JOM TERJAH~

Selasa, 20 Mac 2012

CUTI KECEMASAN


 
Setelah kami puas dok mandi laot hari sbtu tu,

jadi hari minggu tu adalah wajib hari untuk bersenang lenang dirumah

pwincess bngon tdo pun kol 12.30 oke.. -ank dara aku ke ni-

lov lps subuh tros g borak2 bergosip2 ngn...

 ngn...


ngn...

BERAKHIR SUDAH CUTI SEKOLAH



Assalammualaikum,

hye sume.. erm dah lama xmenghapdet blog ku yg tidak seberapa ini..

 huhu

yela disinilah tempat diri ni luahkan perasaan,

coretkan something yg penting, yg xpenting buat diri ni kan..

so here we go scara pantasnye.. coti skola mmg xg mana2 pun..

 coz kami sfmly kpenatan..

mmg byk rehat kt umah je.. g soping sket2 tu biasela.. 

cari brg2 dapo n menan pwincess je pon


-V-

then dah last2 week tu pwincess kata dia nk g mndi laot so, 

hari sbtu tu kami awl2 lg da kua,

lunch kt sunway, woooo mknann sgt sdp oke..

kedai tu pun korang sure kenal kot..

xsempat nk reviewkn kedai tu, so nnti2 la eh kalo ada rezeki lg..ehehe

 -alasan-


*v*


lps mkn kunun2nye kami nk g tros ke zoo negara tp,

abg mls da katanya asal cuti je g zoo, pic kt zoo da byk da kt uma..

so last2 skali g laot gak

patah balik tros g Pantai Morib.. sampai tgh jln abg buat hal

ngntok plak..saje nk soh bini dia drive en... :P


#V#


sampai2 mmg xdak org pun kt sana..ada tu ada la tp xramai..

mmg sonok, parking pon senang jer masuk tros sampai tepi laot 

-ayt xbley bla-

bg pwincess mndi puas2,, last2 bapaknya skali join..hohoho

maknyer? haaa dok dalam kete landing baek punyer

 dok baca komek yg baru dibelinyer...miahahahah

hati sgt gumbire..



@V@



balik2 tu bli rojak buah kt pantai morib tu..mmg sdp n puas mkn..hohoho

urm tats all..yg bleyh kami buat utk coti skola..

n ari tu berakhirlah tempoh coti skola pwincess..utk penggal ptama..

agk sedeyh kan tp pwincess hppy je...sian plak dlm byk2 ari coti tu je 1hari bwk

pwincess g jln2..




erm tape la ank oi...jnji ada jgk kan...

balik2 tu, pwincess tdo je nk sampai uma mntk blikan oreo mc flury n kentang bsr..

lol..





papai~~~~~~




Ahad, 11 Mac 2012

HELLO HELLO SELAMAT BERHUJUNG MINGGU



Assalammualaikum, 

 Hye , seronok rasanya bila dapat duduk rumah habiskan cuti hujung minggu..

oh ye.. lov baru je tamatkan kursus di Institut Perakaunan Negara pd 4-8hb Mac yg lepas

Macamlah orang besar-besar je lagaknya tapi yg sebenarnya cuma kerani biasa je,

nak buat macamana terpaksa cukupkan kuota kursus sebanyak 10hari setahun

 yang bos dah tetapkan..


*********
 

dulu 7 hari je, tapi sekarang dah naik jadi 10 hari.. lov xtau tempat korang sama ke tak..

keluar je dari wad terus pergi kursus, so hampir hampir 3 minggu jugak lov xmasuk ofs..

rindu dengan kawan-kawan n musuh tersayang -gado kjp je syg je lebeyh- heheeh
 
So, ni lov nak coretkan besar-besar kat sini - konon-konon da mcm satu rekod baru la-

teka apa? hehehehe 


*********

1st - malam tadi lov masak mee hoon sup ala-ala seafood gitu..

-seafood tu korang fhm la kan-

eh mestilah bangga seyh, itulah pertama kalinya lov masak sendiri makanan tu..

hahahaha mesti korang dah gelak-gelak kan lov kan, huhuh

tapi rupa-rupanya senang je masak mee hoon sup eh.. n tersangatlah sedap.. 

makan sikit je dah kenyang..coz ada mee n sup n hdupan laut kat dalam tuh.. hahahaha

lagipun makanan ni berkhasiat 100% coz langsung xgunakan minyak!! hohoho

-mlm tu ajelah ko nak bkhasiat bagai- :P

coz 1st time so lov yg bijak pandai ni masak satu bungkus mee hoon tu..

tengok2 banyak ko..


*********

so haruslah dengan ini lov memberi spupuku merasainya...ngehhh

sory lov xsertakan pic coz lepas2 masak tros hidang n makan 3 beranak.. SEDAP!!!

Pagi minggu lak, tetibe kerajinan yg melampau bermula malam tadi maseh ada lgi oke..

hahahaha ayt tak boleh bla disitu.. so tros carik resepi nasik ayam

 -konon2 mknan bkhasiat jgk la-

tros jumpe resepi nasik ayam hainan.. teke apa?

mmg menjadi!!! nanti ada masa lov coretkan kat cni resepi tu oke...  

rasa nasik ayam tu sebijik macam nasik ayam kat joni....

wohohohohoho tersangat sedap


**********


so macam mlm tadi jugak, lps2 masak tros bg kat sepupu sampai spupu pun pelik

"eh nasik aym hainan plak? mlm td mee hoon sup apa cite nih?" 

-nmpk sgt lov ni pmls nk msk-

setahun tu adolah dua kali lov rajen kan...huhuhu

bg spupu spinggan je, tapi ajk ank2 bujangnya mkn dirumah lov..mkn ramai2 sronok..

paling best abg siap puji, "mcm nasik aym jonny lah..sedap" katanya..

bila da setel semua jumpa plak spupu dia pun puji akn kesedapan 

n keenakan masakan ku..


**********

wahahahahahahahahahaha -si pembangga yg gila- anak buah siap suruh lov bukak kedai

nasik aym lagi ko..haaa jgn jeles hoke.. :P -prasan-

tapi xde pic la..sory eh.. len kali lov buat lagi lov letak picnya sekali...

ermmm minggu dpn nk msk hape plak eh? nsk hujan pns senang x nk buat? hohohohoh

erm itu aje kot citenya hujung2 minggu ni..ehehehe..papai..

hari2 ujan ni sedap kalo dpt kopi o pns diselang pula dengan 

ubi rebus dan ikan masin kan..

nyum nyum



mood : nak msk n makan :P

Ahad, 4 Mac 2012

RM13.90 PUNYA CERITA

 

Kami kt ofs ni tmpt yg paling dkt utk sopink brg dapo ofs adalah econmart

bile da thp rajen baru g jao sket myb ke tsco or mcm2 lg la psrya yg ada

but one day tu kami ke econmart, membe2 carik brg rumah,

bli 3in 1 coffee mate n mcm2 lg...lov bli jajan2 je..ehehe

then dari satu lorong ke satu lorong lov dgr mcm ada org bgado..

maken lama maken kuat..tibe kt bahagian mnyk wangi lov tgok

ada sorang staff ni sedang mrh seorang budak lelaki 

myb dia form 1 or form 2 kot..

org nyer kcik je, pakai spek, muka mcm budak yg slalu kne buli..

lol xtau mcmn nak bg gmbaran psl budak

tp itula yg paling tepat n terdekat.. x_x

"mana ada pasrya yg pulangkn balik duet? u yg slh bkn kami"

kata staff tu.

" tolonglah kak, saya tersalah beli ni, tolonglah kak"

rayu budak tu..

HOBI HUJUNG MINGGU - PWINCESS PROGRAM

 
Sejak start awl tahun 2012 lg lov da bhasrat nk buat something together

with my little pwincess A'lia,

penat je ajar dia Princess dia ttp sebut pwincess.. huhuh

so lov pun boh je PWINCESS kei..

bkn hape cume slalu sgt keje, kursus sampai bile start balik 

kerja monday morning tu baru lov tsedar..

lov xde buat hapa2 pun ngn dia spnjg cuti sbtu ahd tu..

pg monday tu dia nk g skola dia sedeyh sgt...

then lov aturkan pd setiap sbtu, kami akn memasak bersama..

ahd ptg pwincess ada taekwando, so pg tu dia ble buat apa yg dia nk..

but kje skola kne siapkn dlu... erm, so minggu sblm lov bcuti saket ni

kami buat roti pijaaa.. :P -ayt pwincess-


kiub nenas manis tu,

 serbuk oregano



hot dog aym dipotong dua

kemudian dihiris tebal.. cukeati korang la nk buat cmno...
 


patu roti bijirin bulat ni,

ala roti hape2 pun boleyh maaa..

dlm mangkuk tu ada daging aym hancur ramly

lov boh ngn satu sudu sos cili, sos tomato n mayo... gaol2

then sapu kt roti..


haaaa jadik cmni...

lov buat 2 jns, satu yg sapu cmni...

satu lg yg kosong je...

tp yg kosong lg sedap..hohohoh
 

chef A'lia...ngehhhh



then susunkan hot dog tu ats permukaan roti,

letak sos tomato ats hot dog tu,..byk lg sdp..

sos tomato ajer tau.. sos cili buat dia jd xsdp...

tp itu ikut korang la jgk kan..tekak masing2..

dah dibubuh sos taburkan kepingan hancur keju mozarela

kt ats sekali.. then bakar utk 5-10 min

tros mkn pns2.. ngn teh o...hehehe sodap weyh...



oke ni upanyer kalo dekat2..

lazat.............. nmpk je cam xlazat...tp mmg boleh dicuba

n diperbagai lg rasanya...


nyum..

Jumaat, 2 Mac 2012

NAK PERGI KE TIDAK?







 

Hari Ahad lps ada kenduri di rumah sepupu abg lov, Perak..

kenduri kesyukuran isterinya baru lps bersalin dpt ank boy

setelah 3 org ank girl kini da boleh tersenyum puas dia dpt ank boy..

alhamdulillah semoga menjadi insan yg berguna kelak 

Lov da ckp abg, dari khamis lagi lov saket..mmg xlarat nk balik..

walopun lov yg paling suke gile balik kg abg.. hehehe

then tetibe abg kata bia abg balik naek mto je sorang2..

kalo lov xikut dia mls nk bwk pwincess skali, then mls nk bwk kreta..

-mcm2 hal da, mrjok kah?-

pg ahd tu lov pkse gagahkn jgk diri siap2...prepare bju2 pwincess.

spsg bju kami suami isteri jgk.. balik kekampung...

sampai2, mak ai..ini kenduri kesyukuran ke nak kawen kan ank?

MERIAH KAO.. sory xde pic..sies lov mmg lembik dr khamis tu lg..

sampai2 mcm biasa slm cium bibik2 n paman2.. semua..

kakak ipo perlu diutamakan..hehehe

then buat2 ceria lambai2 kt ibu baru bersalen yg dok kt dlm uma..

lol -boleh ko lov tetibe yg pucat lesi ni tertibe buat lwk spontan..

hye.. hye...hawaw you... mak pengantin dok dlm ajela ye...

luo pns..hehehehehe


lps tu tros lembik balik, bibik dtg2 soh mkn, ambk sesenduk nasik..

tuang gjh, rimau, rusa, paus, jaws sume yg ada tu...

mkn sesuap then suap pwincess 6 suap..

lov xlarat sgt...sampai pwincess kne mrh ngn bibik lov..

"koni kenapa? xnmpk ke mama kamu nak mkn ni?"

"pergi mkn sndiri" pwincess da terkejung kt ctu...

xpena2 dia kne mrh ngn bibik..slalu dimanjekan aje..


hahahaha lov ble tercenyum je nk bls balik asyk tbatuk2 je...



 lps mkn sume pakat dok lepak2 sembang nyumbang sumela..

da ptg2 tu baru pakat nk balik.. bukan tros balik uma..

tros g teluk intan, hntr bapak n mak mertua ...

jao jgk la... lps slm bapak n mak tros lov lembik balik..


masuk2 kereta je tros mntk abg carik spital

konon2 alasan lov nk hambek gas, semput...

abg diam je, dia ingt lov buat lawak kot...

nmpk sgt lov ni pandai blakon kan dpn org..hohhohoh


anugerah lakonan tahun ini adalah..... hampuihhhh.. :P

MMG DAPAT MC ..





Macam org sewel lov rasa buat 2 entry ngn tajok yg sama ni.. 

bkn hape lov tkot pnjg bebeno jadinyer kalo lov nules sume skali..

tgok2, bebel2 pun da pnjg belum cite lg tu.. huhuhu

Hari Khamis tu lov ada kursus Sistem Pertukaran Jabatan On9..

papelah kan, hal2 kerjelah n cuaca mmg la tsgt pns..

lov jns xthn pns oke, bkn puteh pun orangnya..

mmg hitam..tp mmg ble thn pns..rasa mcm nk pengsan..

-myb da tbiasa dok dlm aircnd je-

so balik ptg tu - kursus tu 1hari jew- tros balik ofs..

coz mmg byk kje kne siapkan.. kalo ikutkn da kire cuti la kn..

kerna mghadiri kursus.. -tnjuk rajen konon- :P

sampai2 ofs lov tros lembik, tbatuk2 sket..

dada rasa sesak.. tros ckp ngn pegawai "esok saya myb demam"

tros diorg gelak2 kan lov.. lov ckp mmg spontan

tp kdg2 bnde serius tu diorg aggp lawak..hadoiiii

bgun2 pg jumaat tu lov da siap mndi2, solat tros rebah kt katil semula..

lembik wa cakap sama lu.. hohoho

bila mak tumbang ank pun ikot skali.. dia ingt mak dia sonok2 dok tumbang?

lps abg g keje lov bgun, kms2 uma sket..buat sapan utk pwincess jp..

then drive g kinik dkt umah je..tp jao la gak kan..

coz rasa mcm saket ni serius lov g ke kinik kerajaan..

alhamdulillah sampai2 tu kinik baru bukak coz rehat awl hari jumaat.

so xde org.. blablublablu.. tnye dokter boleh ke saya dapat cuti saket?

saya kerja ni dokte? -da la kne buat pemeriksaan jntung-

mahu idok lov kata serius?

then tibe2 dokte tu mcm tecepet kt kusi, dia jeret...

"awk ingt sudah jam berapa nk mintak mc?"


"mana saya tahu mintak mc kne ada jam2 nyer dokte? saya saket, 

xboleh bekerja? saya tak minta... saya tanya je..

kalo dokte nak kasik, kasik je,, taknak suda.." lov jwb slow la tp.. heheh

tros dia tdiam ngn jwpn pnjg lebar haku tu.."ha hambek ko.."

tgok org gaya sopan slow motion ko nak herdik2 plk

kalo haku lapo nak mc aku g spital swsta je weyh..xya susa2..

coz org riso saket ni serius psl tu g ngadap ko..

kalo kerajaan ada apa2 senang sket..swsta ni kalo serius2 dia tolak kerajaan balik

ha tu yg lov mls tu..baek g tros kerajaan kan.. -hspitl kraajan-

last2 lov bgun, "trima kaseh dokte" bgun tros dari kusi...

"ehh eh eh.. awk jgn lupe ambk mc kt kaunter dpn ye" katanya..

haik? dpt ke mc dokte? nsb baek saya mmg xde saket jntung..

kalo x mati kne herdik tertibe.. jwb lov sambil bjln kua..hehehe

mzt bengang je dokte tu kan.. :P

dpt la mc 1 hari tu je...

balik mkn ubt tros rebah semula..

xlarat lyn pwincess pun, sian dia maen sorang2..

 

DAPAT MC SEMINGGU

 

Assalammualaikum, 

ape kbabar la agknyer semua kwn2 blogger yg lov hormati lg kukasihi..

ceywa.. -ayt bodek-

hehehe xdela melawak je.. rindu sgt ngn cite2 tkini dr kwn2 sume..

dari smlm g blog masenk WALAHHH..

gempak semua cite2 nyer..

blog lov ni jugak mcm cendawan dok bpayung dlm ujan.. LOL

-ade kne mengene ke?-

erm, oke let stat to my story, DPT MC SEMINGGU?

betul ke? tipu eh? erm oke lov ingtkn balek..

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang