JOM TERJAH~

Ahad, 29 Ogos 2010

BERITA MENGEJUTKAN SLPS TERAWIH

Slps solat isyak mlm td, rajin plak lov trawih tros..slalu nya tgh2 mlm br lov trawih..myb abg pn xde rumah so xdelah lov nk sebok2 hidang or siapkn mknnn sdp2 utk dia..so ada byk masa..


lps solat tu lov klua sidai kain..tgok2 semua jiran2 melepak kt luar dpn rumah masing2..betegur sapa la kjp..lps hbs menyidai lov pn dok la dkt girl yg meleleh2 air mata tgok drama tv3 mlm td..hahahaha menghayati btol girl ni..


tros lov tenangkn dia..takut plak tgok dia sedeh2 cmtu, da la bapanya xde dirumah shari suntuk ni..g servis kereta n cat skali..satu hr suntuk abg xde rumah..dia col kata penat kt lua..buka pn xtntu arah je..-kesian plak dgr-


tgok2 kt hnpn ada miscol from mak lov..-dlm ati pelik jgk..coz mak xkn col kalo xde pape2 yg btol2 penting- :P


tros laju je lov col mak balik..borak2 punya borak..nada suara mak slow je..tenang je..mcm xde apae2 je.. lol


"adik ko eksiden..tp dia xapa2.." kata mak.


"ahh? Ya Allah..betul ke ni? kt mn? dia ok x? cedera kt mn je?" -lov yg glaba-


"ala xde apa la..cdera sket kt dahi ngn mata dia.." suara mak slow je..


"xde apa? hbs asl xbalik2 lg? asl dok kt kcemasan lama2?" -coz mak kata da lama dok hspitl-


"dokter kata nk thn dia dlm 6jam takut ada effect kt kpala dia". kata mak lg..


"Ya Allah...kepala?? terukla tu...xde la cedera ringan je kan?". -glaba xsudah-


"xdela...xde apa2.. aku pn da nk balik ni..penat sgt...kang lps 6jam nk dtg balik..kalo ok dia bole balik kalo x kne thn la..". kata mak.


"erm..yela kalo ada apa2 col org ek". -org <<>

coz abg xde rumah lov tros col abg maklumkan dia hal ni..abg plak kata dia on d way nk balik..


lps 1jam lov col lg abg..-risau- tnye dia kt mn..dia kata nk dkt sampai la ni..kt dpn je ni..


hppy btol lov dgr dia ckp cmtu..dgn pakai bju klawa n serkupnya lov dok lua tunggu abg.. -almaklumla 1hr suntuk xjumpe meyh..- :P


tiba2 kt lorong masuk rumah lov kedengaran satu letupan yg kuat -lov tros bdiri sambil pegang dada- bkn buah dada ok!!! dada je..!! :P


kemalangan..!!!! terdengar pula suara org2 disekitar menjerit..tros lov terdetik "Ya Allah abg.."


bygkn dgn hnye bju klawa tu lov lari tinggalkn rumah yg tbuka mlm2 buta..sampai separuh jln lov tringt kt girl tinggl sorang..lov lari balik..lov masuk rumah then tarik tgn girl thn tros tutup pintu..



air mata da nk mengalir..suara kelu..tgn mengigil2..dlm blari tu lov sempat dail nom abg...


nk dkt sampai tmpt kmalangn tu abg angkt.."ye syg...abg jem ni kat dpn...xmasuk lg lorong rumah kita? ".


Allah sahaja yg tahu btapa bersyukur n leganya ati lov dpt dgr suara dia..tros lov bhnti dr lari2 ank td..huhuh..


alhamdulillah abg selamat..org yg kemalangan tu pn selamat...mgkin cedera ringn je coz da boleh bgun pn..


kemalangan kereta ngn moto..tp bunyinya mcm kilang bunga api yg meletop..KUAT GILA..


masa abg smpai rumah lov masih menggigil lg..tp cover2.. :P


2 kemalgn dlm 1 mlm..bhati2lah dijln raya..walo pn da lmpu hijau or mmg jln ko..tp ingtla..kita kne bhati2..kdg2 tu xpe kalo kita yg ken jaga org demi keselamatan bsama..


**nk g sambung repair kreta lg hr ni..tp hr ni abg ajk lov temankn dia skali..so bye2...

2 ulasan:

kakchik berkata...

assalamualaikum lov. kali pertama singgah di blog lov ni terus baca post yang mendebarkan ni. semoga adik lov cederanya sikit saja dan tiada apa2 masalah di kepalanya. dan syukur alhamdulillah suami lov pun selamat. kakchik faham bagaimana perasaan lov masa dengar bunyi dentuman tu sebab kakchik pernah lalui pengalaman yang hampir sama. yang penting lov, bila suami kita ke mana2, kita doakan kat Allah, katakan yang kita serahkan suami tu dijaga oleh Allah keselamatannya. Bila Allah yang paling hebat menjaganya insyaallah kita lebih tenang. terima kasih sudi ke blog kakchik.

lov_note berkata...

time kaseh kakchik ats nsht tu, mmg lov tkot sgt..yela insn yg tsyg kan..

lov sronok mbaca kt blog kakchik..mmg setiap hr lov akn mlawat... tq again..

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang