JOM TERJAH~

Ahad, 22 Julai 2012

RESEPI CUCUR / CEKODOK MUDAH

 
Assalammualaikum,

bulan-bulan puasa ni mls nk mbeli mknan dari luar..

itu kalau boleh la yer..hrp2nyer boleh..


carik punya carik lov da trlupa

mana kat laman web mana lov ambik resepi nasi aym hainan tu

so memang frust btol rasanya, coz time cuba dlu mmg sgt sedap


resepi yg diberi pun xsusah, siap bg jiran2 semua 

dok memuji nasik aym tu sedap, sbijik rasa mcm kt joni..

huhuhu



sedeyhla,

but sebelum TERhilang lagi resepi best2,

baek lov taipkn dkt blog ni haa...


selain mjadi sumber lov sndiri, kwn2 xtau mcm lov pn boleh try




RESEPI SECODOK MUDAH


: udang (boleh dipotong 2)

: tahu (dipotong dadu - jgn kck2 sgt)

: bwg merah + puteh (diriceh2) - 

-byk boleh siket pn boleh ikut kesesuaian-

: cili merah beso 2biji (dipotong halus)

: daun sup / daun bwg (diriceh halus)


: 2cwn tepung serbaguna

: 2cwn tepung naek sndiri

: 2cwn air masak



CARA-CARANYA :

 : bncuh tepung n tepung naek sndiri (shingga sbati)

-bncuh tu letakla air ye- mmg 2cwn tu je

: masukkn bhn2 tu satu persatu shingga selesai..

:pnskn mnyk then mula mnggoreng...jgn lama2 sgt..


then da siap cekodok mudah!! sedap plak tuh!! hiks!

mkn cmtu sdp, cicah sos pon sedap!!




lalalalalala~~~










6 ulasan:

zainab_baniaz berkata...

a'salam

wahhh!!! cucuk udang kegemaran tu....

Haslina Harun berkata...

sedap gak ni buat hidangan buka puasa

nanti kamu bagi no acc, alamat kat email akak yer..
roslana_06@yahoo.com.my

Nadot berkata...

cucur udang tuuu..sedapnye..tp wpun mcm senang...nape tah sy malas buat kuih ke ape..sy rajin masak lauk simple je n pasta aglio olio... siyes sy mmg pemalas masak...makan rajin sgt plak..hohoho

lov-note berkata...

kak ina lov da send sume tu kt email akak..kot2 akak xtrime eh..nti lov hntr skali lg..tq!!

lov-note berkata...

lov sume bnde mkn jnji halal tp mmg nk buat sgt2 la mls..xya ckp nadot, lov pn same..

tp lov mmg pebret mknan ala2 brt cam pasta yg nadot buat tu..sgt sedap..tp xreti..huhu

lov-note berkata...

errr sbenarnye bkn cucur udang tp lebeyh kpda cekodok udang tahu daun bwh n sgala..lol

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang