JOM TERJAH~

Khamis, 20 Oktober 2011

AMALAN 5S PUNYA CERITA

 
Ommo! ommo!!

dah bersawang dah rupanya blog lov ni?

maaf la pd kengkawan yg sudi2 singgah cni tp xde new entry..

-perasan ada org singgah-

mcm yg lov prnh cite dlm entry lov sblm2 ini..

lov n dak2 ofs sume bz gile ngn 5S..

SISIH

SUSUN
SAPU

SERAGAM

SENTIASA AMAL

kami tmbh satu lg S kt hujung tu..

SEMAK SEMULA 

lol

so jom tgok pic2 yg sompat lov capture bfore..

-tetibe nk ckp omputeh konon-


my table.. so semak kan.. semangat nk buat 5S tau ni..


 tong sampah pun kt ats meje haku haa..


fail2 da kemas..nmpk x kekemasannya.. 

-..- miahaha


penyepit meje ni kami bli satu rm5 kt GM Klang..

mmg mhl, hrga xble kurang walopun kami bli byk2..

kne ada utk buat crta tunjuk keluar masuk pegawai.. 

bende ni ltk kt tepi meje masing2..


ada tiga peti surat kami sediakan,

surat keluar

surat masuk

surat xkenal sape pemiliknyer...

seminggu kemudian kami lempau..

nasib la kan sape soh boh alamat opes..


sbela tmpt2 surat td kami ltk sampul surat kosong plk..

ada 4 saiz kesemuanya, kami buat parking n tag


ha ini penting utk tahu thp sampul2 tu samada

perlu ditambah lg atau pun tidak sebelum kehabisan spenuhnya.


ohh ini kami beli satu pjbt 2unit utk ltk helmet..

xkn semua pakai moto kn so 2unit tu dah memadai

satu natang ni RM29

ketua kami pasang sndiri tau.. hohohoh



ini meja kerje yg kami sediakan,

utk semua unit2 dtg dok kt meje ni n buat sndiri

samada utk binding, cutting, stapler bso bpk ke,

nk hncokn ketas2 ke..haaa sume kt meje ni..

mcm biasa semua kne ada parking lot n label..

n ada jgk owner tmpt ni.. hohohoh



ini kaunter kami,

xble dok ramai2, dua org sdh ckup..

pc ada satu jer.. korang kongsi la eh..

amacam? kemas kan? walopun kecil tp comel..miahahaha

-xhbs puji dri sndiri-


pdngn sisi sudut 5S kami..

amacam? cantek x?

kaler merah sbenornyer kumpulan kami ni...

tp carik punya carik wrapping paper tu xde yg cntek

so kami ambk yg kaler agk2 pinky sket..


kami buat sudut ni kt tgkp bilik bos senornyer..

da mntk ijin tau.. ehehehe

kami guna 3 cermin, tgh2 ni kami letak carta, visi, misi n slogan..

xya ltk byk2 nnti jadik semak lak...


inilah carta kami yg agk simpel mimpel gituh..

yeee ini hasil tgn n air liu lov la..sapo laei?

da ponen da kapalo nk memikio

idea2 nk buat natang ni..

buat2 then gunting2 tampal!

hbs cite.. 


slogan kami byk, hasil nukilan semua ahli ni la..

tp da dibincang, da diselidik,

dikaji, da bertumbuk2 kami sepakat memilih slogan ni..

USAHA KAMI, SENYUMAN ANDA..

sbenonyer nk letak pic org tgh buat keje berat

patu ada org laen plk dok senyum2..

-mcm org kne jd kuli batak la-

tp kang bos buat surat tukau 24 jam utk kami semua pyh lak kan? 

LOL


misi kami, kebanyakan misi visi 5S ni semua sama je

xlari dari hendakkan persijilan 5S..



visi kami plak..

ringkas je..


ini perlu ada pada setiap sudut 5s la kalo korang xtau..

ni nk kasik tau.. tiru je apa yg kami buat ni..

-bg sape2 yg blom 5S la ye-

ini pic PELAN KERJA kumpulan kami.

kena ada pic latar ni,

ni latar pejbt kami n yg wrna merah tu warna tmpt kumpulan kami kne usahakan

G floor

1st floor 

n

2nd floor



ini bhgn tepi skali, kami letak pelan dlm ofs kami ni..

tanda arah mn tmpt kewangan, bilik bos, toilet,

n mcm2 lagi la..

bwh tu yg kaler bendera Selangor tu adalah carta perbatuan

tu mcm jadual yg kami rancang

dan yg kami laksanakan..


bwhnyer kami letak pic ofs kami sebelum kami buat 5S

dan selepas kami buat 5S..

dari comot da jadik comel...

konon2 la.. 


ini logo kumpulan kami, RAFFLESIA.. 

warna dia senornyer merah kecoklatan.

tp kami pilih merah je jd kaler tema... senang..


ini plk logo 5S jabtn kami ni... ala oter2 je dari tenet.. miahahaha

pandai2 la korang, semuanyer kan art designer..

lol


ari2 tgok nmpk mmg cantek n comel je kami punya sudut ni..

kehkehkehkeh...siap pagar2 lg tau..

malu nk ckp tp it was my idea gak.. :P

jgn mrh haa kwn2..


kt bumbung kami...kehkeh..

tnda unit2 or bahagian dlm pjbt kami la...


ni xde apa pun, 

tp ni lov lekat kt tepi meje kalo ilang mau nanges ni..

penteng wooo

-coz ada kod2-


ini kt plak kami tmpl,

ada carta kt mn lampu2 warna2 sedemikian..

ini mesti ada oke untuk kemudahan n lebeh mudah utk jimatkan tenaga..


ni kami tmpl kt tndas pompan.

masuk je tndas mcm dlm laut,

ada ikan2 berenang.. kikikii


sinki kami, letak parking tuk tmpt sabun..

label kt paip "jimatkn air" n letak pokok

comel kan? :P


ohhh ini adalah kegilaan lov sendiri..

lov akui, lov gile2 nk letak langsir kt ctu..

dah mcm dlm rumah plak kan?

tp nta rasa mcm kosong je cermin tu so nmpk xelok..

better letak langsir n member kasik idea ltk munger jgk

tp apsal munger tu kaler ijo?

-xske ijo tau- :P


ini label tndas

senang bg sape yg nk guna duduk, g sbela cnun

sape nk guna yg cangkung..g nunggu sobola cnen plak..

ehehehe

dah la tu yer? kang lotak byk2 mau pitam kaplo den..

bye!

ps :kalo ada apa2 prtnyaan psl 5s ni sile2 la tnye ye...

nnti kalo cek reti cek tulon jwbkn..kalo x cek serah pada yg pakau je.  >:P

PELUKIS CILIK NEGARA

 
Pwincess ni ske sgt kaler2 lukisan tau

tak kira lah lukisan dia or lukisan yg dah siap bli kt kedai tu..

slalunya time2 skola kedai bku skola tu jd tmpt shoping dia.. -sabau ajela kan-

mcm skola2 lain gak lov rasa ada je phk2 swsta yg ingin bkongsi 

bku2 baru, or apa2 je brg2 utk kegunaan murid2 ni..

so xterlepas la ngn my pwincess ni..

tp setiap kali dia bwk balik jadual ada pameran buku ke,

barang2 skola dari pihak skola mmg bpk dia xmo layannn

depa bg la jadual depa bukak tapak kt skola tu utk jual2 brg ni

so mmg xkn dilayan walopun pwincess da meraung2 nk bli jgk brg2 tu..

tp kali ni tgok ada plk jualan "warnalah batek adik-adik sendiri"

lol

mcm  biasa gak, pwincess balek2 skola je tunjuk jadual 2 hari penjualan brgn tu

n mcm biasa gak la, bpk dia buat bolayann jer

pandai plk dia g pujuk umi dia ni..

mulut manis budak ni,

lov pun pjok abg soh blikn dia batek pencanting batek tu..


inilah dia, soplo inget rege dia

dptla kaen da siap lukisan batek tu..bunga2.


dia bg kaler2 asas then ada la aturan dia utk kite campokan kaler2 tu utk jd semua kaler..

so fun oke..

lov pun xketinggalan tok join sama..

tp sket je ble buat, pwincess xkasik kaco dia.. :P


see? lov kaler yg perpel tu ahhh cunnnn..


ceyh2, kusyuk ank umi sorang ni..
melukis langsung xreti..

tp kaler mmg pakar.. huhuhu

-kaler baya2 dia la- :P

da siap kaler2 dia mintak bpknyer rm10 lg, coz nk bli lg..

tros kne mrh..

mbazir je kn bli byk2..

jnji da prnh rasa n cube sndiri cmne nk kaler batek tu key syg...














Isnin, 10 Oktober 2011

LAMBAKAN PENIAGA ASING / PENDATANG ASING

 

Bca x tajok crita dlm metro ari ni, ari la kot.. :P 

-Lambakan peniaga asing satu masalah besar-

lov xpasti benda ni semua baru sedar atau..
dah diketengahkan mslh ni tp tiada jalan penyelesaian yg diambil..

xpyh nk ckp jao2, dkt bndr klang ni mslh indon yg paling byk

sudah bertahun2 xpergi ke bndr klang

bkn xpergi langsung, pergi tu pergi jgk tp cume bile btol2 ada 


bnde penting nk carik baru lov pergi.. itu pun dgn kwn2 scara bramai2..

tmpt kite ni dah penuh dgn pendatang asing, termasuklah dipasaraya2 

kalo diorg lalu sbelah tu, HAISYOO!! bau ketiak jew..

bleh termuntah2 belalak tau..

kedai2 pulak mmg orang ni je yg memonopolinya

dgn keadaan mereka yg bagai tidak terurus, berpakaian mjolok dada, :P

pcakapan yg kuat2 mcm ini bndr mereka, ngn gaya samseng nyer..
Ya Ampun mmg takot kalo turun kt sana,

pelik mmg pelik ngn peniaga2 bangsa/negara kite ni..

dah ada peluang tp TAMAK

nk cekau kt tmpt lain punya pasal or MALAS

so bg kt indon2 or bangla kedai2 mereka

yg penting hjg bulan dia tahu pungut duit sewa je..

mmg gile la..

kesian aku tgok kt orang2 melayu yg cube sdaya upaya nk dptkn lesen

nk dptkn tmpt utk bniaga..tp xdpt..

org laen yg dah dpt, dah ada senang2 nk lps tgn then bg bgsa asing monopoli



harga jgn ckp la... cekek drh dia bg...ngn sombongnye..

kalo org laki yg minta punyer la dia menggatal kt ctu..

kalo org kite yg turun kt ctu, mcm nk MAKAN dia perhatikan kite

sedangkan kite kt tmpt kite sndiri tp mcm dijajah oleh bgsa asing plk..

bilelah agknyer kerajaan nk ambil tindakan

xkn la xde tindakan lgsung..

rampas je lesen2 perniagaan bgsa kite yg xsedar diri diuntung tu..


dijajah dinegara sndiri.. sedeh2..


Ahad, 2 Oktober 2011

5S PUNYER CRITA...APA ITU 5S?

 

Orang ke bulan ekau di manooooo? 

-dialog lagu lamo kalo xsalah den- 

jangggg oooo janggg :P

ni nak cite bkn psl lagu tu tp psl lov n membe2 kt ofs ni uh..

org len sume da dpt persijilan 5S...

ofs kami baru nk mule, bkn baru skali tp da byk kali mulo

xpona berabes kojo 5S nih..

korang pn tau kot 5s tu ape...

sisih, susun, sapu, seragam, sentiasa amal


hahahaha





ala mende nih da lama diamalkan oleh org jpon sbonaei..

lagu mn nk buat 5s kami nih..

kalo slogan pun kami pilih 

'SEMAK ITU INDAH'

sampei da agk2 perunding kami pun nak letak jawatan

dek ngn prangai kami ni..LOL

Doakan kami berjaya malakukan 5S ni oke..

LOL

pada sape2 yg ada pengalaman buat 5S ni ble la tolong2 kasik idea pd lov

n kwn2 oke..

tenkiu...






DEMAM VAN MILO MINI T_T

 


Demam, ye demam coz dek milo ni.. 

mmg la lov skluarga mnum milo sjk dari kecik2 lagi..


dgr je ada contes milo dpt van milo mini tu lov pn ape lagi..




siap beli milo byk2 then pos coz gile sgt nk van mini yg comel2 gitu..


tpppppppppp


 sampai skrg xdpt2 lg....

tgok tempohnyer dlm sebulan

tp rasanyer da berbulan2 lov tunggu

xdpt2 pun, dgr org laen da dpt byk..


lov satu pn xdpt2...uwaaaaaaaaaaaa


baru2 ni dpt msj dari milo soh lov tgok penebusan tu kt laman web milo


cek punyer cek maseh dlm proses...uwaaaaaaaaa


awat pyh bebenau...


dpt ke xdpt ni?


lov nk sgt lori tu tau...


-bkn ank aku yg nk, aku yg gile sgt nk- :P


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



mana van milo saya? tiap kali buat milo rasa sedeh tau...



haaa sampai cmtu skali..uwaaaaaaaaa

MISS YOU MY FRIENDS..

 






Bile dok uma hjg2 minggu cmni semua mende nk kne buat kn,

xkire la ko saket ke ko xsaket ke... ade org kesah? LOL 

hehehe ini rintitan dari entry 

http://lov-note.blogspot.com/2011/10/ade-je-critenyer.html


tingat kt kwn2 lame.. tingat kt kisah2 lama..


heiii mztla kisah2 gembira..



 hihihi pic lama ngn best fren...mzt btige2 walopun kemana..







ADE JE CRITENYER...

 
salam, 

 mcm biasa la kalo lov xnules 3 or 4 times a week tu mzt coz lov xsht..

da tue2 ni asyk xsht je.. lol

myb coz mslh berat bdn yg da xterjaga ni kot..hohohoh

lov naek oke.. -cam bangga le plak-

naek ke 70kg!!!!!!!! mmg mslh berat bdn!

yela kalo diikutkn dgn kependekkan ketakekkan diriku ini..

hohohoho

adess mcm2, bile ada je mslh, tingat je mslh keje lov mztla mkn

rasa diri ni syokkkkkkkk je bile mkn tu..

sume bnde pun ilang cmtu aje.. LOL

-sile jgn ikut perangai buruk ini oke-

hari ni adek membe kawen, da jnji ngn dia nk g uma dia..

tp dr mlm td asyk cirit birit, smlm lov mkn aym grg mcd je..

lol -mmg mls oke-

so xjadik pegi uma kwn, soh abg lov n pwincess je g..

IM SO SORYY MY FRIEND..

tgh dok2 lps sensorang tetibe ada member lama col..

mmg geng2 la time skola dlu..

dia kata nk g umah member yg adeknye kawen td, so tros nk singgah uma lov

mmg membe2 susah nk jumpe ngn lov ni..nk kata sebok xjugak..

tp tiap kali nk jumpe tu mzt ada je keje laennye..

walopun prot saket2 ni lov tekad soh gak dia dtg uma...

den buatkn kopi n gorengkn naget jew.. awwww soryy..

dia dtg2 omak ko tekojut lov

punyerla cantek...punyer la slim melim orangnye...

mcm xcayo je dah beranak 3 oke..hohohoho

- . * jeles#

rindu sgt ngn dia...member2 laen xdpt dtg 

masenk2 ada hal keluarga masing2 kan..

lama gak member lepak umah lov td, siap makcik lov pun dtg lpk sama

member lama la katakan, keluarga semua dah kenal..

n kami smua mmg dah mesra..

hrp2 nnti kami ble bjumpe lagi...ermmm rindu la..



Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang