JOM TERJAH~

Isnin, 28 Januari 2013

KOMIK TWINKLE - KIM DA-HEE




Assalammualaikum,

komik seterusnya adalah komik Twinkle

komik twinkle ni ada 3 buah kesemuanya..

semuanya bsambungan antara satu sama lain..


yg pertama tu  - permulaan sebuah cinta

kedua -  revolusi sebuah cinta

ketiga -  penghujung sebuah kisah cinta


nmpk je mcm girl tu muda dari laki2 tu coz dia kecik n pendek kan..

but cerita ni adalah kisah gadis tu lebih tua dari boy tu..

dan percintaan mereka..

best, fun, n funny too..


 ada je kesilapan n benda2 yg klaka yg girl tu slalu buat

laki2 yg lebih muda dari dia plak yg kne tunjuk aja dia..

mmg klaka..

kalo buat filem kan best.. :P


 ini buku yg kedua...


muka belakang.. hahahaha klaka..


 ini yang ketiga...

nmpk sgt girl tu yg gatal dari lelaki tu kan... lol





last...
 
xrugi baca cerita ni, best n cute je..

lov bca crita ni 2x tao... :P

papai!



 

 

KOMIK PAK CIK KAKI PANJANG



Assalammualaikum, 

minggu ni tros meneros kita cita psl komik kan..

thehehe kbetulan lov ada msa n kelapangan 

nk upload gambar2 komik dlm simpanan ni..

jom layan...  


komik Pak Cik Kaki Panjang..

komik ni ada 2 buah jugak tau...

cerita menarik dan laen dari yang lain...  
 


cerita dia memang best 

then mcm xkena je tajok dia tu...Pak Cik Kaki Panjang? 

thehehe mcm cerita pakcik2 je dlm ni..

hep2! tp bukan okeh... 
   


ini buku yang kedua...

dimana semua kekeliruan dan misteri berjaya jua trungkap akhirnya..
 


ini ke Pak Cik Kaki Panjang tu ya?

theheheh korang carik sendiri ya... xseplise maaa.. :P

papai~~

   

PUTERA DI BALIK TABIR & KEMASYHURAN PUTERA DI BALIK TABIR




Assalammualaikum,


cerita Putera di Balik Tabir ni pun best...

mcm biasalah mana ada yang xbest kan :P

cerita antara gadis biasa dan lelaki luar biasa :P
   


perangai hero yg belagak superhot tu best n nmpk best.. :P

watak girl yg mcm bodo2 alang ni pun best gak..

mmg sesuai sgt diorg berdua ni..
 


komik ni ada dua buah jugak...

then setiap buku tu ada tajuk yang berlainan walaupun sambungan

dari cerita yang sama...

buku ni lov baca dah banyak kali jugak time2 free tu..

best n boleh buat kita tersenyum sendirian membacanya...

sebuah kisah cinta yang cute... <3 font="">
  


ops terbalik plak, ini kulit buku pertama ya.. bukan kedua...

kedua punya kulit yg kt ats tu.. :P


papai...





KOMIK DUNIA DICIPTA DGN GEMBIRA & PENUH GEMBIRA





Assalammualaikum,


 dunia dicipta dengan gembira  dan Dunia dicipta dengan penuh gembira

ni adalah dua buah buku yang sama ceritanya...

permulaan cerita dan penghujung sebuah cerita...

sambungan..
  



 bila baca cerita ni lov rasa mcm menyampah plak..meluat

coz cerita cinta antara pelajar dan gurunya...

kalo tidak silap lov la..

kalo lah budak2 remaja diluar sana

lebih2 lg negara kita ni yg mbacanya..

mmg teruk..pengaruh yg tidak elok sama sekali ok..

 tapi kalo remaja tua macam lov yg baca kira ok la..

itu pun rasa meluat gak kan.. :P


mcm biasa ni sebuah kisah cinta ...perjuangan utk berjaya...

keberanian dlm bercinta.. yuks.. :P
 


cerita dia best cuma ada unsur2 yg tidak patot diletakkn dlm ni

kalo hndk djual kt negara ni.. lol

lov bca 1x je cerita ni...18sx ok...

walopun kt japan dia ltk umo 16 ke ats utk  bca komik

bg lov 16 or 18 tu xpatot lg bca kisah2 cinta romantis remaja mcm ni..

xpatot xpatot...umo 20 baru ok kot... ^^



but d way, itu pendapat lov.. last kata terpulang pd 

pendapat korang masing2 untuk menilainya..

adios!


KOMIK KASIH BUKAN KAU & KASIH HANYA KAU




Assalammualaikum, sihat semua?

Komik ni adalah satu cerita sambungan dari sebuah cerita yang sama

but tajuk dia berlainan..mula2 tu kasih bukan kau...




mula-mula mcm cinta dan tak cinta je...watak dlm cerita ni hensem sgt...

suka tengok but perangai dia menyakitkan hati je..

watak girl dlm ni pun cute sgt...
  


mula2 bca tu rasa geram, benci...n mcmna diorg boleh xbesama ni..

tp still nk tahu kesudahan cinta diorg ni..coz diorg too cute..

n mcm telah ditetapkan utk bsama.. :P 


ini siri kedua tajuk dia pun Kasih Hanya Kau...

bila dpt je buku ni then bca je tajok tu...tros tersenyum lov dibuatnya..

mesti diorg dpt bersama, jangkaan pd mulanya :P

but....



mcm yg pertama gak mmg menyakitkan hati dgn pangai boy tu..

dah la cute, ensem.. dia mcm maen2kan ati pompan tu plak...

hishhhhh ini mcm maen2 cinta lah...kjp suka kjp xsuka..

ajegile ni.. :P 

nk tao ksudahan? baca sendiri!!!! ehehehe cau!




KOMIK PERSATUAN PELAJAR PENUH RISIKO



 
Assalammualaikum semua,

lov tepekkan lagi pic komik2 dlm simpanan lov oke...


Ilustrasi muka depan komik ni tak menarik perhatian lov langsung

entah kenapa nampak mcm pahlawan dulu2 kala je.. :P

tapi lov lebih tertarik dengan tajuknya..Persatuan Pelajar..

selalunya ada mcm2 perangai dlm satu persatuan tu..

itu yg buat lov tertarik nk bca lebih lagi.. :P



ini gambar dibelakang komik ni

oh ya, komik ni ada 2 siri  

yang pertama adalah semester pertama..

manakala buku kedua pula semester akhir


boleh klik je pada gambar2 ni untuk lihat lebih jelas lagi okay...


cerita ni memang best...watak2 dlmnya juga menarik

dan kelakar...best, best, best...

seingat lov, lov da bca buku ni 3 hingga 4x...

kira best la kan..wahahaha (gelak sambil gsok perot) :P




   

143 KAORU'S CAKE HOUSE - VERSI NOVEL




Assalammualaikum (salam sejahtera)

tajuk komik ni sama dgn satu lagi tapi

ini versi novel..


sejujurnya lov lebih suka yg lagi satu...

versi ni da xbrapa best nak bca..

 tapi itu terpulang lah pada pandangan pembaca komik yg lain...


ada org suka versi pertama tu, ada yg suka versi novel cmni...



ini gambar depan komik ni...

gmbr dia pun da mcm canggih2 punya cerita kan..thehe

gmbr dia cantek..but cerita dia lov bca 1x je...

boleh la, korang try beli or pinjam then bca sendiri..

mane tao korang lebih minat versi ni kan.. ^ ^
    


ini ilustrasi dekat belakang komik ni..

gambar dan warnanya cantik...


KAORU'S CAKE HOUSE




Assalammualaikum, hello semua...

akhirnya dapat juga lov sambung bercerita psl komik

yeyeye..semua komik2 yang berada didlm tgn lov..

yg lov da kumpul sejak dari tamat tingkatan 5 lagi..


kesemuanya lov beli sendiri..

walopun dah brusia 31 lov still tros membaca dan mengumpul komik

alihbahasa yang dijual oleh Gempakstarz

jom sambung..komik lov seterusnya..


tengok je komik ni teringat cerita coffee prince korea tu..

tp ceritanya x sama la ye..

walopun cmtu ceritanya ttp ada identiti sendiri..

mmg best.. 


 ini gambar di belakangnya..

cerita ni best walo mcmna pun yg lov xsuka

gambar dkt dlmnya mcm penuh sgt...so bila nk  bca tu kne btol2 tgok

kalo x, takot tslh bca kotak lain..

lov bca komik ni 2x je...tp ok la not bad..



  

TOLONG SAYA DOKTOR





Assalammualaikum,

minggu lepas pwincess xdpt kesekolah..

betul-betul pada hari minggu tu dia demam,


start batok2 dan selsema..selalunya dia kuat..

ajk g klinik pun tak mahu.. ini dia pula yang ajak lov hantar dia pergi klinik

ahad klinik kesihatan xbuka, klinik swasta tu byk


tp lov pun nk cek sekali sakit lov yg xkebah2 ni..

so terpaksa tunggu esok..

awl2 pg lov da siap utk g ofs skali..konon2nya

lps hntr pwincess nti tros hntr dia kesekolah..

then lov pun boleh g ofis..


skali, jumpa doktor terjumpa doktor yg sama

masa 1st time lov cek pd awl2 saket dulu

terkejut doktor tu tgok rupa lov yg pucat n tbatok2 xhenti2..

dia soh lov buat pemeriksaan drh lagi..

pwincess pun kene cek drh jgk..sian dia..


lov kene cucok 2x..

balik2 rumah tgok2 drh xbenti2 plak kt tgn tu...

saket da satu hal...sabar ajelah..

result dia lov ok, xsaket apa2...huhuhu


doktor pun nmpk tension je bila xdpt tahu apa saket lov yg 

sebenarnya until nw xsehat2 lg..


last2 doktor suruh lov tunggu dia, doktor nk berbincang dengan 

ketua dia untuk minta kebenaran 

untuk dia keluarkan ubat yg kuat sikit untuk lov...


masuk2 je dia tersenyum, dia kata dia kene mrh ngn pegawai dia..

ubt yg dia nk keluarkan tu terlalu kuat

dan merbahaya, boleh effect dkt buah pinggang..

so pegawai dia xbenarkan..


tolonglah saya doktor, bos saya pun dah marah tau saya asyik cuti je..

asyik g klinik je, bila tanya sakit apa. saya kata doktor kata xde apa2..

dia pelik tau doktor...


ye2 saya tahu, saya yang rawat awak dulu...saya pun pelik kenapa bila x-ray..

cek drh, air kencing.. semua normal..xde apa yang bahaya

tapi sakit u tak baik2 sudah lebih sebulan ni..saya ada salah bg ubat ke?

macamana ni lina? boleh tak i nak jumpa u lagi 2 minggu lg?

nak tgok u dah ok atau maseh mcm ni jugak...


lov cuma tersenyum je time tu...rasa mcm da penat da asyk nk

berulang ke klinik je..bos xckp depan2..tapi kita fhm sendirilah kan..

alhamdulillah minggu ni lov da sihat..da rasa kuat..

lov pun ingt mls nk pegi tmujanji tu..ubt da penuh tong sampah ni..

semua lov da buang...hrp2 kekal lah sihat hendaknya..

insya allah..




         

TAHUN BARU DAN OFIS BARU




Assalammualaikum semua..pa habaq?

alhamdulillah jika sedang membaca coretan kt blog ni

mknanya maseh mampu n sihat lagi la ya.. ehehe

bgitu juga dgn tuan tnh kedaong ni..alhamdulillah sudah beransur sihat


dapat cuti 3 hari ni seronok sgt dan digunakan dengan secukupnya..

semalam ari sabtu lov dgn pwincess buat apam mekar

dari blog KAKINAKL

malu nk tepek kt blog..tapi apamnya mmg mekar..

cuma lov n pwincess buat xboh penoh2 kt papercup tu

so xnmpk la santek..ehehehe tp rasa bangga dpt buat dgn ank dara tu..


ari ni pwincess bgon kol 1.30 ptg..da masuk zohor..

lov pn xde mood nk masuk ke dapo..tetibe saket gg..

da tua2 ni slalu benau sakitnya...

erm ya lov nk cite sket psl lov pindah ofs baru pd awl jan baru2 ni..

jom lyn gambar..sambil2 tu lov story key..tehehe..



sepatutnya kami ofs negeri ni bpindah pada bulan disember 2012 lagi..

but hujung2 tahun mcm biasalah bhgn kewangan ada mcm2 kerja

yg kene buat, kene kejar..


so awl2 jan 2013 kami da disediakan kotak mcm2 saiz

untuk kami kemas sdikit demi sdikit brg2 kami

tmasuk fail2 pjbt n brg pribadi 

masukkn dlm kotak, tape n label..

nti perpindahan dtg n angkat then letak kt meje kami

mengikut label yg ada..
 


brg kami kt meje bukannya byk benau pun..

yg banyaknya fail2 n brg2 kgunaan kami je..

mcm lov siap mesin taip, pc, printer yg beso bpk tu..hohoho
 


ini brg2 kami dok susun kt tepi meje masing2..

ada yg da tape ada yg belom...haiz rasa malas je nk pindah..

kami dah selesa dekat sini...kami semua bermula disini..

dari tmpt ni pjbt yg buruk hingga btukar wjh baru

kami yg ada disini..


byk sgt kenangan kami dipejabat ni...T_T
 


time mengemas2 ni lov masih tidak sehat lagi...

tp still kene buat jugak... brg2 masing2 kene kemas masing2..
 


meje lov, semua fail2 da masuk kotak..

pelan2 je lov kemas, masa kemas ni trasa sedeh nk pindah..

tp xbestnyer...ada phk yg xsbr2 nk masuk..tpksa kami kemas terkocoh2..

hish tensen je kami semua.. 


semua benda kami bwk.. yela brg2 kami kan..

tp ada gak brg2 kami yg da dbawa pergi tpksa dibawa balik

coz ada org nk sgt..nta pape kan.. :P
 


keadaan ofs yg xterurus

kami xdpt buat keje hape pun...dok mengemas je..

sampai mkn pun dok bsila kt bwh n mkn bramai2..

buat kali takhir kt ofs ni..

boleh je kalo kami nk mkn kt ats kerusi n meja masing2..

tp itulah tnda mesra kami kwn2..

duduk bersila dkt lantai yg dilapik surat khabar

n mkn bsama2...sambil2 mengibau kenangan dkt tmpt ni..
   





 kami dah bersedia untuk pergi kepejabat baru...

selamat tinggal ofis lama..T_T

printer n pc nti ada org bwk...tgokla printer lov beso bpk tu..
 


cadaaaaa!!!!

ehehehe inilah meja di ofs baru lov..

dpt dok kt tepi tingkap... dpt meja hujung2 best.!!!

sprtimana yg korang nmpk kotak2 yg da dilabel nama lov

diorg da letak siap2 kt meja lov..


so lov tinggal amek pisau, bukak kotak n susun je smula

brg2 dkt ats meje..

meja di ofs baru ni lebih luas, panjang..n tempat pun strategik..seronok..
 

  
see? byk jgk brg2 lov...thehehe

kt tingkap tu boleh nmpk lebuh raya dpn jusco bkt raja...

bwh tu parking..

sejook gile ofis baru ni...



itu je yg semapt lov tgkp...time tu kan lov xsehat lg...

so pic ala kadar je..

nti lps2 ni bila semua da ok lov bg korang tgok pic tbaru ofs 

tbaru lov ni ok..papai


Assalammualaikum..



Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang