JOM TERJAH~

Isnin, 31 Disember 2012

BELOM SIHAT DAN PERSIAPAN TERAKHIR



Assalammualaikum

Alhamdulillah panjang lagi umur untuk hapdet blog tkontang kanteng ni..

still xsehat2 lagi..


tapi kuatkan jugaklah semangat ni

hari sbtu lps bleyh bangun g pasau, sempat pusing2 kat sekolah

pwincess, sekali tengok2..


hai? kenapa banyak benau kereta ni? ada apa kt skola ni?

minta abg parking tros lov mnonong masuk kawasan skola

dgn pwincess..


laaaaaa trok benau sakit lov sampai xtau ari tu ari dftr ank2 skola

tros dok carik nama pwincess kt kelas mana..

alhamdulillah makin naik kelasnya..


carik cikgunya tros dftr..RM70++ dpt buku teks sekali..

buku2 baru..sronok sket nk membalutnya.. ehehe

btmbh2 la kerja tok membalut buku lak..

trok btol xpena lov prepare psekolahan pwincess lmbt2 cmni..


balik2 tu tros g kedai baju soping baju skola

baju beli separuh je..baju skola agama ok lg..

so bli bju skola ptg je..tu pun hbs rm400++


tapi alhamdulillah lah semua da setel hari ni..

semalam pun da boleh memasak ya.. ahahah

kuat jugak la..dari sblm2 tu :P


pwincess punyer mgada..ank dara sorang tu..

dia ambek pensil box rege 20++

yg lov pun x perasan..abg pun maen bayau je..

tgok2 20++??

haiss tajam je bijik mata aku time tu.. :P

da la ko beli dua biji utk skola pg n ptg..nanti ko ye..

si pwincess da tau omak nya marah dok senyum2 sumbing..


eeeee Ya Allah untung ko nak omak ko ni sempot

xde suara sgt..kalo idak bagai berteh jagong la ako dok tazkirah kt ko..

pape pun alhamdulillah semua dah setel..

but buku teks blom hbs balut lg..penen2 dok bareng jap


elok sket rasanya bangon balek

balut balik..tgn dok mgigil2 je ni..

lama btol saket kali ni..



erm lov nk ambik peluang ni,

utk ucapkan Selamat Tahun Baru 2013

salah silap hrp maafkan  ya..

kalo ada yg tkurang tu berilah  tunjuk ajar


Assalammualaikum..








Khamis, 27 Disember 2012

SAPE TAU PETUA UBAT BATUK MUJARAB?




Assalammualaikum,

hari ni lov cuti lagi, semalam petang balik keadaan hujan xdela 

lebat gile.. tp sampai tgh jln tu hujan mcurah2

sampai kami basah lencun..

 

ingt ah xde pe la.. demam pun da baik...

start mlm tu, lps isyak tu tros terbatuk2..

cpt g amek ubt telan 1sdu besar..

baru nk tertido batuk2 kuat lg...

sampai sakit2 dkt perot kepala semua..


 

bile da batok kuat asyk la nk ke toilet

je kejenya.. :P

datu berulang ke toilet, batok2 toilet batuk2..

sedar2 jam bunyi kol 5.30 pg td..

 

bgun2 gosok bju, tudung, siapkan bju pwincess

tros xsedo da..dgr2 je

"yang? xkeje ke ari ni? da dkt kol 7 ni x solat lg plk tu"

haaaa? kol 7? ala baru rasanya nak dpt tidur...


bgon tros solat subuh 

but xlarat nk g opis..btok ni xbenti2..

like ada kahak kt tekak xlepas2..

sakit sgt..ckp sket btok ckp sket btok..

boleh mati cmni..penat..

semua ubt btok da dicuba...


 

dlm 3weeks ni da 4 jns ubt btok yg lov sempat hbskn..

but xbaik2 lg..adoiiii seksenyer..


sape tao ubt batok apa lg yg hebat? n bole myembuhkn?

xthn da eh...

 
 

Selasa, 25 Disember 2012

PLEASE FORGIVE ME





Assalammualaikum,

erm nak cakap apa ya.. sebenarnya nk luahkan rasa bersalah 

rasa bsalah yg sangat2

pada kengkawan lov..


minggu lps n minggu ni penuh dgn jemputan

mjlis perkahwinan kwn2 lov..kwn lama, kwn baru, kwn ofs,

serius gile lov nak sangat pergi oke..


but dari minggu lepas lov semput xsudah2..

lov still dtg kerja but xlarat sgt pun..

still buat gelak2 n buat2 happy but feel hurt inside

n until minggu ni da 2-3 minggu lov xsehat2 lg..

suara pn kjp ada kjp tadew

T_T



time kerja lov xboleh mkn ubt..

coz gile lov boleh lalok dgn ubat apa shaja..

so lov ambk ksempatan mkn ubt pd hjg2 mngu je..

hjg mngu sedo2 da tghri..da ptg..

arghhhhhhh

satu hapa pun lov xbleyh buat...



sedeyh sgt xdpt g mjls istimewa kwn2..

lov mnta maaf byk2.. lov tau xdpt nk gnti time tu..

but i can't do nothing bout it..

trust me, lov akn ingt ni sampai bile2 ok..

hampa coz xdpt pegi..


please forgive me ya?


 




Rabu, 19 Disember 2012

MY HAPPY MOMENTS





Assalammualaikum,

Hi, happynye kan.. apa yang happy?

just another happy moments in my life story..


kenapa tetibe? hahahaha tat is bcozzzz

lov join satu contest, sape2 yang nak cuba just klik link



so, contest ni cuma minta kita share satu pic

yg ada kne mngena dgn atok nenek contest ni la kan..

kalo nak ikut-ikutkan happy moment tu

terlalulah banyak nau..


but lov pilih pic yang ni..


why? inilah pic pertama anak gadis lov mula bersekolah

tahun satu pada tahun 2011

hari ni punyalah lov kelam kabut bagai nak gila uruskan dia

sekarang n myb sampai bila2 bila tatap pic ni

lov akn tertawa sendiri..


budak nakal ni dah nak naik darjah 3 pd 2013 ni..

bg lov n lov pcaya bg semua ibu bapa jugal

setiap saat bsama ank2 adalah detik yg paling terindah

dlm hidup kita..


pheheehee.. nk nanes la... :P


ok2 we back to our contest nw..

alamak bg yg xwajib tu mmg lov xbuat la..

lg pun mmg xreti nk buat cmna..


then klik G+ tu lov xbleyh nk bgtau yg keberapa

coz dtg2 je opes tiap2 pg mmg g vote eyriqazz dulu

-tiap2 pg tao-

so lani da ptg da xingt keberapa.. uwaaaaa

adakah saya telah terkeluar dari contest ini? T_T


takpe!!! saya mgundi dgn rele ati

contest ni kalo ada rezki adela kan..

yg pentenk ikhlas ^^ pwehehe





hep2 ada lagi 'Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com

bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian



papai~~~

Selasa, 18 Disember 2012

LOV MC LA HARI NI




Assalammualaikum

lov kena serangan Asthma / lelah / semput / sesak nafas

sejak dari jumaat malam lagi..


balik2 je kerja hari jumaat tu tengok dapur dipenuhi

asap, eh bukan rumah terbakar or something burning la

cuma kan lov ni duduk rumah kampung..


soooooooo org2 kampung ni mmg suka MEMBAKAR

bakar sampah.. memang la lov pun orang kampung jgk...

tapi kite tetap manusia kan?


perlu ada hormat kat jiran, orang tua, orang muda..

ini tidak..lov faham diorg xkerja..dok rumah je..

n myb xde kerja lain selain duduk berborak / bgosip

belakang rumah sambil bakau sampah..


even of that.. diorg boleh membakau dari kol 8 - 6 rite?

8 - 9 jam tu dok la membakar..tp tidak..

kol 7 mlm time org balik kerja tu diorg bakar sampah..

bakar kt BELAKANG RUMAH LOV!!!!


oke2 mmg belakang rumah tu kosong, mmg lov xguna pun

kdg2 diorg pinjam utk tanam pokok or something..

tp ini bakar sampah beb?


ajk abg pindah dari sehari ke sehari dia xnak..

coz ngn org2 camni kita ckp la bribu kali pun

time tu dia angguk2 la lps tu dia dok geleng2..

tensen..


hari ni xkerja, semalam g kerja pun xdpt buat kerja

coz xde nafas nak bernyawa.. :P

ni dpt mc coz tadi g ambik gas kt spital

balik2 srpn, mkn ubat tdo..lani da ok sket.. Alhamdulillah..

mkn mnum pwincess abg xterjaga bila lov saket ni


hadoi, lov tatau nk buat apa lagi ngn jiran2 cmni..

hari ni dari pg hujan blom ada upcara bakar membakar lagi..

da la sakit dok umah plak tu kan..

kjp lagi diorg stat balik upacara mmg lov carik nahas la dok uma 

hari ni..


dokte tanya kenapa u kerap kene asthma?

lov ckp je "org2 kt rumah saya suka bakar sampah"

lov xthn asap, debu, bulu kucing..tp kalo kat luar sket2 tu fhm la..

ini dah habis semua asap tu masuk dlm rumah?

mcmna nak bernafas? sedut gak la kan?


dokte bole kata "u buat report la"

lov da la penen ngn ubat, dokte ckp cmtu plk..

lov buat muka sengal je.. "btol ke bole buat report? bako smpah je pun"

lol

xsampai ati plak aku acik2 dkt rumah ni kne tgkp..kehkehkeh..
 





 

Sabtu, 15 Disember 2012

SENARAI KOMEN YANG HILANG





Assalammualaikum,

Ada tak sapa-sapa yang boleh 

TOLONG!!!!!



camna caranya nak dapatkan balik

senarai komen yang dah hilang?

sebelum ni senarai komen-komen

terus g bahagian bawah sekali di blog ni


tapi hari tu sejak ada internet problem dia

xboleh nak maen setting tu..so dia soh delete..

but nw susah sgt nak baca komen2 terkini kalau xde

senarai komen2 tu..



Ada sape2 tau cmna nak dapatkan balik

senarai komen yang terkini dalam blog tanpa

perlu pergi ke senarai catatan..



UWAAAAAAAAAAAAAAAA 







Jumaat, 14 Disember 2012

APALAH BLOGGER TANPA...




Assalammualaikum,

Sesungguhnya lov sangat-sangat tidak bersemangat

umpama pepatah ni..



apalah bunga tanpa madunya..

apalah kumbang tanpa bunganya

apalah nasi tanpa lauknya..

apalah blogger tanpa internetnyer..



apalah penulis tanpa ideanya..

tapi tak guna gak semua tu kalau jadi blogger

tanpa kameranya..


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa


saya perlukan kamera.. 

saya sangat-sangat merindui kamera saya T_T

nak beli tak mampu.. gaji kecik je.. T_T

:p



hari-hari lalu depan kedai kamera

ankel kedai tu pun dah naek takot

ntah - ntah dia piker lov nak rompak kedai dia plak..

dah asyk ulang-alik je kan..


tapi senaunya dok usha kamera...

dok menabung ni satu ari singget ...hujung tahun 2013 

dapat lah kot ya.. UWAAAAAAAAAAA



**sabarlah wahai hati...**







Sabtu, 8 Disember 2012

ENTRI POFILER ^^






Assalammualaikum,

di bawah ni merupakan topik yg sgt hangat di blog lov-note..


(1)


topik senarai komik ni mmg menjadi hot search dlm blog ni.. n
sentiasa mjadi carian utama yg paling byk dlm lov-note
ramai la rupanya penggemar komik ni ye.. suke2..

(2)

yg ni antara entry terbaru lov dlm lov-note..
tp mjadi topik kedua yg tertinggi dlm carian blog ni..


(3)

masa mula-mula menulis blog ni
entri inilah yg mnjadi hot topik dgn byk bilangan cariannya..
myb ramai ye yg nk ke klang.. byk lg tmpt2 yg lov xsempat nk
tules tp tunggulah, lov pasti akn update lg..

(4)


dlm byk2 komik, komik cari kerja ni yg paling popiler

lov pn tatau nape tp lov rasa

org tsalah pndg kot.. ingt nk cari kerja..

ingt iklan kerja ke hape tp ini cume entry buku komik cari kerja je..

kalo ada yg cmtu, lov mntk maaf k..

tp komik ni mmg best


oke tu ajelah.. yg len2 tu xpayala lov tepek kt cni..ini je ckop..

coz mmg bkn byk nau pn yg fofiler.. kehkehkeh

hehehe


papai u ols..


Jumaat, 7 Disember 2012

HAPPY 31ST BIRTHDAY LOV




Assalammualaikum, 

7 Disember 2012..(Jumaat)

its my birthday..



happy birthday to me,

Alhamdulillah sudah 31 tahun..

Alhamdulillah masih d'pnjgkn umur..

 

Semoga Allah sentiasa mberikn kekuatan

kesihatan yg baik dan rezki yg bpnjgn..

pd lov n fmly..



terima kasih pd abg, pwincess n kwn2..

yg byk beri sokongan n kekuatan buat lov

spnjg umo ini..


 


Alhamdulillah, semoga semua kwn2 juga

dikurniakan rezki yg berlimpah ruah,

kesihatan yg baik n kebahagiaan yg berpnjgn


^^






Khamis, 6 Disember 2012

RM100 GIVE AWAY DARI EYRIQAZZ.COM




Assalammualaikum, selamat ptg sume..

Tengok je tajok tu dah rasa teruja kan?

seronoknyer kalo dpt RM100 Give Away dari Eyriqazz.com ni






yg sebelum ni  ...



Eyriqazz.blogspot telah menjadi

bertambah-tambah maju ko senah oi.. ni akak nk habaq mai ni..ehehe

da mcm pah bedah plak aku ni kan..


senang je nk join GA ni, lov pun da siap buat semua tu xsampai 5 min pun

hrp2 dptlah jd pemenang betuah bg hadiah GA kali ni..huhuhu



So kalau korang nk join GA ni pun boleh jgk

cuma kena lah follow syarat-syaratnya seperti berikut :



Syarat-Syaratnya :

1.Buat satu entri bertajuk “RM100 Give Away dari Eyriqazz.Com” dan linkkan ke entri ini

2.Klik G+ di entri ini http://www.eyriqazz.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
3.Pergi ke link ini –> https://denaihati.com/undi-blog-pilihan-anda

4.Klik register, dan registerkan details anda

5.Kembali ke link –> https://denaihati.com/undi-blog-pilihan-anda dan Log in

6.Vote Eyriqazz.com dan 2 blog lain terpulang kepada anda.

7. DI akhir entri anda, copy dan masukkan ayat ini “Hadiah Pemenang akan digandakan 2 kali ganda sekiranya Eyriqazz memenangi iPhone 5 Gadget Impian”

Tinggalkan permalink entri di komen entri ini :

RM100 Give Away Dari Eyriqazz.com

Selesai. Tarikh tutup pada 11.59 malam, 24 December 2012.



5 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah.


Eyriqazz.com sekarang nmpk lebih kemas, lebih mudah dan lebih 

seronok melayari setiap entry2 nya setiap hari..


lov hrp lebih byk jugak lg nanti kejayaan demi kejayaan buat beliau

setiap hari di masa2 akn dtg.. selain mjadi tempat rujukan

lov yg masih baru dlm dunia blogging ni,


ianya juga selalu menjadi tempat sumber inspirasi buat kami

utk lebih bjaya seperti Eyriqazz.com suatu masa nanti.. ^^




pssst : hrp2 eyriqazz akn menang iphone 5 tu nnti ye..

coz, Hadiah Pemenang Akan Di gandakan 2x ganda

sekiranya Eyriqazz memenangi iPhone 5 Gadget Impian tu..

*tadah tgn bdoa* ^^


tat's all, papai..





Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang