JOM TERJAH~

Ahad, 17 Mac 2013

PANGGILAN KECEMASAN DARI SEKOLAH




Assalammualaikum,

Jumaat lepas, pada 15 Mac 2013

lebih kurang jam 2.40 ptg.. time semua org da nak masuk

semula bkerja stelah rehat lama..


lov plk kt ofs je time rht tu, dok kemas2 meje nk start buat keje..

tibe2 phone b'bunyi, tgok2 no xkenal..rasa mls nk agkt..

tp agkt jgk akhirnya tkot2 col dari skola pwincess


betul pulak tu, col dari skola,

"ini ibu alia ke? saya cikgu dia dari sekolah"

dgr je pggilan cmtu, tros jntung lov bedebuk bedebak

"ye saya, ada apa?

"sabar ye puan, anak puan xde apa2 cume jatuh sikit..".

"jatuh?! mcmna boleh jatuh? siapa buat? teruk x? luka ke?"

berbagai persoalan lov lontar kt ckgu kelas pwincess..


"puan nk ambk dia ke? kalo xnk pn xpe coz saya da rhtkn dia 

di bilik guru"

tros lov bekejo ke bilik bos, mnta kbenaran balik awl..

rasa nk menanges ada, nk mrh ada..semua ada..

nk drive kereta pn mengigil tubuh bdn lov..


smpai2 skola lov tros g bilik guru, tgok2 ank lov lembik xbmaya je dkt kerusi..

ckgu2 tgh dok berborak, ati pns je..

nmpk je lov ckgu tu bgun sambut lov..dia kata

"sbr ye puan, sikit aje ni..xde apa2 la..lgpun slh dia coz dia blari2."

"td ckgu kelas dia col kata dia kena tolak? skrg ckp ank saya yg slh?"

"mmg ada budak tolak, budak tu drjh 1 je puan..slh ank puan yg lari2"

"xpela ckgu, nk carik sapa slh pn xguna ank saya da luka2 cmni"

"eh xde apa la puan, calar2 sikit je ni, saya da cek xde apa yg patah"


sabar je la lov time tu, org boleh nk baling taik pn pada lov

tp jgn pd fmly lov, lov boleh naek gile..tp mmg thp ksabaran lov tinggi

time tu, ckp pn slow je..walo ati tgh pns..


lov tros pelok pwincess, tgok dia lembik je..mcm tkot pn ada..

ais seketul besar ats dada, bju dia hbs bsh..tros lov ckp

 "jom dek kite g klinik ye.." tp tros ckgu tu sampuk..

"ehhh xde apa ni puan, xpyh pn xpe..letak minyak gamat elok la dia"

bile dia ckp cmtu yg lov ati pns...tros lov ckp kt pwincess..

"xpe2 jom g klinik...tgok dokte ckp apa.."

tdiam ckgu tu..biarla dia nk kata lov kurang aja ke hape..         


dlm pjalanan mmg lov mbebel dkt pwincess..

tgok dia mnahan saket rasa nk menanges lov dibuatnya..geram tu mmg geram

dlm kereta dia bkeras xnk g klinik..tp lov pksa jugak..



smpai klinik time tu da 4 lebeh..klinik da siap2 nk tutup

tp bile nmpk pwincess bdarah2 luka sana cni tros kaunter tu bg nombor

tros bwk pwincess jumpe dokte.. dokte kata bahaya kalo biarkan

coz dia jatuh mlibatkan kepala dan dada..


dokter minta luka pwincess di cuci dulu, then pwincess kne

diberi suntikan kancing gigi tkot2 nti dia tkene effect dr jato tu..

masa cuci luka tu dia trok mnahan sakit..ibu mana yg sanggup tgok anknya

dlm keadaan mcm tu..lov pegang dia kuat2..tkot dia mronta2..

nti tkot lg trok pulak nurse tu kerjekan dia..walopun nk cuci je..

msa nk suntik tu pun dia da menanges2

 pic di mlm ari, mlm tu pwincess da start demam..

mcm2 pangainya, dia nk maen mekap umminya..

xsampai ati pulak xnk bg, lov bg je hbs mata lipstik sume dia tabuh warna..



ksian ank ummi..  

 da la sakit jato, ni nk mnahan sakit enjet n cuci plk lg..

pwincess2.. awk tu da drjh 3 la syg..xperlu nk maen lari2 lg..

ceritanya dia maen kejar2 dgn sorang kwn dia..tp tibe2 ada pulak boy drjh 1 ni

join..girl dua org ni xlayan..agknyer budak tu mrh dia tros pergi dkt pwincess

yg tgh blari2 tu ditolaknya jatuh tsungkur..dkt jln dlm sekolah yg b'tar..


sbr ye dek..ujian buat adek n ummi agknyer..insya Allah 2-3 ari lg

baik la hendakNya..



                               

Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang