JOM TERJAH~

Ahad, 1 Januari 2012

PERSIAPAN SEKOLAH 2012 TAHUN 2

 


Selamat Tahun Baru 2012... 

Ini entry pertama lov tahun baru ni,

tidak lain dan tidak bukan -btol ke aku tulis ni?-

Iaitu persiapan persekolahan anak lov pwincess

budak yg menjadi teman begado, teman gembira suka duka..

Tahun ni pwincess akn masuk tahun 2,



barang-barang sekolah dia pilih sendiri kesemuanya..

tu pun ada yg kami setuju n xsetuju -bkn ble ikut sgt-

bg dia buat keputusan coz nk bg dia happy n bersemangat lagi

bila nk sekolah nanti..



erm, buku-buku tulis sekolah kebangsaan lov dah siap2 beli n da balut pun,

buku teks myb pwincess akn dapat masa persekolahan telah bermula nanti

itupun kalau dapat..

but sekolah agama je laen sket coz buku2 tulis kne beli 

time persekolahan telah bermula nanti bersama guru2 kelas..

laen btolkan? mcm leceh plak..




Lov dah tengok kelas pwincess,  tahun ni semua kelas dia kt bawah je..

Alhamdulillah senang sket dia..

cam tahun lps kt ats then selalu jgk dia terjatoh

masa nk turun rehat or time balik coz tolak menolak..

kesian tau..risau plak bnde2 yg xelok tjadi..




tahun lps dia nk sgt beg tarik2 katanyer...

tp lov xkasik coz kelasnyer kt ats so tahun ni dia dpt la..

da puas bebel jom tgok ape bende yg lov sdiakan buat pwincess


ni kat meje blajo pwincess, 

brg2 semua disusun kt cni je.. ada 2 drawing block

ada 1 bekas pembaris..ada 10 kot dlm tu spare kalo2 pwincess ilangkan brg..

ada 1 btol pensil -bekas kaen pelekat- lol

2 btol air, pg n ptg..


ni buku2 tulis skola kebangsaan.. dkt satos jgk la sume ni..

n d pensil box..pensil box pwincess ada byk 

tp tgh basuh -jns kaen-

bkn ape pwincess tu jns yg cuai pd brg2 dia tau..

ble dikatakan tiap2 hari brg ilang..

so mmg ada 2-3 spare tok kecemasan..


Inilah beg kesayangannya..

thn ni baru dpt beli utk dia..

regenyer mmg tcekek.. :P

memule xbg beli..pujok la beli jns laen sket..

tp da bpknyer kata, bg jela..ank sorang..

ni xtau la bthn berapa lama agknyer..

stahun pakai 3-4 beg..

sabo ajelah kan..


oke ni beg yg abg bli jgk pd thn lps,

baru lg beli kalo xslh pd bln sep2011

beg ni ble dbasuh coz dari kaen

lov xtau beg ni utk skolah mn..

pwincess pn xdpt nk decide lg..mcm2 kan ank haku ni..


oke ni barang2 dlm meje belajau dia,

ada satu box penuh dgn pemadam

satu box lg tu penuh ngn kaler2 pensil yg dah ilang kwn2 yer.

so lov campokan, sharpkn, then ltk dlm bekas tu..

bile nk buat keje skola dia xkn pakai kaler dlm beg, so diaakn ambk kaler

yg dah bercampo2 ni.. -jgn mmbazir-

kalo nmpk dlm bekas ijo tu ada pensil2 pendek..

tu pun lov simpan jgk utk digunakan time buat keje2 skola kt uma..

gunting pwincess cuma ada 2 shaja..

xprnh guna pun..ckgu xbg guna gunting nk potong apa2 guna pembaris je..

gam pun ada dlm tujuh botol kot tapi xprnh guna..

gunting gam guna time dia nk buat keje seni kt uma je..

-bwh seliaan lov la-




oke ini laci last, ada dua je lacinyer..

laci bwh ni menempatkan kaler2 pensil, kaler air, kaler krayon

kaler magic, bekas kaler air, n berus2 yg beranika jns..

-kck, bso-

mcm biasa, lov ske beli lebih..

buncho tu lov beli 2, satu utk skola 1 utk ruma..

tiap2 apa yg pwincess blaja kt skola, lov akn suruh buat kt uma jgk..

biar dia btmbh lg fhm n xlupe apa yg dia blaja..

kaler pensil pun lov beli 3, 2 yg jns pnjg n 1 yg bekas pendek tu..

kaler pensil ni selalu ilang..coz kwn2 pinjam then xnk pulang..

yg kecik tu lov akn bg pwincess guna time peperiksaan shja..

cos time exm pwincess bwk beg kecik..so muat2 ajela..



Erm, lov rasa itu je kot..

selain dari bju2 skola n kasut skolanyer tu..

bg kwn2 lov yg mahu menghantar ank 1st time ke tadika tu

jgn risau sekiranya anda telah kaji, lesen n penjagaan yg sempurna

ditadika tersebut serahkan je tugas tu kepda mereka yg telah dipilih..

insyaallah ank2 akn gembira dan btmbh cerdik sblm memasuki 

alm persekolahan yg sbenar..


ank yg akn masuk tahun 1 pula.. ibu bapa kenela cuti 2-3 ari dulu 

utk bg ank2 tenteram dkawasan baru..

temankan dia, tunggu time mkn,

n byk lg... kite sbgai ibu bapa boleh buat..

itu kan ank kite?

sape xsyg ank weyh...ehehehe

itulah masa depan kite kan..

kalo bkn pembela didunia, myb akn jadi pembela diakhirat nnti..



so sape2 yg xtau apa2 psl persekolahan ank2 tu ble rujuk 


or



oke?

SELAMAT MAJU JAYA PARENTS...-owh tats 4 me too-





 

7 ulasan:

Noor Wahidah Mahat berkata...

eh.. dah darjah 2??? dah besar dah anak lov!!

lov_note berkata...

ngeee umo lov pom kan da tuek..so anknyer pom ofkos da bso hehehe..

hpy blated bdy madam!!!

tq sudi komen kt cni.. <3

zainab_baniaz berkata...

salam...
hehe.. saya x taulah pulak kak lov sebenarnya dah ade anak.. tapi apa2 pun mesti anak Kak lov cute kann... huhu

lov_note berkata...

lol zai ko ingt kak lov ni dak2 umo 16 tahun ek? ekekekeke

umo akak ko ni da 31 yaangg oi..tp tu la pangai je mcm budak2 en..mehehehe

zainab_baniaz berkata...

huhu... x mula2 saya ingat kak lov sebaya dengan kak saya yang sulung umur dia 23 tahun.. x sangka pulak umur kak lov dah masuk 30 tahun...

Kak Lov mungkin tahun ni saya jarak buka blog, sebab tahun ni saya akan menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR).. jadi pohon ampun sekiranya terkasar bahasa...

n__________n

lov_note berkata...

ommo ommo >.< kyaaaaaa!!!! 23? wakakakaka

errrr sory tperasan jap..ekekeke -still nk gelak-

tu r sume org ckp kak lov cmtu tao.. seganla kak lov >:P

tu diorg nengok wjh bebi pes ni jew..tppp


cube depa tgok bdn bebi pes ni...sure2 diorg kata 60...ahaks!!

ala tp 23 tu tua la jgk, ade kakak tu tnye kak lov, "adek ni form brp?". lol.. -pasan xsuda-

tapela, jarang itu bgos..tumpulkan opss! TUMPUKAN PERHATIAN pd PMR tu oke..

itu la penentu msa hdpn adek zai nnti..mmg mcm2 kite nk buat time2 remaja ni, tpppp plajaran itu yg utama..solat jgn lupe doa mnta dipermudahkan dari Allah sgala2 nya..

ala zai ni buat akak sedeh je tao, nk pohon2 maap plak.. PANG!!!!!! -bg penampau 1-

ehehehe gurau jerk... zai mn ade buat slh pn ngn akak..slalu lwt akak..akak rasa diri disayangi tau..ehehehe

tengkiu tao slalu sudi lwt akak kt cni..

blaja lajen2 ye adek!! wish u d vry2 best!!

muax!!! >.<

-pnjg plak ngomel aku ni-

zainab_baniaz berkata...

salam... huhu... bab yg form berapa tu memang kelakar gile.... (ops! terlebih sudah!)
Insya-Allah jika ade masa lagi, saya akan singgah seketika di blog kak lov ni...

Tahun ni memang banyak benda yg terpaksa saya korbankan.. :'(

n lupa pulak nak ucapkan terima kasih sebab bantu saya dalam mengarang cerita saya dengan lebih baik! n_____________________n

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang