JOM TERJAH~

Selasa, 20 Mac 2012

CUTI KECEMASAN


 
Setelah kami puas dok mandi laot hari sbtu tu,

jadi hari minggu tu adalah wajib hari untuk bersenang lenang dirumah

pwincess bngon tdo pun kol 12.30 oke.. -ank dara aku ke ni-

lov lps subuh tros g borak2 bergosip2 ngn...

 ngn...


ngn...



ala ngn pokok2 kesayangan hamba lah..

wakakakaka...

hish xtau kenapa, tuah tangan yg menanam ke atau

mmg cuaca sgt cantek hingga semua pokok2 yg lov tanam

menjadi sangat2 menjadi..ngehehe.. -kembang lobang idong bangga-

tsgt2 la cantek sampai makcik pun turut rajen nk tolong siram sama..


eheh... :P



ptg tu kami dikejutkan ngn msj dari adk ipo lov dari kampung di perak nun

bpk mtua lov saket, dmam pns da beberapa hari..

tapi org tua biasalah kan, bapak tamo g spital..

kami tenang lg, nsht kt adek so sbr, lyn je apa bpk nak..then try pujok lg..

nk masuk mlm tu adk msj lg, -adek ipo lov mmg rajen msj2-


then katanya bpk dah xingt sape2 kt dlm rumah tu..

semua org dia xkenal, kami nasht kn adek lg...sabar org tua saket mmg cmtu 


mlm tu adek msj lg, katanya semua org dlm rumah dah nanges2

xthn tgok bpk coz bukan takat xingt je, malah bpk da jadi mcm xnmpk

diorg bg apa2 bpk pandang lain, bpk xnmpk diorg walopun

diorg ada kt sisi bpk 24jam..

time ni bile dgr semua nanges2, abg lov jadi xntu arah...

dia tekad balik jugak mlm tu naek moto je..

coz kalo nek kete, nnti lov xbleyh g keje n hntr pwincess skola plk..

v

v

v

lps hbs kelas, abg tros siap2, tibe2 kakak ipo lov col..

kata dia nk ikut sama balik kampung n mntk abg bwk kreta..

with lov n ank2 skali..nk tumpang salah satunya

lg 1 tkot kalo jd apa2 kt bpk, takot kami xbleyh jumpe plk lps2 ni..

v

v



so ahd mlm isnin tu kol 11.30 mlm kami bertolak dari rumah 

ke rumah kakak ipo then kami btolak sama2 dua buah kereta..

kami sampai kg jam 3.30 pg isnin coz byk singgah2 minum

abg xprnh drive mlm2... lov lg la xbrani..coz xthn silau

v
v
v

sampai2 bpk tada coz da dihantr ke hspital n masuk wad

lps subuh, lov ngn abg with kakak ipo tros kemas2 kan umah mak

buat srapan utk adek2 ipo n ank2 buah.. kemas2 rumah lg..

then kami ramai2 bsiap g tgok bpk...

v
v
v

keadaan bpk mmg menyedehkan..sana sini ada wayar...

-tringat time lov kt spital rasa mcm nk mati je-

tgok bpk da kurus bdnnya.. kalo tgok dia mcm sedang tdo lene sgt

tp kalo btol2 perasan bpk mcm sukar nk bnafas..

sesekali nfsnya mcm disentap..sedeyh sgt..

v
v
v

rasa mcm nk menanges je tp lg sedeyh tgok mak..

mak pun dah kurus coz jaga bapak..mak penat..

mak lg xlarat..mak pernah tumbang masa nk agkt bpk..

esoknyer mak demam coz jatuh..tapi apakan daya...

v
v
v

Semua org sebukkan bpk yg sedang tdo lena..

rasa nk menitis air mata ni tgok abg...sedaya upaya dia nk jgk bckp ngn bpk..

abg usap perlahan tubuh bpk yg lemah dipembaringan

tibe2 bpk terjaga, tgok cpt2 mak ambik tong kecik dibwh katil

tros mak jeret kt abg mntk tolong bntu dia tegakkan bpk

angkt2 saja bpk tros muntah kt dlm tong tu..

muntah bpk hijau...

v
v
v

tringat balik kata2 nurse masa lov kt wad dlu

-lov kan byk kali masuk wad-

masa tu lov muntah hijau gak, dgr nurse kata kt abg

dia ni separuh2 dah..keadaan dia truk..bg dia semangat ye..

tgok keadaan bpk lov jd tkot..cpt2 lov pergi..

kire da agk jao, mnitik2 air mata ni tkot akn khilangan

dah tlalu byk khilangan dlm diri ni...

lov rasa lov xmampu nak hadapi sbarang khilangan lg..

v
v
v

dlm hati hanya mmpu bdoa je, tibe2 nurse tego

"kenapa dik?"...terkedu, tros jwb "cari tandas".

tros nurse tu tunjuk kt dpn lov je tndas tu ..

mmg xagk2 nk bg alasan pun kan..masuk tndas tarik tisu byk2..

tros g kt bpk smula, abg tnye " g mn? kenapa?"

jwpn "tndas carik tsu" lol

v
v
v

satu hari suntuk kami dok spital, ble masuk time mlawat je..

tp org tdekat ble dok kt wad ngn bpk..

ptg tu hujan lbt sgt kt perak..sronok rasanya tibe2 sjok..

ptg tu jgk kami btolak balik..

v
v
v

da dkt kol 9 mlm masa tu kami baru sampai klang,

 tgok2 ada msj "Na ko dkt mana? asal dari pg2 lg kete ko tkde? ko ok ke?"

lol

baru tringat lov xsempat nk tinggal pesan pun kat spupu lov..

cpt2 lov msj diorg bgtau lokasi n sbb musababnyer..hehehe

alhamdulillah, kami dpt tahu dmam bpk pun da oke..

cume drh tinggi je, da nak oke tp bpk still xkuat lg..

doakan sama2 ye, bpk mertua lov sihat n dpt balik umah scpt mungkin..

kalo xde apa2 halangan, lps balik kerje jumaat minggu ni kami akan

 btolak balik ke kampung lg..


INSYAALLAH..





Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang