JOM TERJAH~

Rabu, 29 Januari 2014

LOV MENDAKI BUKIT JUGRA



Assalammualaikum,

hola, ehehe..apa khbar semua..harap semua sihat n sntiasa mjaga pmknan ok

(ceyh mcm pkr pmakana je konon)


ehehee, ohya..2-3 minggu lps lov ada xtvt lg..

kali ni lov, with my mum, adek2 3 org tu.. n my little girl pwincess

kami g mendaki bukit JUGRA.. d BANTING, SELANGOR


bila ckp psl jugra je..lov teringat kwsn kubur2 lama, kwsn keramat kata org2 tua..

ada byk makam dkt sna.. ada istana jugra..istana lama..

dlu arwah nenek ada bcerita..dia prnh bkerja sbagai dyg dkt istana tu..

erm tau la jela cerita org2 lama ni..seronok unggap kmbali sejarah2 melayu.


kami mdaki pd wktu ptg sbenarnya..kami sampai dlm pukul 3 ptg..

kami berenam kesemuanya..time tu cuaca pns gile..n org pn xde sgt..

boleh dikatakan ada la 2 - 3 fmly je kt ctu..


tmpt parking luas..parking je kt mn2..hahahah

walopun namanya bukit..xde la tinggi bebeno..cuma yg mjadikan ia 

satu kpayahan tu sbb dia agk mjunam..dan berbelok2 jlnnya..


tmptnya cantik, jln pn siap penuh di tar..

dikelilingnya penuh dgn hutan n pokok2 besar..

mmg ada kubur cina di pertengahan tu..

n sila berhati2 dgn anjing2 liar..mmg byk gile..


anjing2 ni xkejar..cuma dia suka ikut org..seram oiii bkn kucen nk mnja2.. hahah

so silalah bwk kayu sblm naek tu..utk keselamatan je..

n dinasihatkan jgn naek sorang2..jalan biar beramai2..

keselamatan dr anjing2 n mnusia2 gile..


seram je bila ada knderaan yg penuh ngn mamat2 MELAYU kita ni

dok usha2 dok siut2 ...aduuu dok dkt2 ngn kita...sila bhati2..

diorg ramai kita ni pompan je yg ramai...patut ada org lelaki bila dtg cni..

jom lyn gmbr yg sempat lov snap tok kowang...ehehe


 

   

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

blm sampai stgh jln lg.. lov da pancet..

xboleh naek..sesak nfs.. rasa nk nanges.. oh btapa ciwek nya saya..

rupa je gns..hohohoho


adk tolong tolak blkg..bg support

pwincess org ptama yg sampai dlu...dasat x dasat la budak 10 tahun tu..

ehehehe xmcm omak dia..lomah smngt.. :P


at last sampai jgk..coz lov tehegeh2 nk naek kami ambl masa 45 minit utk smpai

kalo x mzt 30 minit je da sampai ats tu..

pmdngn sgt2 memukau perasaan..trasa agungnya keindahan yg tuhan ciptakan  

syukur sgt ats nikmat yg ada ni..


lpk kt ats tu dlm 20 minit..snap pic then kami turun semula..

turun laju gile..hahahaha..

ohye, dlm pjalanan balik tu..kami sempat singgah ke istana jugra..

indah nya istana lama..dulu boleh masuk..skrg mcm bpagar je,.

dah xboleh kot..lov pun xsure..


alhamdulillah dlm kol 6 lebih kami semua dah sampai ke rumah dgn slmtnya..

hjt dihati akn naek lg bukit ni..kata org kalo da slalu kita da xrasa apa..

laju je..i hope i can do it again n again..


jom la kita buat xtvt sihat lg...  ^^



Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang