JOM TERJAH~

Sabtu, 27 Ogos 2011

JOM SAMA-SAMA MEMBANTU ANAK-ANAK RUMAH AMAN..













Rasa bangga dengan Team Nuffnang yang terlibat sebagai salah satu badan organisasi bantuan kebajikan TLC PROMISE ME SEASONS 2 ni.
wah dah musim yang kedua, macamana boleh xtau ni?


ini adalah satu tindakan suci murni untuk terlibat secara langsung atau tidak
sb
agai penyumbang kepada badan-badan kebajikan yang terlibat contohnya seperti RUMAH AMAN.


Nuff akan mengutip derma bagi Rumah Aman ini untuk menggantikan sistem pemasangan electricity yang telah berusia 15 tahun dalam rumah ini.


Rumah Aman adalah sebuah rumah kebajikan yang menempatkan anak-anak yatim dan anak dari keluarga yang tidak berkemampuan untuk pendidikan mereka.


bkn sahaja pendidikan, makan minum, pakaian, keperluan peribadi dan keselamatan anak-anak ini.


Tujuan utama mereka ini adalah untuk Memberi yang terbaik buat anak-anak ini, sepertimana ibu bapa lain menyayangi, mengasihi, melindungi anak-anak mereka.


Walaupun begitu, masih ada lagi keperluan yang tidak dapat mereka berikan dan mereka ini perlukan bantuan kita..


bukan banyak..cukup sudah walaupun sedikit..


awww tersentuh sangat ati ni dengan niat murni Rumah Aman ni kan..


Team Nuff ada membuat lawatan ke Rumah Aman ini dan kata mereka,
tidak tergambar oleh kata-kata akan kegembiraan anak-anak ini
apabila ada seseorang datang memberi lawatan kepada mereka..
mereka tersangat-sangat gembira.


T_T rasa ingin sekali join lawatan ni...





Rumah Aman ini terletak di Shah Alam, dekat je ngn klang ni rupanya.
dengan segala kelengkapan yang cukup untuk memastikan anak-anak disini terpelihara dengan secukupnya.


Rumah Aman ini telah beroperasi dari tahun 2005 lagi,
dan masih kekal sehingga kini telah menempatkan sehingga 30 orang budak lelaki
dari pelbagai usia dan permasalahan dan keperluannya yang tersendiri.




CARA-CARANYA YANG MUDAH UNTUK MEMBERIKAN BANTUAN ANDA..

1. Donate to the fund

- Online: You can make a direct donation to Rumah Aman via online banking to Maybank2U, with the remark: “Nuffnang TLC Promise Me S2”. Donations should be directed to Rumah Aman (Shah Alam), with the account number 562106720433 (Maybank).
- Via Milkadeal: Our sister company Milkadeal has generously offered to join us in fulfilling this pledge, and you can also donate via the deal at this page!
- Via cheque: Cheques can also be issued to Nuffnang Sdn. Bhd. and sent to our KL office at the address below:
12B5 & 12B6, Heritage House
33 Jalan Yap Ah Shak
50300 Kuala Lumpur.

2. Spread the word

- If you’d love to help but don’t have the means, please do blog about this and spread the word – maybe someone else who reads your blog can help! :)


Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima,
tangan yang di atas lebih baik dari tangan yang di bawah..


Sempena bulan ramadan dan shawal yang bakal tiba ni


jangan kita lupa pada mereka yang lebih memerlukan..


semoga kebahagian di dunia dan akhirat kelak bersama-sama kita miliki.. amin..

www.rumahaman.com.

ps : myb cara lov menulis xpenuh or byk info, kwn-kwn pun boleh sebar-sebarkan hal ini untuk sama-sama membantu anak-anak ini..

SELAMAT HARI RAYA..








Ops! belum lg rayanya..tapi insyallah bakal tiba.

insyallah kalau dipanjangkan usia ni..


tp coz ramai dah berlumba-lumba pulang ke kampung..


lov ingin mengambil kesempatan ini


untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA


MAAF ZAHIR DAN BATIN,


SEKIRANYA ADA SALAH DAN SILAP SELAMA INI..


SEKIRANYA ADA YANG TERASA DENGAN PENULISAN,


DENGAN KATA-KATA, DENGAN NASIHAT..


LOV MINTA DIMAAFKAN SEGALA-GALANYA


dan jangan lupa biarlah berlumba-lumba pulang ke kampung tp..


jangan berlumba-lumba di jalan raya key..


sama-sama juga doakan agar semua rakan-rakan selamat pulang


dan selamat kembali ke sini.. -sini?-


IKHLAS DARI LOV SEKELUARGA...


Ahad, 21 Ogos 2011

SEDEHNYEE DENGAR LAGU RAYA..








assalammualaikum,


hari ni hari ke-7 lov xsehat.. hahaha lov ni mmg asyk xsehat je kan..


ehh itu bkn dugaan tau, tapi itu rezeki dari Allah,


Allah nak bg lov duduk rehat, sebab sntiasa je sibuk dgn hal2 dunia ni..


bila dah xsehat tu dptlah duduk rehat, kenang dosa sambil bertasbih kepadaNya..


Alhamdulillah.


bln Ramadan, namanya pun sudah cukup menggembirakan ati para pejuang-pejuang islam,


para kalifah2 Allah...para2 syuhadah.. ye kita la tu. mulianya kita ni di sisi Allah.


bulan ramadan bulan yg berkat, bulan rahmat dan bulan utama.. pahala digandakan


doa diterima.. -petikan lagu hijjaz-


sekarang dah byk sgt kedengaran lagu2 raya baik dicorong-corong radio, tv, kedai2


rumah, pejabat apatah lagi.. semua bergembira..


memanglah mungkin sepatutnya lov juga turut bergembira bsama kwn2


kerana sudah hampir tamat bulan ujian ini, dan hampir2 kita menyambut bulan kemenangan


tapi sjujurnya lov sedeh sgt..


rasa nak nangis n maraj je sape2 yg pasang lagu raya kt ofs tu.. rasa bingit..
oleh kerana mghirmati bln penuh rahmat ni lov diamkan diri
xknla kerana kite xgembira kite nk buat org laen juga turut tidak bergembira kan?



entah kenapa orang lain boleh bergembira.. tapi lov xboleh nak rasa semua tu..


semua bagai sudah berada di bulan raya sedangkan bulan ramadan yg tercinta ni


sudah semakin mengundurkan dirinya sedikit demi sedikit..


bulan ramadan bulan umatku -kata Ya Rasullah-


bln yg sepatutnya kite sanjung, yg sepatutnya kita berkejar2,


berlumba-lumba membuat segala kebaikan..


sayang sangat untuk berlalu dan maseh boleh bergembira dgn pemergian bln rahmat ni


begitu byknya keberkatan dan rezeki yang hadir dibulan ini..


trasa bgitu byk doa2 yg ditunaikan Illahi cash dibulan ini..Alhamdulillah..


maafkan lov sekiranya bgitu emo dlm penulisan ini..


bkn marah kpd mereka yg beria-ria ingin menyambut hari raya.. hari kemenangan..


cuma. .trasa pelik sgt bg diri ini tidak boleh untuk bersama-sama merasai hari raya.


maaf sekiranya ada yang terasa di hati dgn pnulian lov ini..


cuma bingkisan luahan hati..




ps : adakah kita akn sempat bjumpa bln ramadan di thn hadapan? T_T



Jumaat, 19 Ogos 2011

Say bye to moustache! Check out #MyBodySecrets3 #MilkADeal

Say bye to moustache! Check out #MyBodySecrets3 #MilkADeal

NUFFNANGGGG NOOOO





Sedeh, mmg sedeh sgt2 ni uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -maseh mraung lg-
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni psl nuffnang la.. pasal pe?
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kn ada contest kne buat entry psl smurf baru2 ni?
so nmpk gayanyer entry
yg lov buat tu menarik ati nuff n tpilih la konon oke..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa but, but.. but.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lov demam stat dari selasa tu, n semalam pn mc lg.. so mmg xlarat2 nk bgun la oke..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -kcewe tau-
so ptg ni baru balek dr ofs tros la bukak blog n my acc..
tgok2 ada jemputan utk smurf..lov terpilih oke... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tp kne confirmkn khadiran sblm kol2 ptg td now dah dkt kol 7 nk masuk wktu berbuka...
so sedeh terlepas peluang ni...
mmg da nrcng nk bwk pwincess g tgok..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xaci tau..
len kali dah email miscol la kan..bhahaha -ble buat lwk lg-
sob sob sob..
lap ingos yg meleleh dr selase lalu..
nufff uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa smurf uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Selasa, 16 Ogos 2011

EMPIRE HOTEL







Seronok sgt dapat ikut abg g berbuka pose kt otel.. :P


-mcm xpena g je kn- lol


mjls berbuka ni diadakan oleh ofs dkt hotel ni..


setiap tahun mcm tu tmpt n wktu yg berlainan..


n tiap2 tahun tu jugak la abg mls nk g..







tp tahun ni abg tpkse gak pergi.. -rele pkse la ni-


so asal ble bwk fmly dia pn hppy la.. lov? urmm lg hppy.. sonok woo



hotel ni punya la lawa gile, ada klas gitu..


yela lov ni xpena masuk lg otel2 kt subang ni.. takat subang parade tu prnh la..


lol


otel ni ckup semuanya ada.. sbelahnya pasaraya besar kire2 berkembo kot ngn psrya tu


coz nk masuk ke otel tu pun kami melalui pasaraya tu jgk..


-idok le teman tahukan..my 1st time maa kt subang ni-


walopun lov dok klang.. :P




kwn2 ofs abg dah pun sampai.. diorg mmg happening..

semua pangkat2 beso,


arkitek, pelukis pelan, n mcm2 lg la pgkt beso2 ni..


segan tu mmg la segan..


tp diorg ni happening sampai lov pn xtrasa malu2 alah kt ctu.. hihihi



tgok tndasnye..gile cantek.. rasanya boleh la nk dok dlm ni 2-3 jam pun

bersih gile, wangi je..bersih bersih bersih..



kt pintu masuk "shout lounge' tmpt mkn kami


mmg ramai gile.. kt cni semua ble borak gegile mcm kt kedai mamak tu..


hahahaha.. haa nk ketawa bso pun xde sape mrh..


mmg sronok sgt..


makanan? makanan?


BEST! BEST!



Sempat g bergambar ngn piano kt pintu masuk tu..


wooo jgn la pelik keii coz dlm ni mmg gelap..


ala2 kelab mlm gitu..


lampunyer liplap liplap


kjp biru, kjp merah, kjp puteh.. haa brubah2 la muke ngn chaya lmpu tu..


nkl mkn gelojoh mana pun org xkesah..coz org xnk nmpk ko..bhahahah


-ceyhh2 jgn buat pekara tersebut key...-


lg2 pic pwincess ngn perabut2 kt shout lounge ni..klasss


kaunternyer pun ckup meriah kan..


ohhh mmg byk sgt perabut yg pelik2 kt cni...semua buat lov rasa teruje je..


apatah lg si pwincess ni.. sronok dia mlm tu


tgok la tu, asyk bergmbo je keje nyer..

gmbo mak nyer xpyh la ye... i kan pemalu.. -gatai-


wuuuu tgok kusi ni tringat kt redmummy..so merah...

redmummy mzt ske tgok kusi ni en..hihihi jgn maraa haa


errrrr oke2.. another kusi utk pwincess pose..



hahahaha patung ni mmg funny oke.. kaler dia merah nyale..


pwincess konon2 nk buat gaya patung tu la konon.. hahahahaha



patung ni kt pintu blkg ruang mlkn shout lounge ni..


mcm tunduk tnda hormat kpd tetamu yg hadir... :P




kusi bentuk daun ni..alahai comeinyer la..




oke tat's me n abg..pwincess yg tgkp gmbr..


tp coz suasana gelap n lov pun gelap gaks.. ahahaha


xbape nk nmpk la oke..


masa ni da ngntok sgt..diorg2 yg laen maseh ble mkn lg..


uiiii kyng gile sume natang masuk prot ni..


-yg halal je la eh-




ohh bpk wit ank daranya.. tgok makanan tu tinggal kulit udang je..


ingt tu je ke?? byk lg kt dpn kami ni tp dah tinggal


sisa2 je la eh.. hihihih






upss..ni slh satu patung yg agk mengejutkn kami mule2 dtg..


da lam gelap tinbe2 kt hujung tu ada satu objek puteh..


hahahaha :P





haaa tgok2 kan gelap tu?


jgn slhkn kamera tau, tau la kamera tu murah jerk..


tp ada kwn abg yg bwk kamera canggeh tau..


dia pn xtgkp gmbr..coz dia kata golap sgt then tkot gngu org laen..


huhuhuhu





apahal abg menggedik je ni? mezti da kyng en?


nk kasik turun sume udang2 yg abg da telan td.. bhahahaha


tb bso dpn mater kami, pwincess sebok nk tgkp pic tv ni..


naseb baek dia xjeret nk tb slim ni ..bhahaha masak2..



org laki, layan bola la dia... -sabo2-


eh cmne ble ada bola lak mlm tu ye? haiz!!!


nsb baek skjp je.. hikk




owh itula big boss abg lov, dia yg blanje kami semua mlm ni..tengkiu boss..


esok2 blnje lg..hahahaha


mlm tu bos blnje 15 org staff dia tmasuk fmly2 la..


satu kepala 75 inget..myb sume dlm sribu lebeh ..


hihihih


mknan mmg sodap boss.. -tetibe jd bos aku lak- :P


sblm bla wife boss siap ajk kami semua ke rumah terbuka hri rya nnti..


kata abg lov banglo bos dia mcm umah dlm full house tu..


ayoyo... bile kite nk g open house dia ni? LOL







SAYU DAN MENDUNG DI BULAN RAMADAN..





Alhamdulillah, time2 cuti hjg minggu mzt cuaca sejuk,
mendung n kdg2 tu lebih kerap hjn.
minggu ni hjn turun dgn lebat, so lebeh byk aktiviti kemas2 rumah sket2 then tdo je yg lebeh..
hihihih alhamdulillah hujan pn rezeki jgk kn?
yelah rezeki bg mereka yg berpuasa? xdela teruk sgt menahan lapar n dahaga..
then xde la buat dosa je ngn berjalan ke sana ke mari..
hahaha tp bile hjn2 cmni teringat plak arwah nenek lov..
time2 hjn cmni lah dia hilang tinggalkn kami dlu..
Ya Allah rindunya lov pada arwah nenek..

TENGKIU ABG!





lov ni bknla jns yg ske gile ngn brg kemas or brg2 mahal..


myb coz bkn ank hartawan kn, or dah mmg terdidik cenggini, -ala2 kampung gitu- :P


so lov xkesah pemberian
cmne pun org nk kasik,


jnji benda tu lov ble pakai, ble guna, ble simpan n thn lama..


masa awl2 tahun dlu abg kasik yg ada gitar tu


then now abg kasik yg ada bunga pulak..hihihi


kelakar coz abg bknla jns yg ske bg2 hadiah ni.. dia mmg xreti bnde2 cmni.


pape pun lov hpy sgt ngn pemberian ni,




bg org laen myb xde apa pun tp bg lov agt bermakna.. lov ske n syg sgt..


tengkiu abg..



owh btw bg sape2 yg xtau tu , ini adalah penanda buku oke..hik..


TENSION NGN PWINCESS!! WHY???









Setiap minggu ada je baju sekolah, tudung sekolah, alatulis? jgn ckp lah setiap hari hilang..


lov dah xsanggup lagi nk kene beli satu2 semua benda2 tu..


lov terpaksa beli pakaian pwincess utk seminggu sekali..


baru senang, kalau hilang pun masih ada back up..


sekolah kebangsaan 5 pasang, sekolah agama 5 pasang..


saket ati tu mmg saket nak beli baju sekolah tu bukan 2-3 ingget..


kite ni bknnnya ank hartawan dermawan karyawan.. :P


sabo ajelah kan..


lps satu cerita terbit satu cerita laen plak..


kejadahnya nk menggosok baju byk2 tu ? 10 helai tudung, 10 helai baju, 10 helai kain,


lov xtau kalo orang laen pun trok cmni jgk..myb sape2 yg ada maid tu xkesah sgt la kn..


aduiiiii seksa sgt rasanya dgn iron rosak nya lagi..


sekse2..


sampai lov bleh tnye pwincess " bile adek nk bso ni? ble gosok bju sndiri".


huhuhuh


-kenkadang abg yg tolong gosokkn..oh mmg bahagia..tenkiu abg.. mngu ni ada can x abg yg tlg gosokkn?-


>:P

AJIM...









Ajim lagi, bg yg dah prnh bca entry sblm2 ni tahu la..


pujuk punya pujuk akhirnya dpt jgk pwi
ncess beli ikan peliharaan


sblm ni ikn tu mati coz x berjaga..




ayhnya gile2 xbg tp last2 bg jgk ats jnji mak budak ni


yg jnji akn turut jaga sama


bkn apa, pwincess tu dia la sorang kt umah ni


xde adek bradek, kwn2 pn kt skolah je.


skola dah la jauh so balik2 tu mmg dia xde kwn


mak ayh dia balik je bz masak, ngn kerete ngn moto ngn pokok2..


so myb dia nk teman bermain.. -bermain?-


dpt la beli ikn ni kata budak penjual tu ikan sepat,


tp asyk la bergaduh je sesama sndiri ikannya..


pwincess yg paling hppy skali.. lov belikan sekali akuari
um kecil ngn batu2 perhiasan


then belikan pulak makanannya.. masuk ni alhamdulillah dah 3 minggu ikn2 tu maseh idop


lol



siap boleh beli lg 3 eko utk tmbhn...
hahaha sronok tgok pwincess gelak2 bila tgok ikn tu berenang n maen kejo2..


semua ikan pwincess ada 6 eko skrg, n semua ikan2 tu pwincess panggil AJIM.


kenapa? tgok la dlm entry sblm2 ni.. hahaha.. then, air ikan2 tu pulak


di basuh 2hari sekali..mmg xnk bg airnya kotor sikit pun.. nnti berbau busuk pulak


bila dah byk2 pwincess ble plk minta ikn nemo..haaaa sabo ajelah oke..


mkn basuh berak ikan ko ni sume2 mak ko yg tanggung totak?
ni nk nambahkn kereje mak ko la ye? huhuhu


pape pun mi ske tgok ank mi hppy..







Ahad, 14 Ogos 2011

SENARAI KOMIK LOV




Susah sangat nk ingat tajuk yg xde bila nak beli komik


lebih-lebih lagi bila kedai buku tu tiada ruangan komik baru dan komik lama


semua buku-buku komik maen campo je antara satu sama lain..


nak cari bahagian 1,2,3 pun susah gile..mmg xtersusun..geram sgt!


xde msa sgt nk g MPH JJ Bkt Raja, kt ctu je best n senang n pilih.. -promote mph lg?-


so xde masa nyer psl lov g jela kedai2 bku yg ado berdekatan tp hampes...


so inilah antara tajuk2 komik yg lov ada..


saja je nk senaraikn.. nti kalo nk kuo g bli bku ble nengok dlu kt snarai ni..


:P

layhannnnnnn..



  1. Hot Gimmick = 12 buah buku (tp ada 13 coz terbeli no. 11 tu 2 buah)
  2. Hari-hari Midori = 8 buah
  3. Chocolat = 7 buah
  4. Romantis Bas Musim Bunga = 4 buah
  5. Le. Gardenie = 4 buah
  6. Buah = 3 buah (prolog, epilog, medianlog)
  7. Beast Master = 2 buah
  8. Cari Kerja/Masih Cari Kerja = 2 buah
  9. Kaoru's Cake House = 2 buah (1 buah lg edisi novel)
  10. Putera di Sebalik Tabir/Kemasyuran Putera di Baik Tabir = 2 buah
  11. Pak Cik Kaki Panjang = 2 buah (Prolog & Epilog)
  12. Kasih Hanya Kau/kasih Bukau Kau = 2 buah (epilog & prolog)
  13. Persatuan Pelajar Penuh Risiko = 2 buah (Semester Pertama & Semester Akhir)
  14. Darah Si Rembulan = 2 buah
  15. Twinkle = 3 buah (Pmulaan Sbuah Cinta, Revolusi Sbuah Cinta, Phujung sbuah Cinta)
  16. Dunia Dicipta Dengan Gembira/Dunia Dicipta Dengan Penuh Gembira = 2 buah
  17. Biarpun Bunga Tidak Mekar = 1 buah ( ada 2 buah jugak coz terslh beli)
  18. Origami = 2 buah
  19. Temani Aku = 1 buah
  20. Nakalnya Setan Cinta = 1 buah
  21. Aku Tak Nak Kau La! = 1 buah
  22. 24 Warna = 1 buah
  23. bersamamu di Ros Biru = 1 buah
  24. Kelayakan Cinderella = 1 buah
  25. Teman Lelaki Terhebat = 1 buah
  26. Cinta Egois = 1 buah
  27. Organisasi Rahsia Sekolah = 1 buah
  28. Kembar Da' Best = 1 buah
  29. Bercinta Apabila Masa Berhenti = 1 buah
  30. Cinta Orang Tin = 1 buah
  31. Honey Moon = 1 buah
  32. Mesej Cinta Di Tangan Kiri = 1 buah
  33. Gagahnya Kelab Manik = 1 buah (ksygn lov)
  34. Mengintai Busur Beradu = 1 buah (ksygn lov jgk) - Motomi Kyousuke
  35. Desir-Desir Sakura = 1 buah
  36. 8 Pagi Aku Cinta Kau Lagi = 1 buah
  37. Puteri dan Cinderella = 1 buah
  38. Bagai Sihir Jatuh Cinta Padamu = 1 buah
  39. Plastic Baby = 1 buah
  40. Kenapa Apa Sayang = 1 buah
  41. Miss = 1 buah (sepatutnya ada 2)
  42. Pelayan Rahsia = 1 buah
  43. Semerah Simpulan Cinta = 1 buah
  44. Cuti = 1 buah
  45. Cinta Pohon Sakura = 1 buah
  46. Check!!! = 1 buah
  47. Permainan Cinta Gila = 1 buah
  48. Lovely Baby = 1 buah
  49. Cinta Puteri Bulan Sabit = 1 buah
  50. Teman Selamanya = 1 buah
  51. Keajaiban Kurumi = 1 buah
  52. Konkon X Honey = 1 buah
  53. Hijau Diraja = 1 buah
  54. Maid Maiden = 4 buah (baru ada 4)
  55. Pengintip Bangsawan = 1 buah
  56. Cinta Seindah Langit = 1 buah
  57. Semarak/Bebunga Cinta Rokka-Chan = 2 buah
  58. Rahsia Si Puteri = 1 buah
  59. Syurga Serigala = 1 buah
  60. Perintah Cik Muda = 1 buah
  61. 1/3 Romantika = 1 buah
  62. Puteri Biasa = 1 buah
  63. Aku Dia dan Pustaka Biru = 1 buah
  64. Akuatik No3 = 1 buah (1st komik lov)
  65. Zaman Gadis = 1 buah
  66. Anti Chocolate = 1 buah
  67. Kelembutan Cinta Berdua = 1 buah
  68. Penguin Prince = 1 buah
  69. Si Penjual Aiskrim = 1 buah
  70. Lwn. Kelas Puteri = 1 buah
  71. Teman Sang Puteri = 1 buah
  72. Star Post = 1 buah
  73. Cinta, Bertahanlah = 1 buah
  74. Caramel Theater = 1 buah
  75. Skala Cinta 1.8 Meter Persegi = 1 buah
  76. Crazy Family = 1 buah
  77. Fairy Godbrothers = 1 buah
  78. Tangisan Kura-Kura = 1 buah
  79. Cinta di Burger Time = 1 buah
  80. Erti Kedewasaan = 1 buah
  81. Dunia Kami = 1 buah
  82. Kesayuan Seorang Gadis = 1 buah
  83. Rahsia Cinta Malam Purnama = 1 buah
  84. Asmara Elit = 1 buah
  85. Segi Tiga Rahsia = 1 buah
  86. Bakat Baru Komik Malaysia 2007 = 1 buah
  87. Cerita Buatmu = 1 buah
  88. Hati Yang Kacau = 1 buah
  89. Selami Rentakku = 1 buah
  90. Juice = 1 buah
  91. Taiko Little Peach = 1 buah
  92. Prototaip Rama-rama = 1 buah
  93. Sehabis Bicara Cinta = 1 buah
  94. Rahsia Waktu Ketujuh = 1 buah
  95. Mini Love = 1 buah
  96. Awan Kupu-Kupu = 1 buah (sedeh cite ni)
  97. Aku Cinta Padamu = 1 buah
  98. Donkey High School = 1 buah
  99. Hanya Sekilas Pandang = 1 buah
  100. Anak Kucing Ketua Pelajar = 1 buah
  101. Puisi Cinta Lalu = 1 buah
  102. Lompatan 1/6 = 1 buah
  103. Cinta di Hutan Kelip-kelip = 1 buah
  104. Buatmu Puisi Terpendek di Dunia = 1 buah
  105. Coklat & Pudina = 1 buah
  106. Bebuih Cinta = 1 buah
  107. Bisikan Paradoks = 1 buah (Komik Seram)
  108. Sumpahan Anak Patung = 1 buah (Komik Seam)
  109. Full Moon Joker = 1 buah
  110. Rtima Permata Impian = 1 buah
  111. Sapaan Mentari = 1 buah
  112. Warisan Puaka = 1 buah (Komik Seram)
  113. Suara Langit = 2 buah
  114. Si Comel Lokek YOMOGI!! = 4 buah
  115. Lukisan Asmara = 1 buah        
  116. Magis Manis Coklat = 1 buah (komik Seram) cerita2 dlm semua best...
  117. Jom ke Sekolah Malam = 1 buah (best jgk2 sweet je)

Sory x letak pic skali.. tp kalo nk letak pic bg ksemua ni... mmg hazab la!! byk wooo


bila da dihitung-hitung.. kesemuanya ada 169 buah komik terkini kpunyaan lov..


hihih so kalo ada yg bminat nk beli komik2 kt ats ni ble la kalo nk tnye lov


tlebeh dhulu sinopsis or best ato tidak utk dibeli.. :P


pnjm? bleh je tp kne dtg uma n bca kt uma lov je la eh.. hehhh


oke r stakat tu dlu cite psl komik ni..


kang ada org muntah plak asyk bca psl komik je kn.. :P



papai.

KEMATIAN






Salam, perasan tak bila tiba bulan-bulan besar selalu terjadi kehilangan dlm anggota keluarga.
perasan atau tak, perkara tu memang selalu terjadi.
lov perasan sejak beberapa hari berpuasa ni mcm2 kes kehilangan/kematian org tersayang oleh kwn2 terdekat..
tak kira lah samada keluarga, saudara, kawan, jiran or seseorang yg kite kenal tp xrapat..
itu yg berlaku pd lov,
dlm bulan penuh kemuliaan ini byk pula mjls
kematian or ziarah yg kami sepejabat lakukan..
mula2 dgn peristiwa kematian ibu, kemudian kes lain pulak kematian ank yg baru berusia 15 tahun.
memang takde kene mengena langsung dgn lov,
tp memberi tamparan yg hbt pd diri lov sndiri
yela kite or lov sndiri tak tahu sampai bila Allah bg pinjam nyawa ni..
risau dan takut bila ke mjls kematian...
coz rasa mcm kematian terlalu dkt dgn kite.
sedangkan pahala tidaklah sebanyak mana
erm entah ada ke tidak pun tak tahu jugak bah kan dosa je yg ari2 dpt..
dgn fesyen berpakaiannya sana sini ketat2..
tudung ats
dadanya, sikap egonya, mrh2 xtentu arhnya.. sombongnya,
even dlm bulan pose ni pn maseh mengumpat n mengutuk org laen...
haizzz..
diri kite ni terlalu lemah untuk melawan nfsu diri sndiri.
salam takziah buat kwn2 yg telah kehilangan ahli keluarga tersayang..
semoga diri kwn2 dan diri ini tetap tabah menghadapi segalanya,
sebelum kite juga kembali kpdNya.
bye..

Selasa, 9 Ogos 2011

MY FAVORITE SMURFS






The Smurfs

The Smurfs,
watak kartun comel yang bewarna biru hidup dihutan dalam rumahnya
yang seumpama cendawan satu masa dahulu kini telah kembali.
percaya ke tidak? tapi ianya kini kembali dalam dunia yang sebenar!!
tak sabar rasanya nak tengok The Smurfs 3D ni,
macam biasa The Smurfs cuba menyelamatkan diri mereka dari ditangkap oleh musuh ketat
or what can i say musuh lama mereka
sedar tidak sedar mereka telah tersalah jalan dan PUFFF!!
tiba-tiba telah muncul di dunia yang begitu asing bagi mereka.. dunia manusia.
dalam The Smurfs kali ni 6 watak smurfs yg berbeza
telah ditonjolkan sebagai watak utama..
lov rasa mereka akan cuba belajar hidup di kota New York
sebelum mencari seseorang yang mereka boleh harapkan
bagi membantu mereka mancari jalan pulang dan
cara menentang musuh ketat mereka si Gargamel with his cat
sebelum penjahat ini dapat menangkap mereka
.
woooo mmg xsabar lebeh2 lagi nak bawak my little pwincess
tengok cerita feveret mum dia ketika kecil dulu..
huhuh
Seperti dulu juga, lov lebeh suka ngn watak SMURFETTE
coz dia je gadis smurfs yang comel, bijak, dia lebih serius malah disukai ramai..



ArE YoU SmUrfS AlrEaDy? ^^

KOMIK BARU..





komik?
ada komik baru tp xsempat nk hapdet masuk blog coz kesibukan dbln2 pose ni..

nti2 r eh..hei nak tau cek jah? ada komik lov baru blik yg mmg best!!!

komik seram gak la..tp kalo korang da bli sila2 la berikn mklum bls korang plak..

netau korang nyer cite laen dari yg laen.. hikhik..

owh btw nti la eh lov hapdet psl komik tbaru..

n tesangat2 la sedeyh oke..

coz lov xdpt nk g pesta bku i mean diskaun besar besaran yg dibuat oleh mph..

bkn xtau, siap dpt msj lg psl event tu tp i am so bz..

len kali nk dtg...MPH jgn la serik2 buat promosi lgik!

SUARA JAM 4 PAGI ?











mcm kebiasaanya lov bangun jam 4.30 atau 5 untuk prepare juadah sahur


tp coz mlm sebelum tu lov trasa tidak sht selepas berbuka


lov tros tdo tnpa solat isyk


so d next early morning jam 3 pagi lov da bngon utk solat isyk/sunat n bagai2..


semua selesai jam 4 pg..


tros lov ke dapor utk pns2kn laok mlm tadi..


tiba2 lov dgr mcm suara orang, perempuan..


lov slow kn bukaan paip air then tros tutup


suara tadi makin lama makin kuat..


arghhhhhhh..


tolonggggggg.. tolongggggggg..


arghhhhhhhhhhhhhhhh
suara tu mcm pompan tu kne seret/tarik masuk tros dlm hutan blkg tu..tp hishh hrp2 bknla kn..



tros lov pegang dada, -dada ye bkn buah dada- trasa saket kt jantung. lov terkejut sgt2.


bygkn la pg2 buta cmtu dgr suara sayup2 cmtu ..


dgr suara tu jelas sgt. macam dekat je tnpa piker apa2


tros lov lari keluar - bukak je pntu pg2 buta tu-


lari2 keluar tgok keadaan sekeliling..


mmg dlm pale otak piker myb pompan yg menjeret tu berada dkt2 je ngn kawasan rumah lov


tp senyap sunyi.. xde apa2 pun.


lov masuk dlm n kunci pntu then tros kedapo..


time tu jiran sebelah rumah dah pun bagun,


tersenyum sorang2 coz ingt diri sndiri da berangan..


or maseh bermimpi coz bgon awl sgt..


tp xlama lps tu terdengar lagi..


lov berhenti lg buat sebarang kerja coz nk dgr bende tu btol2..


then terdgr jiran sbelah kejut suami dia


"bang bang bangun bang.."


"bang saya dgr suara orang menjerit la"


-dialog jiran-


tros lov pun berlari ke bilik kejutkn abg pula..


abg bangun2 dia kata myb bkn suara orang tu..biar je la..


bkn bln pose semua setan2 dah dihambat ke?


xkn la bkn manusia plk?


nk ckp lov ni ada mslh mental then xkn jira sebelah pn sama kot?


aish.. pg2 lg da tensen..

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang