JOM TERJAH~

Selasa, 5 Jun 2012

1ST TIME TERBANG BERSAMA AIRASIA



Assalammualaikum,


tengok je tajuk tu mesti korang rasa kelakar kan?

yela orang semua dah bertahun2 naik kapal terbang..

tapi lov dah tua2 nih baru dapat merasa naik ..

tapi alhamdulillah, ada jugak peluang merasa sendiri pengalamannya..




erm bukan pergi sndiri ye, tapi dihantar oleh ofs untuk bkursus..

lov dari selangor berdua dgn kak lia..

mule2 dengar tu mcm takut je..akak gayat..hahaha

then,



kata bos bwk je waran tiket nih g kios yg ada kt ctu..

then nti dia akn print tiket..

hntr kami bdua yg xpernah naik kapal terbang.. haa mmg sgt bgos..




jom la layan lg apa lov nk bebelkan kat cni.. hehehe

sampai2 je kt airport kami pun menonong je laju g kios yg ada..

ngn kompidennye.. lov g scan waran tiket tu kt ctu..

tp mesin tu kata data error.. pelik gak kt dlm ati..

lps tu kak lia jerit "wei ko xbca ke? dia tulis kt ats tu MOBILE




lorhhh mmg lov xbca lgsung..dtg2 tros scan.. LOL

malu je, patot ada 2-3 org nengokkn je haku kt ctu..

dpn kios mobile tu ada lg satu mesin tros kami mnonong2 lg kesana

haaaaa baru btol..kami masukkn no..waran then dia print tiket

lps tu kami dok pandang kiri pndg kanan..

eh lps tu nak buat hape eh?



lol mmg malu weyh org baru blajau ni.. tros kak lia g tnye pgawai kt ctu..

lov mmg hrpkan kak lia je..coz aku ni mmg pmalu thp giler..

then dia soh kami g scan beg2 yg kami bwk tu..

kami pn g brator punyala ramai makhluk

mcm2 jenis ada..itam puteh klabu..bau? jgn ckp la..mcm2 ado..



lps hbs tu kami tros ikut je laluan beg tadi.. tros ikut org..

-maen ikut suke ati je kan-

tgok2 org sume lps scan beg g brator kt kauntr yg byk2 tu..

kami pn ape lagi brator gak la..




oh ni kaunter last, dia akn ambk beg2 kami tok bwk masok kpl

lol




then sampai ctu kami tnye mcm2 kt miss kaunter tu..

lorh rupa2 nya lama lagi kami punyer time..

g mcd tros mcekek..tmpt mkn kami mmg tau..

kami terel bab2 mkn ni.. lol




masuk je gate beso tu kami kne brator lagi utk pemeriksaan

t'akhir.. ala lalu kt pntu yg akn b'bunyi tu kalo ada something wrong..

kami xbwk bnda xelok pn tp punyala kami cuak gile..

mcm org bwk dadah plak..lol





hbs je dari ctu, tros kami nmpk ruangan m'nunggu..

kt ctu kami nmpk la litar kpl trbg tu..byk kpl ada.. kami punyer xtau mn.. hehe

sampai masa kami brator lagi utk cek tiket plak..

lps je dari ctu kami apa lagi.. ngn glabah bewoknyer

g mcari gate mn plk kapal trbg ni? lupa td kt skrin ada tules.. lol




mmg la kami ni..maklumla 1st time..hikhik

naek je kpl kami da rasa selesa sgt..tp mcm nk patah tengkok

biasala airasia, tmbg murah..tp best la..









 
stat2 jln je kami da b'pndgn satu sama lain..hahahahaha

-gelak lg sampai guleng2- kihkihkih

nk terbang tu je.. kami da pegang buah dada kecut perut

-pgang dada tp kcot prot?-

kami dok tgh n hujung..xdpt dok tepi tingkap..



 
so mcm batak bile terintai2 kt tingkap..

org yg dok kt tingkap tu mcm mnyampah je ngn kami..hahaha

ada haku kesah? :P



 
spnjng pjalanan tu kami hppy gile..truja yg bukan maen lg..
tp bila nk turun tu kami pegang kuat2 kerusi tu..wakakakaka

sewel en.. tp itu la ..

sjujurnya pengalaman prtama kami terbang bsama airasia..




fuhhhhhh lege dpt balek .. lol.



ps : layan ajela pic2 yg lov tgkp tu.. 1time la katakan.. batak sket..

hohohoho





2 ulasan:

safura ghazali berkata...

good info for newbie like we :-)

safura ghazali berkata...

good info for newbie like we :-)

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang