JOM TERJAH~

Rabu, 28 Januari 2015

LOV MENGIDAM NASI ARAB



 Assalammualaikum,  hola .. morning


disebabkan asyik jatuh sakit sejak dua tiga menjak ni


diet atkins ku telah tercampak ke lautan dlm hoke


menangis tau setelah berpenat lelah n bjaya mnurunkn 10kg


akhirnya lov terpaksa ternak semula


bile makan ubat, selera jadi lain gile..


asyik nak maaaaakann je..

datanglah plak tetibe berkehendakkan nasi arab ni



yang diidam tu nasi arab dekat putrajaya sana tu


tapi tak pernahnya sampai


tgok2 ada sebuah kedai ni baru bukak bhampiran rumah mak lov


so ape lagi..abg lets go..nk nasi arab malam ni jgk..




taraaaaaaa...duduk2 je dekat meja terus terpikat dengan menu dia ni..

murah je rupanya...apesal kwn2 lov kalo g mkn nasi arab berpuluh2 ringgit sorang..


ermm pelik ni..


xpe nk 3 set ye bang..ckp kt owner tu..


time kami dtg tu was2 gile kami

coz secomel2 kedai tu kami sorang je pelanggannya..apakah..


xpe2 jgn menilai kedai tu dari ketiadaan pelanggannya hoke..ahaks,,


-sebab ko dah lapo sebenonyer kan-

 


see? siap berlangsir2 bagai...comel gile..kedai makan dalam kampung ni..

kedai ni ada pondok2 comel kt luar dia..

coz kami je pelanggan yg ado..kami dok dlm jela terus..

bole tgok tb...theheh layan tb sensorang..

  


haaa mula2 pwincess dah nk panjat dah pondok2 ni..tengok cantik je


cam selesa je kan..mkn sambil bersila kan best..tapi


xdpt lah pulak sebab time ni baru lps hujan..

so lantai pondok2 yg ado ni basah lagi..diorang belom sempat bersihkan

 


serius romantik kan..yg tu jauh sikit dari orang ramai..

cam seronok je..

tengok lah..kerusi meja pun belum siap lagi..baru lepas hujan..

kedai pun maybe baru bukak..

 

ni antara menu2 diruang hadapan, so masa masuk2 tu kita dah boleh nampak

menu special malam tu adalah nasi lemak aym merah

dongar je pun da mcm lazat kan...tp sebab tekak

n perut ni dah mengidam sgt nk mkn nasi arab..kami oder nasi arab jela..

nasi lemak myb akn dtg plk...thehehe


haa n macam yg korang nampak la kan..

kedai ni ada juga menyajikan macam2 menu bisa berbisa..

mcm2 makanan berasaskan ketam n ketam nipah

perghhh mahu tak meleleh air lior menengoknyer..


perut dah la lapo setahun x makan nasi kan..

-agk2 la setahun-

 

see? clear tiada sebarang pendatang i mean pelanggan

or gangguan..hahaha kejam gile ayat itu..

kedainyer selesa kan..lagi2 yg datang berdua

peeewitt mcm dating2 gitu dgn en suami..bole maen suap2

xde orang nk nengok...kikikiki

-buat kt umah jela wei, jgn nk suap2 sgt dpn org je-

 


owhhh tenang je rasanya mkn kt sini..

tapi yg silapnya..tv nye kecik bebeno...

naik rabun biji mata nak tengok apa tv tu dok membebel kt ats tu..

 so tokei kedai silalah berubah kepada slim tv yg besoo sikit eh..len2 da cun..

 

jeng jeng jeng..makanan kami dah tiba....hoyeh...

nmpk sikit? haizz idok le..

kami ingt nk ambk set rm10++ tadi tu kan


tapi owner tu cadangkan kami ambk set utk 3 orang punyer 

lebih murah cuma RM36 sahaja termasuk 3 gelas air sirap..

tetttt tiba2..


air apa tadi? sirap? ala tak nak air sirap nak air buah..

-dok merungut kt ctu jugak..kuan ajo kan-

owner tu punyer la baik ati layan kami.. senyum2 je dia..besabo je agknyer



"eehh bole2...xkesah..tp kne tmbh hrga lain pulak la.." katanya

abg plk kata "haiss rugilah set tu dgn air sirap..hbs sirap xambk..rugila.."


hahaha tgelak lagi owner tu ...hohohoh

"xpe bang nti saya tambah daging kambing tu ye..sbagai gnti air sirap" katanya... 

baik hati betul kan..layan baik punya kt tetamu..
 

nmpk tu..kami ambk lauk aym+kambing..

ada sayo2..sup, sos dia..roti..nasi dia perghhhh sedap gile..

kalah nasi minyak kegemaran lov tu..

tapi kambing xbanyak la..hhahaha

-pompan yg suka mkn kambeng-



kami start je mkn, terus berderet2 kereta masuk

terus penuh kedai tu...perghh hebat...kami selesai je mkn nk kunyah2 lg..

kami oder kentang goreng..perghh beso2 gebu2..sedap gile kami mkn mlm tu..



sekali pndg meja pnjg yg bwk 2 fmly...sekali diorg oder ciken cop daaa..

set tu siap ada nasi goreng lagi kau...len kali nk oder yg tu pulak..

pandang pulak meja depan kami..ada oder dia yg berbungkos2 ngn kertas alumium foil tu..

apakah pulak tu..takpe2 laen kali nk oder yg tu jugak..


wakaka da sume ko nak oder..apakah gamaknye laluan diet ko ni LOV!!!!

tampo2 muka sendiri..cepat sedar diri..dah sihat ke belum..

kalau dah sehat..kembali lah ke jalan kesihatan yg lebih baik!!!!


T_T


bile da kyg..menyesal mkn byk2 tadi...uwaaaaaaaaaaaaaa


-ala ko mmg slalu mcm tu..150x aku da dgr- 


eh kedai ni di Sijangkang batu 8

betul2 selepas daripada petron tu..korang pndg sbelah kiri je..

nti korang nmpk kedai tu..

pergilah cuba ok..


pssst : nk tnye..sup nsk arb mmg masen ke ye? masen gile.. :P


tat's all from me..


love you all


papai...





Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang