JOM TERJAH~

Jumaat, 24 Ogos 2012

APA MASALAH KFC NI?


Assalammualaikum dan selamat behari jumaat semua..

dah seminggu cuti raya, ari ni lov kerja..

yer satu hari ni je coz esok da hari sbtu n ahd kan..


xpela nk wat cmne, but disebabkan pusat jagaan pwincess

xbuka lagi mgu ni tpkse la lov bwk dia ke ofis ni haa..

psgkn dia dvd karton senyap la dia kt tepi tu..


lov boleh buat keje..tp tgh2 buat keje dia merengek lapo

aduhhh, kt ofs lov ni xde kedai ke hape ke..

so tpkse col abg mntk tolong bwk kami g mkn..


abg lov cuti lg, tp ari ni kan hari jumaat

so xmo gngu dia nk g bsolat karang..

abg smpai2 je bwk kami ke simpang 4 dkt ngn ofs ni


xde byk kedai yg bukak lg, kbnyakannya maseh braya

pwincess plak sebok nk mkn KFC

tpkse la masuk, kang kempunan plak ank dara lov ni

KFC mmg kgemaran dia.. sbln skali lov bwk dia mkn sna


msuk je KFC ni, xde ramai org pun

takat ada 2 fmly je kt dlm tu..

tingkat ats ada tp ditutup, tatau la kenapa..myb xramai org


then meja tingkat bwh xbyk, tp kesemua meja kotor..

mksud lov ada bekas makanan org sebelum ni..

belum dibersihkan lagi.. its ok la kan, myb dia xckup org

xckup pkerja smpena raya ni..


so da pilih tmpt lov pun angkt tgn kt stff kaunter tu

lov bg isyarat meja kotor, lps tu lov bg isyarat mntk tolong lap

dengan senyuman lg oke..

but, but,



budak kt kaunter tu takat pandang je lov

mcm org xde perasaan..bukan ada org pn kt kaunter time tu

then kaunter tu ada 2-3 org staff lg..


then lov duduk jgk, da xde tmpt.. abg g kaunter oder mknanan

kjp lg budak tu dtg, tp dia kemas  meja lain, meja yg xde org

kemas bekas2 makanan, lap2 meja..

last skali baru dia dtg kt meja lov, ambk bekas tu pn dia hempas2

mcm marah lagaknya..



then dia blah cmtu je,  xkn la dia xnmpk meje tu koto kan?

lov mmg biarkan je... dia yg bkerja kt ctu xkn dia tatau


apa yg dia kne buat time meja kotor?

patut dia xbleyh bg meja tu kotor

patut dia agkt smph2 tu bila customer da keluar

ni sampai da masuk customer seterusnya pn maseh blom angkt..



agkat pun buat muka mcm kasut.. meja x lap..

kalo rasa hari raya malas nk kerja, janganlah kerja..

kerja tapi menyakitkan hati customer plak.. xhalal duit gaji ko makan

kalo cmtu cara ko buat kerja tau..


kalo xsuka kerja ctu jgn kerja, berenti je..

coz kerja servis makanan segera mmg cmtu

sntiasa dpenuhi org ramai, sentiasa kena senyum

kerja kne pantas, kena bersih.. bukan buat muka cam kasut..


sakit betul hati lov org buat cmtu,

kita masuk situ kita hrpkan servis yg terbaik,

kalo xdpt terbaik pun tapelah dpt yg ok pn boleh..

senyum pn da ok..tp semua tak..servis lembab..

kotor..


 
tgh2 mkn baru tperasan, ada bnde itam di tepi pinggan

korang bleyh nmpk tak?





nmpk? lov ni org islam,

xkuasa nk dajal2 org ye..bnde ni mmg ada kt tepi pinggan tu

rambut.. tros da xlalu nk mkn..

nk tmuntah ada..



uwekkkk!

rasa nk panggil je staff kt ctu, tp abg xbg..

abg mrh kalo lov kecoh2 kt ctu.. kite nk suarakn hak kite...

kenapa nk tkot kan?

eeeeee mmg xpuas hati betulllah..




mymph, mls nk pergi KFC simpang 4 tu lagi...

xprofesional lgsung..

pd KFC tu ambik la staff yg btol2 nk bkerja..bkn yg pemalas...



kite masuk kite byr tau..bukan free..

kalo free pun...

tp servis cmtu, tmpt kotor takde sape nk lah..





Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang