JOM TERJAH~

Ahad, 29 Ogos 2010

BERITA MENGEJUTKAN SLPS TERAWIH

Slps solat isyak mlm td, rajin plak lov trawih tros..slalu nya tgh2 mlm br lov trawih..myb abg pn xde rumah so xdelah lov nk sebok2 hidang or siapkn mknnn sdp2 utk dia..so ada byk masa..


lps solat tu lov klua sidai kain..tgok2 semua jiran2 melepak kt luar dpn rumah masing2..betegur sapa la kjp..lps hbs menyidai lov pn dok la dkt girl yg meleleh2 air mata tgok drama tv3 mlm td..hahahaha menghayati btol girl ni..


tros lov tenangkn dia..takut plak tgok dia sedeh2 cmtu, da la bapanya xde dirumah shari suntuk ni..g servis kereta n cat skali..satu hr suntuk abg xde rumah..dia col kata penat kt lua..buka pn xtntu arah je..-kesian plak dgr-


tgok2 kt hnpn ada miscol from mak lov..-dlm ati pelik jgk..coz mak xkn col kalo xde pape2 yg btol2 penting- :P


tros laju je lov col mak balik..borak2 punya borak..nada suara mak slow je..tenang je..mcm xde apae2 je.. lol


"adik ko eksiden..tp dia xapa2.." kata mak.


"ahh? Ya Allah..betul ke ni? kt mn? dia ok x? cedera kt mn je?" -lov yg glaba-


"ala xde apa la..cdera sket kt dahi ngn mata dia.." suara mak slow je..


"xde apa? hbs asl xbalik2 lg? asl dok kt kcemasan lama2?" -coz mak kata da lama dok hspitl-


"dokter kata nk thn dia dlm 6jam takut ada effect kt kpala dia". kata mak lg..


"Ya Allah...kepala?? terukla tu...xde la cedera ringan je kan?". -glaba xsudah-


"xdela...xde apa2.. aku pn da nk balik ni..penat sgt...kang lps 6jam nk dtg balik..kalo ok dia bole balik kalo x kne thn la..". kata mak.


"erm..yela kalo ada apa2 col org ek". -org <<>

coz abg xde rumah lov tros col abg maklumkan dia hal ni..abg plak kata dia on d way nk balik..


lps 1jam lov col lg abg..-risau- tnye dia kt mn..dia kata nk dkt sampai la ni..kt dpn je ni..


hppy btol lov dgr dia ckp cmtu..dgn pakai bju klawa n serkupnya lov dok lua tunggu abg.. -almaklumla 1hr suntuk xjumpe meyh..- :P


tiba2 kt lorong masuk rumah lov kedengaran satu letupan yg kuat -lov tros bdiri sambil pegang dada- bkn buah dada ok!!! dada je..!! :P


kemalangan..!!!! terdengar pula suara org2 disekitar menjerit..tros lov terdetik "Ya Allah abg.."


bygkn dgn hnye bju klawa tu lov lari tinggalkn rumah yg tbuka mlm2 buta..sampai separuh jln lov tringt kt girl tinggl sorang..lov lari balik..lov masuk rumah then tarik tgn girl thn tros tutup pintu..



air mata da nk mengalir..suara kelu..tgn mengigil2..dlm blari tu lov sempat dail nom abg...


nk dkt sampai tmpt kmalangn tu abg angkt.."ye syg...abg jem ni kat dpn...xmasuk lg lorong rumah kita? ".


Allah sahaja yg tahu btapa bersyukur n leganya ati lov dpt dgr suara dia..tros lov bhnti dr lari2 ank td..huhuh..


alhamdulillah abg selamat..org yg kemalangan tu pn selamat...mgkin cedera ringn je coz da boleh bgun pn..


kemalangan kereta ngn moto..tp bunyinya mcm kilang bunga api yg meletop..KUAT GILA..


masa abg smpai rumah lov masih menggigil lg..tp cover2.. :P


2 kemalgn dlm 1 mlm..bhati2lah dijln raya..walo pn da lmpu hijau or mmg jln ko..tp ingtla..kita kne bhati2..kdg2 tu xpe kalo kita yg ken jaga org demi keselamatan bsama..


**nk g sambung repair kreta lg hr ni..tp hr ni abg ajk lov temankn dia skali..so bye2...

Khamis, 26 Ogos 2010

1st TIME PAKAI JUBAH AND KUIZ???

Salam semua,

erm btol tu, 1st time lov pakai jubah semalam..crita kt cni bkn coz nk bangga diri tp alhamdulillah rupa-rupanya lov boleh lakukannya.. mula2 pakai jubah n tudung labuh -xla labuh sgt- lov rasa mcm segan sgt..nk klua rumah nk pergi keje pn sorok2 takut jiran nmpk -klaka kn?-

sampai ofs semua org tkejut.. semua tertanya2 kenapa lov pakai cmtu..time boleh jwb tu lob jwb la..tp bila da ramai sgt yg mempersoalkn benda ni..lov diamkn diri je..mulot org xble nk tutup..

lov nk troskn usaha ni..nk jd seorang muslimah yg disayangi allah.. -bkn senang tu- tp sekurang-kurangnya lov nk mencuba..demi suami, ank dan diri sndiri..mn tahu mgkin kwn2 yg melihat akn turut serta.. -mn la tahu kn?-

lov skunk ni tgh sibok mncari bju2 muslimah, baik t-shirt..bju kurung, jubah n tudung2 yg sesuai ngn lov.. almaklumlah lov ni pendek je orgnye..lps tu bdn gempal2 gitu..berat pn da 65..huhuh

mmg rasanya agk susah nk carik bju2 cmni..ada yg tpnjg sgt..sempit..bso sgt..n mcm2 lg mslh yg lov hadapi..

tp alhamdulillah bila nk klua tu da trasa xboleh tnpa memakai tudung walo pn nk sidai kain or buang sampah.. -smoga lov kuat semangat-

lov ingt nk buat kuiz..utk bg hadiah myk wangi body shop kt sape2..yg bminat or ble tnjukkn lov tmpt2 yg sesuai utk membeli bju2 muslimah ni..

walopn lov da dok berjam2 mengadap blog kakchik..lov masih blom jumpa lg yg besesuaian ngn lov..myb coz lov xpandai nk pilih kot..

tp mslhnya lov tatau nk buat cmne..

kalo kwn2 or sape2 pembaca yg ada idea ble la bgtau lov kt blog ni..

lov nk bg 2 jns perfume from bdy shop tu... -perfume tu ada lov pampang br2 ni- hohohoh

TOLONG LA LOV OK.. :p

Selasa, 24 Ogos 2010

OFIS!!

pic yg xde kne mengena ngn tajok kt ats.. :P


sampai2 je ofs pg ni lov uruskn hal2 cuti smlm. tp kakak tu kata "lov ko xcuti ye raya ni..xde pn pmohonan dr ko"..

-tcengang- uwaaaaaaaaa tidakkkk kak tolongla kak..saya lupa..saya nk cuti kak.. mn ble xnk cuti...raya ni...

uwaaaaaaaaaa kak tolongla kak jumpe pangarah .. :P




haa pdn muka aku.. meheheeh..




skunk da sampai kt meja br tringt ada minit yg lov xsiap lg..OMG!!!




mls la cmni..pantang btol nk buat2 minit ni...ayt nta apa2 lov pandai la..adoiii xde mood nk buat keje lg ni..cmne ni..huhuh




ada adk yg br kawen kt ofs ni cite psl keluarga mertua dia..ngn btapa xsukanya dia nk balik kg raya ni..meheheeh




tringt plak masa br2 kawen dlu..mmg cmtu la rasanya.. :P




dah2..lov nk bstory mory plak..nk g buat keje dlu.. :P




papai..

Isnin, 23 Ogos 2010

BULAN PUASA PN ADA YG NK MENGUMPAT LG YER!!!!

Td lps balik dr klinik tgok2 ramai jiran2 dok lua sambil borak2..lov klua2 keta tros senyum..tp diorg tgelak2.. lov pelik jgk..tp buat bodo je...nk sampai kt pntu masuk tu diorg panggil lov..

jiran : weh..mari ler...ada cite best ni!! -gelak2-

lov : cite best? eh tamo la..bln pose ni..tamo2.. -gelak2-

jiran : mmg la pose..bkn nk ngumpat org len..ni cite psl ko la..

lov : aik..lov yg g keje pg2 buta balik pn da xnmpk matahari pn kne ngumpat ke?

jiran : -gelak2- mari jela..

lov : ahhh ape dia ni? cite ape? meh aku ganyang2 kan mulot org tu -berlawak-

jiran : -gelak2 lg-

lov : wei cptla...cite ape da la pns ni...cpt2..

jiran : kitaorg tatau ko ngndung..dah 5 bulan plk tu.. hishh ko xcite pn ngn kitaorg ye..diam2 je ko ni..tp org lain plak tahu dulu..

lov : ahhhh?? ngndong? sape? lov? gile!!! sape yg ckp ni..mn de la..hishhh..

jiran : tuuuuuuu org rumah hujung tu yg ckp... -lov pn xkenal org tu-

lov : hish...aku ada buat slh ke ngn dia dia ckp aku cmtu..mn de aku ngndung.. -thn sebak-

jiran : tu la dia suka2 je buat crita psl ko..ko tahu dia ckp ngn sape semua ni?

lov : siapa?

jiran : makcik ko mak sedara ko la...sape lagi..dah la mak sedara ko sedeh ko ngndung xbritahu dia..

lov : hish...mndela..lov xtipu...buat pe nk smbunyi2...dah la balik dlu ye.. -xthn sgt da-


balik2 tu lov tnye abg kalo dia ada cite apa2 ngn suami pompan yg kutuk lov tu..tp abg kata abg xprnh cite apa2 psl keluarga kt org.. lov tnye lg..sampai abg bengang -org tu best fren dia-

tros la lov mrajok...last2 nanges2 masuk toilet..then amek air smbhyg n solat zohor..lps solat br ok sket ati ni..

lov xmrh org tu, tp lov sedeh sgt..bkn lov xnk mengndung.. or smbunyi ape2..tp kenapa soalan2 mcm ni yg kerap diorg persoalkn..

mmg perot lov buncit ..coz kesan dr melahirkn ank pertama dlu -my girl- lov operation n lov tpkse bpntang slama 1tahun utk pulih..mmg trok sgt keadaan tu..

tp tu la...kesan ni nmpk mcm mngdung..tp bkn..bkn semua org tatau tu..tp saja2 nk sakitkn ati org..lov sedeh sgt tau..

biar rupa xcantik tp hati ikhlas..hati bersih...hidup gembira..kenapa nk sakit2 kn ati org cmtu..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

TOLONGLAH MAKAN SAYANG OIII


Erm..sedeh plak nk cite..tp cite gak la..mn tau ada sape2 or kengkawan sume yg ada nasehat nk bg kt lov..huhuhu T_T


sebab my girl diPKSE utk blaja berpuasa oleh ayhnya..girl pn ikut je..walo pn ati nyer sedeh bebenor.. :P


da berapa hr pose ni -xingt pose keberapa- girl cume tinggal 1 1/2 je...lain2 tu semua girl puasa penuh.. mmg la bgos.!!


tp tiap kali time berbuka or bersahur..girl cume mampu minum air je..lov sedeh sgt..


pujuk jgk abg lov bg can la kt girl xpyh pose ke..or selang2 ke..or apa2 jela..semua lov da cdgkan..


tp abg tolak bulat2..lov takut plak girl saket..lov tatau nk buat pe..


abg kata girl cume bpura2 je..tp bila mkcik2 semua tahu girl puasa penuh semua org pung pang pung pang kt lov


diorg kata "ko nak bunuh ank ke?" tros lov naek takut.. da la beratnye dr 17kg da turun tros ke 16.. kurusnyer..!!! tidakkkk!!


slh ke apa yg lov buat ni? cmne lov nk buat ek..uwaaaaaa sedehnyer.. girl tolonglah mkn nak oi..... ;(

KAMERA!!!


haaa ini la dio...wane ini la juge..hohoho lntk ko ctu.. :P


ehem2... disebabkan abg tgok lov ske sgt tgkp gmbr n xkira tmpt kt mn2 pn ble..
walo pn kt ats moto kalo smepat lov akn snap pic..miahahah xkiro ler slalunyer gmbo awan yg lov akn tgkp.. :P


alhamdulillah ada rezki lebeh taon ni abg soh lov bli kamera..


sume2 org lov tnye kamera ape yg bgos..tp ramai2 org tu semua ckp brand yg bermcm2.. sampai kepala otak lov pn penen..hahahah


last2 tros g kedai kamera tnya sndiri ngn org tu..tokeii saya punya bajet byk ni n saya nk kamera camni2.. ada x? >:P ^^ -ngn muke xtatau malu-

so tokei tu pn kasi la...pung pang pung pang... dia becerita...


tgh dia cite2 tu lov tgkp syok ngn 1 kamera samsung ni..tros dia ckp "aiya..itu tade bgos punya maaa daripd u ambk itu baek u ambk ini maaa.."


dia pn klua kn satu kotak kamera jenama FUJIFILM JX250 ... -erm...mls nk cok cek cok cek tros sambau jela..-


da lov pn mmg tatau pape2 psl kamera ni..nk wt cmno..jnji ble tgkp gmbo.. :P spolo kali jgk la abg tnye lov..


"btol ke awk nk bli yg ni? xde jenama pn? cam xcun je? awk nk ke? kang nyesal cmne? jgn mntk2 lain tau.."


adoiiii xpe2..jnji ado.. wakakakaka..

PENCARIAN MINYAK WANGI BERMULA

105.00


39.00


49.90


Pencarian minyak wangi bermula la pd cuti hjg minggu br2 ni.. sbb abg pn da shari suntuk bwk lov n my girl ke bengkel...utk repair kreta... so hr ahdnya lov bls dendam balik..1hr lov bwk dia g sopenk2..


erm bkn sopenk2 raya..sopenk g carik myk wangi yg da tinggal nyawa2 ikan tu..mmg tamo pakai myk wangi len..myb da tbiasa ngn myk wangi ni..tp nta kenapa xsyok la g body shp kt bkt... tu..


dia nyer girl's kurang ramah tamah.. :P da tu xcomel2 coz kalo kt bkt tinggi girls dia comel2..n kuat cenyum.. :P


da tu kedai bdy shp nyer plak kecik sket dr bkt ......erm..tp ble la.. jnji tcapai gak hajat dihatiku..
ehehehe -penggile perfume bdy shp-


sampai2 je girl's tu tnye..


girl's : ye nk carik apa?


lov : perfume ... -sambil tunjuk suami ngn diri sndiri-


girl's : u pakai yg ni ..ni utk lelaki ..bau dia pn lembut sikit...u minat lembut ke keras?


lov : yg tu dia da selalu guna..ada lain x? bg yg keras sket la.. :P


abg ; eh apa awk ni..jgn la tukar2.. -sape punyer perfume ni?-


girl's : yg ini keras sikit..u try.. -sambil tunjuk ketas yg dia da spray


lov : wahhh yg ni sedap la...xde la keras sgt...mmg best la bau dia..


abg : ahh best ke? best dr sbelum ni? btol ke?


lov : angguk2


abg : ok kami ambk ni


girl's : cik punyer? minat yg mn?


lov : i pakai lov etc.....i nak yg tuu -blom hbs ckp lg-


girl's : ehh tu pakai yg tu? tu mmg yg baru tp ada yg tbaru tau..u tamau cube ke?


lov : baru?? -miehehehe-


girls : gelak2


abg : jeling2 n geleng kapla.. :P


lov : ok2 i nk dua2 ni.. >>>>::::)))))



TIDAKKKKKK NAFSU KU DA BERMULA LG......OHHH BILAKAH INI HARUS BERHENTI...

Rabu, 18 Ogos 2010

X SEDAR DAH LAPAN HARI POSE..



Tgh2 rehat dlm surau td swktu nk mnuggu masuknya solat zohor lov baring2 la then borak2 ngn kwn..
lov : aishh leteh byk plk keje hr ni
kwn : a'ah la kak mmg byk kje hr ni
lov : tp tape, byk keje buat wktu tu bjln cpt sgt kn..
kwn : a'ah la kak tp ngntoknyer mmg xble nk thn
lov : xdela ngntok sgt, cume leteh je tp tu biasalakn da namanya bpuasa kena la thn
kwn : btol3
lov : erm da 5 hr kite puasa kn..cpt sgt..
kwn : ape kak merepek ni..tu la sampai xsedo hr ni da puasa ke berapa..
lov : ape plak..betul ape..br 4 ke 5 hr kite bpuasa kn?
kwn : -gelak2-
lov : eh..korang bia btol ni..cuba korang ckp ngn akak hr ni hr ke brp kite bpuasa?
kwn : hr ke lapan la kakak oiii...akak puasa ke x ni?
lov : Ya Allah....yeke ni? kroang xtipu akak ke?
kwn : yela kak xkn tu nk tipu kot..
lov : eh korang bia btol ni? akak rasa mcm baru bape hr je akak puasa ni..
kwn : dah la kak..pcaya je..dah2 kiteorg nk tidur ni..kang hbs plak wktu rehat..
lov : huhuh..
mmg xsangka..serius lov rasa br 4-5 hr bpuasa...hahaha mmg cpt masa blalu..xsgka da lapan hr..
slmt bpuasa kepd smua kwn2 diluar sn..smoga hr2 mdatang mjadikn diri lebeh keinsafan dan ketakwaan kpd Allah s.w.t.

PENGGILA LOVE ETC BODY SHOP


myk wangi lov da nk hbs daa...hohoho menggagau ler jgk nk g bli..erm myb xdela mhl sgt bg teman2 tp mmg mhl bg lov.. -luahan jujur- miahaha


erm lov pakai myk wangi frm boy shop je, LOVE ETC erm suka sgt bau dia..xprnh sblm ni minat kt satu2 myk wangi selama mcm ni..



mule2 keluarannya je lov da g carikcoz btol2 nk 1 perfume yg btol2 lov boleh pakai slama2nya.. LOL



bkn pe sblm2 ni lov asyk la btukar prfume je..smpai da byk sgt -yg murah2 je- myk wangi yg dibeli thn lama2 xpakai coz xsuka.. :P



body butter -ni xpena cuba g-

skunk mmg lov pakai LOVE ETC ni..mmg minat gila bau dia, masuk yg ni da 3 botol lov pakai perfume ni..rege dia? erm ble thn..ada yg 60lebeh ada yg 80 lebeh..


pakai 1btol kecik tu ble thn 2bln -pakai pn jimat2 tu- hari ni tgok myk wangi da nk hbs...hbsla lov..

mandian


losyen n mandian dia pn ada lov guna tp masih byk lg coz nk gune pn syg2 je..1 takut hbs 1 regenyer.. bhahahaha :P



ni body losyen dia..best2!!


ni kne piker 3-4 or 5 kali nk g bli ni..dan2 plak tu abg punyer pn hbs jgk..adoiiila...

amber ni abg punyer..bau dia? ble r..bau laki2..meehehe

kopak la dwet nmpknyer..

Isnin, 16 Ogos 2010

AKTIVITI BULAN PUASA DI HJG MINGGU

Hjg minggu yg sudah ni lov xsempat nk nules ape2 kt blog neyh coz tlalu bz..-bz lew sgt-

sblm subuh pd hr sbtu tu pg2 da bangun sediakn juadah bersahur then terus bjaga sampai siang coz kemas rumah..


bkn ape pn, saje suka tiap2 mnggu tukar2 kedudukan perabot.. -mcm le byk benor prabotnye- :P


rumah kampung je tp coz byk sgt habuk2 n sawang2 yg diternak secara tidak menentu


mbuat lov byk membuang brg2 yg xpakai sgt tu..-bg je kt jiran2 yg nk- skunk ni puas ati rumah pn da lapang..


erm..senang xpyh byk2 brg coz mls nk kemas bile da dimkn dek bubuk. rosak semua nya..alahai..




sbtu n ahd my girl puasa penuh..mklumla dibawah jagaan ibunya..miaahaha -



kne byk bsbr n kne pandai ilangkn tumpuan girl pd bnde2 laen-


hr ni plak lov xkeje..bkn ponteng la..cuti pn bkn..:P lov ada exm pg td..


sampai2 ofs tros punch then tros g dewan exm..-hrp2 lulusla hndknya- buat pn maen redah je..


ermmm xde bsemangat nk bca buku2 psl keje ni coz lebeh tumpukan pd indah nya bln ramadan ni..




bg lov, tahun ni adalah ramadan yg byk mengajar lov erti kesabaran,


thn ni yg paling lov rasakan perbezaan n keindahannya ramadan ni..alhamdulillah..


semoga hr2 mendatang lov dpt bertemu lg ramadan yg begini.


bkn ape, selalunya ramadan, lov setakat xmkn n minum je..

solat pn lobang2 coz bz ngn hal2 dunia ni..bz ngn raya, bz ngn semua lah bnda2 yg remeh temeh..


tp thn ni, lov mgkin yg bfikiran lebeh matang kot -da 30 br matang????!!- LOL mmg malu ckp cmni tp itulah kebenarannya..


ermm da nk dkt seminggu da kita semua bpuasa..rasanya tlalu cpt msa blalu..


sedeh plak rasanya coz mcm br smalm tdgr pengumuman tarikh bpuasa..erm..


pantasnya wktu blalu..umur smakin meningkt..ilmu belum cukup di dada..apatah lagi ilmu akhirat sana..


takut pd ujian takut pd dugaan takut pd Allah..

Khamis, 12 Ogos 2010

Girl Puasa ke ??





Semlm swktu ambil girl dr tdika, tcher dia da senyum2 dr jao..lov pn ape lg..






blom masuk pntu pgr da tsengeh2 jgk la. -agk bnda2 yg elok la- sampai je tros tcher girl ckp






"tahniah ye puan, ank puan puasa penuh hari ni..". lov tros tecengang siap mulot tenganga lg ko tau..miahahaha..






bkn psl suka ank puasa tp terperanjat coz girl mmg xsht 2-3 hari ni..tp xsgka plak dia ble puasa..patu da amek beg tunggu girl klua..-seperti yg disgka2..sesungguhnya ibu itu lebeh mengerti kan-




dgn muka xsehatnya, muncung yg pnjg sedepa dgn jln yg mcm org mabuk tu dah boleh agk.sampai je kt lov tros girl pelok lov thn ckp dia xlarat..dia nk minum.. nk mkn..hati ibu mn yg boleh thn bila dgr ank merayu mcm tu.. kesian sgt..lebeh2 lg dia xsehat..

then lov cpt2 bwk dia klua, naekkan ats moto lov pelok girl lov pujuk dia "lg 2jam je ye syg..syg nk mkn apa nti kita g bli nak? girl tros geling2 kpala..patu pujuk lg.. "syg umi ni ske g psr kan? jom kite g psr balik nnti..boleh?"


tros girl tnye "kalo nk mkn ape je boleh? semua boleh? katanya..iye,...semua boleh kata lov pulak"kalo cmtu adk nk nsk grg dgn air coke!!!" -sabo jela air coke yg dia nk-

hahahaha .. itu lah dia ank sorang yg mnja sgt ni..sampai psr dia mntk air klapa pulak..alhamdulillah tp yg klaka skjp2 dia dtg intai hidangan dkt dapo..




utk hr ptama berbuka puasa dgn kuih 6ketol, air klapa, air coke, nsk grg, erm itu je..kami xbli lg kurma..kenapalah bz sgt sampai semua keje tpkse buat tergopoh gapah..




mkn mlm lov msk udang grg bkuah kunyit -sdp jgk coz manis je- patu msk sup aym ngn kentang.. dah keluarga lov ni suka mkn kicap semua tu dah cukup sempurna sgt bg kami sekeluarga.. lps trawih lov da tumbang..almaklumla nk prepare kne bgun awl esoknya plak..




erm..hari ni tatau nk berbuka ape plk.. xslera la nk mkn..haa tp semlam bpuasa lov xjamah nasik pn..tgok nasik rasa nk muntah je..hahaha..ermm jgn sakit sudah..




kpd semua yg bpuasa selmt bpuasa, tngktknla amalan kita d bln mulia ni..dan jgn lupa sntiasa bsama keluarga..dan xlupa juga drive carefully..jgn nk cpt je k.. -smlm lov skluarga hmpir2 kmlngn bila ada pmndu lori yg gila kuasai jln- astaqfirullah..




smoga semua pnjg umur dbln2 mulia ni..amin..

Rabu, 11 Ogos 2010

Hari Pertama My Girl Berpuasa



Semlm swktu ambk my girl tcher dia siap pesan lg.."Akak nanti biar ank puasa ye..kena ajar dia umur mcm ni". masa tu lov angguk2 n senyum je la..


naek2 moto my girl berceloteh la...



girl : umi umi..td kan ada ustz dtg skola adek..ustz crita psl puasa..



lov : ye ye,,oo ada ustz dtg? baguslah..so adk da tahu la psl puasa ni?



girl : dahhhh adek tahu semua..xboleh mkn. xboleh korek idong. xboleh minum.


lov : -gelak-



Balek2 je dr keje lov ckp ngn girl..



lov : mlm ni kt tv dia istiharkan tarikh puasa..nanti adk tgok ye..adek xprnh tgok sblm ni kn..


girl : buat apa tengok? xnk la adk..



lov : lahh mn tahu esok puasa..adk kn nk puasa?


girl : yela..tp kena tgok ke..


lov : tengok la..sronok tau bila dgr pengumuman ni..berkobar2 nk puasa..


girl : ermm yela yela..


lps tgok pengumuman tu girl ckp "lahhh itu je? xsronok pun". hahaha sabo jela budak2 ni..



so pg td kol 4.50 lov da bgon pns2 kn je lauk mlm td..goreng telo sket.. buat air milo then tros kejot abg n girl..


abg bangon2 solat sunat dlu ..so lov g kejot kn girl..ermm punyala pyh dia nk bangun..


tp xble ckp kasar2 ngn dia..or berkeras..nti dia nanges pulak kan.. so lemah lembut la ibu ni memujuk anknya..hahahaha



last2 girl bangun jgk..agkt dia dok kan ats meja then suap..dia mkn..tp 3 suap nasi je... -erm jadila- pg2 lg mztla dia xslera kan..



bg dia minum milo then soh minum air mineral pulak..patu soh dia g tdo balik..masa tu baru kol 5.10..



kol 7 girl bangun mndi2 lps siap pakai baju tadika dia memekak mntk air milo dia..
hahahaha mmg da tiap2 pg dia minum milo sebelum g skola..so dah terbiasa agknyer..



sampai sekolah dia da lembik..bila diberitahu kt skola mmg xmenyediakan mknan coz diorg nk melatih ank2 ni..



sampai kt tcher girl tros lov bisik "tcher tlg tgokkan girl hr ni hr pertama dia berpuasa..time kasih".




tcher girl pn gelak2 mgkin tnda fhm mksud lov td tu..



erm skunk ni tatau la mcmn ngn girl kt skola tu..hrp2 dia boleh thn puasa hari ni..
walo pn mcm tu lov xrisau sgt coz kalo dia xthn..pihak tadika ada menyediakan mknan pd sebelah tghri ni..


apa2 pn mmg lov hrp sgt girl boleh berpuasa penuh hr ni..Amin..

INIKAN BULAN RAMADAN... T_T

Pagi td sewktu dlm prjlnan ke pjbt lov tgok byk kedai disekitar kwsn klang ni yg bukak..
kalo kedai runcit tu tapela kan. ni tidak..yg byk buka adalah kedai mamak -restoran-

ada lg satu jln tu lg best..kedai mamak nyer satu barisan selang beberapa kedai je..
tp dua2 bukak..sedangkan tidak ramai pn pelanggan yg ada..-pelanggan yg bkn islam la-

lov mmg pelik sgt2 kenapa manusia mcm ni boleh tidak menghormati bulan yg mulia ni..
sedangkan nama kedai menunjukkan pemiliknya adalah org ISLAM..
tp rupa-rupanya mereka2 ni hanya menggunakan nama ISLAM utk menarik pelanggan ISLAM..
yg semata2 hnye utk mengaut keuntungan
boleh bayangkan tak btapa teruknya perangai diorg ni?


kenapala mereka tidak berfikir nama restoran bismillah..tp bukak pd buln puasa..teruk betul..mmg lov mrh sgt dgn org mcm ni..
tp xboleh nk buat apa dgn mereka2 yg mcm ni.. coz bkn lov ada kuasa nk sekat perbuatan mereka ni..

hnya menyatakan je perasaan lov pd perkara2 mcm ni..


sekurang-kurangnya hormati lah bulan ramadan yg mulia ni..


kenapa lah pihak berkuasa tidak menarik lesen mereka2 mcm ni..

terang2 logo halal dipampang terang ayt2 suci digantung dmerata tmpt..tp masih beroperasi seperti biasa.

perbuatan mereka ni boleh menyebabkan mereka2 yg beragama lain memandang rendah pd agama ISLAM ni..
selain dari tu ia juga membolehkan mereka2 yg beragama islam dgn senang2 tidak berpuasa dan senang mcari mknan diluar sn ..

kalo da dkt satu baris kedai je ada 3-4 kedai mamak yg bukak..mmg xdpt disangkal lg perkara2 mcm ni akn tjadi.
ntah lah..kata abg lov "kita xde kuasa nk sekat ..hnya boleh menegah didlm hati..dan byk2kan beristifar"..
huhu..
mmg btol pn kan kata abg lov tu..erm..lov hrp sgt lah ada pihak2 tertentu yg dpt kaji benda2 ni..
or hentikan perkara2 mcm ni pd bulan yg mulia ni.. yg jarang2 kita jumpa..hnya stahon skali..
thn dpn tatau jumpa lg ke x..

Ya Allah Ya Tuhan ku pnjgkanlah umur ini agar dpt ku bertemu bln ramadan di tahun2 mendatang Ya Allah..

Kau Yang Maha Pengasih lagi Maha Mengasihi..Amin.








Selasa, 10 Ogos 2010

SUDAH PERANGAI MANUSIA...




Sejak dr balek bkursus lg, abg lov tegur supaya lov timbang-timbangkn n kalo boleh amalkn cara btudung yg selalu dia mntk lov pakai. mmg tidak dpt dinafikan lg lov mmg seorang yg bertudung,, tp bertudung yg mcmn? tntu la cra tudung yg berfesyen2 mngikut peredaran zmn pd msa skunk ni..



then selalu lov akn ckp ngn abg "nnti la lov tukar..ape slhnyer bgaya dgn btudung skalipn jnji btudung kan?". abg senyum sambil geleng2 kpala thn tros blah cmtu je.. lov rasa abg mrh..tp biasalah dia xnk tnjk..



tp sejak beberapa hr ni lov blaja-laja la cara pakai tudung terus tutup dhdpn..pg td tros abg puji.."alhamdulillah mcm ni lah dia seorang isteri yg taat..dgr kata suami..jaga maruah diri..tutup aurat..smoga dpt troskn mcm ni slalu la ye". kata abg sambil tersengeh xhbs2.



dlm hati suka tp risau ape pndgn kwn2 plk yela coz sblm2 ni bstyle sgt..patu tiba2 bekatup pulak kan..tros abg kata.."jgn peduli pndgn org..tp ambil peduli apa pndgn Allah pd kita..". betul jgk kata abg -mcm dia tau je ape lov piker-..



selalunya pakai tudung or selendang ats dada..fikir jgk..ko semata2 pakai tudung tp ats dada..apekehalnya??? konon2nya da tutup aurat la cenggitu? Ya Allah..bkn rupanya..btmbh2 pula dosa lain..kerana nk btudung senang or menarik da menarik mata2 liar lain yg suka mencuri pandang.. hurm..



so hr ni tros g keje ngn pakai tudung ala2 sopan gitu..tp itulah..SUDAH PERANGAI MANUSIA..



ada yg memuji ada juga yg mengeji..walau kita sesama islam..



tp kekadang tu lov rasa org yg beragama lain or yg bkn islam ni lebih menghormati org dr mereka2 yg seagama ni..



ada yg kata "woahh u nmpk lain hr ni..tp lain pn ok jgk..". <<>



"u da lain skunk...btmbh cantik..pakai tudung mcm ni lg cntik..". <<>



tp org yg seagama ni... -bkn nak kutuk saudara islam sndiri- tp tgoklah prangai mereka yg suka mengeji org lain..



tgok la kata mereka ni "hi kak..lain mcm je pakai tudung hari ni?" <<<<>



" akak pakai tudung cmni sbb nk puasa ni kan..kalo x xdelah cmni..". <<<>

"hi kak kenapa xpakai purdah je terus kan elok?". <<<<>



apela slhnyer manusia itu brubah..jikalau perubahan itu adalah perubahan yg menjadikan dia lebih baik. tidak slh mencuba kan?



bkn sempena bln ramadan ni je..tp lov ambil peluang ni utk melatih diri lov selain dr menahan lapar menahan diri dr segala2nya lov juga ingin mengajar diri supaya serba sedikit belajar dan mcuba dgn cara yg btol.



lov masih lg blaja..ilmu agama ni byk..xsmua yg kite tahu dgn betul..



lov bkn mrh dgn org2 cmni..kan Allah berfirman, Nabi bersabda .. manusia pula berkata..tp jgn lah berkata yg bkn2 kpd saudara islam sndiri..



tidak slh sempena bln baik ni kita bsama2 melatih diri melakukan perkara2 yg baik..byk manfaatnya dictu..



smoga mereka akn berubah..dan bersama2lah kita meningkatkan lg amal ibadah d bln mulia ini..



Smoga diri ini akn tbh dan cekal berusaha kearah mnjadi isteri solehah dan ibu yg mithali..



Ampun dan maaf sekiranya tkasar bahasa, tersilap kata. terguris rasa..



hamba hnya insan biasa yg ingin segalanya mjadi lebih baik buat diri dan keluarga tercinta...dan demi kehidupan di akhirat sana.. Amin.

BUANG BAYI LAGI?? OTAK DIORG NI LTK KT MN?

assalammualaikum, erm sedehnyer pg2 lg da tgok paper klua brita buang bayi lg..lg??

bkn sorang tp 3 org .. ada yg da jd myt.. mmg lov xtepek pic kt cni..xnk..perbuatan yg kejam sgt..
perbuatan yg tidak berhati perut..bkn mcm binatang..malah lebeh teruk dr itu..

kenapalah mangkok2 ni simpan bayi tu hingga dia tumbuh membesar didlm rahim kalo hajatnya mmg utk membuang bayi2 berkenaan..

kalo da tahu xnk kenapa simpan? kenapa bg peluang dia membesar..??

kenapalah..tp semua tu dah xpenting lg coz diorg mangkok2 ni da pun buat perbuatan keji tu..
sepatutnya mangkok2 ni bkn dilabelkan sebagai membuang ank tetapi sebagai PEMBUNUH!!!

xtahu ke diorg berapa susah dan payahnya ank tu nk mcari ruang utk hidup kt dlm tu..

sehingga dia berjaya diantara beribu2 yg lain..berlumba2 utk hidup..hidup di rahim ibunya..

mgkin tidak tahu siapa bapanya...tapi dia tetap hidup dirahim ibu..apa yg ibu mkn itula makanannya..

kenapalah sanggup jd mcm tu..
agknyer dia mangkok2 ni sendiri tidak tahu asl usul kejadian mereka..mgkin mangkok2 ni tidak pernah bersekolah..

mgkin tidak prnh blaja ilmu islam... mgkin tidak prnh ada ibu..

ingtlah..prbuatan tu org mmg xtahu..tp Allah yg Maha Melihat..Lebih Mengetahui Segala-galanya..

ingtlah..pd suatu hari nnti didpg masyar segala perbuatan yg korang rasa terlindung ni
akn diungkap satu persatu..akn dipertontonkan kpd semua yg turut brada disana..

Sedih sgt kenapa mangkok2 mcm ni senang sgt melahirkan bayi2 yg tidak berdosa ini..

tetapi cukup perit, jerih dan payahnya bg seorang ibu yg betul2 inginkan seorang cahaya mata..
Sakit sgt hati ni..rasa nk menitis air mata.. sekurang-kurangnya..jgnlah bunuh..

jgnlah biarkan tidak menentu..berilah peluang bayi ini hidup..berikan kepada sesiapa..

letak dirumah org biar ada org yg jumpa dan selamatkannya,..

kenapa sampai bunuh..kenapa buang mcm tu je..

Ya Allah Ya Tuhanku..Lindungilah anak-anak yang tidak berdosa ini..

Ampunkanlah dosa hamba-hambaMu Ya Allah..sesungguhnya mereka tidak mengingati mati

kerna asyik dgn keindahan dan keseronokan dunia yg hnya sementara,,Kau Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

Isnin, 9 Ogos 2010

MINUMAN YANG WAJIB ADA KT RUMAH

coz da kerap sgt kwn n jiran2 tnye lov kt umah minum ape haaa ni la dia.. :P

ipoh white coffee ni abg lov yg punya..mmg feveret dia..lov pn kdg2 minum jgk..ehehe..
rasa dia mmg sedap n pekat..so kalo nk tmbh susu bole tp 1sdu kck da ckup..mmg power.. -i mean sedap la- :>

teh tarik ni buat utk tetamu je..selalu makcik2 n pkck2 suka la minum ni..
pekat jgk..n rasa dia da ckup smpurna..mmg mcm teh tarik mamak..


nescafe ni utk lov n abg..xslalu minum tp mmg ada je kt uma.. coz kdg2 tu trasa nk minum kn..


milo plak? erm sume tau kalo milo mztla bby lov yg punya..1bln 1tin bsr ni..
bby minum pg sblm g skola ngn mlm slps mkn/sblm tdo
coz bby ni jarang mkn so milo ni dpt mengenyangkan dia.. dan pemberi tenaga..hohoho..



kopi hang tuah ni utk tetamu la..ada teh tarik n kopi..da ckup sesuai.. kopi ni sedap..
rasa pahit kopi dia tu mcm segar sgt.. kdg2 lyn jgk kopi o ni..
buat plk rebus ubi ngn ikn masin then tmbh kopi o..perghhh leleh air lio beb.. :P
selain dr semua ni lov beli air mineral tesco siap2..kata dlm tv air botol yg betutup biru adalah elok..
so lov bli jenama tesco je.. tu pn ssh nk dpt selalu je hbs..tpkse berebot2 time da xde tu..hahahah.. :P

bkn nyer nk ckp kaya raya beli semua segera2 ni tp coz mls..
huhuhu then selalu sgt buat air so nk keje senang la ni..


jus plak lov akn bli oren sunkist.. tu pn sekat2 minumnya..coz minuman manis2 ni bhya kan..
okeh...tat's all la mnuman yg ada kt uma lov.. saje da xde keje nk buat kongsi la bende2 ni ngn kengkawan..jgn marah uhh..
n jgn boring plak..huhuh
slmt bkerja or bcuti semua.. ^^



RASA MACAM MABUK-MABUK

i dunt knw y semua ni rasa sjk dr lov bkursus lg.. nta la tp abg kata perasaan lov je yg terlalu inginkn bby sampai tbawak2 n trasa mcm lov tgh mengandung skunk ni.. -tgok..tulis ni pn rasa nk nanges - so sensitif psl bby kn lov ni

xslh kan ada perasaan mcm tu..ok berbalik dr kursus td..kt sn lov rasa mcm ada sesuatu je dlm prot lov..masa tu lov ingt lov saket prot coz perubahan mknan..or rasa mcm nk cirit birit.. -tp xde plk-


patu lov kerap rasa pening2 n rasa mcm nk muntah.. -masa tu rasa still psl mknan yg laen dr biasa kot-




so da seminggu ni rasa tu ttp ada..ttp sama..kjp dtg kjp tkde.. sampai la smlm lov mntk abg blikn pegnen test..
tp mcm xpyh kot..coz setiap kali lmbt period or setiap kali rasa laen mcm je lov akn bli pegnen test ni..
thn hasilnya mendukacitakan..patu lov akn nanges2 dlm seminggu baru ok..ntalah..
myb da lama sgt lov tringin nk ada bby lg..n myb coz lov da tensen sgt bile semua org tnye bile lov nk pegnen lg coz ank yg ada da ckup bsr..







tros lov batalkn hasrat..lov ingt biarkan je..kalo ada..Amin..Alhamdullilah Ya Allah.. tp kalo xde..-nk nanges da- jp ek..lov kne benti jp..
ok da...erm, lov akn kuatkn semangat ni.. walopn lov tau lov xkuat dlm soal ni..lov terlalu inginknnya..
berbalik kpd kejadian Allah..kita hanya merancang Tuhan yg menentukan..
smoga impian ini mnjadi knyataan..
**bkn lov xnmpk wjh abg stiap kali dia tgok org laen bwk bby masing2..
lov tau dia pn nk..lov tau dia pn tringin..
masih adakah kesempatan utk lov bahagiakn abg..
adakah kesempatan utk lov berikan bby kawan bermain..
erm..sedeh sedeh.. -ok cukup-
berdosa mempersoalkan ketentuan Illahi..
smoga diri ini sentiasa tabah menghadapi.. Amin..
T_T









HOBI BARU..EHEHEH







Hari ahad smlm punyala awl lov bangun..bkn sebab rajin ke atau buang tebiat tp coz lov da mndftr masuk satu klas deco2 cake..miahahaha




ni kalo kengkawan lov dngr or tbaca la blog ni..mahu malu berbulan2 ni..mzt diorg xcaya lov wt cmtu..yela dr luaran nmpk cam keras je.. tp ati dlm ada bunga2 la plak..ekekeeke




so dftr kek ni lov rsa murah sgt RM180 shja, then masa blaja dr kol 10.30 hingga 5 ptg..memang rasa sronok gile2 truja sgt2. walaupun xde pengalaman buat kek or prnh mengikuti mn2 klas..
bg lov kelas ni mudah sgt..kita rasa balik ni kite da ble buat..huhuh -yeke ni-



patutnya plajar 2 org tp sorang tu xdpt dtg ada hal lain..so mmg lov btuah sgt2 lov sorang je dlm klas ni..so tumpuan cegu kt lov jela kn..ahaha.. -bangga diri skjp-





mcm2 yg diajar kpd lov oleh cegu yg ramah ni dan dia bkn sebarangan cegu tau..dia mmg telah terlatih dan masih dlm blaja lg..mmg minat dia menghias2 kek yg comel2.


sbb lov keje duduk ke kt pjbt tu,.xbiasa bdiri lama2 dlm kol 2-3 tu lov da lembik..boleh lov ckp ngn cegu..erm cukup la takat ni je.. -cegu fhm xfhm je lov ckp-


kalo org laen tu dia kata xcukup masa yg diberikn tu..diorg nk lebeh lg..tp lov skjp da mntk stop..miahahaha -malu la plk-




patu tros lov btros terang ngn dia..yg lov ni baru sehari balek kursus so penat xhilang lg.. -alasan yg bagus- :P




lov xtgkp pic...coz bz membelajau kan diri ini..ehehe..bkn utk org laen..but for my abg cayunk n bby comei..





cegu pn agk pelikla bile lov ckp loc blaja ni utk bby lov je..dia kata semua org blaja coz nk berniaga..-erm nta boleh ke?-




tp ada 1pic kek yg lov hias sndiri...datu lov jgk byk trima pujian dr cegu coz walopn kali pertama buat lov da tnjuk kmhiran mcm org da pakar..-cewahh kembang muntot- miahahaha




pic lov punya kek mn? nnti la..xsempat nk masukkn...lov bg brita tkini je dlu k..eheh..jgn marah ahh..




** kalo ada kengkawan yg nk blaja deco2 kek ni ckp la ek..nnti lov kasi alamat n no.fon skali.. ^^

Sabtu, 7 Ogos 2010

Lov Menulis...



camne nk ckp ek, dlm pale otak lov ni ada 1 magic tau..hish..bkn gile la..aiyooo tenang la dlu..baca lg slanjutnya.. :P benda ni bermula bile hr cuti2 kami adik bradik ni mmg tidak dibenarkan keluar rumah dan bercampur tidak tentu hala..
so kebnyakan masa kami adk bradik hbskn kt dlm umah je..lebeh2 lg dlm bilek kami.. bila da hbs maen permainan yg ada kami boring.. mcm biasa budak2 mmg cpt boring..




so satu hr tu adk2 lov kata kak tolonglah cita kan crita apa2..so da mcm2 alsan yg lov bg coz lov mmg xreti bceritaa.. then hr2 jgk la diorg ni mntk lov bercerita..lebeh2 lg cerita2 seram..




satu hr tu lov tringt 1 cerita di tv yg lov prnh tgok msa kecik2 dlu..coz xbrapa nk ingt lov campo2 kn cerita antu tu mnjadi satu..erm sejak hari tu lov sering bercerita cerita2 rekaan lov sendiri..

sehinggalah pd satu mlm tu, lov bermimpi satu kejadian..lov bangun n nangis2 coz takut sgt cerita tu mcm real je..tros bangunu kol 3 pagi sedang hujan lebat kt luar tu lov on pc..then tros lov tulis apa yg lov mimpi tu..





then sejak2 hr tu lov sering menulis cerita2 yg terlinta kt fikiran..kdg2 kisah cinta, kdg2 kisah seram..kdg2 kisah2 yg tak masuk akal..selalunya cerita2 tu dtg dr apa yg lov mimpikan..

mmg pelik, tp itulah dia..terlalu byk hayalan kot lov ni..lol

so skunk lov byk menulis, mcm2 cerita...ckp je nk cite mcm mn..seram? perkahwinan? cinta? pembunuhan? semua lov boleh reka dlm beberapa hari shaja.. then lov bg la kwn2 lov bca..





kdg2 tu diorg ketawa, kdg2 diaorg senyap je...mcm xde prasaan..kdg2 tu diorg kata mcm xpcaya je lov yg tulis..then diorg tnye lov ada copy kt mn2 x..-aiyyooo semua xde copy mn2 cume dr pemikiran lov yg sering membayangkan perkara2 mcm tu je-

hahahaha ada 1-2 cerita lov da terpampang di laman cerpen n novel yg popular..-rahsia- mmg agk bagus rasanya..rasa ada org y g membaca lebeh2 lg kalo org tu suka dgn cara penulisan kita..mmg sronok..





nti lov akn paparkan cerita2 dr coretan lov sndiri kt blog ni..hrp2 kwn semua sudi membacanya dan berikanlah komen ikhlas anda..

sekadar suka2..namun ada menaruh hrpn utk mengeluarkan sebuah novel or cerpen sendiri..bestnyer..hehehe -tu suma myb mimpi je kn-

so.....plis2 berikn pndgn kwn2 k..tq....

Baru balek sapan...hooyei!


erm yes baru je balek sapan ni uh..burpppp kenyang weh..huhu..ni ler bende2 nyer yg kami skuarge mkn td..
so tghri ni mmg mkn lewat sket..n xmsk pape pn coz kt dpn tu ada knduri..yeyeye xya msk..bhahaha..

ni ler upernyer sarapan tiga branak ni..sume regenyer RM15.00 tepat2..pandai tol mamak kire ek..



roti canai biasa -kuah mzt dal + smbl- bby pn ble mkn..



tiga2 org dlm fmly ni mkn roti canai..huhuh.. -tp bby mkn 2-3 suap je-


patu seperti kebiasaan hjg mnggu kami akn oder kari kambing..sdp mkn ngn roti kosong ni..


tp xdela beso menagau cmni..kita soh dia potong kecil siap2..senang nk suap mulot..

kdg2 ada yg da dimasak kecil2..bkn senang nk msk kambing ni en.. :P


urm ni nescafe pns utk abg.. :P

milo ais utk bby .. -mn2 je minum xkire wktu hjn ribut ke petir ke mmg dia akn ode ais-



last skali horlick ais..its MINEEEE..eheheeh..burppp knyg.... okeh nk g cuci tgkp plk..baii

Pagi Sabtu Yang Rajin :P

Assalammualaikum,

semangat hari ni pg2 da bangun..point utama hr ni kononnya nk cuci tgkp rumah...
yela sblm puasa..so nnti xdela nk sebok2 kemas rumah je sedangkn puasa ni byk lg amalan2 dan ibadah lain yg ble kite rebut
..insyallah.bangun da lama da tp coz ske sgt berendam dlm toilet. -mndi lama tau-da dkt sejam baru kua..
hehehe skunk br lps mndi so nk siap2 n g cuci tgkp yg lov rasa stahon 2x je kot lov cuci..LOL..
-mlsnyer la aku ni- So doakn la hasrat ni tmakbul -hehe- chayok!!!




Jumaat, 6 Ogos 2010

Alhamdulillah

lov baru je balek kursus beberapa jam yg lalu.. skunk baru lps mndi thn updatedkn blog..alhamdulillah kursus dah tamat dgn jayanya..n yg paling penting family luv pn sehat walafiat kt umah ni..
dahtu saket lov yg da berminggu2 tu boleh baik dgn sekelip mata dlm kursus ni..huhuh.. alhamdulillah..

balek2 td sja test abg n bby..saje je lov ckp lov lapo.. hahahah upa2nya mereka lg lapo..so jommm lov blnje la kfc..
td lov mkn hot n spicy shrimp ada seketol aym hot n spicy..seketol original patu 3 ketol udg salut ngn tepung hot n spicy..huhuh..
-ble la tp xkn oder lg- >:) baek mkn yg biasa je..hrge n rasa n kuantit xpuas ati.. :P -manusia mn prnh puas kn?- ^..^


alhamdulillah bby pn da sehat, semua da sprti biasa..lov agk penat sket..tp sronok dpt balek thn tros pelok org tsyg -ala malu plak- :P


tp en..lov nk promote la tmpt kusus lov ni...walopn ramai kata agk kurengnyer dictu..bg lov semua yg ada mmg suda memadai.. ada beberapa pic kt cni..jom kite intai2 k.. :P

ni pic kt tmn blkg resort ni.. ada tasik n byk sgt ikn..tp dilarang memancing kt cni, tmpt ni utk bjoging..best en..

ni la airrrrrrrrrrrr air trjon la rasa nyer..betul2 bhdpn ngn kolam2 renang yg sememangnye bsr2 kt cni.. puas mndi wooo..

ni la bilek tdo kami..tp katel double la..org tu tslh bg kot..huhuh.. -tape r seb bek pompan2- kwn lov ckp selesa sgt tdo kt ats tilam ni..xde saket2 bdn..mmg selesa...-myb sesuai kot-

kolam budak2 pn bsr2 n ada pelbagai kelengkapan..rasanya hjg tahun ni lov bcadang nk bcuti kt cni wit abg n bby plak...mzt diorg hppy..

ni pic lobby resort ni...bsr sgt kan...mm selesa bila dtg beramai2 bsama fmyl n frnd..mn2 je ble lepak sambil nikmati suasana yg indah..

kolam knk2 ada 2 buah..ni yg lg satu bhmpiran dgn tmn permainan knk2 jgk..wow sonok tau.

pic lg...dlm tmn bjoging..mmg lupa sgala kesesakan kt tmpt krja..tenang je.. :P

sbhgn pic2 di PUTERI RESORT AYER KEROH, MELAKA..

-06 -2323333-

kalo kwn2 bminat ke Melaka mgkin boleh cuba menginap di resort ni...coz sperti yg dimklumkn pd lov resort ni btaraf 3 bintang.. n sgala klengkapan mmg ckup.. jom cuti2.. ^^

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang