JOM TERJAH~

Ahad, 20 Mac 2011

NAK TAU SATU RAHSIA TAK?


Memandangkan Isnin - Khamis lov berkursus so pd hari Jumaat tu lov memang da pasang niat nk kepejabat tros
n xmo ambik2 cuti takut kalo rkn2 kt ofs ada benda ke nk minta memandangkn lov ni selia stor, selia kursus, n selia kuarters pjbt.

konon2nya baek hati la ni piker pasai org laen.
n lov xambk kira pn pwincess yg tgh bercuti skolahh cuma tinggal hari jumaat tu je last cuti utk pwincess.
walo pn ada sbtu n ahd tp xkira la kn..

satu hari tu mmg lov gegile buat kerja, bkn stor n kursus tp selia kuarters.
apatah lg pg2 buta tu big boss da jumpa lov n minta lov uruskn kuarters memandangkan ada 2 big boss from negeri **** n negeri **** nak dtg menumpang coz mereka ada urusan di selangor.

lov n geng ofs siap kua g jj lg carik cwn n mgkok cun2 memandangkan kuarters tu xde pn pinggn n peralatan yg elok2 utk org beso2 ni..

da berpenat lelah tu lov pendekkn cerita la ni..
tibe2 ada seorg pegawai kecik ni dtg2 kt lov dlm pkul 5 msa tu -time hbs ofs tu- dia kata dia perlukan kuarters utk budak2 dia seramai 50 org.

so lov dgn baek hati ckp la prosedur dia "kene buat surat dulu n bg pd pengarah..bile pengarah da luluskan baru akak bg ko kunci" -baek ati x? da kol 5 msa tu-

dia pn pergila buat surat kot.. tp lov xtunggu pn dia buat surat tu, lov tros g kuarters kt bgunan sbela lov tros tgok2 n sediakan brg2 utk 50 org stay for 2-3 days.

balik2 ofs tgok surat dia da diluluskn oleh pengarah... lov pn siap2kn kunci nk bg kat dia..

tibe2 dia dtg "mana bilik2 yg aku mintak ni boleh ke tak boleh?"

lov jwb "ni ada 2 kunci utk 2 kuarters, 1 girl 1 lg boys.."

dia jwb "mana cukup 2? apsal x bg aku 3? ingat 60 org boleh ke nak duduk 2 kuarters je? pakai otak la sket".

-kuang ajau kan cara dia ckp? pmohonan dia 50 org tp dia ckp??? 60 org!! pmohonan dia 2 kuarters tp dia mintak? 3kuarters!!!-

lov jwb "mana boleh sampai 3 kuarters?
1 kuarters tu je ada 3 bilek ruang tamu tu pun besar mcm 2 bilik...
diorg nk stay 2-3 hari je...buat apa nk selesa2?"

dia ckp "ko nak simpan kuarters tu kenapa? ko nak bg siapa? sedara mara ko ke?"

-dasar pegawai bodo xberajau mcm tu la gaya ckpnyer-

lov jwb "ada lah sebab kenapa xbg ko 3, coz mmg ada 2 je yg tinggal" -utk big boss yg akn dtg tu-

dia da dtg dekat2 ngn lov mcm oreg nk bertumbuk,
lov apa lg rasa diri tercabar sgt2.. dia da la dekat2 ngn lov patu dia jerit2 maki hamun org.. lov pn apa lg.. tros naek angin..

PUNGPANGPUNGPANG " ko ni pegawai apa ha? profesional la sket buat kerja.
dah la ko buat permohonan jam 5.15 minit petang? ko mintak 2 skunk ko nak 3? ko ckp 50 org skunk ko ckp 60 org? ko ni pegawai hapa ha? bodo ke hape?".. -angen tsunami da mai-

ceh dia pn xnk kalah la bile lov da naek antu..
dia tros campak surat yg dia perlu sain utk stay kt kaurters tu.. dia kata" kalo cmni aku halau la budak2 aku balik kalo boss tnya aku ckp penyelia kuarters xbg diorg stay.. senang kan?"..

lov jwb "ikut suka ati ko la, xde kne mengena ngn aku.. aku dah buat kerja aku. mcm yg aku ckplah ko ni pegawai yg xprofesional buat kerja so nk buat mcmn kan?

tibe dtg penyelia kami tolong gamatkn suasana.. kihkihkih..
tolong leraikan lah perang mulut kami coz big boss xbalik lg.. bilik dia plk tbukak luas n dia boleh dgr setiap saki maki kami.. huhuhuh -sok2 kne panggil la ni-

bengang x bengang ngn org cmni.. dia xhormat kite ni lebih tua dari dia tau, xhormat kite ni dah berkahwin.. isteri org, xde hormat langsung jerit2 kt kite..

pgkt je pegawai, ada diploma je ble hrpkn..lain2..
punah ranah..kalo dia jd bos la besok2 hancur masa dpn syarikat..

org yg ske buat kerja last2 minit.. ske jerkah2 kt org bwh,
bkn tu je da hbs jerit2 kt dlm ofs dia g jerit2 plk kt lua ofs nk bg org laen tau dia tgh mengamok...bodohlah pegawai cmni..

bile la agknyer bigg bos aku nk tukaukn aku keluar dari tmpt bodoh pingai cam ni.. lmbt btol ptukaran yg aku tunggu2 ni...saket da jiwa aku dok ofs ni..

aku je nk buat kerja berkobar2 nk buat kerja cantek2..

pegawai ngok ni ngn geng2 lov pn dia pangai cmni bkn ngn lov je...
mmg dasar mgkok ayon en.. :P
nk bg puas ati smeua org... tp org sket pn xnk hargai apa yg aku buat.. semua nmpk slah je.. bodoh la.. huhuhuh


ps : rahsianya? bkn nk bgga diri tp mn2 tmpt yg aku pergi mzt aku akn cetuskn 1 pgaduhan yg bsr cmni...

aku xble tinggikn suara coz bile aku tinggikn suara aku akn menangis..
patu aku akn mengigil n xble nk bckp..

kire bile aku ble naek angen cmni da thp kemarahan aku tu meluap2
n pencetus kemarahan yg amat melampau okeh.. hiahhhhhhhhhhhh!!
-lps tensen minggu lps-





3 ulasan:

MrShUbbY berkata...

sape org gler ni kak???aku nk tau..hikhik

lov_note berkata...

lol !!! ala sape lgiiii

incek embung tu la .. :P

MrShUbbY berkata...

aku da agak da...msti dier..stupida..

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang