JOM TERJAH~

Ahad, 14 September 2014

LAWATAN KE GEMPAK STARZ




Assalammualaikum,

ini adalah lawatan terakhir yang lov buat

utk officemate sume..


coz lps je dr lwtn ni lov akn bertukar ke bhgn lain.. :(

so! kali ni tentulah lov yang punya idea..

lov pun google la psl gempak starz...

dpt no fon n alamt dia...



call, then pasal gempak starz ni buat katon2

lov pn  buat soalan tebabas,

cer korang bca dialog lov ngn staff gempak starz ok..jgn gelak!! :P


 lov : hello, morning hi saya lina from prthnn awm

saya nk tahu mcmn kalo saya nk buat lwtn ke GMPK STRZ (GS) ni ye?

staff : oooo boleh, cik boleh isi borang lawtan di laman web kami

kemudian faks kan kepada saya..brp org pelajar?

lov : pelajar?

 

staff : ye brp org pelajar dan guru yg akn hadir?

lov : ehehee bkn, saya bkn dari skola, saya dari pejabat kerajaan

staff : pjbt kerajaan? you all boleh buat lwtn macam ni ke?

lov : -.- ye ada utk bawa staff keluar dr kerja biasa, melihat2 tmpt lain, kerja lain,

cari pnglmn, ambk ilmu baru, nk ilangkn stress n mcm2 lg... y? xboleh ke?

staff : ooo boleh2, takde masalah, cuma sebelum2 ni kami terima dr skola je..

pejabat2 or org dewasa xde yg prnh dtg cni..

lov : ooo kami semua ni pminat komik, -ayt xbole bla-

staff : ehehehe bole2, nti isi borang, faks n tngu mklumbls dr kami ya..

lov : tq <3 br="">



so tngu mklumbls tu dlm smngu dua baru kami terima,

akhirnya kami pn bertolak la pg2 tu ke kl

xramai pn, satu bas mini je..(25 org)



punyala kami sesat baq hang..pusing2 da dekat 5-6x xjumpa2,

diorg ats bas da bising2, ada yg nk ke tandas,

ada yg lapo, ada yg nk muntah, ada yg nk ngamok

n mcm2 prasaan


sape yg kne? ahkak jugak....haizzz

patu tpkse driver kami call pjbt GS tu bekali2

utk tnye jln, n last kami sampai...



mak ai rasa nk nanges je bile jumpa tu...

awat la payah bebeno..

ehhh menceceh je kan...jom2 layan gambo...

v

v

v



kami sampai2 je, kami di pertontonkan bkenaan GS...sronoknyer..


lampu ditutup, baru best, baru jelas...theheheh :P


hbs je tklimat kami di bawa ke lorong-lorong gelap utk ke bilik lain..

bilik besar yang mempamerkan segala2 berkenaan GS

mcm2 adoo..lahyannnn.


v

v
 


cak!!!!! waaa i lap u....teruja gile lov kt cni...kalah bdk2....

sedangkn da bini org, mak org....hadoiiii laa


lorong demi lorong menuju ke pameran yg berlainan dan memikat ati..

semua golongan pun rasa seronok dkt cni...

kalo bdk2 mcm lov lagi la kan.. :P


para2 ibu juga xlepas peluang utk mengambil gmbr sbagai kenangan

dan utk ank, adik masing2...


sebenarnya tujuan utama buat ni, lov nk staff2 ni sume bwk ank masing2

so ada peluang ibu, bapa n ank2 bkerja ni utk bsama2

dlm lwtn sebegini,


tp bajet xde nk sewe2 bas lg, kalo ikutkan mmg ramai yg nk pergi..

lagi2 ahli keluarga masing2...

bkn semua org ada peluang sebegini...

so bila ada peluang tu kite mmg patut gunakan utk kebaikan bersama...rite?

 


ni mcm dlm angkasa lps, best....



setiap lorong yg dilalui ada dinding yg memaparkan lukisan2 kartunis2 yg hebat..


mereka beramai2  mlukis bnda ni...mcm ada sebuah cerita disebaliknya..


walopn katunnya lain2...so kreatif...
 


ramai yg suka dok dlm kpl angkasa ni..hahahaha

slmt berlepas kwn2... :P
 


ditengah2 ni ada lagi sebuah tv besar yg memainkan aktiviti2 or program

yg melibatkan kartunis2 disetiap tmpt yg berlangsung spnjg tahun...

byk aktiviti diorg ni sbenarnya....bkn calang2 org...
 


nampak x? kalo boleh nk sgt ada cafe yg ada lukisan mcm ni disetiap sudut,

dindingnya...mezti HOT!!!!! SO LOV IT!! 


balik rumah ckp ngn abg,

lov : abg abg abg,,nk dinding bilek cmni bole..semua...

abg : syg dok sorang2 dlm umah ni.. PUFFF

lov : T_T slhkah aku seorg pcinta katon/komik

abg : :P


owwww ni lg satu teruje thp gaban

 dlm cermin ni...yg ada kertas2 berlukis ni...

semua ni adalah lukisan tgn, lukisan pertama dari kartunis, sebelum di cetak...


MAHAL WOOOOO BENDA BERHARGA NI...

TGN TUUU...

#ingin ku sentuh namun xberdaya... kerna kau didlm cermin itu.. :P


gmbr dekat....nmpk dak??? still teruje thp bintang... #_#
 


 ni antara pingat2 yg diorg menang dlm pertandingan


hadiah2 serta sumbangan drpd syarikat2 besar

yg diorg prnh terlibat.....WOW!!! I LOV YOU GEMPAK STARZZZ!!



ce bayangkan ada dlm bilik ank korang ke... ruang tamu ke...

kedai mkn ke, cafe ke.. -dia buat lg- :P

cantik la...lov xtahu nk ckp mcmn...tp kalo da org seni tu kan...

bnda2 cmni la yg dia kata cantik kn.. -hahaha prasan org seni-
 


perrghh sempoi kwn dok melukio kt ctu...

lov pn dok bygkan la tu bilik aku dok melukis, menconteng, mnulis blog, 

mnules cerpin..

 hahahah prasan gile aku ni...
 


OMGGGGGGGG suka sgt lukisan2 ni...n karton2 ni....
 
arghhhhh tolonglah buat satu tmn yg ada bnda ni..mcm dlm pic ni..

bole duduk2 sambil minum teh n  mkn cekodok kan....aduuuu bestnye..
 


ada pulak bnda ni ha...

ko bdiri je kt belakang tu...nanti konon2 ko la dlm costume prince n princess tu...

wallah!! best!!!!


bilik tadi, yg digambarkan sbagai bilik kartunis hbt...

penuh ngn bnda2 seni ....arhhh bilik impian... 


sape ntah nama mamat ni... xhengat la...

adek lov minat la dia ni... ensem wooo -patong pn aku ckp ensem sewel btol-
 


OMMO... makcik bear ni sgt comellllllll dia penjual brg2 kt kedai comel ni...

 alamak rasa xnak balik je dari cni...tolonglah..

can i stay here with you mcik bear? pwissss.... :( 


wow ini nmpk rock!!!!

n hijau -..- 


costume td, sori lov tutup muka kengkawan tu...

pic ni pic lov, tp tkot kwn2 lov xske pic diorg dipamer2kn ke..

so tula dia...cantek kan...ahaaa


kenapa xambk pic sndiri kt ctu? coz lov pendek...kepala xbole sangkut kt ctu..

T_T


 peti ais, semua brg2 dlm ni, ada label GS...best gile....

saya nk dok cni!!!!!

-pssst, awk jual xpeti es tu?-


awwww sape zmn knk2 dlu suke main tikam2 ni...

tp tikam2 ni GS yg punya....best kan...

kalo diorg jual bnda2 jenama diorg ni...

bkn knk2 je akn bli...silap2 ngn lov2 skali akn borong bnda ni..

hohohoho 


woahhhh mknan zmn knk2....rindunya....

sgt kreatif kan...

rsa nk ambk je satu bwk lari... lol

-coz xjual hnye utk pameran-

hahahahaha :P 


diorg buat mcm gerai jual jajan,

sgala bntuk jajan dari zmn knk2 dlu hingga skrg pn ada...

tp mcm lov ckp td, semua jenama GS... thehehe 


kalo btol2 la ada kt luar gerai ni, ari2 lov lepak sana...

ambk pkck or mkck jual tu jd mak angkat ke...

tolak gerai tu bwk lari ke.. lol 


then smpai plk kita kt susunan buku2 komik yg melambak ni

ko ckp je nk tajuk apa, semua ada...


kalendar......beg... kipas....n semua bnda tu....

nkk sgt...hahaha -batak gile kan- 


even frame gmbr ni pun aku nk.....O-O bestnye...

nk gntung dlm bilik...
  


majalah2...dari siri pertama ke ke akhir pn ado... lol

menangis adk lov nengok... :P


kt tepi ni ada jual t-shirt2 b'print gmbr2 GS...

mcm2 pic ada...alatulis dan mcm2 bnda ada...ni utk dijual...sape nk boleh beli!!
 


ni komik2 terkini, kalo korang bole nmpk harganya yg dijual dicni adalah

sgt2 MURAH!!!!!!! murah daripd biasa....

so apa lagi...lov mghabiskn dwet dcni...yahooooo pueh ati...
 


da settle beli, kite g tmpt cap2 plk

cop2..karakter komik yg korang minat ado..

so cop je la kt komik2 yg da dibeli td.....sweet gift

nmpk beg beso pink tu? haa tula harta karun lov yg dibeli tadi...haha


at last kita ada contest, so sape yg cpt jwb tu

dpt la hadiah2 special dr GS...weehuuuu 

tahniah!!! 


wow pemenang utama ke ni?

mzt masuk majalah GS lps ni... thehe

TAHNIAH! 


sepatutnya kami akn berjumpa dgn kartunis keith tp dia demam..

dia coti..

so kami agk frust jgk...minta sgt2 diorg dpt bwk kami ke meja kartunis2 ni..

 bincang punya bincang...akhirnya para kartunis beri kebenaran..

tp dgn syarat JGN BISING2!!!!!

diorg tgh buat kerja ok...

ilang plak idea diorg kang... T_T


nk senyap mcmn kalo da 25 org tentera ni masuk? lol

semua pun berasa teruja, selalu tgok kt majalah je...

ni nmpk betul2 kartunis2 duduk kt meja masing2

sambil melukis n buat kerja...


diorg xangkat kepala pun, semua tertunduk mcm stress je...

hahaha tp bkn stress diorg sedang peka, tumpukan perhatian pd lukisan

masing2...
  


tbe2 lov menjeret "kaorrooooo!!!"

kwn2 yg laen tekebil2... "ko kenal ke dia?"

PUFFF... dia la kartunis kegemaran saya!!!!!!

lol


terus aku jd sewel dkt ctu...

mengggeleto tgn...

-sempat bgmbo dgn dia...owh tgok la saya yg smakin gmok tu-
  
T_T time ni berat bdn 75kg dgn ktingian 151cm..gmoknyer



tgokla kaoro bz gile...mlukis...tp thanks to my friends

coz dia dgn selamba g tegur..

"cik, cik ni kaoro ye...kwn saya minat cik"

LOL  


lov dok jao2 je tgkp pic kaoro...

tp suh kwn hulur komik tbaru kaoro yg lov baru beli td

minta tndtgn...huhuhuhu i lap u la my pren...

me? penakot+pemalu PLK TIME TU... HADOOOII


yg lain2 maseh menjenguk2 lg di meja2 pelukis....

best wooo..

diorg ni kusyuk gile buat kerja...memang tabik!!!! 


tgok la tu, ada jgk la diorg agkt kepala senyum2 sket kt kiteorg...

lps tu tros smbung kerja...-.- buat komik byk2 ok!!! 


ni kami semua dpt percuma...SRONOKKKKKKK!! 

dlm tu ada mcm2... mjlh, sticker, kad, komik n mcm2 la...hahaha 


tq to cik apa ni namanya... maafkan saya...

bnda ni da lama, nama pn xingt da..

tp terima kasih sudi lyn kami...



lain kali kalo ada apa2 call la saya kami 

promosi ke...jemputan ke.. hahahah



tats all lwtn kami ke gempak starz... best memang best...

tq 2 d boss!!!!!

Tiada ulasan:

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang