JOM TERJAH~

Selasa, 16 Oktober 2012

80% KIOS DIJAGA PENDATANG ASING




Assalammualaikum (salam sejahtera ke atas kamu)

korang ada terbaca x dlm paper minggu lps psl ni..

80% kios DIJAGA warga asing

ada baca tak? ke kt tempat korang pun cam ni jgk?

ke langsung x?




yg rumah dkt bndr2 or pekan2 besar tu myb xde kot..

tp bg lov yg duduk di kwsn kampung ni mmg byk sgt golongan

warga asing ni bermaharajalela


tahu kenapa?

haaa sebab utama dia diorg ada satu kumpulan besar dkt kampung ni

then setiap kios, gerai, kedai,

baek kedai runcit, kedai makan,

kedai gunting rambut,

cyber cafe,

dan mcm2 lagi semua dikuasai oleh orang2 ini..


bkn marah apa tau, bila da selalu sgt lov pn prasan something

kalo org2 bgsa dia beli dia kasik hrga murah gile

kdg2 dia maen bg cmtu je,, free?? yes!


kalo kita? org tetap cni?

kita ambik la segenggam taugeh hrga dia rm2-3.00

kalo org dia brp sen je dia cas..


sgt2 kurang ajar..

tp nk pergi mana? tpkse jgk mmbeli laok bsh dkedai2 bhmpiran

nk pergi kedai laen? lg mahal


bkn mrh apa, cume adillah sikit kn..

dia kata org tetap malaysia dah kaya dwet byk

org2 dia keje xde dwet siket.. siapa nk tolong kalo bkn org2 dia jgk..

brani seh ckp cmtu..

xsedar duduk di negara org..


mcmn la agknyer pemantauan dibuat kan?

myb org kite jual kedai2 mereka tnpa tukar nama pd org ni..


siapa ckp diorg miskin?

pndtg2 asing ni siap ada rumah sndiri tau kt kampung ni

xde plk diorg ni kne tahan ke

kne hntr balik indon ke.. xde weyh sies..


lov hrp sgt pihak berkuasa dpt tangani masalah ni..

kite da mcm pendatang di negara sndiri

di tnh air kite sndiri

kite plk yg tkot2 nk kluar coz diorg lg ramai..

kumpulan yg bsr..


hish! hrp pihak berkuasa, phk kerajaan kita

dpt tangani mslh ni dgn kdr segera..

takot plak duduk kt negara sndiri..

khadiran pdtg mcm tiada ksudahan dkt MALAYSIA ni..



im sick of it



 

4 ulasan:

zainab_baniaz berkata...

a'salam..
Kak Lov hadiah tu dah sampai kepada saya.. memang comel sangat2 hadiah tu.. masa nak keluarkan hadiah tu daripada kotak kebetulan adik saudara dengan adik saya terpandang masa tu.. abis kecoh sebab nak berserebut tengok hadiah tu... tapi memang special betul hadiah tu bagi saya.. terima kasih kak lov...

lov-note berkata...

waalaikumsalam adek zai, alhamdulillah dah sampai.. akak riso je tkot2 kalo ada mslh msa pnghntran..

hehehe naseb baek zai suke.. habis satu kedai hadiah tu akak round nk carik hdiah cute2 utk zai.. hppy coz u like it!!

thns coz slalu bg sokongan n join GA kak lov eh.. len kali join lagi tau..

^^

kakinakl.com berkata...

salam love

akak x dpt pun email kamu..akak tertunggu-tunggu gak ni

zainab_baniaz berkata...

a'salam..

huhu.. mestilah...

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang