JOM TERJAH~

Ahad, 17 Mac 2013

PURPLE WALK PUNYA CERITA..




Assalammualaikum,

ari ni seawal 6.10 pg btol2 slps solat subuh lov klua dari rumah

wtpe? ermmm lov drive sorang2 ats jln pg2 bute tu nk g ofs..



lov smpai dkt ofs baru btol2 kol 6.40..bygkan pg2 bute tu xjem

pun lov smpai setengah jam utk ke ofs? 

ok2. lov g ofs ari ni coz kami 1 ofs akn btolak jam 7 utk ke putrajaya

utk sertai Purple Walk..


tungu punyer tngu, diorg sume xmuncul2..

da kol 7, nk kol xboleyh pulak .. dwet adok tp tarikh da mati..lol

tngu ajela..jp g member col tnye ktne..baru lov sedo..

tmpt yg dijnjikan adalah ofs lama, but lov tngu kt ofs baru..


so berdesup drive g ofs lama plak, smpai2 je kete lov mati..btol2 kt tmpt park..

adoii, bas da hon2 nk jln..tpkse tingglkn kereta dkt ctu..tnpe tau apa puncanya

naek2 bas bso tu ingtkn ramai rupanya xsmpai soplo org dak2 ofs..lol




smpai2 je bas kami park dkt msjd sultan mizan..xthn sgt nk ke tndas ajk 2 org

member temankan..xbiasa kt msjd ni..1st time lov smpai msjd ni..

punyerla beso nk carik tndas pyh bebeno..


msuk2 baru teperasan ada tnda dilarang bwk masuk kasut

tros kami keluar, dkt luar pntu tu ada slipa..ingt slipa tndas

slalu kalo dkt mana2 pn kasut xboleh bwk masuk then kne pakai slipa yg disediakn

tiba2 dtg satu makcik security ni mrh2 kami, dok jeret2 lagi...

dibuatnya kami2 ni mcm budak2 je lagaknye..


kami tao kami silap, tp tegurlah elok2..ini tidak sgt kurang ajar..

umur pun dah tua, tp boleh menjeret2 mcm kami nk ambik laki dia pulak 

kalo buat kerja xikhlas mcm tu la, time tu dia tgh bwk air kosong dlm jag nk bncuh

minum pg kot..Ya Allah yg Tuhan ku..mmg seriau rasanya nk g msjd tu lg..


org2 tua mcm ni xpyh kerje lg elok tau, kerja stakat nk dptkn gaji je hjg bulan

kejenya idak dibuat, lepak ngn kwn2 minum2 ituje tahu nya..

nmpk org klua masuk msjd taonya nk dimarah aje..



masuk2 je kwsn tndas tu ya ampun lg kotor gila..sedangkan time tu awl pg lg..

dtg pulak makcik cleaner dok tolak troli cuci dia tu..tu lagi sorang,

dok mekak2 tndas kotor la, apa la..dia ingt dia jaga tndas skola ke?

nk mrh2 mcm org gila, xnk cuci tndas behenti ajelakan..keje pramugari pulak ke?

xpyh la cuci tndas...da ada keje dok memekak mrh2 org xtentu psl tu kenapa?


semua pekerja msjd ni xbrapa nk betul kot ..

pantang nmpk org je nk dimarahinya?


last2 kami kene tinggal dek rombongan ofs lov..tpkse menapak

keliling putrajaya tu carik diorg..last2 masuk je mana2 group join purple walk..

lol


 lov n member ari ni da pnt sgt, da nak naek gile.. tension dr pg lagi kt putrajaya

mcm2 hal yg jadi..mmg penen, panas..

balik2 td alhamdulillah kereta lov boleh pulak idop..abg da siap dtg da tgokkan

tp xde apa2 pun..balik2 td hntr bengkel jp suh cek..

mekanik pn kata xde apa2..betri sume ok..pelik plak lov ngn kete ni..


lps solat seme, lov pgsan tdo smpai ptg..penat sgt..

bgun2 baru msk mkn mlm,..hadoiii ari ni leteh gile..



erm tat's all kot ...xbest pn cite ni..xsuke delete aje k.. :P



       

                      

2 ulasan:

Diana berkata...

Jeles tau...luv dapat pergi..
Saya nak sangat joint...tapi tu la.. tak berkesemptana... hihi

Lov Note berkata...

owh yeke..sronok gak kdg2 join bnda2 cmni...mnyehatkan bdn

lps tu dpt plk jumpe PM N wife dia, artis pun ramai jugak..

bestla...tape2 len kali mzt dia buat lg acara ni..kite join reramai...blogger walk day..hahaha

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang