JOM TERJAH~

Jumaat, 2 Mac 2012

NAK PERGI KE TIDAK?







 

Hari Ahad lps ada kenduri di rumah sepupu abg lov, Perak..

kenduri kesyukuran isterinya baru lps bersalin dpt ank boy

setelah 3 org ank girl kini da boleh tersenyum puas dia dpt ank boy..

alhamdulillah semoga menjadi insan yg berguna kelak 

Lov da ckp abg, dari khamis lagi lov saket..mmg xlarat nk balik..

walopun lov yg paling suke gile balik kg abg.. hehehe

then tetibe abg kata bia abg balik naek mto je sorang2..

kalo lov xikut dia mls nk bwk pwincess skali, then mls nk bwk kreta..

-mcm2 hal da, mrjok kah?-

pg ahd tu lov pkse gagahkn jgk diri siap2...prepare bju2 pwincess.

spsg bju kami suami isteri jgk.. balik kekampung...

sampai2, mak ai..ini kenduri kesyukuran ke nak kawen kan ank?

MERIAH KAO.. sory xde pic..sies lov mmg lembik dr khamis tu lg..

sampai2 mcm biasa slm cium bibik2 n paman2.. semua..

kakak ipo perlu diutamakan..hehehe

then buat2 ceria lambai2 kt ibu baru bersalen yg dok kt dlm uma..

lol -boleh ko lov tetibe yg pucat lesi ni tertibe buat lwk spontan..

hye.. hye...hawaw you... mak pengantin dok dlm ajela ye...

luo pns..hehehehehe


lps tu tros lembik balik, bibik dtg2 soh mkn, ambk sesenduk nasik..

tuang gjh, rimau, rusa, paus, jaws sume yg ada tu...

mkn sesuap then suap pwincess 6 suap..

lov xlarat sgt...sampai pwincess kne mrh ngn bibik lov..

"koni kenapa? xnmpk ke mama kamu nak mkn ni?"

"pergi mkn sndiri" pwincess da terkejung kt ctu...

xpena2 dia kne mrh ngn bibik..slalu dimanjekan aje..


hahahaha lov ble tercenyum je nk bls balik asyk tbatuk2 je...



 lps mkn sume pakat dok lepak2 sembang nyumbang sumela..

da ptg2 tu baru pakat nk balik.. bukan tros balik uma..

tros g teluk intan, hntr bapak n mak mertua ...

jao jgk la... lps slm bapak n mak tros lov lembik balik..


masuk2 kereta je tros mntk abg carik spital

konon2 alasan lov nk hambek gas, semput...

abg diam je, dia ingt lov buat lawak kot...

nmpk sgt lov ni pandai blakon kan dpn org..hohhohoh


anugerah lakonan tahun ini adalah..... hampuihhhh.. :P



lps jambatan perak masuk ke sabak bernam je lov batok2 tbenti2..

abg asyk la soal oke ke ni oke ke xok?

lov da xble nk jwb..lps puas batuk xenti2.. lov termuntah2 dgn banyak 


hbs baju n seat dpn tu, abg da jadi kelam kabut..dia bwk kete

tp mate kt lov...lov da riso eksiden ke hape..

abg masuk lorong sabak, mn nta kami sesat sampai ke kunci air...

tnye org jual2..org tu da terintai2 dlm kereta ngn keadaan lov yg agk parah

tertibe tnmpk ambulans JPAM Sabak bernam..abg kata folo la

haaa?? nta mcmn kami berpatah balik ke arah perak...last2 jumpe 

hospital tengku ampuah jemaah sbk bernam..

tros lov turun kt kecemasan masuk2.."saya nak gas"

masuk dpt gas..tros bdn lov xbfungsi..

abg kne dok lua, pwincess je temankan lov..


itupun lov xtau mn pwincess time tu..lov da xmampu nk kontrol

tibe2 bdn lov mengigil2..lov kne buat ujian x-ray...

paru2 oke.. tros dote kate nk thn...coz thp demam lov kua sgt..

aik tetibe demam plak yg kuat..-dlm ati la-

kne thn mlm tu jgk...masuk wad 2 kcemasan 

abg balik tu lov da xsedar..


tau2 pg2 bgun tgn da ada jarum ngn air tgntung...

sedeyh je rasanya..coz da lama lov xsaket cmni..

sedeh jgk coz time saket smlm tu lov tetinggal solat mgrb, isyk n subu...

sedeyh sgt2..lov bgun, cube bjln ke tnds..

tertibe lantai yg lov pijak tu rasa lembik je...

katil2 kawan kt sbela tu rasa mnjadi smakin byk..

tibe2 makcik sebelah tu bgun hulur tgn..

dia bukak kaen batik yg lov balut kt kepala..coz tudung lov kne munta.

dia bg lov tudung dia..alhamdulillah Allah je yg dpt membalas budi makcik,..

dokte kata tekanan drh lov tinggi sgt..kne masuk ubt je kt bdn lov ni...

time2 ni semua wjh tbayang kt ruang mate...


rindu pd semua...bhrp sgt semua org ada kt sisi lov...

lov je satu2nyer psaket tnpa plawat, tnpa ada flmy yg teman..

maafkan lah lov ats apa jua kesalahan yg perna lov lakukan..

lov manusia biasa, sebelum ni lov bkata tnpa ilmu...

tnpa rsa hormat, cume rasa nk menang je...

lov sedar tu, lov minta mintak maaf.. sape2 pun jua..

teringat plak punch kad kt ofs tu xbuat lg..ni da nk masuk bln mac...

hancuss.. cek2 tgok drh naek lg...dote mrh,, 

"awk ada gado suami isteri ke? tros lov tgelak2 pecah prot...

lawak je soalan dia...alhamdulillah belum lg stakat ni.. maseh harmoni..

tgeleng2 dote tu dgr.. :P

last2 skali lov dpt kua jgak hari selasa tu...

dote bagi seminggu mc kt lov, sampai jumaat..

but, 4hb ni lov da kne g dftr diri utk kursus di IPN Sabak bernam ..

bdua ngn mamawafi...hohohoh xmasuk ofs la 2minggu ni nmpknyer..


rindu semua kengkawan...



m00d : xsehat lg, kepala still ada pusenk2 maa- 

1 ulasan:

aLin berkata...

elo kakakku sayang,pls jage diri k..jgn nk pk byk2..keje is keje but healthy is more important k..agk2 tensen stop dl p mkn ke bace komik ke..hehe.pls take care k..riso alin

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang