JOM TERJAH~

Sabtu, 21 Februari 2015

KOMIK MAID MAIDEN (MONDAY - SUNDAY) - KAORU


 
Assalammualaikum

komik ni masa keluar bukan main meletop namanya disebut-sebut

n mana2 je lov pergi semua student2 cite psl komik ni..


smpai naek bosan weyh dgr cite yg sama je..

tp cite yg best2 la..xde satu pn cite yg buruk yg lov dgr..

bile da byk sgt dgr org bcerita..kita pn jadi mls nk beli nk bca..

mcm boleh bayangkan je apa ksudahannya..



tp last2 dgor sume biseng2..bku ni nk beli je hbs, nk bli je hbs..

so xtau kesudahannya..sume yg cite pn becerita yg saspen2 je..

saket plk ati..so lov pn mlancarkan misi nk g bli bku ni smpai hbs..

vol 1 - 7

iaitu monday, tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday  n sunday
 


 

cerita ni psl girl bnama olivia ni..

dia pernah diselamatkn oleh seorang boy ni sejak dari tu olivia ni psg impian

yg boy ni adalah jejaka idaman dia dan dia akn brusaha utk dptkn boy ni..


so dia dpt tahu boy tu skola dkt sebuah skola elit, dia ngn susah pyh dpt jgk akhrnya

masuk skola tu, tp baru je masuk fmly olivia ni muflis so diorg xdpt nk sara 

olivia kt skola mhl ala2 khas utk ank org kaya je..


lebih teruk lg, mak bpk olivia ni jns xguna, diorg larikan diri

sebab diorg ni byk hutang..olivia tpkse tinggal sorang..

tp nasib ada pelajar kaya yg samseng jht romeo gile kt skola tu yg

sudi taja si olivia ni utk skola dkt ctu..

kalo setuju olivia ni akn dikenakan satu syarat..


tgok pic tu pn tau syarat apa kn..hohoho

org gaji maa...merangkap hmba abdi :P
 

 

Sejak jd hmba pd si bennet yg org gelar si setan ni olivia mula rasa si bennet ni 

xla sejahat yg org ckp2 kn, dan pkwe idaman dia plk

yg lain dari yg disangkakan..

 

 

berlaku perbalahan antara olivia, bennet dan shawn..

olivia tidak lagi tinggal di rumah bennet  malah olivia mula 

berkawan baik dgn shawn pula..
 

 


buku yg keempat akhirnya bennet mengalah, dia tahu dia dah mula cintakan

olivia..

tapi pada masa yg sama shawn juga cuba memiliki cinta olivia 

perbagai perbalahan terjadi bila rakan-rakan turut

campu sama urusan mereka..
 

  


buku yang kelima pula, bennet dan olivia mula bersama..

namun belum tentu lg hbs kt ctu..

bila putera idaman olivia mula muncul dihdpnnya

mana satu yg olivia akn pilih sebenarnya?


lelaki yg selama ini jd impian dan idamannya

atau lelaki jht, degil, gile tu?

hohoho kejam je lov punye sinopsis kan.. :P
 

 


bennet hadapi masalah dgn pelbagai halangan 

cintanya thdp olivia..


olivia plak sebok ngn cinta pertamanya..jejaka idamannya tu..

shawn pulak cuba utk bantu bennet utk dptkn smula olivia..


macam-macam hal yg terjadi..
 
 

 


 yg terakhir ni maseh ada konflik lg, bila olivia terima tiket dr luar negara 

drpd ibu bapanya,


kenapa bennet tidak selesa dgn kehadiran chris? siapa chris ni?

jejaka impian olivia ke? atau siapa?


apa pula pilihan olivia? pulang besama ibu bapanya?


bersama putera idamannya?


atau bersama bennet?


pape pn kite or senang lov ckp mcm lov sndri time rmaja or skola dlu pn

mmg suka gile ngn bdk yg paling nakal dkt skola, nakal+cute+tp pndai


suka gile...aik nape cite bnda ni plak..ok2..tu nk menggambarkan 

pangai si bennet tu..korang pn tahu kesudahannya kn..


hohohoo


udah2 cite dedolu lupekan je...xdek pekdah pon..


ok tat's all papai~~~~


 

KOMIK CIK BUNGA MATAHARI - MANAMI SUGANO


Assalammualaikum

komik ni tentang sebuah kedai buku lama yg kecil dan usang..

kedai buku ni namanya sunflower bookery.


tuan kedai ni girl yg rmbut pnjg tu, semua org panggil dia cik himawari 

yg bermaksud bunga matahari dlm bhsa jepun..coz nama kedai dia..


kedai buku lama ni dah la buruk, usang

so xramai la org yg dtg..namun masih ada pelanggannya yg tersendiri..


sume yg dtg ke kedai ni pelik2 belaka..

girl rmbut perang tu dtg coz nk bekerje sambilan kt kedai tu


so mcm2 orang pelik yg dia jumpa..

da dari hari ke hari dia semakin menyanjungi cik himawari

coz dia ada gaya yg tersendiri

dlm menjaga kedai bku tu dan cara melayan tamunya yg pelik2 tu..


muka depan buku ni
 

muka belakang dia..
 

komik ni ada dua buku dan tajuk yang sama pada keduanya..

pada buku kedua baru ada kisah cik himawari yg pelik2 jugak gayanya

dari kisah yg pertama tu...


kisah pertama nmpk dia mcm gadis misteri n pendiam je

bku kedua da ada byk aktiviti dan pbualan dari dia..

ada yg menaruh hati pada nya..



sudah ada babak2 cinta dan persahabatan

kalo buat drama mesti best..xde la cerita cinta semata..

ada byk watak utama yg ditonjolkan..


pd buku kedua juga watak cik himawari nmpk lebih cantik, comel n lembut

watak gadis kedua pula lebih kelakar dan cemerkap gayanya

pape pun best la spnjg jln ceritanya..xbosan..


papai~~ adios~~
 





 

KOMIK GYO : REJAM GELIANG - JUNJI ITO



Assalammualaikum

dah update2 komik Gyo Rejam Geliang ni baru

perasan komik ni genre seram..


lov ingat xnk campo komik seram last2 nanti baru nak update semua sekali

tapi ni kira cincai la ye..huhu..


komik ni memang seram, nampak mcm xbest je kan..mcm cerita

sains fiksyen je kan..tp serius seram..

memang best..


cuma katun2 dlm ni nmpk la mcm watak

katun dolu2 sket..myb penulis or pelukis ni nk wujudkn

suasana seram tu kalo dia lukis comel2 kang xseram la plak kan..

 


cerita ni bermula dgn psgn kekasih yg bercuti kt sebuah pusat peranginan

kt ctu diorg temui mkluk yg pelik2,

makin lama makin pelik n makin byk pulak makhluk2 tu..

selepas tu manusia pulak makhluk2 tu serang n mkn..

sepasang kekasih ni pn kne kejar jgk dgn mkluk2 tu..

mcm kelakar kan..haa korang xcaya korang baca..cerita dia memang best..


buat kita nak tahu lebih lagi..mana datangnya mkluk2 pelik tu..

kenapa mkluk tu serang mnusia..

siapa dalang disebalik semua yg tjadi tu 

n apa jadi pd psgn kekasih tu..

teng ten teng...thehehe

 

 

pd buku kedua, jumlah makluk2 pelik tu da menguasai seluruh jepun

akhirnya diorg dpt tahu mkluk2 tu dikawal oleh mesin

psgn kekasih tu plk makwenye hilang entah kemana..

pakwenyer bagai nk gile carik..


punyalah dia syg kt makwe dia..akhir cerita tu sedih coz

pkwe tu tgok sndiri makwe dia kne mkn n kne rasuk dek makluk pelik tu

pic buku no.2 tu adalah makwe dia yg dah kne mkn dek makhluk tu..


bsama dia adalah doktor kalo xsilap..

so diorg bdua la yg carik jalan utk settlekan mkluk2 pelik ni..

best, seram, sedih..semua dlm satu..


beli jgn x beli..


papai~~

 


 

KOMIK CARI KERJA & MASIH MENCARI KERJA - YOSHINO AKI


 
Assalammualaikum semua,

 sedar tak sedar dah lama tak update psl komik lov

kali ni lov update pasal 

Komik Cari Kerja & sambungannya Masih Cari Kerja

dari Yoshino Aki


 

komik ni ada dua buah yg pertama CARI KERJA tu..warna pink purple tu..

cerita ni berkenaan Yuri Asaoka watak girl tu seorg siswi yg dah berkali-kali

mohon kerja namun ditolak je..xpernahnya dapat..


last2 tu dia terjumpa dgn senior dia masa dia g temuduga yg ke 50 kali

macam-macam huru hara yg terjadi tp laki ni xperasan pn prempuan ni junior dia..

perempuan ni je yg glabah lebeh..haha

boy tu dgn wataknya yg cool je..

lps2 tu mcm2 ensiden yg tjadi antara diorg bdua ni msa dkt dlm tren..


smpai lah diorg ni berkawan baik, boy tu byk ajar n nasihat girl tu

agr xglabah n tenang je bila nk tmuduga n mcm2 lg..

tp girl tu da jatuh cinte kt boy tu..aduuuu parah btol girl tu.. :P



buku kedua pula girl tu masih lagi mcari kerja,

lps tu sambung pula dgn masalah dia yg dah jatuh cinta dgn boy

tu pulak yg xmahu bercinta demi mengejar cita2.



so girl ni cuba nk pendam perasaan dia tapi mcm la boy tu xtahu kn..

xpatot2...mestila dia tao n buat2 xtau..hahaha :P

then dia ttp dgn mslh dia yg xhbs2 xdpt cari kerja tu..mcm ni pn ada ke..


buat kata sinopsis last tu..ni la timenye girl tu tahu kepayahan dlm mencari kerja

dan juga mengejar cinta..


bjaya ke x berjaya girl tu utk mendapat kedua-duanya..?

so kenalah baca..bahahaha


ok2 lov cite,

tp perasaan tu bile pendam kan jd penyakit..

girl tu tseksa n byk menangis la..sedeh wooo


tp part last tu xboleh bla 20sx ok..

utk 20 tahun ke atas..bhahahha

-eleh korang tau apa jd kan, dah2 20tahun keatas je..-



papai~~








Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang