JOM TERJAH~

Ahad, 30 September 2012

GA BUAT LOV-NOTE FOLLOWER



(scroll ke bawah utk entry terbaru, ini adalah sticky post)


Assalammualaikum

lov nak buat GA (Gift Away) 

dlu2 lov tatau apa tu GA, kt blog kwn2 selalu sebot mende tu

pertama kalinya lov buat 1st contest kt blog ni 

walopun xramai yg join, coz lov xpromote kt mn2 pn..



tp alhamdulillah ada juga kwn2 yg sudi sokong menyokong contest tu..

yg menang da pn dpt hadiahnya.. hadiah xsberapa pn

thanks coz sudi join~~

Saje nk merasa "ade ke org bca blog aku ni?"

"ade ke orang nk join kalo aku buat ni"

"mcmna caranye?" 



haaa bila da buat baru tahu sndiri

so skunk semua yg senang2 je lov kasik

lov buat GA ni khas untuk LOVTEAM (Follower)

blog lov ni la.. so bg folower2 tu kalo nk GA ni amek ketas salen..



huhu


^^^^^^^^^


jwp soklan mudah ni :

1) siapa nama sebenar pemilik lov-note
(4 huruf)

2) berapakah kesemua komik2 lov-note
(2??)

3) Bila 1st time lov masak raya?
(bulan + tahun)

4) Bila 1st time lov naek kpl terbang & kemana?
(bulan + lokasi)

5) Bila dan kenapa lov dpt RM500 pcuma?
(bulan + sebab)


ooooo senang je kan? semua ada dlm entry lov
 
sbagai follower mzt kwn2 tau kan?

prnh tbaca ke, best ke, mmg hafal ke

 -kata2 mntk penampo-

jgn mrh haaa 



xpyh nk buat2 entry menyemak kt blog kwn2..

just tinggalkan jwpn kt ruangan komen di entry ni oke..

then tinggalkan sekali address blog korang..



nti lov nk cek btol ke kowang ni follower lov-note..

tinggalkn add blog yg korang guna utk folo tau..

kang bg add blog lain langsung lov xdpt nk cek.. 

kehkehkeh..

 ***************************************************


hadiahnyer? jengjengjeng~~


korang boleh pilih set yg mana korang nk oke

i mean 3 pmenang tu la oke.. huhuhu

 
v

v

1) 1 set komik koleksi lov-note (kcuali hot gimmick)
+ RM10.00 wang tunai @ topup


2) 1 helai kain pasang (korang bleyh buat baju kurung) 
 + RM10.00 wang tunai @ topup


3) 1 hadiah comel misteri -da nama pn misteri xbleyh la ckp apa dia-
+ RM10.00 wang tunai @ topup

 v

v

v

So pemenang ada 3 orang yg akn dipilih berdasarkan 

jwpn yg paling tepat, berdekatan,

 cpt n lambat mjawab

set hadiah, siapa cepat dia dpt pilih mn yg dia nk...

yg lmbt tu trime ape yg ade ye..



GA ini bermula dari Jumaat 31 Ogos 2012

sehingga 28 September 2012

(1 month) agk2 la lamanye..

xknla korang nk dok satu ari suntuk cari jwpn kan? 

psl tu lov bg 1 month

:P



sory entry ini tidak bergambar...

coz tuan tanah mmg xnk letak gmbr.. :P

jom join..kalo ada yg nk join bg hadiah bisik2 la ye... huhu

ok tat's all..



syg all of my followers coz diorg dgn ati yg rele

mempolow blog lov ni tnpa sbarang pksaan 

so lov dgn ati yg rele juge ingin mghadiahkn scebis tnda

kaseh n syg lov pd kwn2 folower semua..

join tao



papai




Selasa, 25 September 2012

SEKILAS PANDANG




Assalammualaikum,

hai windunyer kt blog chumel ni..

dan windunyer kt komen kengkawan yg ado..


sdo x sdo dan sampai pghujung bulan September kan

nmpk gayanya cuma ada seorg pemenang sahaja lah

bg contest buat follower lov-note yg lov anjurkan 

pd awl2 bulan September itu hari..


lov xtau apa mslh dgn internet dkt ofs dan rumah lov..

dkt ofs mmg xde msa nk hapdet blog,

skadar blogwalking n mngomen jew..


tp sampai kt umah pun tenet xok jugak..

so da bsawang dah beranai da blog ni..hihihi

ada 2-3 cerita yg lov xdpt2 nk hapdet..

tensen..but tunggu k.. i will


 rite now baru dpt line tenet ni, itupn da tgh2 mlm bute ni haa

lov kalo sehat mmg da tdo time2 ni

tp skunk tgh menderita saket gusi

bengkak da kt sbelah muka ni..

nk bukak mulot pn xbleyh beso2..

xbleyh nk mkn dgn bseleranya lg.. ehehe


kaji punyer kaji mungkin ada sisa makanan

yg tersekat kt tepi gusi n xkua time memberus gg

bile dibiar2 kan mknan tu mmbentuk

kuman lalu terus mmbuat rumah di gusi 

skali gus mmbuat dia bengkak

paling teruk dia -gusi- tu boleh bernanah..

tp lov bgkak je la.. blom smpai thp bnanah

da sies tu..


lov tatau obat apa lg nk boh, saketnyer lov

sampai lov dok tuang minyak kapak kt dlm mulot

dkt ngn gusi tu..kebas skejap tp lps tu saket balik..

uwaaaaaaaaaaaaaaaaa



saket tau...ada tenet nk hapdet pn xdew mood...

coz sedang menahan kesakitan.. 




erm oke la yer, lov nk tegok minyak kapak lg ni..

brp botol lov nk tegok lov pn tatau..

jnji ilang rasa saket ni walopn sekejapan wktu.. huhuhu


papai sume..

gud night 4 u...

4 me? xtau bile boleh tdo ngn keadaan saket2 ni..


then prot pn da lapo coz xbleyh mkn..T_T


bye..


 

Khamis, 13 September 2012

GA. KAKINAKL.COM



Assalammualaikum, selamat petang..

GA Kakinakl kembali lagi!!!! yihaaaaa!

gumbire walopun blom sertainye lg.. dan blom tntu menang lg..

T-T tape jnji bersemangat!!!



GA lov xbrape nk mnjadi.. T_T myb coz xreti lg kot..

so lov nk try GA dari Kakinakl lagi..wish me luck oke

mcm GA Kakinakl ni dulu.. :)





LET'S START,


Lov nak Barangan Loreal Paris Revitalift dari Kakinakl kerana

lov mmg x nk lepaskn peluang utk

menjoinkan diri dan cuba memenangi

sebarang GA dari Kakinakl sejak mula jtuh cinta ngn blognye.. ^^



 

selain daripada itu, lov inginkn barangan ini coz

tringin gak nak mencuba lain2 barangan dari Loreal

lov ada guna 2-3 jns barangan penjagaan dari Loreal

tp xpernah cuba yg ni..


mane tau lps cuba nnti terus jtuh cinta gak..

then lov boleh tros jadik lovely sntiasa.. heheeheh >:)


walopun sebenarnya lps solat td baru terperasan telah mula

timbul kedut-kedut halus di hujung kelopak mata..

T_T


patu teros ubati hati g bersiar2 dgn senang atinye

ke blog kakinakl, bca2 tros mcm

wow akakkkkkk, mcm tau2 je lov perlukn mende2 ni..

huhuhuhu


oke sape2 yg nk join GA ngn hadiah best ni

sila ke blog KAKINAKL ni oke..


erm tat's all from me kakina...



disudahi dgn serangkap pantun, pantun la gamaknya ya..



jln-jln ke blog kakina

dtg mbaca, kakinakl punya cerita

tnmpk GA yang dianjur olehnya

cuba try kalo2 boleh jd pemenangnya



 tertunailah hendaknya hasrat dihati.. ehehe ^^

Jumaat, 7 September 2012

MY BUSY SEPTEMBER



Assalammualaikum,

bulan September adalah bulan yg paling bz oke,

sgt2 geram sampai xboleh langsung nk hapdet blog

ngn cite yg best2!! -mcm la best pn- :P


lov mintak maap sgt pd kwn2 yg lov da jnji

nk hapdet pic2 komik yg lov ada tp xhapdet2 lg..

ada 2-3 jns je yg lov da hapdet, laen2 xdpt

coz xde peluang


5 ari bkerja, mlm ada kelas lain,

kalo xde kelas.. nk msk nk mgajor ank

then pengsan sampai pg... pnt sgt


sbtu mggu still sebok jgk cari bhn utk kerja

ksian kt abg n pwincess coz xde msa ngn diorg

tahu nk ngamok je bile diorg kaco.. hambek ko..

-stress- :P



then ada yg lov da jnji nk hntr brg pn same jgk

slalu lov yg akn g sndiri ke pjbt pos, balut n pos sndiri

baru puas hati tp ni lov mntk tlg abg

myb dia pn bz ngn keje dia


dia boleh tersalah hntr brg tu

tslh boh alamat... tunggu punya tunggu

nk dkt sminggu brg sampai tp bkn pd tuan brg tu

sampai pd lov kt ofs ni haa

tkujat lov..nape org tu hntr balik brg ni? lol


rupa2 nya tslh boh alamat.. melayang tmbg pos laju cmtu je

mzt kwn2 ingt lov ni xjujur plak nnti -riso je-

bnde ni xdisengajakan.. len kali lov try antr sndiri


pape pn jom la support lov ngn join contest utk follower tu ok..

lov tahu kbykkn follower lov adalah pengnjur2 contest n GA

diorg pn bz ngn contest2 diorg..

tp GA ni blangsung slama sebulan..


sape2 yg nk join, dipersilakan...


oke papai





AXE ANARCHY ISLAND GATEWAY



Assalammualaikum,

selamat hari jumaat pd semua kengkawan ku di luar sana


kwn2 mesti tahu kan pasal contest anjuran

NUFFNANG & AXE x lama dulu?

siapa yg da join? coz hadiah yang di pertandingkan dlm contest tu

sgt HEBAT!!! ok..



SUPPRISE!!!!

tarikh yg diberikan dlm contest tu telah dipnjangkan lagi

oleh pihak AXE uols!! so itu mknanya

kite2 ni yg maseh blom join or xsempat nk join ari tu...

boleyh join lagik!!! yiiiihaaa!! >:)



siapa yg xnak weyh? Percutian 4 hari 3 malam ke

Pulau Tropical Caribbean untuk 2 orang

2 org tu -honeymoon lg la tu-

percutian bernilai RM40,000 tu ditaja camtu je kalo kite menang

siap nuff kata (Semua perbelanjaan turut ditanggung!!)

apo laie? jom join!!!!




Terjah dan sergah NUFFNANG dengan kadar sekelip mata

NOW!!!!! -menggile coz hadiah2 hebak- -mate duitan-

hahahahaha




tbayang2 je air lautnya yang hijau kebiru-biruan, -tgok gmbo-

then AXE ANARCHY ni adalah deodorant body spray

yg terkini dan baru untuk lelaki dan perempuan..

haaaa adil kan? lelaki ada satu perempuan pun ada satu..

pink lagik!! i like!!




mcm abg lov sndiri, dia mmg suka menggunakan pelbagai jenis

body spray or deodorant dari pelbagai jenama

dan tentulah juga dari jenama AXE ini..

mmg harum, tahan lama dan sgt memikat!! best!



ckp psl pikat memikat ni

jom lov kongsikan 3 tips dan teknik lov sndiri untuk

menawan hati si dia.. hehehe **blushing** :P


1) sebagai seorang isteri, kita kena jadi seorang yg pemalu, sopan dan manja

mcm kita bercinta2 dulu, ahaks -geli plak aku mnules ni-

malu nk ckp kt org.. :P

kita kena saling sayang menyayang dan

saling percaya antara satu sama lain tak kira

apa pun yang berlaku..




2) Hormat pd suami, keluarganya dan juga sahabatnya

walopun kdg2 kita rasa dia lagi sygkan kwnnya dari kite kan.. huhuhu






3) selain mnja, kasih syg, dan hormat pd ahli keluarga dan kwn2nya

tentulah jaga perot si dia kan? kene jaga tu..

 itu yang boleh menawan hati dia untuk syg, n

sntiasa ingt kt kita walo dimana pun dia berada..

lebih2 lg bila dia brada di kejauhan dan berada di luar.. T_T




si dia suka mkn kerang.. pelbagai jns msakan pn tape..

jnji kerang!!!


walopn xsuka tp layankan jugak!!!

dah2 tapaya nk buat2 muke

>:P




urm itulah perkara2 yg selalu lov buat kalo nk memikat si dia..

selain berbaju sesi2 ngn pangai gedik2 tu tapaya la nk bgtau..

kt umah len cite oke.. itu korang pn tahu kan? idok le pyh nk diajau..

kakakaka


mcm perempuan lelaki juga perlukan ksh syg yg kuat

kalo boleh kita manjerkan je dia..

bio la dia mcm rimau ke gajah ke? dia ttp ada ati n perasaan

jauh di sudut ati mahu diri dimanja

dibelai dan disayangi

oke?



-ckp hebak da mcm perunding pkhwinan- LOL



oke nuff n axe tat's all from me..

kalo dpt memang hadiah sagubiji hati pn i trime u.. :P


hahaha papai i lap u..



^ ^






 

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang