JOM TERJAH~

Selasa, 18 Disember 2012

LOV MC LA HARI NI




Assalammualaikum

lov kena serangan Asthma / lelah / semput / sesak nafas

sejak dari jumaat malam lagi..


balik2 je kerja hari jumaat tu tengok dapur dipenuhi

asap, eh bukan rumah terbakar or something burning la

cuma kan lov ni duduk rumah kampung..


soooooooo org2 kampung ni mmg suka MEMBAKAR

bakar sampah.. memang la lov pun orang kampung jgk...

tapi kite tetap manusia kan?


perlu ada hormat kat jiran, orang tua, orang muda..

ini tidak..lov faham diorg xkerja..dok rumah je..

n myb xde kerja lain selain duduk berborak / bgosip

belakang rumah sambil bakau sampah..


even of that.. diorg boleh membakau dari kol 8 - 6 rite?

8 - 9 jam tu dok la membakar..tp tidak..

kol 7 mlm time org balik kerja tu diorg bakar sampah..

bakar kt BELAKANG RUMAH LOV!!!!


oke2 mmg belakang rumah tu kosong, mmg lov xguna pun

kdg2 diorg pinjam utk tanam pokok or something..

tp ini bakar sampah beb?


ajk abg pindah dari sehari ke sehari dia xnak..

coz ngn org2 camni kita ckp la bribu kali pun

time tu dia angguk2 la lps tu dia dok geleng2..

tensen..


hari ni xkerja, semalam g kerja pun xdpt buat kerja

coz xde nafas nak bernyawa.. :P

ni dpt mc coz tadi g ambik gas kt spital

balik2 srpn, mkn ubat tdo..lani da ok sket.. Alhamdulillah..

mkn mnum pwincess abg xterjaga bila lov saket ni


hadoi, lov tatau nk buat apa lagi ngn jiran2 cmni..

hari ni dari pg hujan blom ada upcara bakar membakar lagi..

da la sakit dok umah plak tu kan..

kjp lagi diorg stat balik upacara mmg lov carik nahas la dok uma 

hari ni..


dokte tanya kenapa u kerap kene asthma?

lov ckp je "org2 kt rumah saya suka bakar sampah"

lov xthn asap, debu, bulu kucing..tp kalo kat luar sket2 tu fhm la..

ini dah habis semua asap tu masuk dlm rumah?

mcmna nak bernafas? sedut gak la kan?


dokte bole kata "u buat report la"

lov da la penen ngn ubat, dokte ckp cmtu plk..

lov buat muka sengal je.. "btol ke bole buat report? bako smpah je pun"

lol

xsampai ati plak aku acik2 dkt rumah ni kne tgkp..kehkehkeh..
 





 

4 ulasan:

Diana berkata...

Uikhhh...bahaya tau kalau memanjang canmtu... Orang yang tak ada penyakit pun boleh jadi penyakit... Ni ke orang yang memang dah sakit... Bertambah-tambah kronik la...

Lov slow talk lagi laa... Bagi tahu pasal sakit tu... kot la makcik2 tu boleh faham kan....

Lov duduk tu rumah beli ke sewa? Kalau beli, apa boleh buat kan.... Tapi kalau rumah sewa, kalau dah tak tertahan dalam keadaan camtu...carik je rumah lain..yang keadaan lebih aman dan damai...

Kan? Kan? Kan? Sabar yeee....

Lov Note berkata...

lov da ckp slow tok fast tok sume da buat.. time tu ckp dia angguk2 fhm..sminggu kmudian acara tu bmula smula sperti biasa..lol

lov mnyewe je..tp abg xmo pindah coz sume kt ctu kwn2 dia..T_T

nk x nk dok menyabau ajelah ni..

nk tau x pernah diorg dok duduk2 lepak kt blkg msa lps mbakau tu lov balik2 kerje lov tros g belakang simbah api tu dpn2 mata diorg..lps tu lov dok tego lg.. lov ckp "hi da mgrb2 ni dok bkempen lg ke" lol

diorg tkejut + senyum2 sumbing

geram tau..kehkehkeh xble thn tgok diorg tkjot..



Diana berkata...

Beraninyer Lov...kikikikik

Entah la kalau orang jenis yang macam nih ni... slow dan fast dah...abis nak talk care camner lagi kan...?

mmmm...susah gak kalo gitu tu...
Sabar je lah ye... moga-moga lame-lame hobi membakar tu bertukar jadi berkebum..best la jugak kan...? Dapat tengok kehijauan tumbuh-tumbuhan. In Shaa Allah..... :-)

Lov Note berkata...

eheee trase kuang ajau pun ade gak la bile buat cmtu..tp ati da geram sgt da time tu..xbleyh thn da..

a'ah btol la tu, kalo digunanya tnh tu buat menanam kan best..dpt hasilnya..

hahaha tape la dugaan dugaan..da ingt nk dok lama kt cni xkn nk gado2 tiap2 ari kn..nti nk dok pun xsyokk

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang