JOM TERJAH~

Ahad, 14 Ogos 2011

SENARAI KOMIK LOV




Susah sangat nk ingat tajuk yg xde bila nak beli komik


lebih-lebih lagi bila kedai buku tu tiada ruangan komik baru dan komik lama


semua buku-buku komik maen campo je antara satu sama lain..


nak cari bahagian 1,2,3 pun susah gile..mmg xtersusun..geram sgt!


xde msa sgt nk g MPH JJ Bkt Raja, kt ctu je best n senang n pilih.. -promote mph lg?-


so xde masa nyer psl lov g jela kedai2 bku yg ado berdekatan tp hampes...


so inilah antara tajuk2 komik yg lov ada..


saja je nk senaraikn.. nti kalo nk kuo g bli bku ble nengok dlu kt snarai ni..


:P

layhannnnnnn..



  1. Hot Gimmick = 12 buah buku (tp ada 13 coz terbeli no. 11 tu 2 buah)
  2. Hari-hari Midori = 8 buah
  3. Chocolat = 7 buah
  4. Romantis Bas Musim Bunga = 4 buah
  5. Le. Gardenie = 4 buah
  6. Buah = 3 buah (prolog, epilog, medianlog)
  7. Beast Master = 2 buah
  8. Cari Kerja/Masih Cari Kerja = 2 buah
  9. Kaoru's Cake House = 2 buah (1 buah lg edisi novel)
  10. Putera di Sebalik Tabir/Kemasyuran Putera di Baik Tabir = 2 buah
  11. Pak Cik Kaki Panjang = 2 buah (Prolog & Epilog)
  12. Kasih Hanya Kau/kasih Bukau Kau = 2 buah (epilog & prolog)
  13. Persatuan Pelajar Penuh Risiko = 2 buah (Semester Pertama & Semester Akhir)
  14. Darah Si Rembulan = 2 buah
  15. Twinkle = 3 buah (Pmulaan Sbuah Cinta, Revolusi Sbuah Cinta, Phujung sbuah Cinta)
  16. Dunia Dicipta Dengan Gembira/Dunia Dicipta Dengan Penuh Gembira = 2 buah
  17. Biarpun Bunga Tidak Mekar = 1 buah ( ada 2 buah jugak coz terslh beli)
  18. Origami = 2 buah
  19. Temani Aku = 1 buah
  20. Nakalnya Setan Cinta = 1 buah
  21. Aku Tak Nak Kau La! = 1 buah
  22. 24 Warna = 1 buah
  23. bersamamu di Ros Biru = 1 buah
  24. Kelayakan Cinderella = 1 buah
  25. Teman Lelaki Terhebat = 1 buah
  26. Cinta Egois = 1 buah
  27. Organisasi Rahsia Sekolah = 1 buah
  28. Kembar Da' Best = 1 buah
  29. Bercinta Apabila Masa Berhenti = 1 buah
  30. Cinta Orang Tin = 1 buah
  31. Honey Moon = 1 buah
  32. Mesej Cinta Di Tangan Kiri = 1 buah
  33. Gagahnya Kelab Manik = 1 buah (ksygn lov)
  34. Mengintai Busur Beradu = 1 buah (ksygn lov jgk) - Motomi Kyousuke
  35. Desir-Desir Sakura = 1 buah
  36. 8 Pagi Aku Cinta Kau Lagi = 1 buah
  37. Puteri dan Cinderella = 1 buah
  38. Bagai Sihir Jatuh Cinta Padamu = 1 buah
  39. Plastic Baby = 1 buah
  40. Kenapa Apa Sayang = 1 buah
  41. Miss = 1 buah (sepatutnya ada 2)
  42. Pelayan Rahsia = 1 buah
  43. Semerah Simpulan Cinta = 1 buah
  44. Cuti = 1 buah
  45. Cinta Pohon Sakura = 1 buah
  46. Check!!! = 1 buah
  47. Permainan Cinta Gila = 1 buah
  48. Lovely Baby = 1 buah
  49. Cinta Puteri Bulan Sabit = 1 buah
  50. Teman Selamanya = 1 buah
  51. Keajaiban Kurumi = 1 buah
  52. Konkon X Honey = 1 buah
  53. Hijau Diraja = 1 buah
  54. Maid Maiden = 4 buah (baru ada 4)
  55. Pengintip Bangsawan = 1 buah
  56. Cinta Seindah Langit = 1 buah
  57. Semarak/Bebunga Cinta Rokka-Chan = 2 buah
  58. Rahsia Si Puteri = 1 buah
  59. Syurga Serigala = 1 buah
  60. Perintah Cik Muda = 1 buah
  61. 1/3 Romantika = 1 buah
  62. Puteri Biasa = 1 buah
  63. Aku Dia dan Pustaka Biru = 1 buah
  64. Akuatik No3 = 1 buah (1st komik lov)
  65. Zaman Gadis = 1 buah
  66. Anti Chocolate = 1 buah
  67. Kelembutan Cinta Berdua = 1 buah
  68. Penguin Prince = 1 buah
  69. Si Penjual Aiskrim = 1 buah
  70. Lwn. Kelas Puteri = 1 buah
  71. Teman Sang Puteri = 1 buah
  72. Star Post = 1 buah
  73. Cinta, Bertahanlah = 1 buah
  74. Caramel Theater = 1 buah
  75. Skala Cinta 1.8 Meter Persegi = 1 buah
  76. Crazy Family = 1 buah
  77. Fairy Godbrothers = 1 buah
  78. Tangisan Kura-Kura = 1 buah
  79. Cinta di Burger Time = 1 buah
  80. Erti Kedewasaan = 1 buah
  81. Dunia Kami = 1 buah
  82. Kesayuan Seorang Gadis = 1 buah
  83. Rahsia Cinta Malam Purnama = 1 buah
  84. Asmara Elit = 1 buah
  85. Segi Tiga Rahsia = 1 buah
  86. Bakat Baru Komik Malaysia 2007 = 1 buah
  87. Cerita Buatmu = 1 buah
  88. Hati Yang Kacau = 1 buah
  89. Selami Rentakku = 1 buah
  90. Juice = 1 buah
  91. Taiko Little Peach = 1 buah
  92. Prototaip Rama-rama = 1 buah
  93. Sehabis Bicara Cinta = 1 buah
  94. Rahsia Waktu Ketujuh = 1 buah
  95. Mini Love = 1 buah
  96. Awan Kupu-Kupu = 1 buah (sedeh cite ni)
  97. Aku Cinta Padamu = 1 buah
  98. Donkey High School = 1 buah
  99. Hanya Sekilas Pandang = 1 buah
  100. Anak Kucing Ketua Pelajar = 1 buah
  101. Puisi Cinta Lalu = 1 buah
  102. Lompatan 1/6 = 1 buah
  103. Cinta di Hutan Kelip-kelip = 1 buah
  104. Buatmu Puisi Terpendek di Dunia = 1 buah
  105. Coklat & Pudina = 1 buah
  106. Bebuih Cinta = 1 buah
  107. Bisikan Paradoks = 1 buah (Komik Seram)
  108. Sumpahan Anak Patung = 1 buah (Komik Seam)
  109. Full Moon Joker = 1 buah
  110. Rtima Permata Impian = 1 buah
  111. Sapaan Mentari = 1 buah
  112. Warisan Puaka = 1 buah (Komik Seram)
  113. Suara Langit = 2 buah
  114. Si Comel Lokek YOMOGI!! = 4 buah
  115. Lukisan Asmara = 1 buah        
  116. Magis Manis Coklat = 1 buah (komik Seram) cerita2 dlm semua best...
  117. Jom ke Sekolah Malam = 1 buah (best jgk2 sweet je)

Sory x letak pic skali.. tp kalo nk letak pic bg ksemua ni... mmg hazab la!! byk wooo


bila da dihitung-hitung.. kesemuanya ada 169 buah komik terkini kpunyaan lov..


hihih so kalo ada yg bminat nk beli komik2 kt ats ni ble la kalo nk tnye lov


tlebeh dhulu sinopsis or best ato tidak utk dibeli.. :P


pnjm? bleh je tp kne dtg uma n bca kt uma lov je la eh.. hehhh


oke r stakat tu dlu cite psl komik ni..


kang ada org muntah plak asyk bca psl komik je kn.. :P



papai.

37 ulasan:

Farehan berkata...

BOLEH TAK JUAL KEPADA SAYA Dunia Dicipta Dengan Gembira?KALO BOLEH TLNG EMEL KAT SAYA....INI EMEL SAYA joe_wuchun@yahoo.com

lov-note berkata...

erm, sebenarnya kan.. lov xjual koleksi komik lov ada skrg ni.

lov lebeh kepada kumpul then bca balik berkali2 sampai hafal..lol

maaf ye, kenapa tmpt kamu xde jual ke -dunia dicipta dgn gembira & dunia dicipta dgn penuh gembira?-

lov-note berkata...

dkt tmpt lov ni, komik2 lama cmtu byk lg..kalo nk mntk tolong blikan boleh la..tp kne tanggung sgala kos pghntran yaa..huhuu

Amber Chia berkata...

Tak ada komik yg baru ke? Semua komik kat senarai ni bosan tau?
Tak best langsung... semua saya dah ada.... cuba bagi yang best sikit...

Lov Note berkata...

hi amber chia, lov kumpul komik yg lov minat je..means bkn semua komik lov minat..

so xsemua komik lov ada, its ok kalo semua amber da ada, semua komik2 ni bg lov best je..

then lov bkn pengeluar komik tkini, just pembca, pminat n pengumpul.

lov cuma boleh paparkan kt blog lov ni apa yg lov ada..

btw thanks coz sudi singgah cni..


evexse berkata...

dlm byk2 komik yg lov ade kn, ade x komik yg ade kandungan lain dye cerita 'palsu' . cte tu cte pndk dlm stu komik ni . sy prnh bce cite tu . sy cari merata tp susah na jmpe komik tu blek . sy da lpe tjuk komik tu . lov tao x tntg cte tu ?

Lov Note berkata...

erm? lov xphm la evexse..tajok cerita tu apa? kalo tau myb lov bole ingt..

da byk sgt baca tp 1 pn xingt dek pale ni..ehehee

then lg 1 dlm byk2 komik lov ni mmg ada byk kisah2 pendek..

kdg2 psl pnulis, psl watak2 dlm tu n kdg2 psl bnda2 laen..yg lawak2 la..

Sabariah Setafa berkata...

knapa lov tk taruk nama pelukis skali?? nnti senang nk cari.

Nur Afifah Rahim berkata...

bole tnye x? mne nk dpt komik "darah si rembulan".. dh lama sgt cari tp x jumpa.. kt sini xde.. T~T sy dh la xde lesen nk g jauh2.. bole bantu?

Nur Afifah Rahim berkata...

hmm, sy x active ni sgt.. so if lov have wechat, bole msg sy kt situ.. klau x keberatan la.. -> @littledevil_96

Lov Note berkata...

Nur Afifah Rahim : bku tu ada byk jual kt mph, bku2 yg lama pn rasanya maseh ada lg..

duduk mana? bg alamat kalo dkt nti saya hntrkn...tp kos kne tanggung sndiri ye.. ^_^

farah liyana berkata...

Boleh tolong belikan untuk saya tak? Saya tanggung semua kos. Contact saya kat wc tokwan97 pleasee asap please ada dalam 5 komik nak beli tapi semua jenis lama lama

farah liyana berkata...

Dear saya nak please. Tolong belikan untuk saya please. Contact saya 0176098410. Please sangat sangat.

Lov Note berkata...

mak ai kok sampai 5 buah? byk tu...komik apa? bg tajuk dlu n lov akn tgok kalo maseh ada.

kalo da ada nti lov bgtau lg mlumat sterusnya..

kalo xde pun call je gempak starz tnye psl bku2 tu..

julia rusmira berkata...

lov.. nak tanya.. jual tak komik lama tu ?? hot gimmick full set?? dah tanya gempk starz tapi diorang dah tak reprint coz of management issue.. ni email saya klu lox nk reply juliarusmira91@gmail.com

Lov Note berkata...

sory julia komik2 yg lov kumpul tu blom ada hati nk jual lg, maseh dok ulang bca bku2 tu..

owh diorg da x cetak lg eh..erm mmg susah nk dptkn bku dlu..xtau plk skrg da xde lg..

sory ye..

ANISAH IDRIS berkata...

sis, hot gimmick buku 11 sis ada dua kan? jual pada sy satu boleh? email sy anisahidris88@gmail.com

Lov Note berkata...

boleh je jual satu...hot gimmick 11 tu mmg ada dua..nk ke?


tp nta sejak dua menjak ni rsa nk jual je sume bku2 tu..haizzz nape nta..

miho_park berkata...

hello.. ada jual tak hot gimmick ..saya dah lama dah cari orang yang jual komik lama ..please rep asap .. contact saya wechat id zatyelf

miho_park berkata...

Ill be waiting for your respon ^^ .. sangat berharap .. tq

Lov Note berkata...

maaf lambat balas, lov da lama xonline, xsht. lov xjual komik2 tu lagi2 hot gimmick.. mnta maaf ye.

miho park cube u call gempak starz, kalo2 diorang ada n boleh jual hot gimmick lg tros pd u.

sory once again.. :(

Aiyu Aozora berkata...

Lov...nak tanye ni..mane nak cari komik lama xkisah la baru atau terpakai..tajuk chocolat pelukis kubonouchi eisaku..jilid 1-7..susah la nak cari..kalau lov ade terjumpa tolg bgtau ek..kalau nak tanye gempak starz camne nak contact? Lagipun kat online gempakstarz xde lg pn komik tu dlm list dorg..

Lov Note berkata...

dkt mph jusco bkt tinggi klang..byk lg tajuk cmni, bila diorg (mph) beli komik..xlaku diorg ada simpan or pamerkan jgk dgn bku2 komik baru..tp yg kluaran lama2 sgt tu mmg dah xde la..selalunya sbb dah habis..


ksian korang, in sya all arini lov try g tgokkan kt mph tu kalo adoo sume2 yg korang tnye tu..ok?

papai..

Grant Lavigne berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lov Note berkata...

lov dah pergi tgok kt mph aritu, tp sume komik2 lama dah xde. serius sblm ni byk gile...


korang ce try carik group komik, pengumpul komik, kt FB..ramai jgk student2 yg nk jual komik2 diorg..lama n baru sume ada...ce try ctu plak k..

Farah Moncis berkata...

Lov nk tnya komik hot gimmick yg jilid 11 tu lov ade lagi x klau ada saya nk T-T boleh x ?

Farah Moncis berkata...

Kan lov ckp kat mph bukit klang bnyk komik lama tpi skrg dh xde kan lov ade x tnya pekerja kat situ dorg simpan kat store ke atau mmng dh hbis ? Harap lov balas >_<

Lov Note berkata...

lov ada tnye staff kt ctu, dia kata sume yg xhbs or da hbs season diorg kluakn tp staff tu xtahu samada bku2 xhbs tu dhntr balik ke syrikat2 or ke mana..tu bhgn lain plk katanya..diorg promoter je..

last2 diorg suh lov try kedai bku laen kalo ade..tp mmg xde la..sblm2 nni lov pn try carik jgk..last lov nmpk kt ctu je yg mlambak2 bku lama..

hot gimmick no.11 tu lov bole bg je..byr kos pos sudah.. ^^

Farah Moncis berkata...

Komik yg kasih bukn kau dgn kasih hnya kau lov xnk jual ke klau lov jual saya nk tpi klau x xpe.. klau love nk jual bgitau ya saya nk beli :)

Farah Moncis berkata...

Komik yg kasih bukn kau dgn kasih hnya kau lov xnk jual ke klau lov jual saya nk tpi klau x xpe.. klau love nk jual bgitau ya saya nk beli :)

Lov Note berkata...

nanti kalo2 lov nk jual komik2 ni lov akn maklum dlam blog ni..sory skrg xde niat lg..apa2 pn tq sudi jengok blog ni..dtg lg!!! ^^

misguided ghosts berkata...

Awk buat akaun Instagram n search #Gempakstarz, bnyk buku2 secondhand dijual. Murah plak tu. Sya pum dh bbrpa kli beli. ☺

Wachaa Daniya berkata...

awk nak jual x komik beast master tu ... da bertahun sy crik ... :)

Farah Moncis berkata...

Lov saya nak komik hot gimmick jilid 11 tu boleh lov bgi no hp or email klau x pon ni email saya farahmoncis@gmail.com nnti lov email ya dan kalau lov nk jual komik2 ni lov bgitau ya tq..hrp lov balas T~T

Lisya_MrsLolipop berkata...

Lov.. Nk tnye.. Awk still jual komik lagi?? Kalau ade sy nk beli

aiman ahmad berkata...

Bole tak kalau saya nk beli komik pakcik kaki panjang

aiman ahmad berkata...

Bole tak kalau saya nk beli komik pakcik kaki panjang

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang