JOM TERJAH~

Sabtu, 31 Disember 2011

SELAMAT TINGGAL 2011

 

Tinggal beberapa jam je lagi kita semua, 1 malaysia.. 

1 dunia akn menyambut tahun baru 2012

Sedeh dan gembira bercampur rasanyer
sedeh tinggalkan or tpkse meninggalkn kenangan2 trindah yg blaku spnjng tahun ni

gembira pula bila semua pkara2 sedeh akn blalu pergi..

cepat sungguh masa berlalu pergi,

sempena mlm penutup 2011 ni lov nk coretkn sdikit

rentetan spnjng 2011 yg telah lov lalui..

ada beberape je yg lov coretkn..kalo nk tahu lebeh bca lah coretan2 2011 

^_^


kalo nk tau cite lanjut klik gambar oke....

V

V

V

Awal tahun 2011, lov masa tu tgh sebok dgn pndftrn skola drjh satu pwincess

 

mcm2 ragam pwincess dkt sekolah, dgn kelam kabutnye lov coz ank baru mula bsekolah..




 btmbh syoknyer bile ptama kali lov menang hadiah dari contest..


hadiah-hadiah yg lov memang...hrganyer mmg bso..

xkirela apa pun hadiahnyer jnji dpt kan...


Kisah ni kelakar, ramai yg marah dgn tajuk ni..heheheh

its pengalaman or keadaan pwincess balek dr skola ..




owh ini brita hangat jgk, mmg lov mrh gile time ni...

rasa saket ati sgt2..


komik antara cerita paling byk dlm blog lov ni coz lov mmg gile komik..

trutamanya cite2 cinte n hppy ending..

entry psl komik ni byk menarik pehatian adek2 skola or remaja la..

mmg sronok sgt..

coz slalunyer komik2 ni mmg golongan remaja je yg gile..

tp lov pun turut gile samer..hohoho -maseh remaja kah?- :P

sehingga pd ari ini, komik yg telah lov beli adalah 183 buah kesemuanya..

itu untuk 2011 ni lah.. 2012 xtau lg.. :P



erm, tahun ni raya mmg byk suka duka nyer..

lov xde perasaan coz saket time ni..

hrp tahun dpn will b more better thn tis year..


Owh blog ni masih bru lg oke...

lov xtau sgt psl hal2 cmni tp maseh mahu cube jgk...

coz lov ni ske sgt2 memberi..-hadiah la-

then tahun ni jgk lov buat satu contest kecil..

kelakar je contest yg lov try2 for d 1st time ni..

mule2 buat tu malu sgt...

takut sgt xde org akn join..

tp alhamdulillah, ada jgk rakan2 blogger yg otai2 nk promote n

join kontest ni.. trimas!!!!


owh yeah!! inilah pemenang lov-note little contest tu..

blogger otai tu, malu tau lov..eheheh

papepun trimas sgt2!!! n tahniah skali lg..

coz memberi lov ksempatan utk buat contest ni..

bg lov peluang utk rasa sndiri cmne gayanyer buat kontest .. :P

tharu tau..gembira skali..



hehehe ini kelako sgt2..

lov mcm org giler searching for tis thing...

van milo mini..

mmg fmly lov mnum milo dari lov tecik2 lg...

so mmg lov akn gile plak lg bile nmpk ada bnde2 chumel cenggini

i want it!!!!!

then last2 tu dpt jgk

TRIMAS TO MILO!!!! 

hppynyer...~~



ni pun paling sweet, lov dpt cek ptama dari nuff..

hppy xterkire...

walopun jumlah nyer xsbnyk mana...hehehe

itu namanyer bsyukur... :P


Then ini might b d last 1 acara lov tahun 2011 ni

acara penutup,

lov ikuti blog ni sjk blom ada blog lov-note ini lg..

blog ini diperkenalkn oleh kwn ofs yg ske mrayau2 ke blog org ..

walopun dia xde blog..

coz bz je ngn memacam akhirnye dpt gak lov join kontest dari blog ni

doakn lov bjaya eh..kihkihkih..

****************

erm itu je yg lov petik dari entry spnjg 2011

ada suka duka, kelakar n mcm2 perasaannyer..

kalo nk tahu lebih lanjut just clik pic2 kt ats tu oke...

itupun kalo link lov buat tu mjadi..

-budak baru blajau-

selamat tahun baru, 

semoga esok mjadi lebih baek dari ari ini...

smoga ari ini mjadi pengalamn yg bhrga buat esok...

Semoga Allah memakbulkan doa kite semua..

Amin~~

BUNGA UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU?



Malam ni lov ngn abg wit pwincess kua

then odw balik tu abg hulur sjmbk bunga ros kaler putih n pink.. 

 chomel sgt2!!! lov suka bunga.. 


baru je lg abg kasik bunga bdy lov awl dis ni..ni kasik lg.. 

kater nyer saje je.. coz da gaji, n saje nk ucap slmt thn baru..

ala sesekali tapekn? 

hahahhaha kdg2 abg lov ni chumel kan.. 

lov plk yg termalu sndiri.. tdiam sribu bhsa.. lol 

smoga korang semua pun dpt menyambut mlm thn baru nnti dgn lbeh bmkna oke.. 

salam~

Jumaat, 30 Disember 2011

MASJID KRISTAL~~ INDAHNYER



Indahnyer masjid ni...tenang je melihatnya.. 






Khamis, 29 Disember 2011

XDE APA PUN..SAJE LEPAS GERAM..



Salam n slmt mlm, 

skunk tgh dok dpn pc menghapdet blog yg da lama ku tinggalkn

dgn berbekalkan secawan kopi from nescafe..

mkn mlm cume bege prosperiti ajew -ajew?-

susah btol nak ada masa utk menghapdet blog skunk ni..

time kaseh pd kwn2 yg maseh berkunjung melawat blog usang ni..

bkn pe, hjg2 thn ni sbok ngn kje, nk buat laporan, n bagai lah..

then baru lov sedar sjk2 bwk kete ni btmbh2 tertekan lg idop ni...

hehehehe

tadi baru je kua ofs ada minah bwk mto tu tibe2 je pancung kete lov..

then tibe2 time tu jgk la dia tgolek..

lorh da la pnt lov dok je dlm kete.. -bkn tkot eh-

coz lov piker dia jato mcm kne tiup angen je..

bkn kne langgo pon..dia yg sagat kete lov..-calo weyh-

dak tu xjato pun..mto dia je yg jato tp mulot dia kalah muntot aym..

-tape myb dia da tmalu kot- huhuhuu

masuk ni nta da berapa kali lov tlibat ngn pkara2 cmni..

rasa da muak sgt2.. tension tol bwk kete ..

LOL

esok ada metink pg2 bute...erm rasa mcm kalo bole invisible kn best..

stat esok abg lov plk deret kne hbskn cuti dia thun ni punyer..

kalo x bos nyer kata burn.. -xaci en-

sdp la abg sok n sminggu dpt cuti je... 

lov je yg cuti da terhbs ditgh tahun.. lol

so hjg thn konon2 rajen la dtg keje.. hohoho

ermmm tgokla apa la yg lov merepek ni..

dah la buat entry tnpa pic..bosan en korang bca..

-nta ada org bca ke idok nta- T_T


erm, nk g benamkan pale dlm kolah jap..

kasik ilang tension.. hohohoh

Selasa, 27 Disember 2011

MY BIRTHDAY Giveaway by MADAMMONDOQ.COM








Happy Birthday To You, Happy Birthday Toooo Youuuu

Happy Birthday Happy Birthday..

Happyyyyyyyy Birthdayyy Tooooo Youuuuuuuuuu

Ahaks, dapat gak akhirnya lov join something from Madammondoq.com

Setiap hari sekurang-kurangnya 4-5kali lov ronde2 kt blog beliau

Nak tiru? isk isk isk... No!!

Nak dengki2? isk isk isk.. No! -sometimes yes- >:P

mmg best sangat selain dapat baca nasihat & komen2 dari sahabat2 blogger beliau yg otai2

thp gaban vs ultromen taro tu..syiok eyh kalo dpt jadi cam beliau ni..

cuma satu je, pada pandangan lov lah ye.. blog madam ni kurang ada

limpahan ilmu, mcm kedekut ilmu gitu.. :P -jgn maraa haa-

myb xde byk masa gamaknyer oke..

apa2pun blogger baru mcm lov ni amat perlukn nasehat2

or ilmu dari otai2 cm beliau.. 

selain tu, entry beliau slalunyer pendek2 jew..

so mcm "tak cukupla cerita ni..nak tahu lagi!! laaa dah hbs ke?". haaa sampai cmtu skali ko..

ekekekekeke..

papepun nk wish d best tok dia sempena bestday dia yg akn dtg bape ari lagi ni..
Saya nak ucapkan, ish terharu plak..

oke sambung-sambung.. Saya nak Ucapkan Selamat Menyambut Hari Lahir Yang Ke-

20++ lagi katanyer..kihkihkih.. -i lg tue nmpknyer, aww trase tau-

Semoga Dipanjangkan Usianya, Tenang dan Bahagia lah Hendaknya DiSamping Fmly Tercinta

then Semoga blog madammondoq.com sentiasa ceria, bersahaja dan ko memang debum!!

Akhir kata dari lov buat madam

**********


Dari K.L terus ke Setiu

Jalan-Jalan Melepas Rindu Di kalbu

To Madammondoq yang happy n cute selalu

HaPpY bIRtHdaY To yOU








psst: tis is my 1st time buat link2 ni nta btol nta tidak..hohohoho












BUDAK NI KECIK LAGI DAH BUAT PERANGAI




Tengok lah budak pompan dan boys tu.. 


dah la diorg lepak kt taman bunga.. 


siap ada air terjun..air pancut.. berdua-duaan pulak tu.. 


apa lah nak jadi ngn bangsa melayu skrg ni eh... 


mana silapnyer peranan ibu bapa mereka ni sampai jadi mcm ni?


tgok pic xsnow2 mereka ni..check it out!! 


V
V


 awww, bile dah dkt baru nmpk...its just my kids..

my pwincess wit wafi..

d one n only prince of my fren


pic ni dtgkp time hr keluarga ofs kami..

xbyk pic coz sume sbok bcuti... :P



ha meje batu bulat ni lah mak2 duduk perati ank2 maen tepi kolam,

pwincess da nk masuk tahun 2 pd 2012 ni..

wafi plak akn mule masuk tdika...

ermm cpt je ank2 ni membesar...

rsa mcm bru smlm lahirkn diorg ni..



semoga pnjg umor ank2 sekalian...
jadilah ank2 yg soleh & solehah..


Isnin, 19 Disember 2011

SOAL JAWAB BERSAMA SI MENTEL...


Kenapa dengan awak skrg ni?

Saya tengah runsing dgn perubahan angka dlm idop saya beberapa ari yg lps.. -no need 2 knw- :P , then kwn2 saya sume da nk blah tinggalkn saya...saya dah xde sape2 ni..cmne ni..

So bole buat apa je skrg?

Saya cuma dtg keje buat2 ada keje, or buat kje orang lain then balik keje..


Time2 free kenapa xupdate blog?

Ermmm saya rasa saya dalam mood menulis cerpen or cerita or novel..myb la
tu pun kalo boleh dipanggil novel..psl tu saya xmnules blog..


Suka dengar lagu apa skrg ni?

Selena Gomez, ah ah ah i lov u like a luv sung bebi... :P saya boleh dgr lagu ni sampai mlm tnpa enti..


Makan kuat lagi tak?

Ermmm ssh nk ckp coz asyk kne cirit birit je so xbrapa brani nk mkn byk..cume lebeh byk dari biasa..itu je..salah ke?


Macamana dgn pemanduan kereta ke ofs stiap ari?

Ahhh saya dah eksiden pg tu, bkn teruk sgt tp bamper kete tu tcabot... tu je..

Kenapa xapdet komik2 tbaru?

Ohhh yg itu, coz dah terlalu banyak sampai saya dah terlupa..saya kena apdet dari mula..nak ke?


Mana pic or entry percutian ari keluarga pjbt n lain2 rombongan?

Saya mmg xsuka org yg uruskn bende2 ni, dia tu xadil n blagak bgos..then kesemua mjls or acara ni xbest lgsung psl tu saya xhapdet..saya jujur ni..


Perkara terakhir yg awk btol2 ingin buat slps semua mslh ni tp xdpt...apa dia?

Ahah!! trima kaseh sbb tnye, jwpnnya boleh ke saya nk bwk ikan laga saya pergi bejalan2 di taman? tu pun kalo boleh sambil bermain lyg2..maen guli pun boleh ..


Oke, mmg patut awk direhatkn dari menghapdet blog...awk demam trok!..

http://www.smileycodes.info





Isnin, 12 Disember 2011

ORANG LAMA CERITA BARU..


Knowing tat all my fren xde blog, fb, twit, ym n all other things..

lov ni da mcm naek satu kpl yg bsr tp dok sorang2..

tgok blog or others org laen punyer ramai kwn2 lama, 

or baru bhubung n komen mcm2.. but me? urmmmm kdg2 je dpt jumpe my bff..

sampai satu masa tu lov da mcm memaksa diorg tu, 

utk ada semua bende yg melibatkn internet jalor lebar ni.. hehehe 

kdg2 tu diorg mcm buat xtau je... kdg2 tu diorg plk naek mrh asyk kne pkse..

yela masenk2 da bkeluarga.. diorg pun, boleh dikatakan hampir semua xbekerja.. 

so internet or kegunaan kompite ni mcm xpentink.. 

huwaaaaaaaaaaaaaaaa so cmne aku nk slalu bhubung ngn korank???

so cmne korang nk komen kt blog aku bile ada cite tbaru??

ahhhh so apa cite tbaru kt blog ko eh?? cite r sket.. -ade ke itu yg dia tnye?-

korang rasa patot ke xpatut lov cite... hahahaha -mmg lov buat xtau je- 

ptg jumaat tu ada satu bunyi hon kt dpn uma,

ingtkn org sbela punyer horn so buat xtau je.. 

lov jns g kje pg2 bute, balik da gelap..masuk2 uma tros kunci pintu..mmg xtau apa2..

umah ni pun xde sape prnh dtg, trutamanya kwn2 lov.. 

diorg yg nk dtg pun kne buat tmujnji 3-4 bln awl.. kihkihkih..

kua2 pintu tros lov jeret "ZURINA!!!! CMNE KO BLE DTG UMAH AKU NI?" LOL

-agk kuang ajau kan- 

uper2nyer member skola dolu2 dtg uma nk antau kad jempuan kawen..

-bkn dia punyer- tp kwn kami yg laen plak..

nama je dok skampung tp xpernah bsua muka.. 

-yeyeye masenk2 sbok ngn idop n keje masenk2- 

nk wt cmne kan.. so kami spakatlah g umah knduri kwn ITA namaeh..

ala geng2 double trouble dolu2. hiks..

kawen gak member aku... ingt g sana dpt jumpe semua member2 lama..

ermmm tp xdpt..ada yg dtg ada yg tidak..n myb time lov balik diorg dtg...

pape pun semua org yg ada tu semua org2 lama...

tapi semua dah penuh dgn cite2 tbaru.. hidup baru... rindu korang..

rindu tahun 1999.

Khamis, 8 Disember 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME..


Saya telah berusia 31 tahun semalam, tepat pada 7 dis saya dilahirkan 

owh rasa dah tua sgt ni, apa semua org yg naek 30 ke atas tu akn rasa cmni ke?
ke aku je?

rmbut for sure mmg dah ada yg bruban, xtipu punyer..

knyataan brani mati walopun kwn2 da ejek2 rmbut lov je yg bruban..

sdgkan depa umo lg dwasa dari lov pn still xbruban lg..

hahahahahahahaha..

errrrr rmbut saya bruban bkn saya warnakan..

tp itu kan pemberian, hadiah tu.. -Allah soh ingt mati -

erm, mmg dasat la perasaan ni, knw wut?

lov punyer saket blkg da mjadi smakin kritikal skrg ni..

rasa lov akn membongkok xlama lg..

erm, da rsa saket je xenti2..

duduk pun xble nk dok tegak2..rasa saket, kne dok bongkok baru ok..

membe kata myb coz lov kje dok je, -aish, org len pon dok kje pjbt gak-

umo depa lg dewasa paaa.. -nk ckp tua kang org mrh-

tp oke je, sehat je,  ermm ini ptaruhan masing2 la kan

abg n pwiness buat suprise bdy gift, -xdela suprise sgt coz da ble agk- 

LOL..

tengkiu abg syg, tengkiu pwincess darling...

hadia pe? RAHSIA!!!!! miahahahaaha


Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang