JOM TERJAH~

Selasa, 15 April 2014

MENDAKI BUKIT DI GUA CENDERAWASIH KANGAR , PERLIS




Assalammualaikum semua

baru-baru ni lov byk sgt kne attend kursus di sana sini

kena cukupkan kursus awl2 tahun ni senang sikit

hjung2 thun nti boleh relek2 bole g cuti2.. ehehe


so baru2 ni lov n dak2 ofs kne g kursus di Perlis,

pertama kali lov jejakkn kaki ke perlis.

perlis ni kecik je rupanya, udaranya segar sgt, byk sawah2 padi

udara bersih, langit yg membiru.. rasa mcm kat negara laen

yela nk dibandingkan dgn tmpt kelahiran lov di selangor ni

asyk berjerebu je, tp hujan emas dtmpt org hujan batu dtmpt sndiri kn..


da mmg tahun ni dlm mood utk mcari n mcuba sesuatu yg menyihatkan bdn

dr segi pemakanan mmg sgt2 dijaga. so cerita psl g kursus ni ari2 kami dok perati

bukit didepan asrama kami..masuk ari kedua ke ketiga kami tekad mengikut

peserta lelaki yg memang sejak dari ari pertama lagi g mendaki

hahahaha dlm ati bedebo2 bagai nk gile.


yela sblm ni mn lov prnh nk pnjt2 bukit ni, kalo g pnjt pn xpernahnya lps.

lov menanges2 nk turun balik ada..haaa smpai mcm tu skali

smpai org xpcaya yg lov menanges2..lov sndiri xcaya..

penakot gile rupanya aku ni ye..


so pendekkan cerita -da pnjg baru nk pendekkan-

lov ngn kwn2 g jgk la..dpt plk kwn2 yg sempoi gile..

best sgt, bile lov semput je diorg tunggu, diorg bg kata semangat

diorg xde mrh2, xde give up ngn lov, so lov teruskan..

n we dit it..yeyyyy

time ni berat dari 71.2 kg tu naek ke 73 semula

coz bederet2 g kursus je..mknn sume org sdiakn..

semua bnda org buat kite just attend kursus je..

so bdn naek lmk la...


so mcabar diri utk naek bukit ni...jom lyn gmbo..

 

 

 




nampak x? lov da terduduk kepenatan..

kwn2 suh lpk dlu bole ambk2 gmbo lagi hoke..hahaha

cissssss


ini ketika di puncak, waaaaa kepenatan n seronok sgt...

xsgka lov bole sampai kt puncak..walopn bkn bukit yg tinggi

ini sgt bermakna buat lov..

tq kwn2..


kpenatan lg..track naek bukit ni adalah ank tangga.

kdg2 curam, kdg2 terlalu tinggi utk melangkah..

sempot dibuatnya..


gua ni di bawah bukit, sempat kami tinjau2 ketika turun..gelap..ehee
 


tgok la tu, curam gile..

menggigil kepala lutot ni ha dibuatnya..

lov xtahu berapa kuat lov pegang kayu2 kt tepi tu...lol
 


jgn pndg bwh jgn pndg bwh..pesan budak2 ni..diorg ni semua umor muda2 lg..

pangkat adik2 je bg lov ni haa..

so stamina diorg kuat.. ceyhh bg alasan.. :P


bgmbr kenangan di pintu gua di bawah bukit..seronok sgt..

tengkiu pd semua.. sbb bsbr dgn kakak ko ni..
 


adek maness mau pegi mana? hahahaa

kt blkg bwh tu bole nmpk asrama kami..

yg tnh lapang tu adalah sawah padi..tp da kering n terbako

masa ni time cuaca pns sgt tu..


sory gmbr xtersusun..

ini antara permulaan kami mdaki..pn da tinggi ni..

masing2 pakai selipar je..lov lg teruk bkaki aym
 


kami da berjaya yau..mcm tugu negara daaa

^_^


lov semput lg. kepenatan sgt2..kjp2 berenti...

aduhhhh



tgok la tu..turun bukit pn terbalik..

tu da takut sgt tu, coz curam..

owh korang gelakkan akak ye.... 
 


felling2 korea la...bunga luruh..hahaha :P

slmt kami naek n turun..

mula2 xde apa2 sgt, tp mlm tu baru terasa tpk kaki lov melecet..

owh psl ni la rupanya semua pndaki2 yg kami jumpa td tkejut n tego

kenapa u xpakai kasut..xde u pakai je selipar

nanti u cedera..


erm ada aku kesah..elok je aku rasa time naek.. xde pape pn

then mlm2 ari n 2-3 ari seterusnya tpk kaki ni melecet truk..

nk jln sakit sgt..uwaaaaa tobat2..



moral of d story : pakai kasut wlopn dmana.. :P


 
 


2 ulasan:

Sha My heart berkata...

wah, best kan?
Sha asal dari Kedah. Semua negeri dah pernah pergi. Kalau nak kata Perlis macam negara lain, Sha setuju sebab jauh satu hal, bangunan pun tak banyak. Hehe, nanti marah pula orang Perlis.

Best tak panjat bukit?

Lov Note berkata...

jgn la org perlis mrh pulak, lov kata perlis xmcm ngeri lain coz dia ada byk keistimewaan n kelainannya tersendiri.

maseh suci buat kata org, dgn panorama sawah padi, udara bersih, kampung2 yg menarik n pusat2 pelancongan yg luar biasa..

[njt bukit mmg best, tp parah jgk bg bdn yg comel mcm lov ni..somput dibueknye..thehe

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang