JOM TERJAH~

Jumaat, 22 Julai 2011

SAPE INGAT LAGI DRAMA MOERO ATTACK NI






Salam n selamat berhari raya.. hari jumaat tu kira hari kebesaran kan? :)



Sejak beberapa hari ni asyik tersebut satu dua perkataan ni..


lebih2 lagi time maen bola ngn my pwincess,


mcm kata-kata semangat tp xberapa nak ingt apa dia or dari mana datangnya..



pg td lps mndi sblm g keje bleh plk teringat..


Mero attack yg lov sebut2 tu sebenarnya adalah dari cerita Moero Attack


cerita jepun rasanya coz zmn dolu2 cite2 korea ni xde..mmg byk cerita2 jepun..


n cerita2 ni tsgt2lah popular thp gbn..


pd yg bkerja sanggup balik cpt n yg bersekolah tu sanggup ponteng coz nk tgok cerita ni


hihihi mmg la gejala xelok tp cerita ni mmg popular sgt nk buat cmne..


berbalik pd Moero Attack ni sebenarnya berkisahkan hidup sekumpulan pemain bola tampar


-rasanyalah kalo xsalah k-


pemain2 ni nk berjaya, mereka ni tpkse berdepan dgn latihan yg mencabar,


pasukan lawan yg kerek..


lps tu mereka juga berhadapan dgn kisah hidup masing2..


ada yg hidup susah.. n mcm2 lagi..


drama Moero Attack ni lebih kurang cerita semangat..


orang2 jepun mmg bersemangat dlm setiap urusan mereka..


dan mereka sering berlumba-lumba untuk berjaya..


woahhh rindu sgt ngn cerita ni..


sampai masa maen bola tmpa kt skola dlu pun


kami sering gunakan perkataan Moero Attack setiap kali pukulan


mmg rasa penuh bersemangat..hahahahaha


mana nak carik cerita2 mcm tu lagi skrg ni?


nk ckp pyh tp mmg itu kbenarannya


cerita skrg ni lebeh melalut-lalut


byk kisah2 cinta.. n yg bukan2 lebih2 lg mmg tidak sesuai untuk tontonan remaja masa kini


rindu zmn kanak2 dlu, ngn drama2 jepunnya yg selalu memberi


semangat untuk kite berusaha dgn lebih berjaya..


lupa plk nk cite masa dlu kami org2 kampung ni xde tv mahal2


tgok pun tv hitam putih lg..


tv pulak mmg boleh bukak tv 1 n tv 2 shja..


hahahaha


ye byk cerita2 menarik drama2 jepun ni


yg memang disiarkan oleh RTM..


owhh myb dah 20 tahun lebih siaran cerita2 yg sebegitu..


skrg xde lagi.. harap sgt pihak RTM dpt siarkn cerita2 mcm tu..


drama2 jepun yg memikat hati n sgt sesuai bagi semua golongan


ehh, kalo ada sap2 yg tahu mengenai cerita ni..


or lg bagus kalo ada yg tahu kt mn cerita ni ada dijual lagi baek..


lov mzt akn dptknnya..


MOERO ATTACK!!!!!




kalo xslh lov lah kan..


ini pic cerita tu.. or myb cerita yg sama cume telah dilakonkan oleh pelakon lain..


dah xberapa nak ingat..

Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang