JOM TERJAH~

Selasa, 28 Januari 2014

LOV FINISH 5KM WALKATHON


Assalammualaikum..

sejak lov di saspek TIBI buat kali ke-2 dlm setiap 2 tahun ni

lov cuba buat perubahan..siapa yang xnak sihat rite?

so am i.. T-T


since then, lov byk kurangkan pemakanan tidak sihat..

yela mcm kita org melayu ni sinonim dgn nsk lmk, rendang

mknn segera mcd kfc n mcm2 lg..


pemakanan itu sndiri xslh..cuma kita je yang dah terlebih ambil

kita nk sihat jgn la mkn byk2..jgn la mkn tiap2 ari..tiap2 mngu..

ape kejadahnya kan..


so lov start, kurangkan pngmbiln nsk lmk sekali sminggu..

kalo x setiap pg mzt lov akn mkn nsk lmk siap ltk aym lg..lol

(buruk lantak betul)


skrg ni pn da rajin ke pdg utk bsukan pd stiap hjg mngu..

target bkn nk kurus, cuma nak sihat, mampu berjalan jauh..

xsesak nafas, boleh buat semua kerja rumah..

T_T
 

   


da tiap2 mngu g pdg, bkn utk blari..mmg xmampu lah..lov bjalan je..

tp pastikan dpt 10,000 lgkah ..kdg2 xcapai pn tp dont give up..

yg best tu, lov ngn my mum n adk sempat n bjaya hbskn walkhaton -btol ke eje tu- 

sejauh 5km..bg yg da biasa my 5km tu xde la jao mn pun..

tp bg lov ini kali ptama lov bjaya join 1 xtvt yg bermanfaat 

n bjaya ke garisan penamat


rasa seronok,  bersyukur sgt.. bdn pn jd ringan je..

so lov decide nk troskn join xtvt2 mcm ni..bila ada..

kdg2 ada kwn yg cdgkan lov g pusat rwtn kcantikan / plansingan

bkn xnk pergi, cuma lov juga pernah mghabiskn beribu2 dkt tmpt2 mcm ni

hasilnya mmg ada tp hnya sementara..


berbeza dgn workout yg kita buat n pjagaan mknan yg sihat..

dulu bila org nasihat mmg xpercaya langsung..senam? sampai bila?

mknn sihat? rugi la hidup tu xboleh ni xboleh..

tp tu dulu la...


skrg ni mmg sgt2 percaya, hahaha 

erm..jom kita ramai2 jaga ksihatan diri...kurangkn pngmbilan mknn segera

bykkn sayur hijau, gunakan beras perang.. kurangkn pengambilan gula, susu

nk cerita psl kesihatan mgkin lov maseh baru lg..


jom kite... arini bkn penamat segala, arini kisah kita baru bermula..


insya allah..



2 ulasan:

CikLily Putih berkata...

suker gak jogging tapi x de masa la...

Lov Note berkata...

eh..cik lily putih!!! <3 i lap u..huhu

tq sudi jenguk blog kerdil ni ha.. ala lov baru nk start..da saket baru tgadah.. T_T

lov xble jogging..bjln je..kali ni mmg abg n ank tpksa ku korbankn..huhu

mntk kbenaran kt diorg utk bg masa sket kt lov nk prepare diri mnuju yg lebih sehat..ahaks..


hrp2 xde la angn2 taik aym je.. ^^

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang