JOM TERJAH~

Khamis, 22 September 2011

PEMENANG LOV-NOTE LITTLE CONTEST

Tahniah,

tahniah & terima kasih kepada kwn2 yg turut serta join contest ni

ye 1st time lov anjurkan contest cenggini..

mmg xdinafikan byk sgt mslh  coz lov xtau n xde pengalaman lg

nk buat contest2 yg sprti ini..

-len kali nk cube buat hdiah yg best2 plk oke-

kwn2 yg turut serta cume 2 orang sahaja...

tapi lov rasa bertuah & seronok sgt2 coz yg join pun 

kwn yg lov boleh anggap otai coz lov slalu jd silent readers blog dia



 contest lov yg disertainya...siap tolong promote lg contest ni..

tengkiu...xkn lupe jasa otai2 cenggini

beri smngt utk lov tros berblog..-ceywa ayt haku-

tapi pengadil telah bersuara...pememangnnya adalah..


 

Fruitheart, thnks to fara ..

pemenang ini akn menerima topup RM30

beserta sebuah bekas serbaguna..

yg comel2...


TAHNIAH!!!!! & TENGKIU JUGA..


To all my fren yg xde blog tu,

yg slalu sokong blog lov ni.. tengkiu n maaf jgk la

coz korang mmg ramai yg sebok nk hadiah bekas serbaguna tu kan..

bkn xble, ble je..korang just masukkn je entry tu kt ruangan komen blog lov ni..

cume korang kne create 1 acc je..

tp korang xsempat or xble buat or xdpt nk buat ke hape

lov pn tatau..then setiap pertandingan itu kenalah adil oke..

bkn lov yg pilih tp pihak pengadil -mr hbby-

last skali nk ucp gak trimas kt sume2 otai yg dtg..

nk mintak tndatgn xble plak..tp dtgla selalu bg sokongan ehh..

eheheheeh -bg betis nk pehe-

tat's alll. papai

STAFF BARU KENA BULI RAKAN SEKERJA

Ada sorang staff baru kt ofs kami,

tgok budaknyer baek je, lemah lembut je, sopan2 gitu.. 

mule2 tgok ingt dia baru hbs skola.. 

tapi rupa2nya dah kawen n dah ada anak 2 punnnn 

so mcm biasa suai kenal pelok cium bagai lah kami dgn dak ni.. 

then mcm biasa gak, org baru mzt kne buli dlu kan..baru mesre.. eekekekeke 

kejam ke cmtu? xdela sgt kan... biase2 aje.. 

kami pakse dia kemas bawah meja yang dia nk duduk tu.. 

bawah tu mmg ada kotak yg sarat ngn brg2 nta hape2 nta kami pun xnk hambek tahu




membe lov kasik arahan...miahahahaha tgok la dak baru tu...sonok kan?

 


selai2 ketas tu dia kne perekse, bakau n kemas semua barang2 tu...

haaaa skunk baru dia tauuuu..



membe2 laen dtg tolong gelakkan sama...

tgok la pic dak baru ni kne buli ngn kami2.. muahahaha -gelak org jht- 



V
V

V

V

V

V

V

V

SELAMAT KEMBALI BEKERJA GBS

miahahahaha.. ini bukan mgsa buli la..


ini kwn kami yg baru balik dari cuti bersalen selama 3bulan tu..

haaa dia la yg 1st rasa cuti lelama tu...

masuk2 keje je dia bsemangat nk kemas brg2 bwh meja dia..

smngat yg bkobar2 oke..

heheheh 



-jgn mara ahhh GBS-





BONUS 1 BULAN 1/2 @ NAIK GAJI UNTUK PENJAWAT AWAM

 
Dapat bonus sebulan setengah punya gaji? 



siapa yang xnak kan? ajegile ni! 

sblm ni dpt gak tp separo2.. itupun dah syukur sgt2.. 

serba sdikit byk mmbantu dlm khidupan sharian topup sana topup sini..

ni dgr plak PM kite sedang mempertimbangkan samada 

utk beri bonus sbulan stgh punya gaji @

kenaikan gaji kpd semua kakitangan awam di negara ni. 

kputusan PM itu nnti akn dibentang dlm BAJET 2012
pada 7 Oktober ni mnurut sumber berita..

entah betul atau tidak kita tunggu ajelah key..

dpt yang mana pun tetap bersyukur,

tapi seeloknya kalau dapat kenaikan gaji lagi baik..

bg lov kalo bonus tu cpt benau hbsnyer..

tp kalo gaji tu tiap2 bulan kite dpt gaji baru, gaji bersih..

baru tiap2 bulan ble tersenyum lebau aje..

ala lov tau la korang gaji 3 bulan lps pn xusik lagi kan?

ape korang ada kesah yetak?

(petikan ayt GBS)


hahahaha :P

Isnin, 19 September 2011

WAHAI IBU..

Hari ni bermula sudah anak-anak kita bersekolah kebangsaan/petang semula yela, 

setelah hampir seminggu mereka bercuti kan?

tadi ke sekolah pwincess hntr dia skola pg.. budak-budak ni biasalah, 

bila hari baru mula nak bersekolah tu mmg akn buat hal xtentu psl.. 

kite ni siapa? kite bkn budak2 tu.. 

kite ni sebagai ibu/bapa mereka harus pandai mainkan peranan

xkiralah samada untuk memujuk, pusing ayat/kata, beri keprcayaan,

lebihkn ksh syg, diorg xpandai utk berfikir lg, 

mereka tahu seronok or xsronok, itu je. 

ada sdikit tekanan mereka akn memberontak.

nk jadikan crita pg2 tu lov hntr pwincess tibe2 dgr sore budak pompan 

meraung2 lov xtau mana dtgnyer sore tu,

org ramai anto ank masing2 carik punyer carik tnmpk

kt celah2 manusia yg ramai tu seorang ibu sedang menarik tgn anknye.. 

tarik utk masuk kesekolah.. 

anknya itu bukan kecik lagi. myb dah darjah 2 atau 3 or myb 4..

budak tu menangis2 sekuat kuatnya..

bg lov budak kalo besar tu mnangis tntu coz dia dah xthn sakit sgt,

or ada sesuatu yg menakutkan atau tidak seronok 

untuk dia masuk ke sekolah pd hari itu.. 

anak-anak ni bukan ari2 mereka buat perangai..

cube lah perhatikan ada ari2 tertentu shja.

ramai yg memerhatikan ibu dan anak ni.. 

sudah hmpir separuh jln tgn anknya ditarik, si ibu mengalah. 


penat agaknye.

terus tgn dilepaskan sambil berjalan

meninggalkan anknya yang menyapu2 tgnnye sndiri.. 

SEDEH SGT LOV TGOK OKE..BUDAK ITU KESAKITAN...

DISAKITI IBUNYA SENDIRI. 

nmpk ibunye terus berjalan dia terus berlari mendapatkan ibunya,

kmudian pinggang ibunya dia peluk,

tp ibunya berpusing lalu terus menampar pipi anknya. 

Ya Allah, tidak tahan sangat ati ini melihat perbuatan tu,

anak itu terus memegang pipinya dan terus berlari masuk kesekolah..

mungkin dia malu coz dah ramai budak2 tengok..

sedh sgt anak itu kesekolah dgn air mata bercucuran 

dan kesakitan yg masih berpinar di pipinya.. 

wahai ibu2 diluar sana, tolonglah jangan sesekali mudah sgt tgn

yg Allah kurniakan ini digunakan dgn jln yg tidak sepatutnya..

tak kasihankah pd anak itu, bkn org lain..anak sndiri. 

sebusuk-busuk mana pun, seburuk-buruk mana pun, 

sejahat-jahat mana pun itu anak kita..

hari ni mood lov kt ofs terganggu sgt2..

teringat2 wjh budak tu..xsampai ati rasanya.. 

ank itu anugerah Allah, amanah dariNya..

esok2 kita akn dihitung bgaimana cara kite mnjaga memelihara Amamah itu..

baikkah? burukkah? tak takut ke?

kenapalah lov nmpk semua kjadian ni.. 

sampai wktu lov mnulis entry ni pun lov menanges..

-emo btolkn lov ni- 

cubelah selidik sdikit, luangkn masa sdikit kenapa dia bkelakuan sdemikian..

stiap pkara itu ada sebab2 nya...

jgn mudah mengalah dgn mgikut hawa nfsu.. 

-pringatan ini buat diri sndiri juga- 

insyallah. 






APA CRITA NI?

Assalammualaikum,

lama plak rasanya xhapdet belog ni.. 

nta la ngn mcm2 cite kblakgn ni.. 


hari cuti jumaat, sbtu ahd pun melayang nta kemana..

tibe2 dpt berita kematian mak angkat hubby di pasir pnjg..

-area2 nk g ke sbk brnm- patu kete plk rosak xtentu psl... 

dwet melayang2..lol -bkn melayang terbang dek angin tp kne kuo dwet repair sume tu- :P 


takziah pd keluarga angkt hubby.. yela khilangan org yg tersayang..


satu2nya wanita yg melahirkn & mmbesarkn.. 

balik2 umah ingt nk hpdet blog psl little contest yg lov anjurkan.. 



tp komputer buat hal plak.. ngn internet nye yg agk bengong..mmg ati pns.. 

so semua yg dirancang tidak kesampaian... 

baru hari ni lov hntr email kpd pemenang.. tp xtau dpt dihntr ke tidak.. 

kompite ni xdpt nk upload gmbr.. 

then korang pun tau la mcmn punya pnsnya ati lov kt pc lapok ni.. huhuhu 

sekian berita melaporkan.. -kejadahnya la aku ni, mnules ngn ati yg pns- :P 


entry ini ditujukan buat kompite aku yg xreti bhasa pun aku ngomelkn ape, tp xpedulik!!! geram!






Rabu, 14 September 2011

KEMALANGAN YANG TIDAK DISENGAJAKAN..X KENA LAGI PUN..



ketakutan..

ce tenangkan diri sebentar..



tarikh nafas, then thn dlm kiraan satos -nk mmpos?-

then lepas la.. hahaha

oke ni pic lov beberapa minit slps hmpir2 langgo 

kereta iswara yg dipndu oleh sorg wanita gnz

kereta pompan tu kt blkg..

LOL 

ini cerita btol2 oke bkn maen2..

kt dpn lov ada lori rosak tgh jln, lov benti pun oke je..

tp yg blkg2 tu xnmpk kot.. xlanggor lg!

then lorong sbela xde kreta... lov pun masuk gear then nk stat jln..

tp!!!!!! kereta lov drive MENGUNDUR!!!! dia turun buket tu..


bhahahahahahaha

kereta kt blkg tu meraung2 -honnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!- kt haku.. hambek ko..

brek dkt2 teman ni lg..

aku budak baru blajau..bhahahaha

kt buket plk tu..kuikuikui...



perasaan yg kini kembali tenang... LOL

Jumaat, 9 September 2011

JOM JOIN LOV-NOTE 1ST CONTEST




salam semua,

lov 1st time buat contest ni,

hrp ada yg sudi join contest yg xseberapa ni. bkn ssh sgt pun cume,

- buat satu entry pendek bertajok "LOV-NOTE LITTLE CONTEST"

then tinggalkn link korang kt entry contest ni..

kalo ble tinggalkn email skali utk dihubungi sekiranya anda jd pemenangnya.

jwb je soalan2 or isi tmpt kosong kt bwh ni oke..

janji jujur n ikhlas.


********************

lov-note.blogspot.com adalah sebuah blog yg ...................................................................

entry pilihan saya adalah ............................................................................................... kerana

................................................

Apa yang saya suka pasal lov-note.blogspot adalah ................................................................................

tapi saya tidak berapa suka/berkenan dengan .........................................................................................

kerana ................................................................................


2 buah komik kesayangan lov-note adalah ........................................................................ dan

.............................................................................


nasihat @ akhir kata dari saya kpd lov-note .............................................................................


************************


kata2 lucah dari lov (lol) : -da mcm karangan dak2 drjh satu kan

- sory lov tlalu byk sgt idea sampai xble nk piker..



- pemikiran mcm bdk2 kck...tape lov fhm- lol.



hadiah yg disediakan, 

** Sebuah bekas serbaguna yg comel


** wang tunai bernilai RM30.00 secara top up



** tenkiu kpd penyumbanglewengan lov-note.blogspot.com (lol)

** selamat mencuba -hrp2 ada la yg mcuba oke- senang je..

** tarikh last penyertaan adalah sehingga/ pd 16 september 2011 (Jumaat) shingga jm 5 ptg shj.


papai...


Khamis, 8 September 2011

TAJOK APA YANG SESUAI NI? BENGANG JE..

 



Mlm td g jsco bkt tinggi ats sbb my pwincess nk bli kasot, kasot raya?

abg plk mlm ni dia ada mjls hari raya ngn kwn2 dia

so dia bg 1 jam je utk carik kasot alia ni gile ke?

bygkn la jsco tu pnyer bso nk carik ksot yg seusia x sesuainyer lg..

mn ckop 1 jam? ati pns je tpkse gak la pegi ngn jln ato boleh kata

blari2 ank gak la lov mlm td coz nk carik ksot buat alia

kononnya nk pakai hari jumaat ada smbutan hari raya kt skola..

bkn xde kasot raya tp da putus 2-3 hari lps..bkn kasot la tp sliper regenyer lebeh kurang kasot.. 

sabo ajelah kan..patu nk belik lg..eeeeeee 

msok psrya jsco jumpe yg dia nk tp tinggl 1 je.. itupun yg display dia nk..



lov xkasik coz da buruk org asyk dok try je kot.. lari2 klua plk,

- da mcm masok program carik hrta karun aku mlm tu- lol 

jumpe kt hjg jscoo itupun dia xnk sbenornyer tp lov pkse jgk 


ikutkn bpk dia slipe jamban pun boleh bg ank pakai..hahahaha -ade dia kesah?- lol 

pakse gak pwincess bli yg tu 

kedai2 dlm jsco pn da nk tutup pwincess pn tpkse rela tkot xdpt kasot..

blikan la jgk..RM53.90.. -bg korang murah la kot tp bg lov mahal laaa- 


sblm balek singgah watson, time tu abg g carik brg2 dia kt mn nta, 

ank pun da pnt nk tdo lov masokkn dlm troli.. 

masok2 je dia sound "puan puan troli xboleh bwk masok"

haisss!!! geram btol haku ni apsal smlm saya dtg ngn kwn2 saya bwk troli xde org halau pun?

hari ni je ke xbole? "xde puan, mmg xboleh bwk..."

haaaa laen kali tampal beso2 kt luar pintu tu "dilarang bwk troli,

dilarang bwk anjeng, dilarang bwk mknn n mnuman..

senang la org pun tahu..mmg tahu tp coz xde semua tu org ingt bleh la bwk masok.

masok kedai tu pun bkn org bleh merompak 

kalo da staff2 korang asyk membontot org g mn2 kt dlm tu kan.. 

agk2 la tgok keadaan org, ngn brg, ngn ank lg..org laen tape...

time laen2 ke staff laen tu oke je.. 

bru ingt nk g frmasi dlm tu utk tnye psl luka kt tgn pwincess tu ada ubt laen x..

saket je ati bkn baru skali masok ctu, boleh dikatakan sbulan 2x lov bli2 brg kt ctu..

 nyampah lah..len kali ltk sign fhm!!!! :P


NAKAL LAGI KAN DAH LUKA..SIAN ANK UMI..

lov ni mmg jns kalo da smpai uma lps balek dr keje mmg tros masok ,

kms2 uma sket, msk ke hape ke kn, biaselah.. 
 
sampai2 uma mzt ada je kje nk kne buat.. tp 1 day tu hari isnin baru2 ni,

tsrempak ngn sppu yg dok kt sbelah uma, dia mlepak kt luar ngn hero2nye.. 

borak la kjp, dok sbela2 pun mcm da lama xjumpe.. maseng2 sbok ngn fmly..

tp ni nk cite psl si Alia -my pwincess la sape lg-

dia punyer hbt ble turun2 je mto tros maen kjo2 ngn ank spupu yg lebeh kck dari dia..

tjeret2 budak tu dia kejo, geram2 dia tgkp budak tu..lol

-yela dia xde adek ke abg ke kakak ke kan- 

ngn bju skola, tdung, kasot skola tu dia maen kjo2.. 

lov yg bg signal da -amaran bencana kuat- lol

dia buat xfhm je, mklumla dpn org, dia tahu umi dia xkn tgo dpn org..

kenkadang tu lov yg tpkse mjeret coz tkot tgok dia kjo bdk tu

da bkali2 nk terjato coz lari dari dia.. spupu lov slambe je, 

dia da biasa katanya.. ank dia mmg hari2 jato satu hari 5-6 kali jato dia da xheran da.. lol

, aku yg seram tkotla kan ank kite buat ank org sampai jato kang, 

xpsl2 je.. tibe2, ceyh tros tibe2.. hahahaha

tbe2nk djadikan cerita jato la jgk ank spupu ni..yg si Alia tjatoh ats dia bertimpa-timpa..

ank spupu jato da bgon, dia gelak2 je..tp alia xbgon2..


apehal la plk ngn bdk ni kata lov dlm ati. masok2 je umah alia meraung2..


lov tgok tpk tgn dia da terkoyak..nmpk kecik je lukanye mlm tu dia xhenti2 menangis..


mmg sbb saket sgt ke or dia tu xpenah luka2 cmtu mnja sgt.. 

stat lps mndi tu dia da nmpk mcm nk demam, air mata mengalir je..


lov pun cucila lukanya ngn dettol sapu ubat n mcm2 lg.. 

tp masok ari ni da dkt sminggu xok2 lg lukanya..risau la plak.



tp paling ksian bpknyer buat xtau je..konon2nye mrh la tu..

siap kne cuci lg tlingernye ngn ayt bpknyer 



"tula laen kali bile umi panggil buat xtahu je..degel sgt padan lah muka" 

ksian lov nengok dia kne mrh walopun lov yg gegile mrh2 dia dlu.. 


mengalir air mata dia sedeh la bebeno.. 

bpknyer mmg ssh nk mrh2 ni tp kalo skali dia mrh.. 



haaa thn la tinger ngn kepedasannya..eheh.. 

sian adek..pape pun itu pengajaran buat adek, umi n byh ttp syg adek ok.. 



syg adek slalu...










MACAM-MACAM PERANGAI ORANG TUA NI..

 



-pic ngn pwincess n ank buah..im going 31 uwargggg-


Lps hari raya ni lov xde mood langsung nak kerje..

kt stor lov tu mcm2 brg baru sampai.. 

brg2 mmg khas utk stor lov, brg2 yg bkn utk stor..sume ada. 

tp 1 pun lov xhapdet rekod klua masuknyer.. -mcm aku sorang je yg byk keje knonnye-

coz sebok je ngn 5s la ape la mcm2 la .. ngn pangai org lg..aduiii..

kusus plak? dah mmg slow hjg2 tahun ni..

tp still xbuat2 laporannya.. hari2 dtg kerje ngntok..mcm 2-3 mlm lov xtdo.. 

ape nk jadi la orang tua ni -ckp pd diri sndiri- 

adakah ini prangai wanita lanjut usia? lanjut sgt ke? lol 

ramai lg org len yg lanjut tp xdela mcm ni pon kan.. 

omg trok btol mcm2 pangai orang tua ni kan..eheh..




Khamis, 1 September 2011

NAJWA LATIF

Cinta Muka Buku (pesbuk)



hhahaha memule dgr rasa mcm kenapa aku rasa tjok lagu ni pelik sgt eh?

mcm mengingatkn something tp ape eh?

lol ni sore yuna ke? xkn la...sore yuna len mcm sket..

ni lebeh soft n freshh so layannnnnn so bile da byk kali dgr rasa

"ehh best plk lagu ni, kne carik ni sape penyanyi dia"

-lagu ni n budak ni dah lama popular tapi lov je yg baru tahu- lol 

bkn ape sbenarnye lov kn peminat Tylor Swift...

so mule2 dgr, kalo budak ni nyanyi lagu taylor kn best 

xde ken org kite yg pandai maen gitar n ble menyanyi?

kt barat sana tu bila ada je budak2 yg ada bakat

mereka akn ketengahkn n bg peluang kejayaan pd mereka mcm taylor swift.. 

then tuptaptuptap muncul plak adek Najwa Latif ni..

then bile dpt tau dia ni pndai maen gitar n beberapa lg alat muzik wow...

najwa ni mmg sgt2 berbakat.. 

ngn rupa n gaya yg sopan tu dan gaya tudung yg xpelik melik tu dia nmpk sgt comell 

apatah lagi bile dia menyanyi dia tersenyum skali..mmg cuteeeeeeeeeee sgt..

jom kite sokong ank watan kite yg berbakat mcm ni..

bkn shaja pandai n berbakat dlm bermain alat muzik, 

nyanyian malah dia juga seorg plajar pintar.. 

so mmg ble dijadikan icon pd remaja masa kini.. 

xsalah jika ingin mcuba kelainan n utk mcari sdikit hiburan utk diri sndiri 

mcm najwa ni jgn lupakan pelajaran, itu yg utama.. 

peradaban diri juga perlu dijaga.. 

harap adek najwa tidak berubah ngn imej skrg ni..

jgn terlalu berfesyen sgt sampai tidak mnutup aurat.. 

skunk da oke..

kuatkan semangat n try lebeh byk lagi lagu oke.. 

lebeh bgos yg brunsur nasihat buat remaja2 masa kini..



n ce la terai maen lagu2 taylor swift plak ek kalo ada msa..hihihihh

bg yg xtau adek njwa ni ada jgk blog -lov je yg lmbt tau- LOL


najwalatifs.blogspot.com

ONE BIG HAPPY FAMILY...HAPPY RAYA DAY

Pic sekitar hari raya kt kampung,

xbyk coz xlarat sgt lov nk bgmbo...n mngkp gmbo.. still d same, 

mn2 pun lov g akn ttp mjadi jurufoto ...hihihi 

netau satu ari nnti ble jd jurugmbo tkenal..perasan 

tp jd jurugmbo ni time2 hppy je org ingt kite..lps2 tu xde da..bahahahhahahaha :P

mdalam mksdnyo tu...ekau renung2kan la..dan selamat beramal. :P



mlm raya budak2 maen bunga api.. bunga apa?? -kt mn lov ktika ini?
owh i knw.. -mbok ngn ubat-


pic2 ni lov yg tgkp..
tp dlm keadaan xbape nk sedo.. maseh mabok2 n penen2

disebabkn ubt batuk..so xmrh pn budak2 ni maen bunga api

kalo x lov yg la no.1 menjeret tgh2 mlm raya ni..hahahaa

lucky u girl's..


haaa maen2..maen ye..

lov xpasang flash pun.. golap yo gmbo2..
ni sbonarnyo pic ank2 dara dlm umah ni..

spupu2, adek n ank sdara lov..muda2 remaja lg diorg ni..

betenggek maen tepon n berborak..


ni xnmpk hape pun eh?
oke2 ni pic abg lov tgh bsandor kt teksi abg ipo..

kami dok lua jp coz nk discuss somethin

satu perkara smada patut @ xpatut dilakukan..hahahah

biarlah rahsia k..



bpk mertua lov imam kampung ni..
then rumah dia pun sobolah yo ngn surau kg ni..

mmg meriah ramai org kampung dtg nk tkbir pd mlm raya ni..


 pic di pagi raya..

duduk berbaris utk disalam..hiihhi

ngn abg2 ipo lov xmntk maap pon..

xde dose kot..lol.. -xble bersentuhan maa haram-

tp ble kalo stakat ckp2 mulut je..

tp masalah nyer org2 skunk ni kalo mntk maap nk bsalam..hihi


kakak ipo wit family -ank ptama-


 ni abg suami -ank kedua-



still kelam kabut sape nk salam sape..hahaha
budak2 ni mmg memeriahkan suasana di pagi raya..

tibe2 pg raya semua jd malu2 alah je..hihihi


oke2 ni semua ahli kelaurga kaka ipo lov..cuma ada dua lg ank lelakinya 

xdpt nk ikut sama..

sorang tu da ada fmly so balik kg mertua..
sorang lg tu bujang lg..tp kete xmuat dehh. hahaha

n

ekkk apehal ank dara lov teselet kt ctu? lol


haaa ni terang sket... pale otak lov pun still weng2 lagik..

abg ipo ngn family..ank 4 org..bby kt blkg tu..


 ini fmly bapak mertua lov, mak, ank kembo, n dua lg ank dara..

dua org kt blkg tu baru hbs skola..tunggu nk kerje je lg..


ank dara lov? haaa ni dia,
ngn sikat kepala aku tu dia buat garu kaki dia..

biasalah kt kampung dikelilingi kelapa sawit..

sooo mmg byk nyamok..



sian kt mak, byk buat kerje memasak raya ni..
dah ank menantu dia xsehatla kan..

kakak ipo plk tetibe kne cirit birit..

mak yg byk buat keje kt dapo..

ank2 dara? urmmmmm g beraye je diorg ni

keje2 dapo xde yg nolong..hahahah sabo ajelah..



pic last fmly, coz kami bertiga je 
semua kakak ipo suruh ank2 dia temankan..

xelok bergambo bertiga katanya..

hermm layannnnn

eh2 pic xsedia lg ni..



omg gmbo kabur la.. layannnnnn
pic ank sedara, n adek2 ipo lov..


inilah jurugmbo pic lov sfmly...
ado duo..

abg ipo ngn ank sedara..hihihih

yg len2 dok nengokkan aje..



ni pic kt rumah bibik di Simpang..
lov lebeh mesra ngn bibik ni

dah macam mak sendiri pulak..


asalkan balik kampung je..
mbah budak2 ni mzt ajk diorg maen mende ni..

ala macam maen enjet2 semut gak..

cuma lagunya lagu jawa lah..

memang sronok dgr bapak menyanyi ngn cucunya..

abg yg paling sronok

yela teringat zmn kecik2 dia bsama bpknyer..



tgok diorg maen semua pun nk join maen skali..
lol

tp bapak marah..bpk kata ini untuk budak2 la..HAHAHAHA


sbenarnye balik kg kali ni ada tujuan..
lov teringin nk tgkp gmbr family bsama smua org

ngn bapak, mak, adek2, ank buah,

bibik2, paman2,

tapi coz xsehat lov xlarat nk buat semua tu..

trutama skali ngn bibik yg byk kasik nasihat..

then lov nk makan pecal buatan bibik..mmg sedap.

lps tu nk mkn mskan jawa iaitu sambal tahun -kalo xslh lov la itu namanya-

nama je sambal tp ia mcm kuah lemak je

cuma bezanya byk lengkuas digunakan..serai, halia,

isinya terpulang pd individu..

ada rumah paman tu msk sambal tahun kulit lembu..

pertama kali dlm idop lov mkn kulit lembu..

rasanyer? TERSANGATLAH SEDAP OKE!!!

semua org berebut nk mkn..hhihih

rumah bibik pulak msk sambal tahun kerang..

mmg pedas sgt sambal tahun ni

tp puas dpt mkn.. then msk kicap diorg ni pun sgt2 laen

berbeza n sgt sedap..lebih2 lg kuah kicap dageng..perhhhh!!

xsabar nk balik kg hari raya lg..

-hari raya je diorg msk cmni-


abg bgmbr ngn bibik..buat lov

thnks abg..


hihihi penatnyer mmg sgt terasa lebih2 lg bila xsehat ni..

tp keseronokkannya sgt2 istimewa










Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang