JOM TERJAH~

Jumaat, 30 November 2012

LOV BERCUTI ATAS KAPAL STAR CRUISE




Assalammualaikum (Salam Sejahtera Ke Atas Kamu)

ok kita mulakan cerita, ada sorang kwn ofs ni

bg cdgn agr lov bwk satu ofs ni g menaiki kapal Star Cruise

lov pon dok piker? star cruise?

mak ai itu bukan da thp dato2 je ke ble naik? -dok piker-

so as a human, lov buat gak la, col n mohon

so buat surat bagai sume, akhirnya diterima... WHAT?

hohoho gembira bukan kepalang.. hbs sato ofs

lov jaja dpt ler kite  seme naek kapal woi.. itu sebulan sebelum tu la..lol

xde mknala lov yg g bcuti ats kapal ni..

ingt org kayer ke? org kaye pun xramai yg g bcuti ats kpl ni tao..

so jom sambung cite..hiks..

then ari yg dtunggu pun tiba.. mls nk cite lebih

tp bleyh cite siket2 jela.. korang layan

sambil  tgok gmbo ye.. thehehe


dtg2 tu kami g pjbt dlu, utk dgr taklimat


kami di bawa ke pejabat kedua dimana

semua penumpang kapal dilepaskan, utk melihat sendiri

bagaimana proses dari seawal pembelian tiket,

dftar masuk, pemeriksaan hingga naik ke kapal



boleh nampak pelabuhan dari cini,

tempat kami pergi ni di port klang..


entah mengapa rasa teruja pula tengok kapal2 ni

bot n sampan berlalu kat sini.. mcm ada dekat hong kong plak ..ehehehe




tengoklah tu.. rasa nak naek je..




ini apa ntah namanya..suasana kat sini rasa damai..

tp cuaca sangat pns...



inilah bot yg membawa penumpang ke Indonesia..

ramai pekerja bot ini dari Indonesia juga..cuma ada 2-3 org shaja Malaysia

sempat kami tengok sampai bot ini berlabuh pergi.. -btol ayt lov tu?-

seme penumpang siap bye2 lg kat kami.. hahahaha





dan acara takhir kami ke Kapal Star Cruise pula

kami ke 2-3 tempat yg berlainan semasa lawatan ini..

masa nmpk kapal ni buat pertama kalinya semua mcm

WOAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ^^

patot tgkp gmbr muke semua pd ari tu then tnjuk balik kt diorang.. hahahaha



da dekat... perjalanan memalui jambatan ini sgt jao n panjang

tp mcm xterasa coz kami like berlumba2 nk cpt sampai ke kapal ni..

best sgt...



besar giler kapal ni..xmuat masuk kamera.. kamera tepon aje pun.. T_T




WOAHHHHHHH ni kt depan kapal..tgkt brp nta..

tp kat dlm lif tu ada tnda hingga 13.. so 13 tingkat la kot ye.. hahaha



tgok la kolam mandi dia kt tingkat ats kpl ni..

sgt besar n best giler! tp tmpt mahai cmni x ramai org pong..

hish rasa nk tejon aje ni..geram aku..nti kau.. -brangan-



tgok tu ada gelongosor tu skali tao..sgt pnjg n tinggi...soram den nengoknyer..

dah la dia di atas paras laot

then brada di tingkat 13 kalo xslh la ye.. ttkot!!




sedapnye kalo dpt bsantai2 kt cni..sambil berjemo tu kan..

letak plak jus kt sbelah tu..

hahahaha -kulet da itam pun nk bjemo lg- :P




owh trase cuak thp luar biasa plak..

coz mcm ternampak ada bende pnjg wane itam dlm tu..

nmpk x? skali member lalu blakang dok tnye..

"hang tgkp gmbr pa?

"tu ada ulo beso dlm tu"

"ha itu org panggei anaconda"

"haa? tkotnyer"

"hadoiii la hang ni, tu garisan pasir dkt dlm tu la..bingai"

"lol"





ni kepala kapai.. ada gmbo star tu.. ececece

-eh org panggil kepala kapal ke?-




mini golf park pun ada kt ats ni..

kalo da terok bebeno korang ngidam nk maen

boleh la pulon pukoi bola kt cni..

:P




kepala kapai ke ni  - xpuas ati lg ni-



virgo..



ini hospital.. eh bukan la ini tmpt helikopter mendarat ye adek2..




tgok ni plak,

tmn teman utk kanak2 pun ada..sronoknyer

kalo dpt jadi knk2 ye..

paling sronok kalo dpt bcuti kt ats kapai ni.. hohohoho




kapal ni gila punya mewah.. setiap tingkat ada tmpt mkn..

dgn pelbagai variati tao..




slh satu tmpt mkn dgn suasana yg romantik gitu..

ke mmg kamera aku tmbh kegelapannyer yer?

lol




tgok la tu, suasana yg best

dgn haruman masakan yg disediakan

terliur dibuatnyer..

pmndangan laut bestnyer...




laluan kt dlm ni

cantek dan bermacam2 gaya perhiasan yg dipertonjolkan..

mmg mengagumkan..




ini pic kapten2 kapal yg pernah

memandu kapal ternama ni..

semua hensom2 blaka.. hahaha -gatai plak-

masa kami naik ni kapten yg pandu adalah baris kedua

no. 2 tu..dari sebelah kiri korang...




tgokla tu lif dia cantek

ini pic kat ruang legar dia...

semua tetamu berebut2 nk bgmbr disini..



oh ini pic kat bwh.. sewaktu

lori2 mkanan sampai dan aktiviti memunggah makanan

masuk ke dlm kapal

byk giler jumlah mknanan yg diperlukan dlm kapal ni

da mcm satu buah dunia yg lain plak..

semua ada..



semua ada, hotel, kedai mkn, tmpt shoping, kedai brg kemas

kedai jual pakaian dah senang cite dah macam jusco aku tengok..

semua ado..

tp bkn yg cikai2 punyer ye... seme yg grand punya..

canteknyer tmpt ni

tp kamera tepon ku yg murah ni boleh ambk yg cmni je..

T_T



berlori-lori makanan...



tengok la..ats kepala tu..

bot2 penyelamat skiranya blaku sbarang kecemasan...

bosa weyh.. kalo jatoh kene kepala

mahu belobang kepala..hahaha



kami dok lepak cni jap...penat..



tbe2 nk tekenceng plak..aduhhhh

kalo g mana2 xsinggah kt toilet dia mmg xsah kan..

carik punyer carik kami termasuk pawagam dia..

haa? ado pawagam kt dlm ni?

sbijik mcm kt tgv punyer.. hahahah


then masuk toilet, masuk2 je toilet tu dipam scara automatik ko..

lol -aku kan org kg mana tau- :P

then sblm dok tu..dok carik mana paip dia?

tengtengteng...

xdak paip..dia soh kesat ja ngn tisu..


so xjadi ler teman mbuang kt ctu..

ditahan ajelah ye.. kahkahkah..




ini pic dari luar... kami da btolak balik..

sedang berjalan dari ats jeti..




tu dia dah nak sampai ...

kami dah tinggalkan kapal star cruise..T_T




ini swktu kami diluar terminal..

jao giler ko nk keluar dari kwsn kapal tu..

jejantas dia pun jao gile...lol

so itu jela pengalaman lov dpt naek kpl tu..


kalo ikutkn ati nk je bwk suami n ank g jgk..

tp kami g ats urusan rasmi..so phm2 ajela ye..

penat sgt bjalan..tengkiu pada pramugari kapal yg comel

pramugari? hahaha ape2 jela ya..


kami cuma g 2-3 tingkat shaja, so mmg byk lg tmpt yg xdpt

nk diterjah coz kekangan masa..

kalo dok 24jam pun kt ctu xbleyh nk hbs ronda..

  
so sape2 ada peluang n kaya raya tu mmg patut

g bcuti nek kapal ni..beshhhhhhhhhhhhh!

time nk keluar tu ada tmpt jual kopi dari luar negara..

mcm2 jns kopi, bau dia sedap GILE

-da mmg pcinta kopi kan nk buat cmne-


so membe sebela dok bisik kt lov

"kak jom beli nk? ala RM8 je"

"ermm btol ke tu hrganyer? bkn dia letak RM pn kt ctu"

"ala yelah dia tunjuk 8 tu..mksdnyer RM8 la.."


tibe2 bos bisik,

"psst..xya belilah..kalo nk minum kang mnum lua je.."

"ala nak la..nk rasa kopi diorg sedap x bau harum"

"hishh degil la korang ni hrga dia tu kamu darab 3 tahu"

"haaaa? 8x3? = 24?" RM24?"

"yeee da xpyh nk mbazir RM24 utk bli kopi..jom2"

-termalu sndiri bila girl jual kopi tu pun tgelak sama-

hahahahah ketawakan pada diri sndiri.. :P


kami dah berseronok gila ats kapal ni..

siap ada persembahan gangnam style lg..mmg kami sgt2 terhibur dan seronok..

len kali hrp boleh bkerjasama lagi.. ^^


tat's all papai..






Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang