JOM TERJAH~

Sabtu, 7 Ogos 2010

Lov Menulis...



camne nk ckp ek, dlm pale otak lov ni ada 1 magic tau..hish..bkn gile la..aiyooo tenang la dlu..baca lg slanjutnya.. :P benda ni bermula bile hr cuti2 kami adik bradik ni mmg tidak dibenarkan keluar rumah dan bercampur tidak tentu hala..
so kebnyakan masa kami adk bradik hbskn kt dlm umah je..lebeh2 lg dlm bilek kami.. bila da hbs maen permainan yg ada kami boring.. mcm biasa budak2 mmg cpt boring..




so satu hr tu adk2 lov kata kak tolonglah cita kan crita apa2..so da mcm2 alsan yg lov bg coz lov mmg xreti bceritaa.. then hr2 jgk la diorg ni mntk lov bercerita..lebeh2 lg cerita2 seram..




satu hr tu lov tringt 1 cerita di tv yg lov prnh tgok msa kecik2 dlu..coz xbrapa nk ingt lov campo2 kn cerita antu tu mnjadi satu..erm sejak hari tu lov sering bercerita cerita2 rekaan lov sendiri..

sehinggalah pd satu mlm tu, lov bermimpi satu kejadian..lov bangun n nangis2 coz takut sgt cerita tu mcm real je..tros bangunu kol 3 pagi sedang hujan lebat kt luar tu lov on pc..then tros lov tulis apa yg lov mimpi tu..





then sejak2 hr tu lov sering menulis cerita2 yg terlinta kt fikiran..kdg2 kisah cinta, kdg2 kisah seram..kdg2 kisah2 yg tak masuk akal..selalunya cerita2 tu dtg dr apa yg lov mimpikan..

mmg pelik, tp itulah dia..terlalu byk hayalan kot lov ni..lol

so skunk lov byk menulis, mcm2 cerita...ckp je nk cite mcm mn..seram? perkahwinan? cinta? pembunuhan? semua lov boleh reka dlm beberapa hari shaja.. then lov bg la kwn2 lov bca..





kdg2 tu diorg ketawa, kdg2 diaorg senyap je...mcm xde prasaan..kdg2 tu diorg kata mcm xpcaya je lov yg tulis..then diorg tnye lov ada copy kt mn2 x..-aiyyooo semua xde copy mn2 cume dr pemikiran lov yg sering membayangkan perkara2 mcm tu je-

hahahaha ada 1-2 cerita lov da terpampang di laman cerpen n novel yg popular..-rahsia- mmg agk bagus rasanya..rasa ada org y g membaca lebeh2 lg kalo org tu suka dgn cara penulisan kita..mmg sronok..





nti lov akn paparkan cerita2 dr coretan lov sndiri kt blog ni..hrp2 kwn semua sudi membacanya dan berikanlah komen ikhlas anda..

sekadar suka2..namun ada menaruh hrpn utk mengeluarkan sebuah novel or cerpen sendiri..bestnyer..hehehe -tu suma myb mimpi je kn-

so.....plis2 berikn pndgn kwn2 k..tq....

Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang