JOM TERJAH~

Ahad, 31 Mac 2013

APALAH YANG LOV DOK MEMBEBEL NI?



Assalammualaikum,

yosh!!! hai da lama tiada pengkhabaran dari lov-note rite? 

thehehehe


ade je orgnyer, idak kemana..

ceme kebizian ngn tugasan harian jew..T_T

lov bkn nk tunjuk terel...bak kater dialog tu "haaa hang kata hang teraaa"

kuikuikui


ops ye, lov nk ucapkan bebanyak tengkiu kt KAKINAKL.COM

coz lov menang hadiah tmpt pertama dlm contest yg dianjurkannya..

hadiah pun lov da terima, cantek n berbanyak terima kaseh..


hei lov skunk bz ngn lawatan yg lov try to catch up 1x dlm sbulan..

kne contact PI, aturkan tarikh yg sesuai ngn kdua2 phk..

set pserta, nk urus pserta yg paling susa gile..

-xsusa pn kalo seme bg krjasama sbenarnya-


then ni da masuk bln april, kne tutup akaun sku thun ptama plk..

kbetulan brg2 yg dibeli sampai pada tarikh yg sama...

adoiiii penen kapla den...mana nk kemasnya, nk updatenya,

nk keja itu nk keja ini en? lol :P


but i take tat as a challenge, me like cabaran.. hohohoh tampa diri sndiri 3x

-lov plis jgn ckp bsr- :P       


btw, pasal komik plk.. lov ada beli 3 komik tbaru skrg ni..

lov sempat baca 1 je...but mmg best gile

mzt korang kata -seme komik pn dia kata best gile- ahahahah

pandai la korang ni. :P



hei tat's all from nw..

nti kite cite lg... nk g solat mgrib dolu...jom solat...





 
    

      

Ahad, 17 Mac 2013

PURPLE WALK PUNYA CERITA..




Assalammualaikum,

ari ni seawal 6.10 pg btol2 slps solat subuh lov klua dari rumah

wtpe? ermmm lov drive sorang2 ats jln pg2 bute tu nk g ofs..



lov smpai dkt ofs baru btol2 kol 6.40..bygkan pg2 bute tu xjem

pun lov smpai setengah jam utk ke ofs? 

ok2. lov g ofs ari ni coz kami 1 ofs akn btolak jam 7 utk ke putrajaya

utk sertai Purple Walk..


tungu punyer tngu, diorg sume xmuncul2..

da kol 7, nk kol xboleyh pulak .. dwet adok tp tarikh da mati..lol

tngu ajela..jp g member col tnye ktne..baru lov sedo..

tmpt yg dijnjikan adalah ofs lama, but lov tngu kt ofs baru..


so berdesup drive g ofs lama plak, smpai2 je kete lov mati..btol2 kt tmpt park..

adoii, bas da hon2 nk jln..tpkse tingglkn kereta dkt ctu..tnpe tau apa puncanya

naek2 bas bso tu ingtkn ramai rupanya xsmpai soplo org dak2 ofs..lol




smpai2 je bas kami park dkt msjd sultan mizan..xthn sgt nk ke tndas ajk 2 org

member temankan..xbiasa kt msjd ni..1st time lov smpai msjd ni..

punyerla beso nk carik tndas pyh bebeno..


msuk2 baru teperasan ada tnda dilarang bwk masuk kasut

tros kami keluar, dkt luar pntu tu ada slipa..ingt slipa tndas

slalu kalo dkt mana2 pn kasut xboleh bwk masuk then kne pakai slipa yg disediakn

tiba2 dtg satu makcik security ni mrh2 kami, dok jeret2 lagi...

dibuatnya kami2 ni mcm budak2 je lagaknye..


kami tao kami silap, tp tegurlah elok2..ini tidak sgt kurang ajar..

umur pun dah tua, tp boleh menjeret2 mcm kami nk ambik laki dia pulak 

kalo buat kerja xikhlas mcm tu la, time tu dia tgh bwk air kosong dlm jag nk bncuh

minum pg kot..Ya Allah yg Tuhan ku..mmg seriau rasanya nk g msjd tu lg..


org2 tua mcm ni xpyh kerje lg elok tau, kerja stakat nk dptkn gaji je hjg bulan

kejenya idak dibuat, lepak ngn kwn2 minum2 ituje tahu nya..

nmpk org klua masuk msjd taonya nk dimarah aje..



masuk2 je kwsn tndas tu ya ampun lg kotor gila..sedangkan time tu awl pg lg..

dtg pulak makcik cleaner dok tolak troli cuci dia tu..tu lagi sorang,

dok mekak2 tndas kotor la, apa la..dia ingt dia jaga tndas skola ke?

nk mrh2 mcm org gila, xnk cuci tndas behenti ajelakan..keje pramugari pulak ke?

xpyh la cuci tndas...da ada keje dok memekak mrh2 org xtentu psl tu kenapa?


semua pekerja msjd ni xbrapa nk betul kot ..

pantang nmpk org je nk dimarahinya?


last2 kami kene tinggal dek rombongan ofs lov..tpkse menapak

keliling putrajaya tu carik diorg..last2 masuk je mana2 group join purple walk..

lol


 lov n member ari ni da pnt sgt, da nak naek gile.. tension dr pg lagi kt putrajaya

mcm2 hal yg jadi..mmg penen, panas..

balik2 td alhamdulillah kereta lov boleh pulak idop..abg da siap dtg da tgokkan

tp xde apa2 pun..balik2 td hntr bengkel jp suh cek..

mekanik pn kata xde apa2..betri sume ok..pelik plak lov ngn kete ni..


lps solat seme, lov pgsan tdo smpai ptg..penat sgt..

bgun2 baru msk mkn mlm,..hadoiii ari ni leteh gile..



erm tat's all kot ...xbest pn cite ni..xsuke delete aje k.. :P



       

                      

PANGGILAN KECEMASAN DARI SEKOLAH




Assalammualaikum,

Jumaat lepas, pada 15 Mac 2013

lebih kurang jam 2.40 ptg.. time semua org da nak masuk

semula bkerja stelah rehat lama..


lov plk kt ofs je time rht tu, dok kemas2 meje nk start buat keje..

tibe2 phone b'bunyi, tgok2 no xkenal..rasa mls nk agkt..

tp agkt jgk akhirnya tkot2 col dari skola pwincess


betul pulak tu, col dari skola,

"ini ibu alia ke? saya cikgu dia dari sekolah"

dgr je pggilan cmtu, tros jntung lov bedebuk bedebak

"ye saya, ada apa?

"sabar ye puan, anak puan xde apa2 cume jatuh sikit..".

"jatuh?! mcmna boleh jatuh? siapa buat? teruk x? luka ke?"

berbagai persoalan lov lontar kt ckgu kelas pwincess..


"puan nk ambk dia ke? kalo xnk pn xpe coz saya da rhtkn dia 

di bilik guru"

tros lov bekejo ke bilik bos, mnta kbenaran balik awl..

rasa nk menanges ada, nk mrh ada..semua ada..

nk drive kereta pn mengigil tubuh bdn lov..


smpai2 skola lov tros g bilik guru, tgok2 ank lov lembik xbmaya je dkt kerusi..

ckgu2 tgh dok berborak, ati pns je..

nmpk je lov ckgu tu bgun sambut lov..dia kata

"sbr ye puan, sikit aje ni..xde apa2 la..lgpun slh dia coz dia blari2."

"td ckgu kelas dia col kata dia kena tolak? skrg ckp ank saya yg slh?"

"mmg ada budak tolak, budak tu drjh 1 je puan..slh ank puan yg lari2"

"xpela ckgu, nk carik sapa slh pn xguna ank saya da luka2 cmni"

"eh xde apa la puan, calar2 sikit je ni, saya da cek xde apa yg patah"


sabar je la lov time tu, org boleh nk baling taik pn pada lov

tp jgn pd fmly lov, lov boleh naek gile..tp mmg thp ksabaran lov tinggi

time tu, ckp pn slow je..walo ati tgh pns..


lov tros pelok pwincess, tgok dia lembik je..mcm tkot pn ada..

ais seketul besar ats dada, bju dia hbs bsh..tros lov ckp

 "jom dek kite g klinik ye.." tp tros ckgu tu sampuk..

"ehhh xde apa ni puan, xpyh pn xpe..letak minyak gamat elok la dia"

bile dia ckp cmtu yg lov ati pns...tros lov ckp kt pwincess..

"xpe2 jom g klinik...tgok dokte ckp apa.."

tdiam ckgu tu..biarla dia nk kata lov kurang aja ke hape..         


dlm pjalanan mmg lov mbebel dkt pwincess..

tgok dia mnahan saket rasa nk menanges lov dibuatnya..geram tu mmg geram

dlm kereta dia bkeras xnk g klinik..tp lov pksa jugak..



smpai klinik time tu da 4 lebeh..klinik da siap2 nk tutup

tp bile nmpk pwincess bdarah2 luka sana cni tros kaunter tu bg nombor

tros bwk pwincess jumpe dokte.. dokte kata bahaya kalo biarkan

coz dia jatuh mlibatkan kepala dan dada..


dokter minta luka pwincess di cuci dulu, then pwincess kne

diberi suntikan kancing gigi tkot2 nti dia tkene effect dr jato tu..

masa cuci luka tu dia trok mnahan sakit..ibu mana yg sanggup tgok anknya

dlm keadaan mcm tu..lov pegang dia kuat2..tkot dia mronta2..

nti tkot lg trok pulak nurse tu kerjekan dia..walopun nk cuci je..

msa nk suntik tu pun dia da menanges2

 pic di mlm ari, mlm tu pwincess da start demam..

mcm2 pangainya, dia nk maen mekap umminya..

xsampai ati pulak xnk bg, lov bg je hbs mata lipstik sume dia tabuh warna..



ksian ank ummi..  

 da la sakit jato, ni nk mnahan sakit enjet n cuci plk lg..

pwincess2.. awk tu da drjh 3 la syg..xperlu nk maen lari2 lg..

ceritanya dia maen kejar2 dgn sorang kwn dia..tp tibe2 ada pulak boy drjh 1 ni

join..girl dua org ni xlayan..agknyer budak tu mrh dia tros pergi dkt pwincess

yg tgh blari2 tu ditolaknya jatuh tsungkur..dkt jln dlm sekolah yg b'tar..


sbr ye dek..ujian buat adek n ummi agknyer..insya Allah 2-3 ari lg

baik la hendakNya..



                               

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang