JOM TERJAH~

Ahad, 30 Januari 2011

PWINCESS DOK BEGUMPAL ARI NI..


Pwincess dok bentang simut tebal lov..
dia lempau bantal2..psg tv dok belayau, begumpal,
n mcm2 lg la aktiviti yg dia buat sempena ari ni ujan seharian..
hahaha sabau ajela aku..









MENGIDAM KE TERINGIN?

da 2 mngu rasanya lov tingin sgt nk mkn ubi rebus..hahaha pelik je en.. :P
so lov bli la 6 batang bso2 cam kt bwh ni..lov da msk 4 batang tu so tinggal 2 je r..
murah je 6 btg bso2 ni cume RM4 je..ehehe sedapnyerrrrr
bso en? puas mkn...lembut lak tu ubinya...uwahhhh mmg sodap..
da rbos2 piker lak nk cicah ngn ape..ermmmmm



ada ikn masen sket.. lov koyak2kn amek isinya je patu campo kn dlm sambal saden...
makkk aiiii sodap tuhhhh
coz abg dmam dia xlalu mkn ubi..so lov je yg perabes kn sume ubi2 tu...
wahahahah buruk lantak tol en.. tp mmg sedap puas mkn..
uwaaaaaa rsa cam nk mkn lg la...hahahaha -buruk lntk-

1HARI NI HUJAN JE


Tgok la satu hari hjn jew...kt dlm uma sjok gegiler..xble buat apa2 n g mn2.. huhuh


woahhhhh ujan yg turon bagaikn mutiara.....dpt kutip2 jual..ehehe.. -mepek suda-
lov jd cmni coz abg mls nk gerak g mn2 bile ujn2 cmni.. patu dia plk dmam.. aduhhh
g uma member ofs kawen xble, nk balik kg plk xjadik...mcm2 yg xjadik..
so kami dok tkurung je kt dlm uma..msk2 n mkn..tdo msk n mkn lg..hahaha :P

tp kne bsyukur ye dok? da lama xujn asyk pns je..itula manusia..
bila Allah bg pns nk sejok..bila da sjok nk pns plak..huhuhu


syukur alhamdulillah Ya Allah..

KPUTUSAN SCAN KALI NI..


Pada ptghn tahun lalu lov asyk saket je dlm prot ni..
kata kwn2 amat merisaukn then lov stuju gak wat pemeriksaan lnjut..
lov wat pmeriksaan air kencing tp result nya samar2 kata doc.. xde kputusan..
doc soh lov wat scan je..then doc kata lov ngndung coz nmpk somethin kt rahim lov..
bila ditnye smula knapa pmeriksaan air kencing xnmpk apa2,
tp scan ble plk disahkn "mungkin ngndung'' or ktumbuhan..
doc kata xble buat apa2 n soh lov dtg smula pd bln 12/2010 tp lov xdtg coz tkot.



so ni la dia pic scan kt rahim lov..
as u can c, ada 2 bulat hitam kt ctu kn? yg bsa n kcik tu..
doc kata yg besa tu adalah rahim lov.. n yg kecik tu lah ketumbuhan tu..
ianya kck je n dok bersebelahan ngn rahim,
tp ia xtutup rahim so doc kata slamat n
xperlu buat pembedahan utk membuangnya..tp ia spatutnya membesar, mengecil or ilang..
tp ni ia maseh g ada kt sna..
doc nasihat dtg buat pemeriksaan 6bln lg n hrp2 buat msa ni ia xkn apa2 lah..

:0

Tapi, apapn Alhamdulillah.. ni ujian Allah pd hmbanya..
stiap ujian tnda Allah masih memandang maseh syg pd hambanya ini.. INSYALLAH.











KAN UMI DA KATA....

Pic ni lov amek kt kinik time tu baru balik kje tros g coz nk cek prot psl ktumbuhan tu..
tp tgk la adek.. stiap apa lov ckp ngn dia,
dia xlyn pn..last2 lov tau ADESH!! haa tu la bunyik dia.. hahahah



Adek, mi rasa adek xya la naek mende tu.. adek kn da beso?
Adek, nnti adek jatuh tau kalo cmtu..


ermm.. kan mi da kata.. >:(

GOTONG ROYONG PERDANA


Pic kebun kecil kami...ni stela siap okeh..hahahah cantek x?

woahhh nmpk ijau dan sewgar kan? stelah disiram ayo..hohohho

pokok ni yg tetua kt cni so kami xbuang coz syg...mehehehe.. cantek tak?!!! :P

woahhhh decorasi yg mnarik skali..sgt sesuai kan?? pasni nk buat kt umah plk.. -ckp bso-

ni antara juru runding n juruhias kami.. ekekeke..

n hasilnya....sgt memuaskan dr kejadian aslnya okeh..hahaha



alololo comeynyew..berbaloi la kitaorg tetonggeng2 kt cni tgh2 pns.. :P


kem nk potong da pkok tu, kak lia xbg sampai dipelok2 pkok tuh..hahahaha -lakonan smata2- :P

nmpk cam kecik je tmpt nih..tp 4-5 org buat tau..ngn smot ipoh lg..aduihhhh mcabau tol.. -.-'

c?? cantekkn? sblm2 ni kami xpena pn tjumpe batu2 tu..kami gali tau..hoho


bukti tau kami wat keje..da r tadew sarung tgn..sob sob..

tu plk pic meke2 yg dhjg sbela sana..sume nga wat kje...uiiii korang!!!! say cisss.. :P


yeyyyy tu kami lg 4d last time...bye2..jgala kehijauan ofs ngn uma kite k..hohohoh

Rabu, 26 Januari 2011

TATAU NK LETAK TAJOK PE..POOR ME :(



Plis dunt tell me not to cry

Plis dunt say there was a reason why

You dunt knw wut i am feeling

Or How much I hurt

v
v


You can says to forget about it and b strong

But deep down i am sad

I dunt expect you to understand why

For no reason i break down n start to cry

v
v

My life has changed forever

And tat's is why i am not acting like the same old me

Plis dunt try to act like nothing happen

bcoz it changed my life forever

i will never b the same again


v
v

Not today, not tomorrow, but never

the best thing u can do for me is just be there

be there as my fren

so wut ever come n go we still can laugh n cry together


v
v


i miss u

Selasa, 25 Januari 2011

KENING PALSU YE KAK


ofs fren : eh kak2.. jap2 kak..

lov : ah ada apa ko ni xnmpk ke akak sebok neyh

ofs fren : ala jp la kak..sombong da skunk

lov : sombong hapa ni..dok sebumbung nk sombong2 xde mknaa, ko nak apa cpt sket..

ofs fren : akak skunk smakin lawa la..apa rahsia..

lov : pale otak ko -dlm ati- eh ko nk apa ni da sapan ke? nk aku blnje ko nsk lmk ke hapa? lol

ofs fren : ok2 saya sies skunk..nk tnye akak pakai apa ye kt kening nk jdikn lebat cmtu..

lov : uhh? pakai apa? bulu kening aku la..xkn blu ketiak plak hahahaha

ofs fren : ala akak ni org sies dia plk maen2..ckp la kak saya carik jgk cara nk itam n lebatkn kening saya ni

lov : hish ko ni...akak sies la ni, mmg akak xde pakai apa2..ni kening asli ni..

ofs fren : laaa ramai budak2 kata akak pakai kening palsu..akak jgn tipu la..

lov : hoi!! mn ada kening palsu..agk2 la..hempuk ko kang..da la mls nk lyn ko..


v
v

lov itamkn tang mulot coz agk lucah distu..
hahahah jgn ingt bkn2 pic tu utk abg lov jer..
tp itu je yg ada tok korang nengok kening lov yg tebal n asli dctu.. lol -prasantan-


HOT GIMMICK MY 1ST COMIC BOOK








heheeh cite ni best, mzt korang tau kn
setiap komek jepun yg dialih bahasa lebeh2 lg cite2 cinta adalah utk yg berumur 16 tahun keatas je
..tp bg lov elok tros yg 18tahun keats..sbb dia byk cite2 cinta remaja..
n ade mende yg org dewasa ble phm tp budak2 remaja xakn fhm..huhu

yg no. 11 tu lov terbeli 2..ingt xbli lg so bli lg 1..hohoho -pdn muke akuh-

pendek kata : cite ni mmg besttttttttttt


LOV BKN DA BPUTUS ASA

Lps solat mgrb sama2, abg renung lov .. lov buat tatau je..
dlm ati pelik gak aku ada buat slh ke td? lol


patu tros abg kata "lov abg tgok solat xde tinggal2 pn bln ni? xde cuti ke?".


lov plak lmbt sket, "bgos la xde cuti2, kalo cuti tnya xcuti pn tnye..eeeee".
-org tgh penat baru balik keje-


abg senyum.. lov tros tnye "ape ape? nk kne?". -tnpa sbb carik gado hahaha-



tros abg jwb g "xde la...jgn2 lov ngndong x? kalo ngndong kn sonok..". :0

lov plk angen je "ahhh xde2..da jgn nk cite psl hal ni xde msa...
mls nk piker wat tension2 pale je..".
abg lov jwb.. "xde la kalo ada kn bgos..alhamdulillah rezeki tu..".


lov ngn muka xbesalah tros bla.. tp dlm ati tuhan je yg tahu kan..


sbgai seorg perempuan kita rasa semuanya..


perasaan ingin kn seorg lg cahaya mata tu mmg kuat sgt..


malah da buat pilihan nama utk bby tu..da mula bygkn myb bby boy plak lps ni..


patu sedehnya xdpt nk bg kgembiraan ini pd suami..semua tu amat menyakitkn..


bkn lov xbersyukur ats apa yg ada..

lov cume manusia biasa.. lov bkn da bputus asa..lov cume xmahu berharap..


pd harapan yg xpasti.. mmg setiap minit setiap kali bernafas lov da berpuluh2 ribu
harapan yg lov tanamkn dlm diri..tp utk ini..nta la..myb kalo ada, ada la..


tp kalo da xde..nk buat mcmna.. semua tu ketentuan Allah..


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

DURIAN PUNYER CITER


okeh sejak 2-3 hari ni pwincess sibok bebenau nk mkn durian..
coz balik lmbt je manjang tiap2 ari kami xde msa nk g carik..

kbetulan jiran sobolah plk beli buah ni..si pwincess ni nk sgt sampai dia ajk
mak dia g jln2 umah jiran konon2 nk ngicak la buah org tu..alahai ank omak..
sian plk nengoknye.. td pksa jgk abg lov carik sampai dpt

mmg ssh nk carik skunk coz bkn musimnya..

last2 skali dpt gak la..sampai2 je kt gerai tu..lov da start bersin2.. lol


bkn alah atau apa..lov mmg ske mkn buah durian ni..
tp myb coz da lama xmkn n xngidam buah ni tros jdik mcm org xprnh jumpe durian..
mcm alahan plak..hahahaha
dari lov bli kol 6 td sampai la skunk da kol 9 da ni, x benti2 lg bersin lov..
mmg xthn bau dia..kuat yg amat.. hahahah

isinya ermmmm xsodap pun sian kt pwincess
tp tapelah jnji lps dia mkn sudah.. rege je beknau cekek leher..huhuh

warghhh ini petanda saya akn demam esok bos..hahahaha -alasan-

Jumaat, 21 Januari 2011

PNT SGT OKEH BKN SENGAJA

Erm smlm cuti kn..rini da kje balik. smlm lov xkua g mn2 pn yela bkn aku yg raya okeh..haha
abg n pwincess da bgun dok sbok siap2..kunon2 nya nk g jejalan umah wak dia la..
-kakak abg-
lov plk wt bdo je melangut dpn pc nengok vcd korea.. hampes tol aku ni..
abg rasanya da dkt soplo kali dia soh lov g mndi..g siap..
tp aku dok mendiamkn diri jerk..
last2 tu dia da ati pns gaknyer..depa g tinggai aku sorank2 kt uma..
then mlm kt2 mgrb tu baru depa balik..
lov kt uma? ermmm psg tb, psg pc, tgk vcd, tgok tb, buat air, minum mkn..
tlentang tgok tb, gelak sorang2..
yg sedeh2 tu aku pakat la nanges sorang2 gak.. hohohoh
sat g bile pntu umah aku kne gegau ngn spupu bru la lov dok bngun lpk2 kt lua..
borak2.. gosip2 sat..
hahaha
last2 boring sorang2, bile depa balik lov xlyn pn..hahaha kejam x akuh..
ohhh lihatla dunia... aku yg kejam.. :P
then xpasai2 xborak apa pn lov xsdo yg lov tros ttido..hampes..
lantak la..mls aku..
lov rasa pnt sgt okeh...rsa mcm nk jerit.. i need my self...
giv me a time, a space for me....
for myself only me.... argghhhhhhh
okokok...lov perlukn rawatan..esok2 nk g carik komek tbaru d pasaran..
hahahahaah.. :P













Isnin, 17 Januari 2011

KELAB KARATE


skola pwincess ada tawarkn utk pljr2nya masuk kelab karate dan akn
diajar oleh seorang yang profesional dlm bidang ni dan dia juga merupakan jurulatih remaja kebangsaan.


oleh kerana lov dlu kt skola cume dpt masuk putri islam ngn pandu putri je lov soh la
pwincess masuk kelab karate ni.. dia ble jwb ape?


"adek mls la mi, saket tau tak nnti"... -.- adoiii lah...

Sabtu, 15 Januari 2011

YEY LOV DAPAT HADIAH!!!!!!!!!


Haa ni la dia surat hadiah yg lov dpt tu...hehehe time kaseh MEDIAMAX..
Lov cuma beli dvd karate kids n masuk je contest yg ada kt dlm tu..
xsgka jd slh soerang pemenang bertuah..-sape xske hadiah weyh-
kalo tgok kt ctu mmg lumayan hadiah nyer kn?
hehehe alhamdulillah awal2 tahun byk brite gembira yg masuk..smoga berterusan lah rezki mcurah-curah thn ni..



ni la dia headphone from sony -wahh canggeh tol ni..dentam dentum tinger cek..hehehe

tgok r dia nyer corak pun cun kan? ooo mmg btol sony.. -batak jap-


perghhh bgaya tol ek..hahahahahha :P

then ni la dia kesemua hadiah2 yg lov dpt headphone ngn 3 keping original dvd..

mule2 tgok ala dpt cite lama2..xbestnyer la..
tp bile da tgok best2 woo cite2 ni smua... -byk lak ckp da la dpt free hehehe-
yg paling best cite dance tu...perghhh mmg best sgt..cun lak tu heroin nye..
last skali nk ucp THNKS U SO MUCH TO MEDIAMAX utk ksemua hadia2 ni..yippie...



ITS BEEN 2 WEEKS ALREADY



Alhamdulillah dah berlalu sudah 2minggu pertama my pwincess ke sekolah tahun 1/2011 ni.
mmg tidak dinafikan bermacam-macam ragam pwincess utk ke sekolah..
selama pemerhatian lov stakat ni lov dapati pwincess xsuka g skola agama
tiap kali nk hntr dia mzt dia buat muka, sedeh, lembek, n mcm2 lg..nanges je blom lg..
pwincess mmg kuat smngt..
mzt la lov xkn biakn je dia cmtu..lov pujuk dia n last skali dia cite jgk ada 1 boy ni ske usik/buli dia
lov pn tros r ckp ngn tcher/ustzh pwincess psl hal ni pwincess mls n takut nk g skola..
mntk tlg sgt2 ngn ckgu myb boleh perhatikn mslh tu..
skunk pwincess kata da ok da g skola tu..hrp2 cmtula.
skola kbgsaan pwincess mmg xkata apa2 mslh cume dia xreti2 lg bli mknn.. hohoh
lov rasa sedeh je tiap kali lpskn dia g skola rasa nk mnitik air mata ni..
tp kne kuatkn diri ni jgk kn? ermm pwincess kuatkn diri ye ... umi syg adek..







Ahad, 9 Januari 2011

Magika (Official Trailer 01)



ok ni a part of cite MAGIKA ok...tgok2 la so nnti korang tau cite ni mmg best..wohoho..
ps : xhbs2 lg ngn MAGIKA.. HUHUU

FILEM MAGIKA?? BEST WOO!!!

Bila tnye je psl filem MAGIKA, ramai kwn2 lov yg tatau tu cite apa?
filem luar negara ke? n langsung tatau ada crita tajuk tu



Magika ni filem MALAYSIA ok.. dan diterbitkan oleh ank muda kita lg...
crita ni boleh dikatakan maseh baru lg klua -sept 2010-
lov ni pantang sket kalo org xtgok lg da ckp bkn2 so lov bli vcd cite ni -yg ORI ok- :P
-katakn xnk pd cetak rompak!!!-
thn mule2 lov tgok cite ni tros tetarik wlopn ada sorang plakon yg lov xske gile2 kt ctu.. hohoho
tp bile tgok MAGIKA ni boleh nmpk kelainan yg sgt2 dari segi

  • filem tu sndiri
  • para pelakon yg hebat2
  • filem yg julung2 kali diadakan/diterbitkn
  • kite ble nmpk pelakon2 yg biasa blakon tu tp dgn cara yg sgt2 berlainan watak2nya..
  • sgt2 menyeronokkan -kali ni da 7x aku dok ulang2 cite ni k-
  • xbosan coz lagu2 dlm cite ni tsgtla best mak weh oiii
  • gmbr prsitarannya juga cntek..


sonok sgt tgok pak nil blakon jd tua n buncet ..hhahaha

suara kak engku yg bshaja mmg buat aku dok ternganga je tgok cite ni.. :P


part yg paling pwincess suke time ning baizura ni la..
hahaha xsgka tol ning baizura ni best jgk kalo blakon cmtu -len kali blakon cmtu lg ek- :P


diana ni mule2 tgok bosan je...tp da lama2 tu best jgk lakonan dia
yela xpena tgok dia nyanyi sambil blakon skali...so mmg tahniah sgt2.. dia mmg sesuai ngn watak ni..
kdg2 en..lov rasa sore dia sdp jgk eh.. hahahahaha

mawi plk mule2 kmunculan dia tu mcm xphm sgt coz dia tetibe je nk mrh2... hohoho
tp biase la..da nama hero last2 mzt la best en.. -dia hero rasanya- :P

dlm keseluruhan MAGIKA lov rasa kmunculan ziana zain yg paling menggamat kan suasana...
lagu dia..aksi dia, gelak dia..mak aii aku tergolek2 gelak tgok dia ni.. >:P
-tatau pn dia pegnen msa tu-

nabil!!! hahahahahahaha ko lucah ek nabil -siap pwincess tnye napa dia ckp len mcm je mi?- mereng tol

n ramai lg pelakon2 hebat lov xsompek la nk cito sumo...ekau boli lah ehh..

so ni lah dia adek bradek -director dia edry tu hah- yg wt cite MAGIKA tu kengkawan oii
sokong la org2 kite...cerita2 kite.. :P -aku ckp org aku pn sama gak ske filem lua-
tape2 pasni aku ubah...best ohh filem ni... to edry..buatlah lagi cite2 mcm ni..mmg best!!!!!!!!


v
v

ps: lov xde kne mengena ngn MAGIKA punya crita or sedara mara si edry
cume pengguna n penonton yg sentiasa akn menyokong filem2 menarik,
idea2 baru n best gegile mcm MAGIKA ni..


JOM PAKAT2 G SPIDI BLI CD..HAHAHAHA :p



Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang