JOM TERJAH~

Khamis, 8 Januari 2015

CUTI SEKOLAH PWINCESS, AND IM ALONE..




Assalammualaikum,




cuti sekolah ni apa aktiviti korang ngn ank2?

ramai kwn2 yg ambil peluang hujung2 tahun g bercuti ngn ank2 n fmly..



tp lov xde cuti tahun 2014,  awl2 dah hbs..byk hal, slalu sakit n mcm2

so ari2 slama 2 mngu tu hntr ank g pusat jagaan je..


walopn cmtu kt tmpt tu ada byk aktiviti utk bdk2 yg coti skola xg mn2..

bkn ank lov je..ada dkt belas2 lg bdk2 yg xg mn2 spnjg coti skola 2014 lps..


ksian mmg ksian. lps tu bile ada msa hjg mngu lov ajk ank msk2, kms rumah,

dlu2 aktiviti tu bestla kot bg bdk mcm lov, tp bdk2 skrg ni cpt jemu..

diorg nk aktiviti luar, lain dari biasa..ermmm sory pwincess..



tp last 2 week lps tu dia nk g bcoti rumah neneknya..erm dlm tpkse

bg jgk dia tidur sna, lov xpernah bjauhan dgn pwincess cume time2 kursus je

kami terpisah..lg2 tidur stiap mlm..



hampir2 xbole tidur dibuatnya bila dia xde, asyk tringt je..

mcm la jao sgt, pjalanan 20 minit je pn..hahaha

tp buat kata abg, xpyh gngu dia slalu..dia pn nk seronok2


mahu tidaknya, neneknya bwk berjalan ke sana cni...

makciknya pulak ajar dia buat kek, n mcm2 lg kerje2 dapo yg comot2

yg memang dia suka..


dekat rumah neneknya ramai, adek2 lov semua ada..

jadi seronok la dia semua org layan pangai dia..

dimanjakan dekat sna..





makciknya msk sedap2 pulak tu..ermmm ommak nya jugak xpndai msk..

T_T


hampir setiap kali cuti lov g rumah mak nk ajk dia balik, 

tp dia xnk...sedeh tau, tapi biarlah..sesekali berjauhan..

kat rumah pulak lov mcm org gile

lipat, kemas baju2 dia, kemas mainan2 dia..

nanti belek2 mainan dia, baju2 dia, bukak tngok2.. lipat balik..




hahaha rindu kot.. :(

abg plak sebok je kalahkan YB, lov tinggalla sorang2 kt umah lyn perasaan..

kalo pwincess ada bole jd teman borak2 teman gado2..ehehe


so tpkse lyn katon, utube, or blog somei lov ni je la..kan...

ermm..since pwincess xde n abg sebok klua je kalahkn YB

lov rsa kosong, byk rht, rsa xstress...ooo ni perasaannya yg lov idam sgt

setiap kali balik kerje...



rasa seronok, rasa lega tp dlm masa yg sama rasa sedih pulak..

rasa bialah ari2 penat kelam kabut balik keje

msk tnpa sempat bukak bju kerja..solat,

urus brg2 pwincess, bebel, bg diorg mkn..

then pengsan utk ari esok...hahahaa



xpela, ambk time ni utk rhtkn bdn n minda rite?

lgpn nk bg time kt bdn utk rest jgk lps baru baik ni..bio btol2 sht

bio cpt sht cam biasa..sblm pwincess balik hjg mnggu nti..

sblm skola bukak balik 12hb ni..n sblm idop jd uru ara cam biasa balik..




sepi itu indah

kadang kala diam lebih bermakna dari sepatah kata or sepotong ayt

sepi itu terlalu indah

bila kita bole rasa semuanya yg ada tnpa khadirannya

sepi itu menjadi indah

bila kita bole tersenyum sendirian hnya dgn skilas pndg





:P


papai...



Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang