JOM TERJAH~

Rabu, 24 April 2013

PEKENA NASI LEMAK MALAM



Assalammualaikum,

 kalau dah hari-hari balik kerja kena memasak

mesti rasa boring kan, bkn boring nk memasak utk fmly

but boring dah tak tahu nak masak apa lagi...


bg yang makan tu sronok la semua disediakan

then xkira apa benda pun sume di ngap jer kan...lol

nk msk special byk plk bhn nyer, nk msk yg simple ksian plak..

then slalu jgk tukang msk ni msk je..

mkn nyer tidak..coz xde selere.. lol


yg sesekali memasak tu tentu xrasa apa2 yg ari2 memasak je rasa boring

balek keje, piker nk msk ape plk.. blom bukak bju keje lg

da senseng baju tros g memasak..

tp itu da kewajipan yedak? tehehe


agknyer abg tprasan tiap kali lps msk lov jarang mkn

abg tnye, "knape ye? syg msk xnk mkn? xselere ke ape?"

lov jwb "xde ape, penat kot..mls la mkn" lol


patu mlm esoknyer dia kata xpyhla msk mlm ni

kite mkn luar, sesekali takpela kan..

lgpun ksian dkt syg abg ni..pnt2 msk tp xmkn.. 


hohohoho

sgt sronok oke bile abg ckp cmtu. . pwehehe O..O

so kami mkn mlm dkt gerai nsk lmk tmpt feveret lov

xde la feveret sgt pun tp da itu je tmpt yg ada kan.. :P


gerai nsk lmk mlm kalo kt kg tu mmg byk..

lauk pauk dia? jgn ckp ... dkt 20 jns ada..mmg best..

air dia pn sedap..


ramai yg lepak n mkn dkt cni wktu mlm..

sesekali buleh la ye..al maklum le nsk berlomak..

then berat bdn pun da btmbh2 ni...owhhh tidak..sgt menakutkan..


btw inilah yg lov mkn wit abg.. :P


 mcm biasa, lov kalo mkn cni or bungkus lov akn pilih nsk lmk paru..

paru dia lembut dan sedap..byk plk tu lauknyer dia letak

opss teh tarik tu abg yg punyer..kaw giler..



ini abg lov punyer

nsk lmk lauk hati n aym goreng berempah..

abg suka meratah lauk..


opss, pwincess plak kalo kemari dia lebeh suka mkn roti canai

roti canai + gula + teh' o limau ais


mkn kt cni jimat jgk, hrganyer tidak la mhl mcm kt luar2 sna tu

al maklumlah maseh dlm kampung...

gerai ni? gerai ni terletak di Kampung Jalan Kebun..

masuk jln kebun, jumpa masjid besar..

tros lagi ke dalam sampai nmpk gerai di tepi jln berhadapan rumah org..


mmg best!! astro pun ado tao..hahahaa :P


papai..




Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang