JOM TERJAH~

Selasa, 10 Julai 2012

OH MY PWINCESS








balik je dari sekolah pwincess bwk satu kertas

dgn potongan love yg besoo

dia lipat 2 benda tu so mmg xnmpk..




sampai je umah dia suruh umi dia tampal kt dinding bilek dia..

lov pn semangat la, yela keje seni ank kan..

mzt disimpan..



semua hasil kerja tgn pwincess ni dari kecik lg 

mmg lov simpan dlm fail..

tp yg ni dia suh tampal plak..so,




bukak2 je ada tulisan,


ats skali dia tulis :

untuk atuk dan nenek

bwh skali dia tulis :

saya sayang atuk dan nenek



aduhh tersentuh betul perasaan ni..

bgitu dia rndu kan atuk dan nenek dia..


tgh2 bersedeh sambil tmpal benda tu dia masuk

pwincess : nape umi? umi menanges ke?

umi : mane ada la..panas dlm bilek ni..peluh T_T



ini dia bwk keesokkan hari nya..

dia kata dia mntk tolong kwn potongkn bentuk love tu..

then dia tulis sndiri ucapan tu..


kali ni ucapan ats -untuk abuya-

bwh -adik sayang sangat abuya-

hahahaha xboleh bla btol budak ni..


tgh2 tampal tu sedo lov punya xde pun..

yg paling beso utk atuk nenek,

kecik sket utk abuya..

umi punya mana dek?
 


keesokkannya lg dia bwk lg bentuk love tu..

kali ni kecik sket dari smlm..

ucapan sama -adek syg sgt umi-

hw sweet..

tp nape umi punyer kecik?

syg adek kt umi beso ni je ke?

adek cume tersenyum,,


umi xtahu apa maksudnya.. tp bg umi..

mungkin gak, coz umi slalu garang dgn adek.. 

T_T
 


hari keempat pwincess bwk lg tp ini yang paling kecik..

kt ctu ucapannya

adek syg sgt umi dan abuyah..

adek... adek... mcm2 budak ni..


lov pn mls nk lyn or tnye2 lg da..tolong tampal je..

myb dia perasan dia yg tnye lov,

pwincess : umi xsuka ke adek buat mcm ni? xcantek ke?

umi : suka...pasal tu la umi tampal..cantek..

pwincess : tp umi mcm xgembira je..

umi : xdela, pandai je adek ni..umi kan baru balek keje..pnt..


pwincess : umi xnk tnye adek, knpa adek buat laen2 bentuk?

kenapa atuk nenek besar, abuyah besa? umi kecik?


masa dia tnye soalan ni lov da bgenang air mata..

who knws, skrg ni lov ckup snsitif..psl bnde kck pn ble mnanges..


tros buat2 tnye kt dia,

umi : kenapa adek buat mcm laen2 bentuk tu?

pwincess : petama, yg beso tu adek buat khas utk atuk dgn nenek

sebab adek rnduuuuu sgt dgn atuk nenek..da lama adek xjumpe..

umi kata atuk nenek keje, jauh, psl tu kite xpegi umah atuk nenek lg..

pasal tula adek rindu sgt2 dgn atuk nenek.. 

-tros dia nk menanges-

ksian plak lov tengok..



tros lov tnye lg..

umi : yg abuyah punyer pulak? beso jgk dari umi punyer..knape?

pwincess : abuyah pn slalu xde je, siang2 abuya keje..

mlm abuya belajar g ngaji..kdg2 abuya jumpa ajim..

abuya slalu xde dgn adek..


tros lov ketawa..mcm tu rupanya..tp lov mmg xfhm

knape lov punyer lov kecik..

pwincess : umi punyer adek buat kecik, sbb adek xde rndu sgt

dgn umi, sbb umi selalu ade dgn adek..


T_T oooo mcm tu rupanya..

umi ingt adek xsyg umi..uwaaaaaaaaaa

-tros pelok pwincess si manje busyuk tu- hehehe



erm inilah dinding bilek pwincess..

mcm2 dia nk tampal

puzzle tu lov dpt dgn beli dvd dari speedy video..

lov dpt time ngndong lg, simpan utk pwincess..

bila da puas maen dia bosan kot..sebab syg n byk kenangan

lov soh abg framekan n simpan

bile da frame pwincess nk balik utk letak kt bilik dia..

hahahah


bob the builder, katon kgemaran pwincess

masa dia kecik2 dulu..

kton yg bwarna warni n smngt bkerjasama.. 

mak pwincess pn ske gak.. hohoho



pingu cerita katun bisu yg mjadi kgemaran pwincess jgk

watak pingu comel sgt walopn dia nakal..
 



pic ptama kami bersama, swktu dirumah lama dulu..

pic ni adek lov yg tgkpkan..mlm ni

pakai bju tdo lg tu,..hahaha

tgokla si pwincess yg chumel2 lote tu..

puteh sgt dia msa kecik2.. ikut belah abuya..



ini ditampal dkt kepala katel..

bkn pwincess je mak pak pwincess

pon bca dari cni jgk..


sma2 blajau..hohoho 

bnde yg baek kne diamalkn..

inilah cerita si pwincess

kalo nk cerita semua xkn habis ..


 



5 ulasan:

Nadot berkata...

Ala..sweeeet nyee...

Sayu plak rase...Terus rindu kat anak...
Macam mane la baby nadot dah besar nanti..
haiishh...

kak ina kl berkata...

seronokkan layan anak..macam telatah yang menghiburkan..nanti dah besar bila di ingatkan balik terasa bahagia.

kerja dengan gomen memang mcm-mcm kena attend..kursus..seminar..sukan..mcm-mcm lagi..bersabarlah yer..kalau yang boleh di elakkan..elakkan lah..kalau dah terpaksa nak buat camner..

ooo kamu nak join gak ek jom kurus tu..akak tak dpt join sbb weekend nak tgglkan hb kat rumah rasa tak bestlah pulak..family first kan

lagi satu..cuba kamu check blk link blog kamu..akak klik kat link di ruangan komen tapi tak leh dpt..whoop not found..nasib baik ingat lov_note..barulah dpt gi sini

pernah pergi sekali ajer pesta flora ni..tu pun sbb hantar yana ke salak tinggi lalu putrajaya..skrg ni yana dah tak belajar kat situ..mls nak gi dah..jauh lah

lov-note berkata...

mmg sronok kak, itu la teman bgurau teman begado..mcm2 keletah dia..

da namanyer pun keje kak tpkse la buat suke xsuke..semua mzt kne ikut arahahn..

lov dpt join Jom Kursus under Pn. Bee tu tp last2 minit bos soh keje plak..mmg frust gile lov time tu..

lov tatau plak psl link blog ni kak..slalu kalo lov komen kt blog akak tu lov kne sign in dlu then baru boleh komen..tp mcmn pulak akak kata xboleyh eh? lov pn xfhm sgt blog ni..

pesta flora tu baru 1st time lov pegi..mmg best!! tmpt beso sampai saket2 kaki jln..

tp mmg sronok..

akak tenkiu ye, sudi gak akak singgah blog nta hape2 lov ni..rajen gak akak komen2 kt cni, sedangkn lov tahu akak tu byk event, byk keje, ibu lg, blog akak lg..tengkiu sgt2!!!

lov hppy sgt!!! ^^

Haslina Harun berkata...

result ga dah di umumkan..silakan mampir ke blog yer

lina berkata...

hehehe kite ibu ni mampu doakan yg terbaik shaja..

insyallah ank2 kite semua akn jadi ank yg soleh/solehah suatu masa nnti..

amin..

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang