JOM TERJAH~

Khamis, 20 Oktober 2011

AMALAN 5S PUNYA CERITA

 
Ommo! ommo!!

dah bersawang dah rupanya blog lov ni?

maaf la pd kengkawan yg sudi2 singgah cni tp xde new entry..

-perasan ada org singgah-

mcm yg lov prnh cite dlm entry lov sblm2 ini..

lov n dak2 ofs sume bz gile ngn 5S..

SISIH

SUSUN
SAPU

SERAGAM

SENTIASA AMAL

kami tmbh satu lg S kt hujung tu..

SEMAK SEMULA 

lol

so jom tgok pic2 yg sompat lov capture bfore..

-tetibe nk ckp omputeh konon-


my table.. so semak kan.. semangat nk buat 5S tau ni..


 tong sampah pun kt ats meje haku haa..


fail2 da kemas..nmpk x kekemasannya.. 

-..- miahaha


penyepit meje ni kami bli satu rm5 kt GM Klang..

mmg mhl, hrga xble kurang walopun kami bli byk2..

kne ada utk buat crta tunjuk keluar masuk pegawai.. 

bende ni ltk kt tepi meje masing2..


ada tiga peti surat kami sediakan,

surat keluar

surat masuk

surat xkenal sape pemiliknyer...

seminggu kemudian kami lempau..

nasib la kan sape soh boh alamat opes..


sbela tmpt2 surat td kami ltk sampul surat kosong plk..

ada 4 saiz kesemuanya, kami buat parking n tag


ha ini penting utk tahu thp sampul2 tu samada

perlu ditambah lg atau pun tidak sebelum kehabisan spenuhnya.


ohh ini kami beli satu pjbt 2unit utk ltk helmet..

xkn semua pakai moto kn so 2unit tu dah memadai

satu natang ni RM29

ketua kami pasang sndiri tau.. hohohoh



ini meja kerje yg kami sediakan,

utk semua unit2 dtg dok kt meje ni n buat sndiri

samada utk binding, cutting, stapler bso bpk ke,

nk hncokn ketas2 ke..haaa sume kt meje ni..

mcm biasa semua kne ada parking lot n label..

n ada jgk owner tmpt ni.. hohohoh



ini kaunter kami,

xble dok ramai2, dua org sdh ckup..

pc ada satu jer.. korang kongsi la eh..

amacam? kemas kan? walopun kecil tp comel..miahahaha

-xhbs puji dri sndiri-


pdngn sisi sudut 5S kami..

amacam? cantek x?

kaler merah sbenornyer kumpulan kami ni...

tp carik punya carik wrapping paper tu xde yg cntek

so kami ambk yg kaler agk2 pinky sket..


kami buat sudut ni kt tgkp bilik bos senornyer..

da mntk ijin tau.. ehehehe

kami guna 3 cermin, tgh2 ni kami letak carta, visi, misi n slogan..

xya ltk byk2 nnti jadik semak lak...


inilah carta kami yg agk simpel mimpel gituh..

yeee ini hasil tgn n air liu lov la..sapo laei?

da ponen da kapalo nk memikio

idea2 nk buat natang ni..

buat2 then gunting2 tampal!

hbs cite.. 


slogan kami byk, hasil nukilan semua ahli ni la..

tp da dibincang, da diselidik,

dikaji, da bertumbuk2 kami sepakat memilih slogan ni..

USAHA KAMI, SENYUMAN ANDA..

sbenonyer nk letak pic org tgh buat keje berat

patu ada org laen plk dok senyum2..

-mcm org kne jd kuli batak la-

tp kang bos buat surat tukau 24 jam utk kami semua pyh lak kan? 

LOL


misi kami, kebanyakan misi visi 5S ni semua sama je

xlari dari hendakkan persijilan 5S..



visi kami plak..

ringkas je..


ini perlu ada pada setiap sudut 5s la kalo korang xtau..

ni nk kasik tau.. tiru je apa yg kami buat ni..

-bg sape2 yg blom 5S la ye-

ini pic PELAN KERJA kumpulan kami.

kena ada pic latar ni,

ni latar pejbt kami n yg wrna merah tu warna tmpt kumpulan kami kne usahakan

G floor

1st floor 

n

2nd floor



ini bhgn tepi skali, kami letak pelan dlm ofs kami ni..

tanda arah mn tmpt kewangan, bilik bos, toilet,

n mcm2 lagi la..

bwh tu yg kaler bendera Selangor tu adalah carta perbatuan

tu mcm jadual yg kami rancang

dan yg kami laksanakan..


bwhnyer kami letak pic ofs kami sebelum kami buat 5S

dan selepas kami buat 5S..

dari comot da jadik comel...

konon2 la.. 


ini logo kumpulan kami, RAFFLESIA.. 

warna dia senornyer merah kecoklatan.

tp kami pilih merah je jd kaler tema... senang..


ini plk logo 5S jabtn kami ni... ala oter2 je dari tenet.. miahahaha

pandai2 la korang, semuanyer kan art designer..

lol


ari2 tgok nmpk mmg cantek n comel je kami punya sudut ni..

kehkehkehkeh...siap pagar2 lg tau..

malu nk ckp tp it was my idea gak.. :P

jgn mrh haa kwn2..


kt bumbung kami...kehkeh..

tnda unit2 or bahagian dlm pjbt kami la...


ni xde apa pun, 

tp ni lov lekat kt tepi meje kalo ilang mau nanges ni..

penteng wooo

-coz ada kod2-


ini kt plak kami tmpl,

ada carta kt mn lampu2 warna2 sedemikian..

ini mesti ada oke untuk kemudahan n lebeh mudah utk jimatkan tenaga..


ni kami tmpl kt tndas pompan.

masuk je tndas mcm dlm laut,

ada ikan2 berenang.. kikikii


sinki kami, letak parking tuk tmpt sabun..

label kt paip "jimatkn air" n letak pokok

comel kan? :P


ohhh ini adalah kegilaan lov sendiri..

lov akui, lov gile2 nk letak langsir kt ctu..

dah mcm dlm rumah plak kan?

tp nta rasa mcm kosong je cermin tu so nmpk xelok..

better letak langsir n member kasik idea ltk munger jgk

tp apsal munger tu kaler ijo?

-xske ijo tau- :P


ini label tndas

senang bg sape yg nk guna duduk, g sbela cnun

sape nk guna yg cangkung..g nunggu sobola cnen plak..

ehehehe

dah la tu yer? kang lotak byk2 mau pitam kaplo den..

bye!

ps :kalo ada apa2 prtnyaan psl 5s ni sile2 la tnye ye...

nnti kalo cek reti cek tulon jwbkn..kalo x cek serah pada yg pakau je.  >:P

2 ulasan:

zainab_baniaz berkata...

ish,ish,ish.. tandas pun mau tunjuk ke..?? huhu...

Noor Wahidah Mahat berkata...

yeay!! semua dah kemas dan bersih.. nasib baik ada 5S!!.. ahakss...

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang