JOM TERJAH~

Jumaat, 31 Ogos 2012

MALAYSIA KINI MERDEKA LAGI KE - 55 TAHUN




SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN

KEMERDEKAAN

MALAYSIA

KE - 55




MERDEKA!!!!


MERDEKA!!!


MERDEKA!!!





SEMOGA NEGARA KITA MALAYSIA

AKAN TERUS AMAN DAN HARMONI..

SEMOGA AKN TERUS DILINDUNGI S.W.T



SEMOGA KITA SEMUA RAKYATNYA

AKAN TERUS MERDEKA

MERDEKA DARI DENGKI KHIANAT

DARI BERPECAH BELAH


KITA PELBAGAI BANGSA NAMUN DLM

NEGARA YG SAMA..

INDAHNYA NEGARA KITA



SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-55

WAHAI MALAYSIAKU TERCINTA





Khamis, 30 Ogos 2012

BEAST MASTER - MOTOMI KYOUSUKE

 

Assalammualaikum kwn2, adek2, 

dan hai pd pecinte2 or pengumpol2 komik sekalian..

hppy x hppy x? haaaa

skunk ni da 5 - 6 komik yg lov tepekkn kat blogl lov ni haa



kowang g bwh sekali belah kanan korang oke..

kt ctu ada tajok2 komik yg korang nk sgt tgok

picture2 dpn n blkg dia..


itu je yg sempat pon.. ada byk tau

xlarat meyh.. hiks

jom tengok Komik Beast Master ~~ rau!! :P






cite ni? hero dia konon2 mcm filem tarzan la..

hero dia ala2 pangai mcm binatang sket... gnz xtntu arah

tp bile dkt je ngn pompan tu dia jadi tenang n baik..


cite dia cute, kwn2 dia pn klakar gile..

so beast master tu kiranya pompan tu la / heroin


beli jgn xbeli.. heheheh




BUAH - KIM EUY JUNG

 

Komik seterusnya Tajuk Buah

Cerita yg diadaptasi dari kemanisan

pelbagai buah-buahan dgn sikap manusia itu sndiri


kdg2 ada gak persamaannya..

klaka kan.. 

erm xyah nak mepek pnjg lyn je pic2 komik ni k..

adios!








kesemuanya ada 3 buah..

ketiga2 nya sgt best!

buat lov jatuh cinta je ngn buah-buahan..hahaha

-nta pape nta-

:P



LE. GARDENIE - BEN

 

Hello! kamusta kana? (apa khabar, sehat ke?)

 hope korang semua sehat walafiat hndaknyer..

ececece da xreti bg salam da ni ape cite?

huhuhu


Assalammualaikum, (salam sejahtera ke atas kamu) 

^^

jom tengok Komik Le. Gardenie plak..

buku ni antara bku yg lov xnak beli

xnak beli? yes!!


g sna cni da dgr crita psl bku ni..

semua kata bku ni frust gile kalo baca.. tp best katanya

lol


last2 sekali TERbeli jugak la...kihkihkih..









gmbr dlm komik ni semua cantek2 dan bewarna..

best jgk la cerita dia,

tp mmg ada xpuas hati bca cerita ni

sampai la hbs pun mmg xpuas ati.. lol

korang beli n bca lah sndiri ye..

xpuas ati ckp..hehe


ROMANTIS BAS MUSIM BUNGA - USAMI MAKI

 

Tengok tajuk je dah tahu..

Romantis Bas Musim Bunga ni ada 4 siri

memang kesemuanya cerita2 romantis remaja


di jepun kebanyakan pelajar dan org dewasa yg bkerja

byk menggunakan basikal, tren dan juga bas awm..

so myb dari situ cerita cinta ni diadaptasikan


tgok la pic, but sory sgt2 

lov tgkp pic guna hnpn je.. kamera da hanco

hehehe








komik ni mcm HOT GIMMICK jugak

laris mcm pisang pns time baru2 klua dlu..

pic2 dia sgt comel.. baek hero or heroin semua cute!!

cerita cinta yg best!


I MISS MY BFG - UWAAAAAAAAAAAAA


29 Ogos 2012 jam 1.20 pagi,

aku tgok je dia di bawa pergi..

dgn sinaran chaya mlm klihatan bersinar dan terang lampunya


byk sgt memori aku dgnnya,

tentulah byk kenangan manis dari kenangan pahit

kenangan dia bsama keluargaku..

shbt2 ku.. byk sgt kenangannya


kerananya juga aku bertekad utk berjaya..

untuk lebih berusaha,

alhamdulillah aku bjaya bsamanya


sanggup aku buat apa shja utknye agr dia terpelihara..

kekal mjadi hakmilik aku je..aku dan keluargaku..

bkn lah mewah tapi sgt berguna..

sgt bjasa..


aku bkn org senang, psl tu ape saje yg dtg

dlm idop aku baek elok @ tidak..

cantek @ buruk ttp aku terima seadanya..

malah sgt2 bersyukur dgn kehadirannya..


sampai dekat pukul 2 pagi aku menangis xhenti2

aku tak tahu pukul berapa aku tidur

tidur dlm tangisan.. sedih, sebak sgt..

terasa seperti kehilangan ahli keluarga..


msa di bawa pergi tu aku hnya myorok2 je

mlihat dari daun tingkap bilik..

dgn titisan air mata yg xhenti2..

aku rasa mcm nk mnjerit "jgn bwk dia pergi.."


tp bibir seolah terkunci..

air mata xboleh behenti2

until knw time aku coretkn kenangan terakhir aku dgnye ni

air mata bergenang di kelopak mata..


aku maseh rindukannya..

aku inginkan dia kembali..

T_T

pliss giv me back....  T_T plis plis..




i miss my BFG




Ahad, 26 Ogos 2012

CHOCOLAT - KUBONOUCHI EISAKU

 


Assalammualaikum, 

komik chocolat ni lov beli kt pesta buku di kl dgn sparo hrga shaja...

mmg sronok, komik ni djual sparo hrga coz komik2 lama


mule2 tu takat ingt saja nk beli bg tmbh koleksi je

but bile da bca2 tu terseronok plak.. hahaha 
















TANAMAN MENGHIJAU DI KAMPUNG HALAMAN


Assalammualaikum semua,

suasana balik kampung, itulah yg seronoknya..


lov percaya semua balik kampung rasa seronok kan..

dekat kampung lah kita rasa lebih relaks, tenang,

happy, gelak tertawa bersama,


bergosip2 gembira, n paling tak sangka berjumpa

kwn2 lama...

yg best tu ada antara saudara mara kita tu

rupa2nya teman lama kita di tempat kerja.. hahaha

malu pun ada kan.. :P


yg paling lov suka tanaman dia,

tanaman yg memang mereka2 yg tinggal di kampung ni

tanam sndiri di belakang2 n di tepi2 rumah



nk cili, petik je..

nk limau petik, nk ulam pn petik je kt tepi2 rumah..

syok kan, tak payah beli

cilinya pun lebih pedas dari yg dijual di bndr2..


jom nengok pic2 yg sempat lov tgkp guna hnpon murah

:P

kamera? takde dah... T_T

pwincess berebot2 dgn spupu dia

jatuh patah batang lense kemre tu..


rasa mcm nk sepok je dia kt ctu.. tp naseb dia baek

coz kt umah org..mahunya FIL aku kne serangan jantong plak kang..

eh ape mepek ni.. jom layan tanaman menghijau..kheeee























byk lg tapi xsompek betri hnpn murah da mati.. lol

pic2 raye pn xdpt nk hapdet coz kemre da kojol T_T

papai ~~



Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang