JOM TERJAH~

Selasa, 9 Jun 2015

RUMAH PERANGINAN PERSEKUTUAN





Assalammualaikum,


Ahnyong.. :P


semasa ketiadaan lov yang agak lama kebelakangan ni..

-haha ayt poyo-


ok meh lov cita pasal tajuk ni

bagi sape-sape yang belum pernah dengar or yang tahu langsung lah ye,

Rumah Peranginan Persekutuan ni adalah kemudahan penginapan
untuk kakitangan kerajaan & pesara kerajaan sahaja..





kemudahan ni bukan saja-saja ditubuhkan macam kerajaan takde kerja 

or saje nk habiskan duit plak..

kemudahan ni pun dah lama ditubuhkan untuk staff gomen

kakitangan kerajaan bukan bergaji besar macam

kakitangan swasta


cuma lebih banyak kemudahan dari segi cuti, cuti sakit, perubatan

dan banyak lagi lah yang memudahkan ..


lepas tu kakitangan kerajaan ni adalah yang paling kurang bercuti kerana

kekangan waktu dan perbelanjaan yang tinggi bila nak bercuti 

lagi - lagi dari 2014 hingga sekarang ni..2015..

semua harga semakin naik, tinggi hoke..

kajian ni lov tbaca dekat mana lov pn da x ingat da..tp mmg ada


kalau nk dok hotel terpaksa bayar separuh dari gaji hanya untuk

bermalam 3 hari 2 malam...

yeee percayalah..so dari ko habiskan separuh gaji ko 

hanya sebab nak dok bilik cantik ada aircond ada kolam bagai

baik ko deko bilik kat umah macam otel


bersihkan kipas ko seminggu sekali, then buat kolah bagi anak-anak ko main

haaaa puas hati dek non...jimat...muahahah

coz kalo dilihat kebanyakan kakitangan kerajaan ni

adalah dari mereka yang hidup susah, orang-orang kampung

 atau yang berkeluarga besar,

so kesian lah...janganlah dok kutuk2 kami


memang la ada yang keja gomen ni dari mereka yang kaya raya

tapi itu dari keluarga mereka yang memang dah kaya

mereka-mereka yang dapat belajar tinggi-tinggi

pegang jawatan beso2..

so ada banyak peringkat..


lov bukan apa,

bengang jugak bila orang sume dok kutuk, eh keje gomen kje malas...

kje gomen makan gaji...gaji tinggi tapi pemalas..



cop cop cop

penampaq hang baru tao..meh datang pjbt kami..

xyah lama la..dok sehari je ikut kami buat kerja..

hang xtao org gomen ni, satu kepala tapi pegang 10 keja hang tau ka?

hang tak tao kan?

patu layan orang..haaaa aku rasa hang dok mengamok kt ctu dlu kot..

hang ingt yg dtg2 tu apa? sopan santun budi bahasa kita?

hello? kalo datang mcm raksasa kami terpaksa jadi otomen la..

phuhuhu


kami ni keja gomen bukan boleh pilih bulu ka hapa ka..

kami pn orang biasa jugak, makan gaji, ikut arahan bos,

nk mkn, mnum, bli brg kena jugak bayaq, bukan free cek oi

bos plak ikut arahan phk atasan,

phk atasan plk ikut arahan undang-undang..

hang brani ka nk lwn undang2 negara?



hang tera hang ce la kawal selia pjbt kami..

-eh awat betuka sleng plk ni-

dah lari tajok plak...muahahaha





oh ya lagi satu kawan-kawan lov dok perambat lov dalam

group dok tibai macam-macam depa dok kata

lov macam..aaaaaaaaaa

 perambat pasai pa? pasai GST



tengkorak hang...apa hang hinggat hang ja ka kena GST?

apa org keja gomen xkena skali ka?

hang ingat kami-kami ni dok kerajaan langit ka?

tengkorak btoi..marah la ni..nampak x? tgh marah ni..haizz


ok ok back to our story,

rumah peranginan ni boleh di sewa dengar kadar yang murah gila...

tapi ada had nya lah, satu kepala boleh sewa 1 @ 2 ja...

jangan melampau-lampau nk buat homestay sendiri plak..



lagi satu sebenarnya lokasi rumah peranginan ni tidaklah

ditempat yang strategik untuk percutian, maksudnya bkn kat tempat popular...

tmpatnya mesti jauh, tak berapa nak strategik,

ada kemudahan tapi sekadarnya sahaja...namun bersyukur

ada jugak disediakan untuk kita..



oh ye, rumah rehat ni pn tak semua gred boleh memohon..

kalau tidak silap lov, cuma gred 17 ke atas shaja yang boleh memohon..

coz kalau ikut dalam sistem online tu..dia ada minta email jbtn..


dan untuk pengetahuan korang email jabatan hanya diberi pada gred 17

ke atas sahaja..erm so tak semua layak..

macamana nak memohon?

korang KLIK SINI

haa ni laman web nya...kat situ korang boleh tengok sendiri

macamana nak tempah, bayaran, borang, lokasi,

kekosongan, dan macam-macam lagi lah..



(yang merah tu maksudnya dah penuh, yang hijau kosong so boleh tempah)



mula-mula korang klik tempahan

masukkan no. kad pengenalan & enter

nanti dia klua jenis tempahan.. klik rumah peranginan persekutuan

kemudian isi kategori & gred jwtn

kemudian klik tempahan baru



then korang scroll ke bawah, dia akan kluakan rumah-rumah

peranginan ni di semua negeri or tempat yang ada

untuk korang pilih sendiri tempat percutian pilihan..

korang klik je gmbr yang mana korang nak..



then seterusnya...


erm itu ajela setakat ni, 


Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang