Sabtu, 21 Februari 2015

KOMIK MAID MAIDEN (MONDAY - SUNDAY) - KAORU


 
Assalammualaikum

komik ni masa keluar bukan main meletop namanya disebut-sebut

n mana2 je lov pergi semua student2 cite psl komik ni..


smpai naek bosan weyh dgr cite yg sama je..

tp cite yg best2 la..xde satu pn cite yg buruk yg lov dgr..

bile da byk sgt dgr org bcerita..kita pn jadi mls nk beli nk bca..

mcm boleh bayangkan je apa ksudahannya..



tp last2 dgor sume biseng2..bku ni nk beli je hbs, nk bli je hbs..

so xtau kesudahannya..sume yg cite pn becerita yg saspen2 je..

saket plk ati..so lov pn mlancarkan misi nk g bli bku ni smpai hbs..

vol 1 - 7

iaitu monday, tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday  n sunday
 


 

cerita ni psl girl bnama olivia ni..

dia pernah diselamatkn oleh seorang boy ni sejak dari tu olivia ni psg impian

yg boy ni adalah jejaka idaman dia dan dia akn brusaha utk dptkn boy ni..


so dia dpt tahu boy tu skola dkt sebuah skola elit, dia ngn susah pyh dpt jgk akhrnya

masuk skola tu, tp baru je masuk fmly olivia ni muflis so diorg xdpt nk sara 

olivia kt skola mhl ala2 khas utk ank org kaya je..


lebih teruk lg, mak bpk olivia ni jns xguna, diorg larikan diri

sebab diorg ni byk hutang..olivia tpkse tinggal sorang..

tp nasib ada pelajar kaya yg samseng jht romeo gile kt skola tu yg

sudi taja si olivia ni utk skola dkt ctu..

kalo setuju olivia ni akn dikenakan satu syarat..


tgok pic tu pn tau syarat apa kn..hohoho

org gaji maa...merangkap hmba abdi :P
 

 

Sejak jd hmba pd si bennet yg org gelar si setan ni olivia mula rasa si bennet ni 

xla sejahat yg org ckp2 kn, dan pkwe idaman dia plk

yg lain dari yg disangkakan..

 

 

berlaku perbalahan antara olivia, bennet dan shawn..

olivia tidak lagi tinggal di rumah bennet  malah olivia mula 

berkawan baik dgn shawn pula..
 

 


buku yg keempat akhirnya bennet mengalah, dia tahu dia dah mula cintakan

olivia..

tapi pada masa yg sama shawn juga cuba memiliki cinta olivia 

perbagai perbalahan terjadi bila rakan-rakan turut

campu sama urusan mereka..
 

  


buku yang kelima pula, bennet dan olivia mula bersama..

namun belum tentu lg hbs kt ctu..

bila putera idaman olivia mula muncul dihdpnnya

mana satu yg olivia akn pilih sebenarnya?


lelaki yg selama ini jd impian dan idamannya

atau lelaki jht, degil, gile tu?

hohoho kejam je lov punye sinopsis kan.. :P
 

 


bennet hadapi masalah dgn pelbagai halangan 

cintanya thdp olivia..


olivia plak sebok ngn cinta pertamanya..jejaka idamannya tu..

shawn pulak cuba utk bantu bennet utk dptkn smula olivia..


macam-macam hal yg terjadi..
 
 

 


 yg terakhir ni maseh ada konflik lg, bila olivia terima tiket dr luar negara 

drpd ibu bapanya,


kenapa bennet tidak selesa dgn kehadiran chris? siapa chris ni?

jejaka impian olivia ke? atau siapa?


apa pula pilihan olivia? pulang besama ibu bapanya?


bersama putera idamannya?


atau bersama bennet?


pape pn kite or senang lov ckp mcm lov sndri time rmaja or skola dlu pn

mmg suka gile ngn bdk yg paling nakal dkt skola, nakal+cute+tp pndai


suka gile...aik nape cite bnda ni plak..ok2..tu nk menggambarkan 

pangai si bennet tu..korang pn tahu kesudahannya kn..


hohohoo


udah2 cite dedolu lupekan je...xdek pekdah pon..


ok tat's all papai~~~~


 

Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang