JOM TERJAH~

Sabtu, 4 Oktober 2014

RAYA DAN CERITA DIET LAGI...




Assalammualaikum

apa kabar semua agaknya ye,

oye, slmt bebuka puasa arini pd sume yg bpuasa..

alhamdulillah da tlaksana smoga mdpt

apa yg kite sume impi2kn..


pengampunan stahun sblm n kmudian. in sya allah

smoga sgala ibadah n usaha kite diterima illahi..


arini lov berbuka spagetti je, tgh mlm pwincess lapo

-dia xmkn spagetti-

so kne msk lg, nsk + aym goreng + aym msk kicap wit no sayo

- her favourite -       -..-

senang budak2 ni, bpk budak pun tumpang skali..huhu


hei cite psl mkn2 ni, lov da kelaut arini and beberapa ari sblmnya

jumaat siap mkn nasi with aym goreng ok..aym tu ok

tp siap ada nasik tu yg xboleh thn..

silapnya coz lov xambk breakfast...so d a tlalu lapo..adoiii apsal la..


so skrg ni sgt2 frust, tp xbole nk kontrol..

lg2 kne msk2 mcm2, bile cuti2 mcm2 pmintaan

nk mkn itu nk mkn ini..kita msk2 kne rasa..bila da rasa tu

bkn bole skali dua..tros ngap sket...huhu


esok hari raya, byk pulak jemputan dr kwn2 tdekat..

in sya allah akn cuba hadiri..


eh you all tahu x, bila kita rncg je nk diet, mcm arini rncang esok nk diet..

arini sbenarnya kita kne mula dah..iaitu ambk air dgn sukatan yg betul

mcm lov pernah ckp sblm ni setiap 25kg berat kite bersamaan 1liter air


contoh : berat lov 66kg

jd lov kne mnum air 2 liter setengah

bknnyer byk pun ko ada 24 jam nk hbs kn air tu

kalo buat workout lg lebih air kne mnum..coz haus..


air adalah shabat baik org2 yg berdiet ok...

kalo nk result yg lg cepat dlm air tu rendam skali green tea..

rsanya bg yg xbiasa mmg xsdp...tp bg lov sgt2 best...


oh n shbt baik yg kdua kite adalah cik tan..-tandas-

hohoho pembuangan air kecil yg byk adalah sgt baik

dia akn kluakn sgala toksin dlm bdn juga.. selain bnda2 xsht


apa korang ingt bnda2 xsht tu kne nmpk ke baru nk pcaya..

dari air je pn dia bole klua ok..hahaha -melampau x?- :P


so kjp lg lov akn melantak air smpai lebam.. thehe

esok ada mjls raya n mkn2...hoho

pesanan dari lov utk kwn2 n diri lov jgk...


TIPS 1 :


ambk la sgala hewan2 like aym, daging, ikn, udg, ketam yg

korang nk mkn kecuali SOTONG


mskn? haa xkira mskn apa pun, KECUALI msk kicap..nonono


selalunya lov ambk hewan tu je, kuahnya or smbl tu ambk dlm 

kuantiti yg sdikit je..


TIPS 2 :

jgn gtl2 nk mkn pcuci mulut!!!! or sgala buah buahan!!! NO!


TIPS 3 :

sblm smpai uma kwn pastikn korang da mnum setengah btol air msk

or green tea korang tu..


TIPS 4 :

korang lps mkn mgkin akn rasa lapo lg, or xkyng

tu pkara biasa, coz mknn tu akn dicerna dlm tempoh 20 - 30 minit

baru rasa kenyang..


so jgn brani2 nk ambk mknn dlm tempoh kurang 20 - 30 slps mkn


TIPS 5 :

lov suka potong timun jepun, dlm saiz jejari

utk kudap kudapan, dlm kete or kt mn2 je boleh mkn...

trust me its taste so good like tat..mcm mkn kentang goreng..

hahaha -crazy people-



lps mkn, or balik dr uma knduri, mjls,

mnum stgh lg btol air msk...ehehehe tu kalo boleh la..

patu ko akn rsa knyg gile..hahah


ce ko buat dlm smgu cmni...kalo xcayo..




 
 






Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang