JOM TERJAH~

Rabu, 27 April 2011

MI, ADEK NK BG SESUATU..



bgon2 pg td lmbt mcm biasa, da 6.30 masenk2 blari2 nk bsiap.. lol

lov plk? tgh touch up la pe lg sambil2 tu aku dok mmbebel kt laki n pwincess

ngn abg hal2 rumah, pwincess plk mndi maen2, nk pakai bju? lg berjam2

lps2 pnt mulot mceceh pwincess dtg kt dopan omak dia ni uh..


pwincess : umi, mi..

lov : ahhh nk hape? asl xsiap lg ni? tau x da kol brp ni adek? pumpang pumpang..

pwincess : nk siap la ni.. umi mi..

lov : hishh adek nk ape lg ni...cpt la sikat rmbut tu nnti mi pakaikn tudung plk..

pwincess : ala umi ni... -muncung sedepe-


msa ni baru lov tpndg dia mcm ada sorokkn something kt blkg dia.. so buat2 tkejut la


lov : oke adek nk ape ni? kn kite da lmbt, nk ckp apa ckp cpt...

pwincess : ni ahhh adek nk bg kat umi.. slmt ari umi...

LOL

lov : slmt ari umi?? -xtringt plk mothers dy..-

pwincess : yela adek tgok kt tv ada hri ibu..adek bli kt skola kad ni..

ckp smbil nk menangis -pwincess ni mmg cpt tsentap- emo lebeyh :P

lov : -tharu la- yeke ada hari ibu...mi xtau plk..xtringt plk

time kaseh la ank mi...aik? kad ni kosong ke? adek xtules ucapan ke?


pwincess : ada tp adek da tules ucapan kt sampul tu.. -sampul surat- LOL

tros lov pelok dia kiss puas2.. hahahaha

pandai plk ank aku ni..

patu..


mi pn bole buat mcm adek, umi kn ada nenek...mi xbg nenek kad ke?


TEEEEETTT!!!!!!

tros aku tesontap jp, rsa nk nanges ada, nk marah ada..

xtahu la, myb slh aku sume ni jd..


walopn aku rindu sgt2 tp tlajak prahu bole ke nk undur wktu utk bpth balik..

dr jao je, dr dlm ati je aku ble ucpkn hppy mther's dy mak..

arhgghhhhh tensen plk aku bile cite psl hal ni... sume2 wjh muncul dlm ingtn




LOL!!!!! PRASAN NK MPOS AKU NI WEII.. -CERMIN MUKE JAP-


BUDAK GEDIK


oh ni pic time pwincess tadika.. :P


ank lov kn sorang tu je, -stakat ni la-


so mmg dia dmnjekn.. xla mnje sesgt tp mnje la .. LOL -hrp kowang fhm le-


bkn nk belagak ke hape tp alhamdulillah ada rezki lebeh dr Allah tu la,


lov blikn sume brg2 dia baek dr pakaian, mknn, brg skola n apa2 jela en..


dr brg2 yg bkualiti tinggi.. -myb agk mhl tp bg lov oke kot coz dia sorang je-


so da la tiap kali balek skola dia mrungut kwn2 dia dok ejek dia GEDIK!!


coz of brg2 yg dia ada??? pelek ke x pelek? lov geram tol ngn budak2 skrg ni..


xtau tcher2 dia plk suka puji dia kt dlm kelas, pandai la, kje da kemas la,
n mcm2 lg..
lov ingt dak2 lain tu jeles kot..xpsl2 ank aku plak yg kne..


nk ckp ank lov tu kedekot xde plk.. diorg siap hari2 pnjm brg2 alatulis ank lov..


n mmg dia plk jns murah hati.. maen bagi je.. tp tetap kwn2 dia ejek dia gedik..


hadoiiii aku ksian je kt pwincess tu..


nk buat cmne lg? xkn la psl dek itu lov nk kne bli brg2 murah je utk dia?


nnti xde kualiti sbulan skali kne bli bnde tu lg?


arghhhhh ank punyer mslh mak yg saket otak.. xnk dia jd mgsa buli je..


JAUHKAN LAH..



Selasa, 26 April 2011

MY LOVELY WARDINA SAFIYYAH


budak ni prasan muke dia same cam wardina safiyyah...hahahahahahahaha
golek2 lg tergelak sampai jato kerusi... miahahahahah

V

V

V


tgh dok tpejam celik pejam celik n carik2 cite pe yg best kt tenet ni


tbukak plk cite psl buku cerita knk2 oleh wardina safiyyah


ape? WARDINA SAFIYYAH? larh minah spanar jaya ni?


hahahaah agk kurang ajau disitu.. ingt ape? dialah gadis pujaan ati ku


dlu lov ske sgt tgok spanar jaya coz ada wardina,
raut wjh dia manis n pangai dia yg mnje2 tu ske sgt tgok..


tp bile dia da xde dlm spanar jya tu rsa sedeh plk then tgok2 dia sambung blaja..


patu tuptaptuptap..dgr2 dia da nk kawen.. heyy lov kawen pn ikut tema dia tau...


PURPLE!!!!! hahahaha :P


dgr2 lps tu dia da mula tampil ngn imej muslimah.. ALHAMDULILLAH..


So dgn itu tros lov g carik tudung, -aku selongkau kt bilik mak aku je-


konon2 nk ikut WARDINA SAFIYYAH la ni..hahahaha
-tgok btapa aku minat kt dia-


patu dia da ada ank, mula terbitkn buku knk2, mjadi pengacara...


alhamdulillah semua tu berkat usaha murni n keikhlasan hatinya mnjadi muslimah sejati..

mule2 tu mmg lov pakai tdung coz of her,
tp last2 tu baru fhm mengapa n kenapa
kite sbagai wanita muslimah wajib bertudung apatah lagi bertudung labuh..

so pendek kata, bkn pnjg kata oke..

pendek kata lov xmenyesal mnjadikn WARDINA SAFIYYAH sbagai idola 1masa dlu n nw..

skunk pn akn tros sokong sgala aktivti n produk kluaran WARDINA..

coz sume is d best!!



Isnin, 25 April 2011

BAJU KURUNG SAIZ 50 ADA TAK???


yeee, btol tu skunk lov da pakai bju kurung bsaiz 50 bkn 46, bkn 48.. but 50 oke

urm nk wt cmne org da gmok, bkn senang nk kasik bdn bso cmni tau..
hohohoh

lov kalo pakai jubah saiz 48 tu dah cun sgt2..

but xkn la aku kje turun naek stor nk pakai jubah en?

mahunyer tergolek2 aku kt tngga tu dek terpijak jubah..

so lov da pnt gegiler nk carik baju kurung saiz 50 ni...
48 tu oke tp mcm muat2 jela..

nk yg saiz 50!!!!!!

knapela ssh sgt nk carik bju kurung saiz bso2?
bkn byr pakai daun pakai dwet tau.. same je

kalo ada pn kaennyer peten nenek2 aku dlu yg pakai...
hadoiiiii sape yg nk bli?

so kalo ada kengkawan blogger yg tau psl penjual vcd opss bkn2..

pnjual bju kurung saiz 50 yg cun2 n terkini ble la ckp kt lov oke....

lov mmg nk bli sgt2..

nk bli byk2.. hohohohohohoh

pssst : kalo byk ble kasik kurang kaa? :P

KLANG BANDAR DIRAJA

Hye again, cite psl klang? erm myb xbyk yg lov tahu psl klang ni,
tp ramai kwn2 blogger yg btnye mengenai bndr klang pd lov.. TQ!!

anyway psl entry lov yg mceritakn keadaan or tmpt2 best kt klang sblm ni menarik byk perhatian ramai yg ingin tahu psl bndr ni..
so myb dlm pnulisan lov tu xbrapa byk sgt, or ada yg xbape nk fhm..

jadi lov nk bukaklah pertanyaan or ada sebarang kemuskilan ttg bndr klang or
apa yg lov prnh tules sblm ni korang ble la tnye apa yg korang nk tahu oke..

sdikit sbnyk lov akn g sana, tgkp pic utk korang, or carik ceritanya..
specially utk kwn2 blogger lov yg jao di mata dkt dihati.. huhuh

tp kt bndr klang aje oke.. yg laen2 tu ble gak tp tu pon kalo kowang brada jao dari cni..

yg tinggal kt slngor or kl tu kowang ble carik sndiri rite? huhuh

tp jgn soh lov masuk istana raja tu sudah lahh, kang kne pancung plak pale den..


psst : bkn xde kje, tp kalo utk mmbuat tmpt tinggl lov ni lebeh dkenali n disyngi.. y not?








PASAL BUAH PUN LOV TESENTAP?


sjk balek dr kursus tu, kami ada lalu 1 jln nk ke sekolah Pwincess

kt ctu ada la org jual2 buah..ramai yg jual durianla kan..skunk kn musim..

tbe2 ada 1 gerai tu jual buah Pulasan....lov punyer la suka buah pulasan tu

kalo mkn mmg xhengat la org kata...

lov asyk la ajk abg singgah tok bli buah tu..
geram je tgok merah2 kalernyer..

stiap ari kje n nk hntr pwincess g skola mzt lov ajk abg singgah bli

tp ada je alsannya, jln jem la, nnti2 la, da lmbt la, nfsu mkn ajela..-ade kew?-

so majok gitu2 ajela...yela kite ni kdg2 tinginnnnnnn sgt nk mkn kn..bkn byk pn..

dpt rsa sket pn jadila kn,
coz ada time2 je yg rsa tingin sgt nk mkn bnde2 jarang jumpe ni..

da 1week baru dia pasan kot coz lov da xkecoh2 lg nk soh dia benti bli buah tu..

td dia plk yg ajk lov g bli buah tu.. lov pn hppy gile la..
but xtnjuk sgt.. kontrol2..

sampai2 je tgok buah tu dah xde jual da..coz bkn musim..

kecewe sgt lov td.. rsa nk menitik plk air mata..
hahaha -mcm cite ikn tmbkul lak-

lov diam je dlm kete td, da rsa nk nanges en..
so diam aje la..

abg pn diamkn diri myb dia rsa bslh kot..
uwaaaaaaaaaaaaa sampai skrg pn sedeh lg tau..

lov bkn ske mkn buah2 sgt pn, bile ada yg lov btol2 ske baru lov nk sgt..

tp last2 xdpt...sedeyh ni...
rsa mcm nk mrh2 dia tp xknla psl buah pn lov nk ngamok2 en..

huhuhuhuh kt kowang jela bleh lov luahkn pasaan ini..
uwaaaaaaaaaaaaaaaa...

ITS HAPPEN ONCE AGAIN..



lov xtau lov ada cite ke x time lov pnjt gunung ritu ada klua drh sket kt my under2 la.. :P

then ingt pied mcm biase tp drh tu kuo takat tu je like dwet 20 sen oke..

patu dia da xkuo da.. td balek keje tgok ada lg drh kuo ..

still ingt pied kot.. tp drh bkn merah tau..drh tu itam..

mcm kite da nk hbs pied tu wanenyer..

lov g lg kinik kgmaran lov tu coz dote2 yg beri lynn tbaek tu.. huhuh

lov buat scan n test air tenceng lg ko..

result still sama, xnmpk or kabur..

tgh2 borak ngn dote dia mnjeret sket "eh!! wait2... i rsa i nmpk somethin".

lol tu dialog dia k

tros dia soh lov tgok pegnent test lov tu mule2 mmg nmpk 1 garis je tp last2 tu

garis kdua muncul but kurang jelas..

lov ckp "tu biasala dote..slalu mcm tu" -dia dote ke aku dote?- lol

dia kata "ehhhh u jgn ckp bnde ni biase oke.. ni ada kmgkinan bsr u pegnent..
i xbrani nk kasi u ubt..

but i akn kasi u surat utk dirujuk kpd pakar oke.?" kata dote tu

so surat pn da dpt...lov xtau bile nk pegi cek yg BTOL2 punyer.. huhuh

pnt sesangat la ngn mslh2 mcm ni..

boleh kot kalo lov buat xtau je ngn ckp dote tu..

rsa mcm xde apa2 r en... huhuh

-dlm ati still ada rsa tkot-

anyway congrats to me coz da beberapa ari lov balek dr bkursus pnjt gunung tu

baru lov sedar tgn lov iaitu ibu jari tgn kanan terseliuh.. TAHNIAH!!!!

td cek skali coz nk bukak tali pinggang sblm kua kreta tibe2 mcm kne karen..

tgn rsa tersaket la sgt... hohohoho PDN MUKE!!!






Isnin, 18 April 2011

SHE'S ONLY 3....SHE KNOW NOTHING..

-tmpt arwah dilenyek kenderaan bapanya sndiri-

erm, saket hati bile membacanye, memang lah org akn kata semua tu dah ajal..

tp ank tu berusia 3tahun.. 3 tahun je baru pandai berjalan dan berlari..
xkn lah nk biarkan dia masuk kerumah sndirian..?

dah berkunci ke pintu pagar? pintu rumah sebelum ko nk keluar tu utk btol2 pastikan dia yg brada di dlm rumah slamat?

tahu jgk time tu isteri dia sedang mndi... sape plk yg nk jga ank tu? xterpiker ke ?

entahlah kan, memang sedeh bila ramai sgt ibu bapa yg melanggar sndiri ank2 mereka dgn knderaan cmni..

mcm kterkejar2 sgt ngn duniawi ni..sebok sgt nk carik dwet..

apa2 pn takziahlah kpd kluarga arwah adek siti nur hazwani yg meninggal di bwh kenderaan bapanya sndiri..

bkn utk buruk2 kn fmly adek malang ni,
cuma ingin mengingatkan diri sndiri n semua ibu bapa yg laen agr lebeh berhati2...
duit mn2 pn bleh carik.. walopn ank ramai xkn sama dgn yg seorg..

semua dah ajal cuma terkilan dia pergi sebegitu rupa...

Al-Fatihah


PENJENAYAH KANAK2 PATUT TERIMA HUKUMAN BERAT


pjenayah, penculik, perogol kpd knk2 brusia 12 & 13 tahun di Alor Setar, Kedah selama lebih 17 jam ni patut kne hukuman sula, sebat 10x, penjara seumur hidup or gantung je.

bygkan lah keadaan ank2 tu yg berada bsama org yg tidak dikenalinya selama 17jam..?

dgn mak ayh nya pun myb diorg akn brasa xselesa selama itu..inikan pulak orang lain..

diorg myb takut, lapar, tertekan, trauma, sakit, kite xtau semua tu..diorg tu budak2 lg..

kenapalah kalo dah mula skali benda ni mzt akn berlanjut-lanjutan? semua akn mula cerita psl knk2 malang..

bodoh sgt ker diorg ni? kalo dah tahu xthn sgt pun... xde otak sgt pun... bodoh sgt pun...

xde agama ker? kenapa xpergi carik jer pelacur2 yg sedia layan diorang tu?

apsal nk mendera perasaan dan tubuh kecil ank2 sekarang? xkn la ank2 kecil cmtu pun diaorg ble nmpk seksi?

ini naseb baik jumpa??? kalo bpk dia xjumpa budak2 tu pada hari tu? korang rasa mn dia nk cmapak budak2 tu selepas dia rogol sorang mesti akn rogol lagi seorang kan?

then myb kalo dia nak tutup bukti dia jual budak2 tu pada pendatang asing.. or myb dia boleh bunuh je budak2 xberdosa tu..

lov harap sgt pihak kerajaan/ pihak berkuasa polis ambil benda ni sebagai langkah berjaga2 agar perkara ni xterjadi sekali lagi..

elok org macam ni direjam sampai dia mati je.. takut2 kalo esok2 dia lakukan lg pd knk2 lain.. n myb pd tat time dia xtertangkap..macamana?

n myb dah ramai ank2 yg hilang smua coz angkara mkluk perosak ni..

lov rsa negara ni patut ubah tindakan undang2 kpd penjenayah knk2 mcam ni. coz knk2 tidak pandai untuk mempertahankan diri mereka apatah lagi nyawa mereka sndiri..

sprti yg kita tahu sampai ke hari ni adek sharlene, arwah adek nurin n ramai lagi knk2 hilang tnpa dpt dikesan lg...

kite patut tros bunuh je org cmni agr xde lg pjenayah knk2 ni..

jgn esok2 kite tgok org2 cmni lepas cmtu je....kalo tjadilah cmtu, mn lah lg tmpt yg kite fikir dlm negara ni yg slamat dgn terlepas semudah2nya pnjenyh dlm negara ni..







PINGAT KENANG-KENANGAN DARI BERKURSUS




okeh sebelah mata lov lebam n luka trok coz cuaca kt baling pns sgt2,

lov plk jns yg kuat bpeloh, so bile berpeloh tu kulit xthn sgt

dia jd mcm melecet n luka..pedeh sgt sbelah mata tu..

uik apaal matew lov klabu eh...wahahaha

yg laen2 luka coz lov kne gigit pacat wktu turung naek bukit tu..
mndi2 tibe2 mengalir je darah

ingtkn myb kepala lov ada trantuk kt mn2 msa kt bukit tu.. so biar jela..

jln nk masuk bilik tu memeber tgo.. "ehhh dada akak berdarah lah.."..


den pn copat2la g lap..tp darah xbenti2 mengalir.. mmg byk sgt..

org len pn ada gak kne get pacat tp xdelah drhnyer xbenti2 mcm lov ni..

ada picnyer tp time tu tgkp pic tgh bkomban so lov xble la nk tunjuk kt cni..

bhayoo.. n haram... :P

balik2 rumah buat cek sndiri, tgok2 ada 9 tempat kne gigitan pacat..

semua kt dlm baju... aiyoooo mcmn2 den xble prasan..


erm...skunk ni saket lg ni...cmno teman nk buek ni...

dah la teman da xlarat da ni..teman nk g tdo dlu...
nti kalo teman mmpi cite best2 lg teman nules lagi la yo?


papai tata titi tutu.. mehehehee




























LOV BERKURSUS ......




pd 14hb iaitu hari khamis jam 10.30 mlm, lov wit sume kwn2 ofs mnuju ke Baling, Kedah utk hadiri satu program "Team Building & ******* " LOL..

bkn sbb kami sume ni bmusuh or apa2 jela kn... tp dah big boss kata kami kne jgk di WAJIBKAN utk hadiri program ni sehingga lah tamat....


so, check it out pic2 yg sempat lov tgkp kt sna.. tp xde sape pn yg guna kamera kt sna coz kami punyer program ni penuh ngn aktivti yg mencabau mnda n fizikal.. T_T

jom layannnnnnnn..


pic sbelum kami bgolek2 ke baling, kedah..
golap yo kan..almaklumla jrugmbo xtrajo :P
kami smua sampai jam 4.30 pg.. stelah ditolak wktu brenti2 g tnds n mnum2..

lov rsa mmg laju giler drvr2 tu bwk..huhuh
-lov asyk bdoa je dlm bas agr slmt smpai-

haaa msa sampai kami sume xnmpk yg bosar tbontang dpn mater ni ahh..

bgun2 pg ada tklmt pembuka program baru kami tpanjat katak nengok ada sebuah bukit
or gunung btol2 sbelah tmpt ni.. cantek wooooo

dua org dak GBS sedang melapor diri pd suami masenk2, dipagi hari.. hohoho

hello2 abg, ayg da sampai nih...huwawawawawa

hurm, ni lah dia big boss kt baling yg sdg berucap mengalu-alukn khadiran kami..

niceeee...
pjbt lov ni ramai org laki2.. so muke2 depa jela..hohohoh..
oi bgon2 org tgh brucap tu..

owhh mknan depa2 neyh mmg xtertanding la ngn mn2 tmpt kursus yg len..

mmg superb! best! wa caya sama lu.. ehehe

ni dia muke2 geng2 ofs lov yg bru hbs sesi tklimat... kne g program prtama kt blkg plak..

hbs ler kite...larihhhhhhhhhh!!!

hohoh ibu2 mngandung pn kne join gak.. xde ksian lgsung okey

kt pic ni ada 2 ibu mngndung tat's purple one n blue one.. heheheh

cian kome.. kite bakau ajer..
wooo tu dia, peserta laki yg berduyun2 dtg dr celah mn2 je.. wahaha..
ni la part yg den xgomar sgt2.. tiap kali g kusus je kne present kek dopan bramai2..

siap kne nanyi n nari lg...kuang3, padan mukeh aku.. :P
ceyh2,, ada kumpulan yg menang dpt hadiah lg dari tuan rumah..

bejampah tau ngn korang -jeles-

okey ini acara kdua kami, iaitu mbuat bndera malaysia bramai2..

stiap kumpulan kne bsatu, tp sume dpt kosong markh...huhuh malu2..

coz kami xfhm soklan n xbsatu, n ketua xbg arhn ngn btol2...
-tutup2 muke ngn sliper-

msa da hmpir tamat, peserta da giv up...
ngn bhn yg kurang n idea yg bmcm2 tp 1 pn xble pakai..

akhirnya...kami semua kcundang.. pdn muke kami jgk.. :P

uikk nanges ke hape ni? dah2...sabau2.. hik!
haaa tu dia yg pegang mic tu ketua kumpulan lov, kumpulan semot merah..

wakakakakaka

smua tok ketua kne present apa jwpn yg kami da bincang.. hohoho

lps hbs je aktvt ni kami solat, mkn n bersiap utk di rendam dlm sungai baling..

dipakaikn lifejacket kami dilempau secara berkumpulan kdlm sungai..

seb bek la ada member group yg tolong lov dlm sungai tu

kalu x da lama hnyut lov.. xbalek2 xnules2 lg k
t blog ni ahh -sedeh plk-

-bru ingt nk tobat time2 cmni-

lama gak la kami di rendam dlm air sungai n dah 3- 4 gelas gak la

kami mnum air teh tarik sungai baling nih.. bluwekkkk!! adess trase2 lg..

pd mlm nyer kami dibawa ke kolam air pns utk rehatkn diri... wuhuuu


xdek pic la coz tmpt tu xde letrik n kamera lov pn jns murah2..
so pic mlm je akuh tgkp.. hohoho

jgn marah haaa..
kemudian keesokkan harinya lov n smua kne memanjat gunung n masuk gua gendang..

mmg azab gile, seumur hidup lov pn xkn mampu nk buat cmni lg..

mmg lov akui lov peserta yg paling2 lemah time nih..

walopn ada peserta yg brusia 52thun tp lov yg paling trok skali

xprnh bsukan pn, aktviti berat2 or ssh2 tu mn la prnh lov buat..

so kt cni mmg lov nanges2 je sorang2 bile kne panjat gunung tu ngn keadaan yg gelap,
licin, hmpir2 jatuh mati gak la lov kt ctu..

da ilang daya upaya, dlm ati bdoa je dpt klua dr ctu sblm ptg coz kalo ptg lg lorh golap tompet tu..

nsebla jurulateh2 n kwn2 1 group byk mmbntu bg semangat
coz kalo da masuk nk patah balik mmg jauh baek troskn je..
rsa nyer 3-4 kali lov menanges dlm hutan tu ..wakakakaka

mahu tidaknyer jurulatih kata kami semua telah berjalan selama 9 jam tau...pnjt gunung turun gunung, masuk sungai klua sungai masuk gua keluar gua, pnjt gunung semua skali 9 jam

elok2 kami kt baling tp kami klua2 tu dah dekat sempadan perak tau..huwaaaaaaaaa terseksa nya kami..


okeh2 lov buat pengakuan "lov mmg takut tmpt tinggi, lov mmg tkut tmpt2 ada air n lov takut tmpt2 golap!!!!"

PUAS HATI KORANG?
yela slama ni lov nmpk je cam jns yg kuat smngt en,

cam gnz gtu.. tp bkn eh..jgn nilai buku8 melalui kulitnya nya..fahami isi didalam nya okeh..

hahahahah :P

kt dlm tu bru kite nmpk nilai prshabatan, keprcayaan, semangat, dan kesetiaan kwn2 kite..

ermmmm lps kusus ni da bleh tau sape kwn n sape lwn..hohohohoo

tu kwn2 yg byk mnolong lov mntk maaf byk2 dah pthkn leher korang,
lukakan tgn korang, beratkn korang ngn tlg bwk beg camping yg berat tu..

n mcm2 lg...cyg korang sgt2!!!! kite kwn eh? LOL -cam budak2-

korang jgn jeles plk.. korang pn kwn2 lov gak..wakakakakaka

so pendek kata, bkn pnjg okeh, pendek yg kata...
itulah kursus yg lov xnkpergi2 lg slps ni..

hohohohooo

** tp myb akn pergi lg...myb lps ilang sume saket2 kt bdn ni- huwawawa


so bwh ni pic2 yg sempat lov tgkp dlm pjlnan balik ke selangor... canteeeek xxx?


lynnnnn............
















hari ni lov dpt cuti so nk menghapdet la blog usang ku ini.. n jln pn da mcm org tgh berpantang ni

lov rsa lg trok kot dr org bpntang.. coz byk luka2 kt bdn n kaki.. ksiannnnn

tp mmg puas hati...enjoy!!!

korang nk joint ke kursus yg mcm ni? join la...sronokkkkkkk sgt!!!!

-matila korang kalo korang nk joint- LOL

gurau je keh...jumpe lg... muahhhhhhhh -lame xkiss korang-

miahahahaha :P

KAU DAN AKU....



Dari kejuauhan waktu,
masa dan ketika sudah lapan tahun rupanya kita bersama,

susah senang kite, pelbagai dugaan kite tetap tempuhi bersama,

sememangnya tidak dinafikn yg byk dtg hnyalah keperitan dugaan duniawi..

namun kau tidak pernah mengecewakan malah sentiasa ada untuk menyokong

apatah lagi pemberi semangat..



msa ni kite di sebuah msjd mengerjakan solat asar, ketika selesai solat..

aku hnye mmpu memandang seorang insan yg telah diciptakan buatku,

teman hidupku, penyambung generasiku, yg akan membimbingku..

kau suamiku..



Perasaan takut akn kematian sering kali mengungkap fikiran,
adakah kite akn terpisah suatu msa nnti..adakah dpt terus aku hidup bersamamu..

adakah kau akn sntiasa ada untuk mmbantu ku..

kite satu, namun tidak serupa..

kite bsama namun tpisah.. andai kau mengerti mksd ati ini..

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Inzinkanlah aku terus bersamanya membilang wktu sehingga tiba saat Kau menjemputku..





KISAH SUATU MALAM



3 or 4 times a week abg lov akn g blaja agama, nk mnmbh ilmu katanye.. bkn lov nk cite psl dia g blajo tu tp psl dek kerajinan lov yg dtg secara tibe2..hahaha

lov ckup pntang bila dia g blajao bkn pasai pe, lov ksian tgok dia balik kje pnt2 lps solat mgrb isyk dia cpt2 bsiap g kelas plk..

dia nmpk da leteh sgt2 tp nk jgk pergi.. bkn ble dihalang..kang mula la dia berceramah..huhuh

kite cume ksian kn dia..tp xpela..
so tibe2 mlm tu lov cadang kt abg, "abg nk ke lov buatkn sikit mkn mlm tok budak2 aula tu?"

oiii dia punyer tkejut xhengat dek tawaran binik dia ni..hahahaha -nmpk sgt slama ni lov xpena buat cmtu- :P

dia punyer hppy asykla tersenyum2 dr mgrb sampai isyk -da mcm tekene sawan snyum plk- LOL

lov xla msk pun, bancuh2 je resepi sandwish sarden yg perna lov bg dlm entry tahun lps tu je.. da mlm lgpun xkn nk mkn yg berat2 plak -tupn da berat kot-
patu kbetulan jiran sbela sedekah buah tembikai yg amatlah manis rsanya..
-time kasehla org sebelah- lov potong2 sbelah lov hidang je.

hahahaha tp en, ayt abg lov lps dia hbs kelas "tiap2 minggu kalo syg abg dpt buat cmni bangga abg..boleh ye syg ye.."..
TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!

hahaha bkn xikhlas, cume time2 keje tu kite balik pn da penat, nk msk lg, urus ank lg, kje skola lg, psiapan nk g kje esoknya lg,

time2 ada ksempatan tu bleh la kn.. xble la selalu plk..huhuhu
tgok la ye abg, kalo lov berkemampuan dr segi tenaga tu lov xkisah aslkn abg sntiasa bngga dgn isteri abg ni..
-alahai ngades2 la plk en-

psl wang ringgit, insyaallah kalo niat kite nk bebelanja utk mnjamu org yg blaja ilmu al-quran ni hrp2 mndpt berkat, mudah-mudahan diringankn beban..

mudah-mudahan ditmbh rezki dr TUHAN...

**harta kekayaan bkn dtg dr bpk,..harta dan kekayaan dtg dari tuhan -dialog P.Ramlee dlm Ahmad Albab- :P -sekadar hiburan semata2-



sdp en? :P -puji diri sndiri-












Jumaat, 8 April 2011

MAAFKAN SEGALA KESALAHAN LOV

Assalammualaikum,

nta kenapa trasa laen sgt, yela sjk2 bermcm2 ptunjuk dr Allah cam bencana alam terbesar bru2 ni n mcm2 lg pd dunia ni.


Tibe-tibe trasa takut akn hari kmatian yg lov or kite sndiri xtau bile, mungkin skjp lg, esok, lusa.. kite xakn tahu.


Dose sgn Allah boleh kite mnta ampun dgn btaubat, tp dosa ngn manusia kite xtahu kn slagi kite xmnta maaf. n takut xsempat je.


Boleh lah agknyer lov ambil ksempatan ini untuk meminta maaf dari smua kwn2 yg lov kenali slama ini, yg baru kenal, yg xknl tp maseh berhubung melalui blog yg xsberapa ni..


Maafkanlah segala salah & silap lov pada kalian, mn la tahu sekiranya ada tkasar bahasa, ada yg lov kutuk2 dlm blog ni ke lps geram ke.. or apa2 je.. lov mnta maaf bg kesemuanya.


halalkn sgala mkn mnum, n apae2 shja spnjg perkenalan or pertemuan ni.


Maaf lah kalo ada yg akn kata lov ni buang tebiat, or baru lps mkn ubt batuk ke hapa ke.. cume lov takut kite xsempat je. smoga Allah akn menerima taubat dari kita, taubat lov..


kalo esok2 lov ada mnules lg jgn pelik pulak.. nota ni bkn nota bunuh diri, cuma sedang menginsafi diri di tgh mlm hari.. -da mcm sajak plk-



slmt mlm..


Rabu, 6 April 2011

LOV APE? WAT APE? LOL


hohoho tetibe nk g bjoging ngn kengkawan ofs stat dr kol 4 sampai 5 ptg..

nonono bkn curik2 klua okeh,
ini adalah arahan dr big bos yg suruh
sume2 dak2 ofs ni agr bsukan slama 1 jam pd stiap ari rabu... :P

uiiiih da lama rsanya xlari2 ni, sampai2 ofs tros pgsan kepenatan...

mlm ni mzt tdo lene punye.. wakakakaak









HUKUM GANTUNG JE SI PEMBUNUH NI





guru yg menyebabkan kematian knk2 malang brusia 7tahun skola asrama ni
patut dikenakan hukuman gantung sampai mati coz xbeperikemanusiaan,
nama je cikgu tp bodo ada otak xnk guna...


baik pihak yg terbabit siasat dlm2 kes ni n kenakan hukuman yg paling2 setimpal
ats perkara ni..jgn bg manusia btopengkn mgkok ni idop kt dunia ni
or dikalangan knk2 lain membesar...


malu konon, dpn budak2 kcik ko brani plak ye...
hrp sgt phk berkuasa menggunakan kuasa mereka utk mnghukum manusia durjana cmni..

jgn bg kes ni berulang lg n bg ksedaran pd guru2 lain
yg mungkin xde nilai kemanusiaan yg still wujud dikalangan kite....


berilah ruang hidup bebas bg ank2 yg mahu membesar di negara ni


kite nama je negara maju tp pemikiran org2 bijak pandai cmni
lebeh membimbangkan dr mslh negara...






Selasa, 5 April 2011

CERPEN TAK MENJADI EPISOD 2


  1. CERITA 2 -novel/cerpen lov yg TIDAK menjadi....kalo rajen bca la ye... mmg mendapat kutukan satos patos dr kengkawan lov.. hahahaha - haku pun malu bca cite cenggini..tp simpanlah buat kenangan n tmbh koleksi kutukan hahahahahah :P

Suasana muram menerjah kesegenap ruang rumah Mak Su sempena Majlis Pertunangan Atilia dengan jejaka pilihan ibu ayahnya.Atilia yang baru selesai persekolahan tahap tingkatan 6 itu tidak pernah membangkang kata orang tuanya.

Lebih-lebih lagi perihal bakal suaminya. Cincin belah rotan disarung ke jari manis lalu tangan bakal ibu mertuanya dikucup syahdu.

Setelah majlis selesai, Atilia masih mengurung diri di dalam biliknya. Berasa seolah-olah dia sudah tiada masa depan lagi kerana bakal mendirikan rumah tangga pada usia yang sungguh muda.

Sedih mengenangkan betapa dia telah bertungkus lumus belajar untuk berjaya dan seterusnya ke menara gading mengejar cita-citanya sebagai seorang doktor.

Dalam diam Atilia menyimpan perasaan cinta kepada seorang jejaka sekampung dengannya. “Mungkin dia bukan jodohku tapi aku tak dapat elak untuk menyintai dia sungguh pun dia tidak pernah aku kenali”. Bisik hati Atilia kesedihan.

Seperti biasa rutin setiap pagi yang dilakukan Atilia ialah menunggu jejaka idamannya melalui hadapan rumah Atilia ketika jejaka itu pergi bekerja.

Begitu juga keadaannya Atilia akan keluar lagi pada sebelah petang untuk menunggu jejaka itu pulang. Siapakah jejaka itu? Atilia tidak pernah melihat wajahnya apatah lagi berada dekat dengannya.

Ibu : Sudahlah tu Ati, kamu tu tunangan orang. Tak elok kamu menunggu orang

yang kamu sendiri tidak kenali, sudah-sudahlah tu Ati..

Atilia : Tapi mak, Ati sayangkan dia. Ati dah jatuh cinta dengan dia mak.

Ibu : Astaqfirullah Ati Ati.. baik kamu masuk ke dalam mandi dan bersiap. Sekejap

lagi sampai lah si Amran tu.

Atilia : Ati tak nak keluar dengan dia mak. Ati tak pernah suka dekat dia. Ati tak kenal

dia.. tolonglah jangan paksa Ati..

Ibu : Sudah tu Ati, apa yang mak buat untuk kebaikan kamu juga. Pergi masuk.

Atilia menuruti kata ibunya, dia mencampakkan dirinya diatas katil. Lalu air mata mengalir lagi. Perlahan-lahan air mata yang berguguran diseka ke tepi.

Atilia memilih baju kurung bewarna biru kundang untuk keluar makan malam buat pertama kalinya bersama tunangannya yang belum pernah bersua muka. Selesai solat maghrib sebuah kereta perdana bewarna hitam pun tiba.

Atilia sempat menjengah-jengah namun tunangan tidak keluar malah cuma membunyikan hon sahaja. “kurang ajar betullah mamat ni, sekurang-kurangnya keluar lah dahulu bersalaman dengan mak”. Bisik hati Atilia lagi.

Tangan ibunya disalam dan dikucup. Sebelum melangkah Atilia sempat menoleh ibunya. Satu pelukan dilepaskan seolah-olah dia tidak mahu pergi.

“Pergilah sayang, semuanya akan baik-baik saja”. Bisik ibu Atilia. Pintu kereta pun dibuka lalu salam dihulurkan. Mohd Naim Emran dengan segera menjawab salam.

Sebelum bertolak Mohd Naim sempat melambai ibu Atilia. Suasana sunyi sepi. Atilia tidak memandang walau sedikitpun jejaka di sebelahnya. Manakala Mohd Naim juga mendiamkan dirinya.

Setelah duduk diruangan khas yang memang ditempah oleh Mohd Naim disebuah medan ikan bakar yang sememangnya cukup popular. Mohd Naim Emran meninggalkan Atilia berseorangan untuk membuat tempahan.

Setelah semua selesai Mohd Naim Emran duduk bersebelahan Atilia. Atilia cuma menundukkan kepalanya sahaja. Benci, geram dan takut bermain-main difikirannya ketika itu.

Naim : Atilia suka makan makanan laut kan? Mak yang cakap Atilia suka.

Atilia : Erm, ye Atilia memang suka. Tapi Atilia tak reti makan.

Naim : Ah?? Suka tapi tak reti makan? Macammana tu?

Atilia : Tak reti nak kopek udang, ketam, macam tu lah..

Jawab Atilia sengaja untuk mengenakan Naim.

Setelah seketika makanan pun sampai, namun Mohd Naim cuma menyenduk dipinggannya sahaja. Atilia hairan. “ kenapa mamat ni pelik sangat sejak dari dia datang jemput aku lagi”. Bisik Atilia sendirian.

Naim : Ok, Naim dah kopekkan dan dah bukak kulit ketam ni..so sekarang Naim nak

Atili nganga coz Naim nak suapkan..

Kata Naim sambil tersenyum manis.

Atilia : Uh? Suap? Naim ni giler ke? Sorry..

Jawab Atilia sambil berlalu pergi.

Naim mengejar dari belakang. Atilia tidak mengendahkan panggilan Naim. Sampai sahaja di kereta Atilia berhenti. Naim ada dibelakangnya tercungap-cungap berlari.

Naim : Kenapa dengan Ati ni? Naim ada buat salah ke?

Atilia : (Menangis) tak…Naim takde buat salah apa pun..Ati yang salah..

Naim : Kenapa ni Ati? cakap je dengan Naim apa masalah Ati sebenarnya?

Atilia : Ati..Ati..suka dekat orang lain..Ati minta maaf Naim..Maaf…

Naim : Tapi, masa Naim tanya pada mak Ati, dia kata Ati tak pernah ada teman lelaki.

Atilia : Memang tak pernah ada pun, pasal tu Ati sayang sangat dekat dia. Ati sendiri

Tak pernah kenal siapa dia, macamana rupa dia, asal mana..Ati tak tahu apa

pun pasal dia…

Naim : Apa? Pelik. Habis tu? Mana Ati kenal dia? Kenapa Ati suka dan sayang pada dia? Apa kelebihan dia? Cakap Ati…cakap la sejujur-jujurnya..

Atilia : Dia rajin pergi kerja, dia seorang yang tepati masa. Dia suka bermain bola. Dia Ada seorang kawan baik yang selalu bersamanya. Hidup dia sibuk dengan berbagai-bagai aktiviti.

Biarpun Ati selalu duduk depan rumah tunggu dia, dia tidak pernah pandang Ati..perasaan Ati pada dia tinggi sangat..Ati dapat rasa dia seorang yang istimewa..Ati sayang dia Naim..

Naim : Hahahahaha…owhh pasal semua tu lah Ati jatuh cinta dengan dia? Walaupun

Dia tu sebenarnya cacat?

Atilia : Cacat? Biarlah cacat pun..bagi Ati dia begitu sempurna..

Naim : Cacat kerana sangka Ati ni begitu istimewa..kerana Atilia adalah seorang yang

Terlalu istimewa.. Terima Kasih Ati..sebenarnya, Naim perasan Ati selalu

Tunggu Naim..hehehe..

Atilia : (Tercengang) Naim…Naim..Naim ni…

Naim : Ye…mak Ati dah ceritakan semua tuh pada Naim dan Naim pun bersetuju

untuk mengambil Atilia sebagai teman hidup Naim..

Atilia : Tertunduk malu. Macammana boleh terjatuh cinta pada bakal suami neyh..



Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang