JOM TERJAH~

Ahad, 29 Mei 2011

PENGUNJUNG KE-3000!!

upenyer dah ada pengunjung / pengikut yg ke3000 kt blog lov yg xsberapa ni..
malu lak rsanyer coz, ramai diantara pengikut2 blog ni sumenyer yg o
tai2 blaka dlm dunia blog..

V
V
V
V

ahhh? bkn 3000? 300? pun bukan? so berapa?

30 orang jelah..!!!

oopss yeke.. heheheh apa2 pun syukur sangat2 coz ada jgk orang yg nk bca blog ni kan?


malu kalo diorg bca pnulisan kt blog ni..huhuhu -nta hape2 nta yg lov nules kt blog ni-


tp hrp diorg stay kt jd pmbca, pengomen n teman baru di alam cyber ni..


muke lov stiap kali ada pengikut baru


v

v






hihihih.. coz mmg xsgka ada gak org yg sudi singgah cni lalu jd teman kt blog ni..



coz antara sume2 blog ni ada diantaranya yg mmg sudah lama lov ikuti perkembangan blog mereka..


ambil nasihat, resepi, petua, hal2 gembira mereka bersama keluarga...mmg sronok.





TERIMA KASIH!!!! jgn malu2 kasik nasihat key...arios!!!


















Isnin, 23 Mei 2011

SESUNGGUHNYA


Sebenarnya hati ini, cinta kpd Mu..

Sebenarnya diri ini, rindu kpd Mu..


Tapi aku.. tidak mengerti,


mengapa cinta masih tak hadir..


Tapi aku.. tidak mengerti,


Mengapa rindu belum berbunga..


Sesungguhnya,


Walauku kutip semua permata.. di dasar lautan,


Sesungguhnya,


Walauku siram dengan air hujan, dari tujuh langitMu..


Namun cinta.. takkan hadir.. namun rindu takkan berbunga..


Ku cuba menghulurkan,


sebuah hadiah kpd Mu...


Tapi mungkin kerana isinya, tidak sempurna tiada seri..


Ku cuba menyiramnya, agar tumbuh dan berbunga..


Tapi mungkin kerana airnya, tidak sesegar telaga khauthar..


Sesungguhnya,


Walau ku kutip semua permata di dasar lautan...


Sesungguhnya,


Walau ku siram, dengan air hujan.. dari tujuh langitMu..


Namun cinta, takkan hadir..


Namun rindu, tak akan berbunga...


Jika tidak mengharap rahmatMu...


Jika tidak...


Menagih simpati... pada Mu Ya Allah...
Tuhan, hadiahkanlah..


KasihMu.. kepadaku..


Tuhan.. kurniakanlah..


rinduku kepadaMu..


Moga ku tahu... syukurku..hanyalah untukMu...




bile tdgr lgu ni tringt peristiwa kt bilik bby msa kt spital dlu...


lov ada mslh melahirkn pwincess.. myb kerana dose..


xde sape yg perfect key..


kpala otak pwincess lembik akibt dari vaccum yg dgunakn utk slamatkn dia


so dia kne thn kt wad khas bby.. sedeh sgt msa tu..


lov pn masuk wad smnggu.. kerap bertateh2 g lawat dia..


ibu mn yg sanggup bia ank ksakitan cmtu..


dia xcelikkn mata pn..kepala dia penuh ngn darah..maseh bdrh lg..


dote pakar kata dia hrpn tinggal hrpn je..


dote kata dote da cuba sdaya upaya..


dote kata "skrg tinggal doa n usaha seorg ibu tu pn kalo u mampu"


bygkn dote india ckp cmtu...
dote india pn tahu mn yg baek n buruk


sgt2 thutang budi ngn dote tu yg byk bg nasihat... n syukurlah sume slamat..


dgr dote ckp cmtu, tiap2 ari di wad lov kuatkn diri utk bangun utk jln plhn2


naek lif masuk ke bilik rawatan..


angkat pwincess dgn berat 3.3kg


dia xnk minum susu yg jururawat kasik.. lov nanges2 bile dgr..


lov mntk kbenaran utk stay kt ctu sampai pwincess mnum gak susu..


lov berbual2 dgnnya... air mata mmg xlekang2 kt pp ni..


sumbat2 jgk mulut pwincess ngn susu bdn..


ssh nk kejutkn dia.. ssh nk bg dia mnum..


lgu ni la yg buat lov sabar, buat lov kuat... buat lov insafi diri dr mslh ni..


ari kedua dtg pwincess baru nk menyusu..Ya Allah xtau btapa gembiranya ati lov..


sehari suntuk lov duduk wad bby tu.. mmg nurse mrh..


tp dote pakar tu bg kelepasan


dia kata "kalo dia yg saket kuat smngt utk ank dia knapa u nk larang?"


bby tu perlukn ibu dia... u can stay here brapa lama pn u nk.."


THNKS SGT KT DOTE TU...


dr pkul 10 lps rwtn kt wad, tros lov g wad pwincess sampai pkl 7.30 rwtn seterusnya..


n teke apa... time lov dibenarkan balik tu...
lov pergi rayu2 pd dote pakar tu


agr benarkn jgk lov bwk pwincess balik sama




lov da nanges2 kt ctu..


ALHAMDULILLAH...


smoga Allah sentiasa memberi kekuatan dan kesempatan ini...


utk lov tros mjadi seorg ibu...


to my pwincess Alia, umi syg ank umi...

KETUMBUHAN TEMPOH HARI?

haaaa pd sesiapa yg prnh bca entry lov psl ktumbuhan tempoh hari tu..
myb fhm la kot
kn dote buat surat utk lov rujuk pakar hsptl bsr?
erm2.. lov xprgi..
nta la..mmg la saket tu dtg2..
tp nta la myb bile lov ckp korang akn kta lov ni bodo ke gile ke hape ...
lol
lov xkn mrh pn..cume nta la lov rsa lov buat bnde yg btol..
kalo ktumbuhn tu serius? kalo da sampai ajll?? mati ttp akn mati yetak?
lollllll
bkn maen2 kn bnde idop atau mati.. tp kalo da ajl kn?
soooooo lov mls nk g..lov mls nk kne jolok sna jolok cni.. jaet sna jaet cni...biarla kn...
or myb da xsdr nti ada org antr lov g operation ke tu laen cite..
tp slagi lov rsa lov sht ni...lov xmo pegi..
sblm nules kt cni pn ramai2 kwn2 lama lov yg mrh
bile lov buat cmni
tp btol jgk kn apa yg lov katakn?? lov da pnt la...
lov cuma nk nikmati je sise idop yg maseh ada ni dgn tenang..
myb 5 thn lg? myb 10 thn lg? or myb 100 thn lg? sape yg tahu...
so nikmati la sise idop kite key..gembira je slalu..
rsa saket? rsa nk nanges? g blkg2... patu ceria semula..
idop ni hn
ye smntara... papai tata titi titu...
-trok ke dmam ni sampai mrapu2-
hahahahahhaha




IM SICK



APA? SAKIT LAGI KO??
KO NI XHBS2 LA SAKET?
NGANDUNG KE SAJE BUAT2 SAKET NI??
haaa itula ayt kengkawan lov bila lov jwb "aku xsht la" "aku mc la ari ni"
nk buek cmno la jang oii.. akak mmg saket..
trang2 plk skunk musim kjp pns kjp kmarau kjp hjn lbt kjp kang mcm2 katulistiwa
-apo bondo la aku mepek ni-
btolllll saket mn ble buat menmaen..? kang jd lg trok ke kang?
or jd btol2 yg lebeh sies ke?
sape nk tnggong? akak gak.. ari khms mngu lps g kinik,
bkn tamo g spital tp abg lov kje.. lov dok la melepek kt uma sensorang..
eh bkn2 bdua ngn pwincess, my pwincess..
dia pn dmam gak tp da bransur pulih
-ayt xble bla-
memule apaknyer kne patu kne anknyer last2 omak eii plk la kne baru adil n sksama..
abg kalo domam 2-3 ari oke da, pwincess pn paling lama 4-5 ari la.. -alhamdulilla-
tp kalo lov yg kne? siap pakej dpt "asthma, dmam pns, selseme, batok, mgrain"
hahahaha bangga je ckp diri saket en?
ish3.. alhamdulillah tu tanda Allah maseh syg..
-or Allah nk duga yedok?-
huhuhu
g kinik tau la dote tu nk kasik mc smpai sbulan pn dia bleyh..
tp dah konon2 skunk kn
lov ngn kengkawan ofs dok dmam 5S?
so rajen la dokte nk kasik mc ble ckp "tamo2 saya nk kje"
hahahhahahahahhahahahahahhahaha -abg lov mrh wooo-
yela kite saket ari tu je
xkn nk mntk mc 3-4 ari?
so hari jumaat tu kje balik...satu ari je mc..
kt ofs???
hhaaaa kalo org degel mmg cmtu la gayanyer..
lov lgsung xbleh buat kje..
lov rsa mcm nk pitam coz mkn ubt..
kencing ubt, mkn ubt, tdo ubt,..hohohoh uwekkkk!! xlalu den..
lov ble tetido kt meje lov..org ckp pn lov buat bdo je..
hahahaha ampun ye kengkawan..
so sampai ari ni genaplah lov seminggu domam..
ari dok uma je coz xlarat -amek el-
baru ingt taon ni xnk buat pangai ambk2 el..
tp tkpse gak..adoiiiiii!!
stakat ni da bduyun2 ubt masuk prot ni uh.. ckp pn da xrupa org..rupa apa aku xtau..
msk? langsung xble...cik abg tlg msk nasik n goreng tolo..kuah2 g bli kedai..
hohoho
baek tol dpt bini cmni..
so stakat ni sore pn da agk cun gitu..hahahah pasan..
i mean da xdela sore katak bwh besen..da dpt sore lov sndirik..
hihi
tu mksudnyer akn baek la demam ni..insyaallah..
to pwincess ku sygggggg buat exm leklok cam mami habaq noo...
ye pwincess n sume dak2 skola rendah ada exam minggu ni..
coz saket2 ni larat ngn xlarat je nk ngajau dia..sian plk kt dia..
mcm da xde org handle plk...
dah apaknyer serah tugas ngajau2 ni kat omak dia sorang je nk buek cmno?
sian anakanda beta..hohoho


Ahad, 15 Mei 2011

IKLAN HARI BAPA?


pwincess mmg mnje ngn bpknyer..ermm ank bpk!


rsa geram pn ada gak ngn iklan yg begitu up 2 date neyh.. -ikln pn aku nk mrh-


lps mkn mlm td lov br tnmpk iklan hari bapa, bkn mslh iklan tu..hahaha


si pwincess da jeling2 sambel senyum sumbeng...adess!! teke apa?


apa lg kalo bkn soh g bli hadiah utk hari bapa plk la tu!!!


ingt senang ke nk bele ank cenggini..kite g mn2 mzt ngn abg la en..


so kalo nk carik hadiah utk dia?? with him?? so how?? huhuhuh


tpkse la nmpknyer jadik mcm pencuri lov nnti kt psrya tu..


so tngu la apa cite slnjutnya psl pwincess nk smbut hari bapa plk ni.. adesss -cek poket-





SELAMAT HARI GURU


Hari jumaat swktu ambik my pwincess mcm biase la dia kalo ada surat dr skola tros kasik kt mami dia..
bca punyer bca hr senen akn diadakan smbutan hari guru....
tau la pangai si pwincess ni -ikut pangai mak dia gak-
kalo ada apa2 acara or mjls
mzt or wajeb gak bg dia nk sambut...
bkn ajo
dia mmbazer tp ajo dia lebeh mghargai org laen..
cam taon lps time pwincess kt tdika dia kasik 12 batang bunga ros mcm2 kaler kt guru2 dia..
haaa ambek obat kt mak dia. hahaha tp mmg puas ati..semua org hppy..
lebeh2 g si pwin
cess so tahun ni hari sbtu smlm lov da siap buat tmujnji ngn abg
utk carik hadiah smpena hari guru buat guru2 pwincess..
8 org ko.. bengkrap mak dia..
hahahaha tap
e r staon skali... abg kasik idea tok carik kt jusco bkt rja..
so kami g ke sna dlu
dpt 5 brg kt sna.. kt ctu je pn lov da perabes RM80.00
-kalo abg lov tau mati la lov-
yela nk carik hadiah kt jusco???..ko taula rege dia -sabo jela nak-
tros g kt abg..mntk kt dia RM50...hahaha ckp kt dia dwet da hbs..
dia tnye brapa sume bnde awk bli ni?
ala rm20 inget je... -menipu itu bdosa!!!!! tp aku buat gak-
tros g ke jusco bkt tinggi la kt ctu dpt la 3 lg brgnyer..
dr tgri klua sampai mlm bru dp
t semua brg.. bygkn la..
msa nk balut hadiah tu, staff jusco siap puji2 pwincess katanyer tahun ni xramai yg sambut hari guru,
coz byk stok2 hadiah xteluak pn..
lov senyum jela.. xkn nk paksa2 org bli hadiah plk en..?
yela ni kali petama dia nk sambut scara besar besaran plak..
mn tau esok2 dia da mls kan? huhuh hadiah guru?
semua lov hbs RM150.00 -bkn nk blagak!! tp nilai ni tsgtla byk okeh-
byk nyer la lov da membazer
..ckp ngn abg bli2 hadiah ni sume hbs 50 je..hohohoho
amponkan dose ku!! :P
pwincess ini adalah peringatan
"adek xbleh bli hadiah/mainan utk 3bln ni fhm!!!!"
:p
ape pn sempena hari guru ni lov pn nk ucapkn jgk
terutama pd guru2
di
SEK. KEB. KLANG, SEK. MEN. KEB. RAJA MAHADI & SEK. MEN. KEB JALAN KEBUN
CIKGU2 YG KU SYG!!!! SELAMAT HARI GURU,
JASAMU SENTIASA DALAM INGATAN
BAKTIMU SENTIASA DLM KENANGAN,
JASA & BUDIMU SENTIASA KU DOAKAN
AGAR KAU SENTIASA BEROLEH KEBAHAGIAAN..
TERISTIMEWA BUAT CIKGU NORAINI & CIKGU SALINA..
SYG KAMU SELAMA-LAMANYA..
-alamak tetibe rsa sayu ni-
ps : rindu cikgu!!!! ^^


SELAMAT HARI GURU!!! SMOGA GURU2 TIDAK JEMU MENGAJAR ANK2 KAMI ^^



INILAH DUNIAKU!

Erm nk ckp byk xguna, hari2 nk peneng kapla pn xguna coz akn mcm ni je slama2 nyer..


inilah hidup. inilah ketetapannya.. ye dok? huhu

-mcm org frust?- -eh xla- kikiki


da lama lov xnules ni sbonarnyer.. bkn mls or xde idea ke hape
-lebeh kurangla tu en-


lov sbok2 tgkp pic keretapi n pic kt skitar klang yg mnarik2 la..


tp tuptaptuptap...nta mcmn lov ngn membe2 ofs sbok buat 5S kt pjbt tu..


nk cekla si kamera ni..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lov tpadam semua pic2 tu..


punyerla lov frust!!! nk tgkp pic2 tu siap kne mrh lg tau..
coz ada kwsn2 ttntu tu xble tgkp gmbr..


uwaaaaaaaaaa xberkat la ni...bkn pic kt kamera aje!! pic2 kt tepon pn semua hilang


siap ngn lagu2 dlm tu semua ilang..


phone lov jadik kosong tnpa lgu n pic cun2.. uwaaaaaaaaaaaaaaa


so pendek kata mcm ni la..terbitlah luahan inilah duniaku.. kikikiki


moralnyer? ermmmmm haaa
"xsemua bnde yg kite inginkn akn slalu kite dpt walopn da brusehe sparuh gile"


pic 5s? ermmm menarik ni..
buat 5s ni sampai lov xsempat nk buat keje lov sndiri.. hahahaha


pdn muke lov jgk..kemaruk sgt nk buat 5s..


myb korang dah ada 5s kt ofs masenk2 tp nk buek cmne?
ofs lov bru btungkus lumus nk menyiapkn amalan persekitaran 5s dtmpt n kwsn yg bhgikn utk masenk2..


nnti da siap lov tepek la pic2 nyer kt cni key..


cauuuuu

-kata xnk ckp byk ni telebeyh suda- huhu




Isnin, 9 Mei 2011

TEKANAN PERASAAN



assalammualaikum, hehehe cam ye2 je lov kasi tjok tekanan perasaan.

but myb its true, kot la... :P ala yela2 tros terang la ni..

pasan x sume tv n rdio2 sebok hebah kn psl mothers day la apak day la .. kikiki

haaa mmg la hari istimewa utk kaum ibu, im also as a mother rsa sronok..

tp x rasa ke kenapa bile tibe hari ibu baru nk raiknnya?

sggup brabes2 kt ibu pd hari ibu? cmne plk ngn hari2 bkn hari ibu? :P

nta pape nta kann..

rsa cam hari tu je la hari sume nk sbok2 ucap n celebrate hri ibu.. mcm blakon je sume2 tu..

xtau la en..huhuhu

radio ari ibu, tv hari ibu..drama hari ibu.. Hadoiiiiii tekanan btol !!

lov je kot yg rsa cmtu



Selasa, 3 Mei 2011

HAPPY MOTHER'S DAY



HAPPY MOTHER'S DAY
TO ALL MOTHER IN THIS BEAUTIFUL WORLD
NO MATTER WHERE OR WHAT EVER THEY DO
IT JUST LIKE BARU SEMALAM KAU MELAHIRKAN DAN MENJADI SEORANG IBU..
TP SELAMANYA KAU TETAP SEORANG IBU
SEORANG YANG PENYAYANG ..
KAU SEORANG INSAN ISTIMEWA
SEKALUNG DOA BUATMU..
HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL MOTHER


SELAMAT PENGANTIN BARU


ni la pengantinnye yg same cantek same cun n same pdn ...
inilah insan yg telah ditetapkn utk sesama mereka

smoga kekallah hendaknye ke akhir hyt mereka..

dan smoga dpt melahirkn lebih ramai lg umat Muhammad..

tp tgok la mereka ni..
lov rsa mereka la penganten yg paling sporting skali prnh lov nengok..hihih

penganten yg xble dok dendiam kt ats pelamen..maen2 je diorg ni..

tapelah dek non oiii


jnji skunk kowang da jd suami isteri.. nk buat hape2 pn xde sape ble melarang..

jgn nkl2 sgt oke... ingt da jadik somi n steri

ni perkahwinan membe ofs lov.. haa si jejaka tu la dia orgnyer..

so kami serombongan ke pahang tok tgok acara gilang gemilang ni..


xbyk gmbr coz lov bwk pwincess

so fhm2 ajela si pwincess yg xble dok diam kt 1 tmpt..

tgok jela kenakalan dak neyh... kikiki dah gg xde..hikhik



pelamin korang lawa dek non oiii...
xperna nengok lg pelamen cenggini.. huhu


korang mmg brani cube wrne n tema ni...mmg best!!!!



oppsii nengok kek ni dah pn senget..
myb xbape btol kdudukannya or terlalu pns cuaca kt cni
sblm penganten sempat mmjamu selera kek ni pn runtuh..
adesss syg btol kek cantek2 cmni..rugi wooo..
tapela dek non2,


jni semua dah selamat,
kakak2 tumpang bahagia nengok adek da selamat


diijabkabulkan..


sekali lg sekalung tahniah, jgn malu2 mintak resepi rumah tangga k..


hikhik kalo ble kongsi kami kongsi.. :P




SELAMAT PENGANTEN BARU...!!! <3

JIWA PNS ATI TERBAKAU



haaa btol ni mmg jiwa tgh pns membara
ati plak tgh tbakau da dkt 2 weeks mcm ni oke..
bkn di sebabkn oleh org oke..

ohhh jp2.. urmmm myb disebabkn dek org gak la..

cozzzzzzzzzz incek btolkn aircond kt ofs lov ni laa..

ye btol tu da berminggu2 dia xbtolkn aircond kt ofs ni...

kalo dia dtg pn bkn dia btolkn dia melepak aje... adehhhs la..

mule2 masuk kje hppy2 je semua.. coz bsemangat ni

tp lps satu jam masing2 yg bersuka2 td da mula rasa mcm nk bcakau.. hahahah

btolllll kak tipah oiii casyo la ckp den ni uh.. hikhik

dtg kje masenk2 bkn maen lg comei2 lawa2 gleme2

SATU JAM KEMUDIAN




masenk2 da jd cam org gile kepnsan

muke elok bebedak2 td da bole jd tmpt goreng tlo..hahahah

kalo kikis tu mahunyer dpt 1 mgkok minyak.. kikikiki

kje? ingt ble buat kje ke pns2 cmtu?

rsa nk menyinga je adela..

haaaa sape2 brani masuk gelanggang dipersilakan la..

kalo bani nk tgok singer mengaum.. hikhik

pesanan ini ditujukan kepada incek aircond ofs kami

-bkn incek aircond tu bca pn-

tulon la btolkn aircond ofs kami scpt mgkin

da sudah2 n ckup2 la kami mndi sauna slama 2weeks ni oke..

n rsanyer mnyk wangi yg sbotol pn ble hbs setengah la kalo nk diikutkn.. huhuh

tulonla balik walo dimana pn incek aircond btapa oke...

xkesah la kami kne dgr ceramah ke hape ke..

jnji incek aircond btolkn jgk aircond kami

sblm kami dbuang kirije coz xmampu nk buat kirije di ari2 pns sbegini..

LOL

-surat buat incek aircond oke x?-

-lps tensen thp rendah ni- hahahaha :P





Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang