JOM TERJAH~

Selasa, 15 November 2011

WORDLESS TUESDAY..WHY AM I CRYIN..

 
Tengah2 drive td tros rasa sedeyh giler..

bole dlm kete tu dok sorang-sorang lov nanges sampai mnitik2 air mater?

urmm bkn psl dgr lagu sedeyh,

nmpk kemalangan pun xde. Alhamdulillah selamat semua..

tp dek bengang ngn perangai manusia ni,

sejujurnya lov kje kt mn2 lov xprnh tinggi sore ngn sape2

but since lov dok keje kt klang ni lov da pndai mrh n tinggi2 sore..

lorh xkn la tibe2 je lov nk mrh2 kn? mztla bersebab...

coz lov ni xboleh nak marah, kalo mrh2 skali pun lps2 tu lov menanges

tp stat da psg balik cite2 xnk lg mrh2 org xtntu ala..

xnk lg cpt melenting.. kononnya nk bsabar je ngn pangai2 mangkuk2 kt ofs lov ni

tp lov ni manusia biasa, mmg org kata pakai tudung besar, 

pakai tudung labuh tp mulot xreti nk jaga.. psl apa?

psl korang yg mulekan dulu...

dtg2 je korang dah sound2 org xtntu psl...

sedangkan aku elok je duduk buat keje aku kt tmpt aku..

xkacau sape2 pun..

dtg2 je dah jeret2 kt org... 

korang ingt lov ni hape? mesin laminate? printer?

ingt lov ni pekak ke? xreti bahasa?

sampai korang bleh ske2 ati kurang ajar cmtu?

mmg lov cube utk sbr, tp dah xble.. td lov bls gak jeret sama..

lov nanges td ni coz lov ingt lov kuat..

lov ingt lov akn bsbr... tp lov blom ckup kuat lg..

lov pn kua perkataan yg kesat, tinggi suara..

lov menyesal sgt lov ikut perangai dia..

dia dah la nk mntk tolong org utk dia punyer sndiri tp tengking2 org..

sndiri pikerla.. ko dtg senang2 je 

nk mklumat tprinci yg org dah ssh2 buat slama ni

ckp la elok2... org pun xtekejot.. org pn xsaket ati...

bkn org xde keje lain..

mmg lov menanges2 sampai rumah td..

rasa sedeyh sgt, org ambk ksempatan pd kite yg ske diamkan diri..

mcmna ko saketkn ati org, mcm tu jgk la ko trime nnti..

kalo bkn ko, myb wife ko, ank ko, ibu ko, sdara mara ko...

bkn lov mntk tp balasan Tuhan tu ada,

Tuhan tu Maha Adil, ari ni ko tengking2 aku ckp mcm2 psl aku..

esok ko terima lah then pd ari tu ko ingt ari ni ko dah saketkn ati org laen...

org yg xde kne mengena lgsung dgn ko tp mudah sgt ko saketkn..

piker psl prangai ko tu buat aku tringt 

mcm2 ko dah hadapi kan? kguguran ank la, kne halau la,

then mcm2 lg... ingt Allah tu Ada, dia melihat, mendengar

doa org teraniaya ni slalu tmakbul..

aku xprnh mntk yg xelok utk kwn2 aku (still aku gelar ko kwn)

cume aku berserah je pd Allah utk tentukan ats apa yg ko dah buat..

sarang tembuan jgn dijolok.. then blaja masuk rumah org bg salam..

kite ni org islam..

aku xkaco ko, ko pun xpyh la nk sbok2 kaco aku...

nk apa? mklumat? g buat or carik sndiri..


LIFE GOES ON


1 ulasan:

zainab_baniaz berkata...

Tulisan kecik sangat lah Kak Lov.. cuba besarkan sikit tulisan tu...

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang