JOM TERJAH~

Jumaat, 12 Oktober 2012

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG




Assalammualaikum,

ni adalah pertama kalinya lov buat sambutan

hari jadi my pwincess



dlu pernah buat besar-besaran tp time tu pwincess tecik lg..

skunk pwincess da drjh 2 nk masuk drjh 3 da baru nk buat lg..

tp cara sderhana jela pun..



mjls ni ats pmintaan pwincess jgk

coz lov xde msa nk buat time bday dia ari tu..

patotnya buat kt transit dia je tp mmg srabot n tade masa nk cari bhn



jom tengok pic di sekitar mjls ni..

maaf kalo pic gelap, umah kampung je lov ni..


dlm uma time ni tgh serabot pale otak okeh..

semua nk kne buat sndiri..

my abg lgsung tamo tulong..uwaaaaaa




jajan jajan yg dibeli, xbyk pun 5 jns je..dlm kuantiti yg sedikit

da beli2 menyesal plak.. jajan tu xelok oke..

len kali beli mknan yg b'khasiat, kalo buat lg.. :P




cwingam kite msa kck2 dlu tu yg dijual 3 bji doplo sen tu..

tp dlm bgkusan lain pnjg2 plak.. cumel

kepok engri bed dlm tu ada hrta karun.. rantai, cincin, n kychain..chumel2..

budak2 xmkn pon kepok dia cume ambk hrta je pun.. hehehe 


KLIK LAGI UNTUK PIC SETERUSNYA..





hadiah2 ni nk buat cabutan bertuah sebenarnya

tp nta mcmana terlupa nk sediakan nombor yg patot dipilih tu..

hahahaha my mistake..

lov buat game, then bg je pada pemenang game tu..

hdiah no.5 tu tnh liat kaler2.. ada 2

no.7 tu bedak baby

no.3 tu ada 2 jgk itu adalah kaler pensil

no.11 & 12 tu belon air ada2 jgk

then no.1 tu pensil box ada byk jgk la pensil box yg lov bungkos

last air kotak dutch lady coklat yg kotak kecik2 tu




satu bakul ni plak adalah kepok2 yg penoh ngn harta karun

dibungkus utk dibawa pulang oleh kwn2 pwincess

thehehe



ada hadiah tmbhn utk dak2 tecik, yg ni special sket..

tp sorang jela bleyh menang.. huhu

last2 coz da t'bz gile tros lupa bg hadiah ni.. T_T



origami bunga yg lov buat,

blaja kt  tenet ni..huhuh

nk blaja? nti i tunjuk hahahaha :P



antara bhn2 yg diperlukan.. ehehe

 


tgh dok menggantung benda tu..payah btol coz mslh kerendahan..




marshmallow di beli patu cocok kt btg buluh yg sedia ada dijual

ni pun dok cedok dari utube.. uhuhu

 


mule2 cairkn coklat mskn then sdiakan semangkok chocolate rice tu..

yg wane wani or kaler apa2 je pung bole..ikot kreativiti korang



my pwincess nk demam time tu, dok batok2 bdn pn da pns

duduk2 tu soh dia je yg buat..

dak2 sonok kalo buat keje cmni..

celop kt ceklat then celop kt wane wani tu..




tadaaaaaa!!!



see? tp kne tunggu coklat tu skjp msa celop tu

tkot dia meleleh..sebelum di celop kt wane wani tu..


tadaaaa da siap byk2 cmni lawa plak..

n nmpk lazat..hahahah :P


da siap pasang belon n hidang2..

ank spupu da dtg maen2..

lov mntk tulon spupu grg kan mee hoon..

sodap yoo mee hun dia..



tadaaaaa!!! ringkas x?


tembikai, naget, kentang goreng,

hot dog dagen n aym, mee hoon,

isi ketam yg ada btg aiskrim tu.. sedap!

then jajan

air asam boi..



ank buah lov ni rajen, dtg umah byk tolong mcm2..


dah boleh diharap dah ank bujang spupu ni..




ni adek2 dia.. cute je diorg ni.. best friend pwincess

dok maen piano tu..hdiah pwincess tahon lps..

 


ank kakak ipo lov, sorang je dpt dtg..

yg len 2 tpkse ikut g kenduri saudara di meru.... tapela ada jgk wakil..

muke bored je coz baru bgun tdo..

 


sory pic ni xberkualiti tp nk letak jgk ye.. :P

tetamu2 cilik da sampai..

semua malu2 je.. hehehe

 


makcik n spupu lov yg byk bg khidmat nasehat utk mjls ni..

terima kaseh byk2 ye kak linda n mak ngah..

byk pertolongan dari diorg..

 

zani kalo dtg umah mmg ske maen tenet

slalu maen wit pwincess..

ala budak2 kdg2 je pun lov bg maen..smngu skali..



tetamu lov ni sporting budak2nya..

mule2 je diorg mcm malu2.. tp mmg best..

slalu g keje balik keje smpai ank jiran pn xkenal..

bile da kenal skrg ni asyk dok gelak je ngn diorg.. hehehe



sepupu n mak ngah.. i love them a lot




kek bday pwincess chocolate indulgence.. btol ke lov eja tu?

mmg best dpt kek dari secret recepies - btol x eje tu?-

 

jemputannya utk ank2 jiran je. tp ada jgk jiran baru

n yg ada ank kecil turut dtg memeriahkan mjls

terima kaseh sudi dtg, mjls kecil2 je malu..

tp alhamdulillah semua cukup mkn mnum ..hahahah



time utk potong kek, pwincess malu nk kua bilik

lps lov pakaikan kepas bidadari tu..lol

da bso upanya ank umi ni..


ank2 jiran yg sporting, ksian diorg tgh mkn time ni..

tp pwincess da xsbr nk potong kek..

still dok mengunyah lg tu..


semua dok nyanyi lgu hppy bday..

ksian pwincess tgh demam..


semua dok gelak pwincess boleh malu time diorg nyanyi tu..

hahahaha u a big girl now my pwincess



still malu2 lagi.. hahaha wht a cute face there..

 


ambik ko.. skejapan je licin..

tp diorg mkn sepotong je sorang.. xde plak yg mntk tmbh2 lg..

baek plak budak2 ni.. hahaha


 


chang!!!! cantek x? abg lov kata mcm umah keli..

kuang ajo.. penat lov buat cantek2.. kan seni tu.. :P

 

game pertama, isi air dlm belon then lov mntk diorg pecahkan belon tu

n penohkan botol air yg disediakan..

sgt2 klaka n akn buat lg acara ni..

ramai yg basah oke.. hahahahah



semua dok ngelak kne pancut ngn air.. lol

setiap pemain dpt hadiah kalah atau menang.. ^^



ada yg gigit.. ada yg cubet.. klaka tau diorg ni..


ops? pwincess u not suppose to join this game!!

ur a bday girl!! "xaci!!! adek nk maen jugak!!!"

lol




mana aci diorg je dpt hadiah adek xdpt?

adesss! penen kepale omak ni haa

 

mule2 ramai je tiup belon sampai pecah ni



tiba2 ramai pemain dok larikan diri tkot belon pecah.. lol

 


yg ni da siap nk larik.. belon tu belon yg kualiti oke sket..

rege mhl sket la..da beso2 bpk pn dia tamo meletop

budak2 tu da naek takot.. hahahahah

 

pwincess ngn erna da larik ketakutan



ada dok dtg membantu.. tp xboleh jgk.. hahaha

but semua dpt hadiah..

xbyk acara pun coz lov da lembek

terlalu penat sgt..

da 2 ari lov btungkus lumus bz nyiapkn semua ni

 


pwincess bukak hadiah

 

rumah da lengang.. sunyi plak bile da tada org


 
selamat hari lahir yg ke 8 tahun sayang..


n x lupa buat adek tsyg.. selamat hari lahir ..




ank buah sambung maen game..

uma bersepah jgn ckp la.. lov tinggalkn je sepah2 tu..

lov mndi2 tros pengsan.. :P tdo da...



mlm acara biasa pwincess kne kapur kasut coz esok skola..

thehehe


T_T da mlm ank buah xbrenti2 lg maen tenet.. hahahah

budak2 da hayal maen..

tape2 sesekali dtg umah cik ina kan?


tat's all my little pwincess bday story.

to my little pwincess u r big girl now..n big girl dunt cry

no matter wht happen umi will always with u


 
papai






Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang