JOM TERJAH~

Rabu, 5 Februari 2014

BEBEL2 & ROTI GARDENIA BARU YG SEDAP...



Assalammualaikum,

 

hahaha mula2 da tarok gambau nasik lemak from mr gogel..

da sebulan mjaga pmknan ni..da rasa mcm xheran da nk mkn nasik ni..hoho

bkn sngaja  tp myb coz lov dgr nsht from ckgu yg minta

lov n d geng buat 6x pemakanan shari..

1) bngun tdo 

2) srpn pg

3) mkn tghri

4) mnum ptg

5) mkn mlm sblm kol 7

6) mkn tgh mlm or sblm tdo



smpai xrasa lapar da..xrasa nk mkn nsk..
 


 lapa je mkn roti ni..roti baru kot..

sblm ni bli roti ijo yg biasa tu..serat jgk tp rasa je..huhu tpksa mkn jgk la

but roti ni bkn je pnoh ngn serat2 tp ada kekacang jgk (kale ijo)

rasanya pn sgt sedap

lov buat isi ikn msk msm mns kurang myk n lebih sayo then ltk dlm peti ais

bila lapa je pnskn isi ikn tu n mkn ngn roti ni..


tp roti ni punyala payah gile nk carik kt kg ni..

masa col gardenia ckp ngn diorg psl ni pn diorg mcm xpcaya je.. lol

well kita ni pngguna kn..kalo bnda tu bgos xslh kita up2 kn dia lg..


then org mcm lov ni..n sape2 yg nk jga pmkanan tu

kne sntiasa ada mknn dlm peti ais tu..skurang2nya skotak susu..

byk yg bole dibuat ngn susu tu..mkn wit bjirin, tuka2 la..

xkn nk mkn roti je kn..roti pn limit 2-3 keping je shari

susu blend wit buah2 ke..lov xltk gula lgsung..fresh!!!


lps tu utk snek tgh mlm tu, lov mnum susu tepung bncu la..

with 1 sdu kcl gula..xmanis xpe..

with kekacang campo yg lov bli..

harga dia mahal giler membute tuli la..

lebih elok uols kluakn bajet bli mcm2 jns kekacang..

then campokn sndrii.. hahahaha

lebih sedap, lebih bersih, bmutu, n lebih byk, paling best..bajet tjaga..



ps : asikla cite psl pnjgaan mkn kan..bosan? tu penting hoke.. :P


1 ulasan:

Sha My heart berkata...

Wah, nampak sedap. Nak cuba juga la

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang