JOM TERJAH~

Selasa, 21 Oktober 2014

TRAUMA LOV YG KETIGA




Assalammualaikum,

apehal plk lov bukak cite2 lama ni ye?

hahaha byk nau plk trauma lov ni kan..


erm ntah bila lov dok sorang2 piker nape lov tkot itu, nape lov tkot ini

then baru lov tringt balik asal usul sume tu..lol

then lov share la ngn korang..hahaha :P


skrg antara trauma yg lov lgsung xbole nk trima..

xde ubt lgsung.. lol

ULARRRR



Ok ceritanya, tghri2 buta time tu lov ngn adik lov nk g ke kedai

mak suruh, tp nenek xkasik..tghri2 buta klua rumah xelok kata nenek..

arwah nenek mmg byk pantang larang..tp cucu2 ni bkn nk dngo kata..


xjauh dr rumah, mseh dlm kwsn rumah lg...kami dua bradik bjalan la

lenggang lenggok nk g kedai..*ada niat lain tu*

tbe2 adek lov yg bjalan didpn lov melompat..

lov tekejut..tros lov stop...


"ko kenapa?"

"ada ulo la lin.. *adek lov panggil nama ok, sabo ajela*

"mn ada...itu ranting je tu.."

"ulo la..ko jgn la dekat2.."


benda yg melintang tu xnmpk mcm ulo pn..coz ada rumput2

so xbrapa prasan sgt.. lov pn nk tunjuk la brani

dpn adk..


"ko xcaye eh? tgok aku pegang.."

sambil lov dok mencangkung nk ambik bnda tu..tibe2 je 

ulor tu bgun tegakkan kepala dia...

bedeser je bunyinya...lidah dia klua masuk..



tros lov jd keras kt ctu...tkjut + nk pitam + panik

adik tros blari2 balik sambil jeret "ulooooo ada ulooo"

"lina da gile dia nk pegang ulo"



nmpk nenek dr jao belari2 bwk kayu

terus di pepahnye ulor tu patu cmpak dlm longkang


"brani ko nk usik cucu aku ye" kata nenek...



hahahahah spnjg prjalnan xbckp lov...

nmpk bnda pnjg sket tros mjeret...tros mlompat...

kalo nmpk ulor pn, jd batu..xboleh nk bgerak coz tkot sgt..

 
trok en...


prnh masa kerja dlu g zoo ngn kwn, sampai tmpt ulo tu

diorg suke2 je ltk ulo ats bahu lov tnpa lov prasan..

mmg lov tutup muka n jd batu dkt ctu..


diorg dok gelak2 je...nasib ada abg tu prasan..


"eh dia takot tu baik agkat...kang pengsan pulak"


tros diorg senyap..pelan2 agkt ulor tu..

balik tu tros demam..haa hambek...


hishh cite je pun da naek seram ni..


da la tu ye...seram pulak..huhu..



papai..




KOMIK NAIK HARGA!! BENCI LAAA




Assalammualaikum,

sejak pembentangan bajet utk 2015 baru2 ni

semua harga brgn, mknn n sgala2nya naik harga

termasuk komikkkkkkkkkkk



*menangis dlm ati*



so g shoping brg2 dapo stakat lalu, singgah, belek2 jela komik2 tu

elok2 dr harga 6.50 da jd 10.00 pulak sebuah buku..

kalo sblm ni boleh beli 2-3 sekali skrg ni

nk beli satu tu pn dok pikir 2-3 kali..




agknyer lov kne BATALKAN hasrat nk

utk bukak *lov comic cafe* LCC

yg lov berniat utk buka bile da pencen nti..huawawa

cam klakau je..tp itulah impian lov..buat msa skrg ni la..




so bile brg da naek harga ni, lov pn da xbli komik lg...

dlu hrga murah pn abg lov dok bebel2 2-3 ari..

kalo lani beli jgk..mmg kne bebel sbulan dua la nmpknyer...

hohoii xthn nk mendongar eh..



sedeyhnyer...baru ingt nk jadi perempuan tua

yg xsdo diri yg jd pengumpul komik

tbyk kt selangor ni...hahahaha

koleksi lov..



so xdpt la nmpknyer...baru 2++ blom ckup 300 pn...

bile nk turunkn harga ni??

kesiankanlah saya peminat stia ni...

mcmn nk bli komik lg lps2 ni... haizz



geram + frust+ bored+sewel..



AUDIT STOR DATANG LAGI...*MCM TORA DTG LAGI JE*




Assalammualaikum,

hari ni stor lov baru je settle di odit oleh pegawai2 yg

dijemput khas dr negeri / unit lain..



fuhhhh legaaa..baru rasa boleh benapas..hahaha

selagi xlepas tu mcm nyawa tersekat je...haha klako kan..

sape2 yg pernah jga stor or yg slalu bdepan ngn juru odit mzt tahu

mcmn perasaannya kan..



Alhamdulillah dr pengamatan n pemeriksaan katanya 

stor lov ok, n bgos... *yeyy jeret dlm ati*

tp adalah sdikit mslh td, ngn dokumen2 yg ntah hape2

boleh bcampo2 n porak peranda kejap


masa cek sblm odit ni rasa sume da lengkap..

tbe2 td ada yg tlepas pndg pulak...aduu

gelabah skjp..peluh mcurah2 mcm ujan oke..

org kalo da glabah cmtu la..naseb xpengsan..haha


kalo mn yg tahu tu tahu la, yg xtahu tu bio lov jelaskan

skrg stor2 ni sudah mgunakan sistem..

sebenarnya guna sistem lg senang gile la kan..

tp disebabkan ada brgn yg bdftr n x bdftr lg itu

yg buat dokumen porak peranda...



kne la pndai susun ayt, kalo da buat slh tu

minta maaf je la, n alhamdulillah juru odit pun fhm 

katanya odit "lina pn ada time blank dia jgk kan lina?".. hahaha sabo jela..

tp rasanya ari2 blank...wahahaha

jnji keje boleh buat kn...



seminggu dr skrg pula akn ada lg odit yg beso punyer..

d real one, so mmg kne prepare lg hbt dari yg ni...

hrp2 lov dpt la harumkan nama pjbt lov..

dgn rekod stor yg baik...


haizz bkn senang stor nk dpt tbaek ni...

mcm2 mslh ada bile ckp psl stor..

penyusunan, selenggara brg, dokumen,

agihan, rekod dan mcm2 lg...

sume tu kne diambil kira satu persatu



lov ada gmbo tp tkot pulak nk tepek kt cni...

kot2 la kalo mjadi satu kesalahn pulak nti..

seram pulak...


tp kalo ada sape2 yg kje kt unit stor2 

yg ada benda or soklan2 nk tnye kt lov....tnye la..

mn yg lov tahu, lov akn kongsikan bsama..



mn yg nk tegur ke atau bg pendangan pun boleh jgk...

lov terima....




ok la.. papai..lov rasa mcm nk demam ni

td balik dlm ujn lebat...da seram sejuk je bdn ni..

esok coti deepavali...so bole brehat...haaaa lega...

sronoknyer esok coti...



thehehe papai..


Ahad, 19 Oktober 2014

SEMINGGU ABG LOV SAKIT



Assalammualaikum,

halu halu.. apa khabar?

lov sibuk giler seminggu dua ni, coz jaga abg lov 

dah seminggu dia jatuh sakit.


mula-mula dia cirit birit je, myb coz byk g knduri tahlil

coz lov kt uma ngn pwincess mkn apa yg kami msk 

xde apa2 pulak..abg lov pulak yg teruk..


keesokkannya tu, terus abg xboleh bangun, demam panas.

bdnnya pns sgt, dia pun menggeletar satu bdn.

risau jugak.. lov ajk g hspital dia xnk..

bile lov da siap2 nk pergi kerja tu baru dia ajak..coz xthn..

lps tu dia takut tinggal sorang..


abg lov jarang sgt jatuh sakit, tp skali sakit mmg teruk..

sampai xboleh bgun..

lov drve dia ke klinik je, coz dia xnk kehospital

biasanya hspital rmai org, lps tu kne mnunggu lama baru dpt rwtn


doktor sahkan abg demam, pnsnya tinggi. bg ubt cirit birit, dmam

n mc 2 hari..lps tu smpai umah lov pn mskkan bubur

dgn sup daging.


tp tekak org sakit, dia langsung xslera mkn.

balik tu terbaring je, langsung xboleh bngun..bila bgun je melambak2

muntah..

sampai dia dah xlarat, lov tkpsa sediakan tong sampah kecil

utk dia muntah..lps muntah je lov bwk g basuh..

bgitulah seterusnya..


teruk jgk kne urus semua sorang diri. ngn anknya, rumah, makan pakai

semua kne urus sndiri.. slalunya tugas tu kami bhagi 2..

jadi ringan sikit tugas masing2..bila jd cmni..lov yg rasa terukk

skrg ni Alhamdulilah..genap seminggu abg cuti sakit..


baru hari ni dia boleh bgun, bjalan, drive mcm biasa...

tapi masih xlalu mkn, muka pun pucat..

then lov pun sama jugak hari ni myb coz da telalu penat sgt

stress kot, rsa mcm nk tumbang..


buat kerja rumah pg2 td rsa berpusing kepala ni bila bngun..

rasa gelap je pandangan ni..aduhhh

mcm2 dugaan buat kami..

smoga lov kuat hadapi semua ni...


korang semua pun tlg jaga  diri baik2 ok...

hati2 dgn makanan2 luar ni, lagi2 kenduri2...

minum air byk2..




babai..



 
 

Rabu, 8 Oktober 2014

TRAUMA LOV YG KEDUA



Assalammualaikum,


Lov xpernah takot apa2 dlm idop lov

baik dr kwn2, n family sume mmg kenal ngn pangai lov

yg agk keras kepala, sombong, ehh sombong ke? x2 pendiam..

lov jgk kaki gaduh, xkire la pompan ke laki ke..

jgn carik psl je.. hahaha


-ganas jgk rupanya-


Trauma lov yg kedua


lov duk satu bilik ngn adik pompan

kami ada katil 2tingkat yg bwhnya besar atsnya kecil tu..

lov suka menyendiri, dgr lagu, tdo, bgayot so lov dok ats..


nk jd cerita ni, satu hari tu bumbung btol2 kt ats kepala lov tu bocor plak

kilat tgh menyambar dkt luar tu..

hujan2 cmni sdp tdo tp air plak mnitik...

lov yg sgt terel ni pn pnjat lah kepala katil lov

utk capai bumbung tu...boleh capai..lov pn tolak2 la bumbung tu 

sikit2, nk kasi tutup lubang tu je..coz dia ada byk lapisan2..


adk lov kt luar mkn ckodok..mak buat..

entah mcmn2 tibe2 bunyi kilat

lov rasa tgn lov mcm kne elektrik yg kuat sgt..

lov terjatuh tros ke katil adk dia bawah, tkejut, sakit,

adk dngo2 bnyi tros masuk bilik..


adk : kenapa ko duduk katil aku

lov : adehhhh saketnyer...ambk myk..myk...aku kne karen

adk : ko kenapa ni? tgn ko kenapa?

lov : ambk minyakkkkkkk!!!


tgn lov tros kejang, hahahah

sapu myk gamat...nenek pun bkejo masuk bilik


nenek : kenapa?

adk : td dia pnjt katil lps tu tibe2 dia ada dkt katil bwh..dia jatuh kot

lov : diam! sebok je...nekk org jatuh la...org kne kilat td...

nenek : arghhh? kne sambo dek kilat ni cucu aku...mana mak bpk ko ni?

mak : yg gatal g pnjt2 katil tu kenapa?

nenek : ala bumbung tu bocor, budak tu nk btolkn..

mak : dia nk jd laki2 biarla dia rasa..


hahaha...



tgok la lov dolu2.. nkl kn..

so lps2 tu lov xboleh nk naek pn katil 2 tingkat tu...sedangkn bkn tinggi pn

takut..lov jd takot pd ktingian skrg ni..lov tkot jatuh..

bole nanges ko tau kalo org paksa2..

kalo rsa2 nk tengok lov nanges buat la.. HAIZZZ..


rasa kelakar pun ada, mcm2 bnda yg lov buat...bkn pnjt katil je dulu2..

pnjt pokok, bumbung rumah org, bukit semua kami redah...

keras sket pangainya... skrg da brubah kot...hahahaha :P


 

apa cerita korang? cita la sket kenangan2 korang dulu..

kisah2 dulu menarik hati n sukar utk dilupakan...



Isnin, 6 Oktober 2014

TRAUMA LOV YG PERTAMA



Assalammualaikum,

td dok lyn2 fb, lov jln2 kt lmn kengkawan skola..

ramai rupanya..hahaha

tp malu nk add coz ntah la..lov ni jns xreti cmpo org..hahaha -rsa sndiri-


kalo ada pn tngu kwn2 yg add lov dlu..bkn sombong tp malu

malu org xkenal ke, malu org xnk kwn ke..lol


 Kisah trauma lov yg pertama :


tingat kisah lov eksiden moto dgn member sorang ni..

dia bestfriend lov dari form 3 - 5, mmg baik sgt..

mcm adek bradek..

bca k, lov nk cite ni..hahaha


ok lov ni seorg ank yg nakal, blagak, n pndai la jgk.. :P

so ats pmintaan kwn2 kg lov buat study group..

lov ajar diorg bi, bm, n sejarah n sains

kwn yg laen2 ajar agama, matematik n seni..


asyk ajo kwn2 je, so automatik jd terel.. lol

time percubaan spm lov dpt pgkat 2, 

yg mn mmg mak bpk lov xprnh bygkn lov akn dpt.. coz kt uma

lov ni budak nakal...keras kepala, x blajar.. :P

tp kt  skola ksygn guru2...

biarla xsiapa yg tahu..ceyywah...tampo laju2 kang baru tau..


so ayh ngn bangganya tnye ank dia ni nk hadiah apa

lov : nk moto, nk bwk mto g skola

ayh : mto? kn blm ada lesen lg..

mak : jgn nk ngade2 la..bhaya moto awk tu pompan

lov : ala sume kwn2 org naek mto elok je..nk mto..

kalo x, xpyh lh adiah2.. -bdk jht-

Sabtu, 4 Oktober 2014

DAPAT CEK NUFFNANG KALI KE - 2




Assalammualaikum, alhamdulillah ini kali kedua dpt cek Nuffnang...

hoyeh tq so much la laling ku nuffnang...

walopn stahun sekali je dpt cek tp sgt2 sronok...hahahah
 

  

n trima kaseh jugak pd kwn2 yg rajin blogwalking kt cni...

bg lov peluang, n ruang.. tengkiu girls guys..

tlg bg lov skongan lg ok...

 nasihat n tunjuk ajar..lov bdk baru blaja...

cek ni dpt bln lps, sory tlmbt update..hahaha


trima kaseh once again...!!!! alhamdulillah..


 

RAYA DAN CERITA DIET LAGI...




Assalammualaikum

apa kabar semua agaknya ye,

oye, slmt bebuka puasa arini pd sume yg bpuasa..

alhamdulillah da tlaksana smoga mdpt

apa yg kite sume impi2kn..


pengampunan stahun sblm n kmudian. in sya allah

smoga sgala ibadah n usaha kite diterima illahi..


arini lov berbuka spagetti je, tgh mlm pwincess lapo

-dia xmkn spagetti-

so kne msk lg, nsk + aym goreng + aym msk kicap wit no sayo

- her favourite -       -..-

senang budak2 ni, bpk budak pun tumpang skali..huhu


hei cite psl mkn2 ni, lov da kelaut arini and beberapa ari sblmnya

jumaat siap mkn nasi with aym goreng ok..aym tu ok

tp siap ada nasik tu yg xboleh thn..

silapnya coz lov xambk breakfast...so d a tlalu lapo..adoiii apsal la..


so skrg ni sgt2 frust, tp xbole nk kontrol..

lg2 kne msk2 mcm2, bile cuti2 mcm2 pmintaan

nk mkn itu nk mkn ini..kita msk2 kne rasa..bila da rasa tu

bkn bole skali dua..tros ngap sket...huhu


esok hari raya, byk pulak jemputan dr kwn2 tdekat..

in sya allah akn cuba hadiri..


eh you all tahu x, bila kita rncg je nk diet, mcm arini rncang esok nk diet..

arini sbenarnya kita kne mula dah..iaitu ambk air dgn sukatan yg betul

mcm lov pernah ckp sblm ni setiap 25kg berat kite bersamaan 1liter air


contoh : berat lov 66kg

jd lov kne mnum air 2 liter setengah

bknnyer byk pun ko ada 24 jam nk hbs kn air tu

kalo buat workout lg lebih air kne mnum..coz haus..


air adalah shabat baik org2 yg berdiet ok...

kalo nk result yg lg cepat dlm air tu rendam skali green tea..

rsanya bg yg xbiasa mmg xsdp...tp bg lov sgt2 best...


oh n shbt baik yg kdua kite adalah cik tan..-tandas-

hohoho pembuangan air kecil yg byk adalah sgt baik

dia akn kluakn sgala toksin dlm bdn juga.. selain bnda2 xsht


apa korang ingt bnda2 xsht tu kne nmpk ke baru nk pcaya..

dari air je pn dia bole klua ok..hahaha -melampau x?- :P


so kjp lg lov akn melantak air smpai lebam.. thehe

esok ada mjls raya n mkn2...hoho

pesanan dari lov utk kwn2 n diri lov jgk...


TIPS 1 :


ambk la sgala hewan2 like aym, daging, ikn, udg, ketam yg

korang nk mkn kecuali SOTONG


mskn? haa xkira mskn apa pun, KECUALI msk kicap..nonono


selalunya lov ambk hewan tu je, kuahnya or smbl tu ambk dlm 

kuantiti yg sdikit je..


TIPS 2 :

jgn gtl2 nk mkn pcuci mulut!!!! or sgala buah buahan!!! NO!


TIPS 3 :

sblm smpai uma kwn pastikn korang da mnum setengah btol air msk

or green tea korang tu..


TIPS 4 :

korang lps mkn mgkin akn rasa lapo lg, or xkyng

tu pkara biasa, coz mknn tu akn dicerna dlm tempoh 20 - 30 minit

baru rasa kenyang..


so jgn brani2 nk ambk mknn dlm tempoh kurang 20 - 30 slps mkn


TIPS 5 :

lov suka potong timun jepun, dlm saiz jejari

utk kudap kudapan, dlm kete or kt mn2 je boleh mkn...

trust me its taste so good like tat..mcm mkn kentang goreng..

hahaha -crazy people-



lps mkn, or balik dr uma knduri, mjls,

mnum stgh lg btol air msk...ehehehe tu kalo boleh la..

patu ko akn rsa knyg gile..hahah


ce ko buat dlm smgu cmni...kalo xcayo..




 
 






Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang